Vaak wordt dat toch afgeraden. Als het om griep gaat kan inspanning in erg zeldzame gevallen hartproblemen uitlokken.quote:Op zaterdag 18 september 2010 09:37 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
.
Als ik overigens af ga op hoe het voelt tijdens die inspanning betwjfel ik of het heel gezond is.
Echt fijn hoor, kan fatsoenlijk ademen nu altijd, echt heel fijn!quote:Op woensdag 8 december 2010 19:40 schreef DesertRose het volgende:
ELKE dag neusspray? Lijkt me niet helemaal goed
op de verpakking staat geloof ik dat je het een week lang 2 tot 4x per dag mag gebruiken (correct me if i'm wrong, bijsluiter kwijt. Maar er stond wel iets dergelijks)quote:Op woensdag 8 december 2010 19:40 schreef DesertRose het volgende:
ELKE dag neusspray? Lijkt me niet helemaal goed
Man dat klinkt lekkerquote:Op zaterdag 18 september 2010 09:45 schreef Farenji het volgende:
Water koken, keukenzout erin oplossen (ong 5 gram per halve liter), laten afkoelen totdat het lauw is, en dan met een injectiespuitje hiermee je neusgaten uitspoelen. Zorg dat het water via je mond weer naar buiten komt, samen met hele bergen snot.
Desgewenst herhalen totdat je neus schoon is.
Inderdaad maximaal 1 week aaneengesloten.quote:Op woensdag 8 december 2010 22:13 schreef pasopikbijt het volgende:
[..]
op de verpakking staat geloof ik dat je het een week lang 2 tot 4x per dag mag gebruiken (correct me if i'm wrong, bijsluiter kwijt. Maar er stond wel iets dergelijks)
quote:Dosering en wijze van gebruik
De aanbevolen dosering is als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: Naar behoefte één of meerdere malen, maar ten hoogste 4-6 maal per dag 1 spray Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 1,0 mg/ml in elk neusgat.
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h05370.pdf
Je mag het inderdaad niet te lang gebruiken i.v.m verslaving gevaar.quote:Op woensdag 8 december 2010 22:13 schreef pasopikbijt het volgende:
[..]
op de verpakking staat geloof ik dat je het een week lang 2 tot 4x per dag mag gebruiken (correct me if i'm wrong, bijsluiter kwijt. Maar er stond wel iets dergelijks)
Verslaving is niet de beste term. Een paradoxaal effect is beter, of rebound congestie.quote:Op woensdag 8 december 2010 22:23 schreef DesertRose het volgende:
[..]
Je mag het inderdaad niet te lang gebruiken i.v.m verslaving gevaar.
Verschil tussen griep en verkoudheid moet je wel kunnen voelen toch?quote:Op zaterdag 18 september 2010 10:30 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Vaak wordt dat toch afgeraden. Als het om griep gaat kan inspanning in erg zeldzame gevallen hartproblemen uitlokken.
Is dat ook niet van toepassing op vele drugsverslavingen?quote:Op woensdag 8 december 2010 22:24 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Verslaving is niet de beste term. Een paradoxaal effect is beter, of rebound congestie.
Niet op alle, alleen al omdat drugs meestal niet gebruikt worden om een ander symptoom te doen verdwijnen. Ook zie je niet (altijd) dat bij overmatig drugsgebruik het oorspronkelijke probleem juist erger wordt. Je zou het natuurlijk als een vorm van lichamelijke afhankelijkheid kunnen zien, maar het is in ieder geval geen psychologische afhankelijkheid. En om dat laatst gaat het mi: als je verslaving zegt, komt er meteen zo stigma op, wat niet echt nodig is. Het is gewoon een fysiologische reactie van het neusslijmvlies.quote:Op donderdag 9 december 2010 12:12 schreef Bramdecaviaeter het volgende:
[..]
Is dat ook niet van toepassing op vele drugsverslavingen?
Dat lukt niet iedereenquote:Op donderdag 9 december 2010 12:10 schreef Bramdecaviaeter het volgende:
[..]
Verschil tussen griep en verkoudheid moet je wel kunnen voelen toch?
Het gaat om zeldzame gevallen van myocarditis (ontsteking van de hartspier) door het influenzavirus. Dat zorgt meestal niet voor klachten, maar als je hevig gaat inspannen kan het ernstige hartritmestoornissen uitlokken. Over hoe vaak dat gebeurt zijn geen duidelijke cijfers. Rustige fietsen en wandelen lijken daar niet onder te vallen.quote:In het beginstadium zal het misschien ietsjes verwarrend zijn maar dat is ook het moment dat het nog niet een probleem vormt voor je hart. En is het niet de koorts die dat probleem geeft? dat is toch wel makkelijk te controleren. Overigens doel ik niet op 3 marathons lopen maar een half uurtje matige inspanning, zoals een stukje fietsen of wandelen.
Maar geestelijke verslaving is dan ook mogelijk, al komt het minder vaak voor en beland je er niet van in de goot.quote:Op donderdag 9 december 2010 14:29 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Niet op alle, alleen al omdat drugs meestal niet gebruikt worden om een ander symptoom te doen verdwijnen. Ook zie je niet (altijd) dat bij overmatig drugsgebruik het oorspronkelijke probleem juist erger wordt. Je zou het natuurlijk als een vorm van lichamelijke afhankelijkheid kunnen zien, maar het is in ieder geval geen psychologische afhankelijkheid. En om dat laatst gaat het mi: als je verslaving zegt, komt er meteen zo stigma op, wat niet echt nodig is. Het is gewoon een fysiologische reactie van het neusslijmvlies.
Beetje scholing is niet verkeerd. Als je hoort dat je moet bewegen kun je ook wel moeite doen om wat meer symptomen te leren.quote:Dat lukt niet iedereen
Dan is het dus niet slim om iedereen het advies van meer bewegen te onthouden. Ik denk dat dat toch iets te overdreven is. Kijk zware sport moet je jezelf niet geven, maar ik denk ook wel dat de meeste mensen dat wel aanvoelen, het verschil tussen griep en verkoudheid is ook vooral dat als je bij verkoudheid na een tijdje bewegen je al snel beter gaat voelen terwijl je bij griep dat toch minder hebt.quote:Het gaat om zeldzame gevallen van myocarditis (ontsteking van de hartspier) door het influenzavirus. Dat zorgt meestal niet voor klachten, maar als je hevig gaat inspannen kan het ernstige hartritmestoornissen uitlokken. Over hoe vaak dat gebeurt zijn geen duidelijke cijfers. Rustige fietsen en wandelen lijken daar niet onder te vallen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |