cindy11 | dinsdag 14 september 2010 @ 03:07 |
Kom maar op,met alle zalige stampotten! Ken uiteraard wel de doorsnee dingen zoals hutspot,boerenkool,zuurkool,en bietenstampot met een rauw uitje erdoor. Ook heb ik eens spruitenstamp en prei stamppot geprobeerd. Maar ben nu op zoek naar aparte recepten,die ik nog niet ken? | |
FutureFairytale | dinsdag 14 september 2010 @ 03:10 |
tis nog zomer! ![]() | |
Hooidraad | dinsdag 14 september 2010 @ 03:23 |
Is dat niet het idee van een stamppot? Dat het simpel is? | |
Stirner | dinsdag 14 september 2010 @ 03:25 |
Het maakt in feite niet zoveel uit wat voor een stamppot je maakt, zolang je er maar een potje piccalilly op doet:![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Stirner op 15-09-2010 06:15:16 ] | |
PierreTT | dinsdag 14 september 2010 @ 03:33 |
Haal het stamppotboekje van Unox, daar staan goede stamppotten in ![]() | |
Stokstaart | dinsdag 14 september 2010 @ 05:35 |
quote:Kijk even naar buiten zou ik zeggen ![]() Boerenkool Met een recept van Robinook . | |
RaymondK | dinsdag 14 september 2010 @ 06:57 |
quote:Bah. Mosterd heerlijk, augurken heerlijk, zilveruitjes heerlijk, maar picallily ![]() hehe, ieder z'n ding natuurlijk. | |
Broertie | dinsdag 14 september 2010 @ 10:10 |
Gister voor het eerst weer stamppot andijvie gehad met uiteraard spek en worst! Smaakte heerlijk, veel te lang gemist!!! | |
Herkauwer | dinsdag 14 september 2010 @ 10:11 |
quote:Zekers! Vooral op koolraap- en spruitjesstamppot! ![]() | |
Stokstaart | dinsdag 14 september 2010 @ 10:13 |
Iemand enig idee waar ik deze kan scoren ? ![]() ![]() | |
Hoogbevaegd | dinsdag 14 september 2010 @ 10:18 |
quote:Bij de C1000 waar ik mijn boodschappen doe hebben ze dat in het assortiment, geweldig spul! | |
misslady83 | dinsdag 14 september 2010 @ 17:00 |
quote:Zomer? Heb je naar buiten gekeken? ![]() Ik ben zelf fan van een oerhollandse andijviestamppot met o.a. spekkies ui en voor n beetje pittigheid wat sambal ik garandeer smullen van de bovenste plank! | |
FutureFairytale | dinsdag 14 september 2010 @ 17:03 |
quote:ja! ![]() | |
Maringo | woensdag 15 september 2010 @ 05:39 |
quote:Zo heb ik hm van de week ook gemaakt, met een stevige, goed doorbakken speklap erbij ![]() ![]() Ik maak ook nog wel es bieten-andijvie stamppot, met dobbelsteenspek en wat kruiden. Verder ken ik niet echt speciale stamppotten, het zijn toch doorgaans de klassieke die het nostalgisch maken ![]() | |
Stirner | woensdag 15 september 2010 @ 06:18 |
quote:Ook prima te eten bij de patat. | |
RobinOok | woensdag 15 september 2010 @ 10:10 |
Ik vind shoarma goed passen bij stamppot andijvie. In plaats van de eeuwige spekjes. Liefst lamsshoarma. | |
nectarientje | woensdag 15 september 2010 @ 10:14 |
Blokjes opgebakken salami in plaats van spekjes bij de andijvie en de boerenkool ![]() | |
MutedFaith | woensdag 15 september 2010 @ 10:37 |
Ik heb enkele weken geleden al witlof-stamppot gemaakt.. Heerlijk! | |
FutureFairytale | woensdag 15 september 2010 @ 10:47 |
quote:door de vele kruiden proef ik geen verschil tussen varkens- of lamsshoarma eigenlijk. kipshoarma wel maar dat is ook at anders gekruid. | |
Rezzy | woensdag 15 september 2010 @ 10:53 |
Broccoli-stamppot is ook lekker. Smeuiig maken met creme fraiche ipv boter/melk. En dan blokjes gebakken chorizo en tomaat en kaas er doorheen. Met een vrij pikant justje erbij helemaal top. | |
FutureFairytale | woensdag 15 september 2010 @ 10:54 |
quote:dat klinkt zowat hemels ![]() | |
Stokstaart | woensdag 15 september 2010 @ 10:59 |
quote:Dit klinkt lekker ![]() heb je een recept ? Voor de verhoudingen etc ? ![]() | |
Rezzy | woensdag 15 september 2010 @ 11:04 |
Euh, nee. Ik ben jaren kok geweest, maar doe niet aan recepten. Ligt er helemaal aan wat je zelf lekker vindt. Ik ben bijv. verzot op chorizo, dus bij mij zit er vrij veel van in. En het moet er wel een beetje uitzien. Dus niet de broc. helemaal tot snot koken alvorens te prakken. En een beetje cayennepeper erin. Gewoon proberen. Met stamppot moet je echt je best doen om het te kunnen verkloten. | |
TimKuik | woensdag 15 september 2010 @ 11:05 |
Andijviestamppot met Spekjes, kaas en Hema worst ![]() | |
Mixende_match | woensdag 15 september 2010 @ 11:07 |
quote:die heb ik ook ![]() | |
Paarse_Kiwi | donderdag 16 september 2010 @ 16:01 |
Knolselderijstamppot! En kwam laatst ergens een recept tegen voor een groene bonen stamppot. Met doperwten, tuinbonen en nog iets... | |
tisauch | donderdag 16 september 2010 @ 16:02 |
Lekker joh. Van mij mag het gaan vriezen. ![]() | |
RobinOok | maandag 25 oktober 2010 @ 00:16 |
Met kerrie, gefrituurde uitjes, sambal branda en Indische saucijzen. Helemaal niet slecht. ![]() | |
RobinOok | maandag 25 oktober 2010 @ 00:18 |
ik snap niet waarom ik dubbel zie.... zoveel wijn had ik nog niet op.... | |
Stokstaart | maandag 25 oktober 2010 @ 00:19 |
Doe mij maar gewoon Hollandse stamppotten ![]() | |
RobinOok | maandag 25 oktober 2010 @ 00:21 |
Stamppot is per definitie Hollands. | |
Stokstaart | maandag 25 oktober 2010 @ 00:25 |
Sambal niet | |
trovey | maandag 25 oktober 2010 @ 00:34 |
De eerste stamppot zuurkool en boerenkool zijn hier al weer langsgekomen. ![]() | |
winterstorm666 | dinsdag 26 oktober 2010 @ 01:57 |
quote: ![]() ![]() mjam mjam | |
FigureBirdStars | dinsdag 26 oktober 2010 @ 10:03 |
Iemand wat tips om hutspot meer pit te geven? Wortel, ui of aardappel vind ik heerlijk, maar zodra het bij elkaar in een pan gestampt wordt, verandert het in een van de meest laffe en oppervlakkige gerechten die ik ken. [ Bericht 1% gewijzigd door FigureBirdStars op 26-10-2010 10:26:42 ] | |
RobinOok | dinsdag 26 oktober 2010 @ 12:46 |
![]() Serveren met rendang [ Bericht 13% gewijzigd door RobinOok op 26-10-2010 13:32:20 ] | |
ColdFeet | dinsdag 26 oktober 2010 @ 14:32 |
Witlofstamppot met gerookte zalm is ook lekker. Witlof in stukken van cm snijden, harde stukken verwijderen, kort roerbakken. Aardappels stampen met creme fraiche, mosterd en flink wat zwarte peper. Witlof, stukjes gerookte zalm, kappertjes en flink wat verse bieslook en dille erdoor ![]() | |
FigureBirdStars | woensdag 27 oktober 2010 @ 12:53 |
quote:Dat lijkt me wel wat, binnenkort eens proberen. Bedankt! | |
RobinOok | woensdag 27 oktober 2010 @ 13:52 |
Het is echt een briljante combinatie. ![]() Niet zelf verzonnen trouwens, maar toen ik ervan hoorde dacht ik meteen al "ja, dat zou inderdaad wel een heel goed bij elkaar kunnen passen". En tijdje terug pas voor het eerst ook echt geprobeerd, dat komt omdat ik eigenlijk helemaal nooit van hutspot hield, dus dat zit dan in je hoofd "bah, hutspot". Maar met een goeie, pittige rendang is het dus opeens wel lekker. | |
Starkiller | woensdag 27 oktober 2010 @ 19:28 |
quote:En paprika even mee laten koken met de aardappels. | |
seasushi | woensdag 27 oktober 2010 @ 19:58 |
quote:Ui bakken met knoflook en zwartepeper en daarna door de wortelaardappelstamp, ipv de ui mee te koken | |
Keroppi | woensdag 27 oktober 2010 @ 22:32 |
Het is misschien een beetje vloeken in de kerk hier, maar een tip voor de mensen met wat minder tijd en toch zin in een lekkere stamppot: AH verkoopt groentenmixen speciaal voor de stamppot. Er is een orientaalse, een Hollandse en een 7 groenten (oid) versie. Ik vond het zelf ideaal want ik vind het lekker om verschillende groenten in m'n stamppot te doen. Maar als ik voor mezelf koop is zo'n kant en klare mix veel handiger dan 4 spuitjes, een kwart koolraap, 1 worteltje etc aan te schaffen. Of je moet het toevallig allemaal in huis hebben... | |
MouseOver | woensdag 27 oktober 2010 @ 22:45 |
Andijviestamppot, en dan met een scheutje vissaus erdoorheen ![]() Heeft iemand nog lekkere ideeen voor vegetarische stamppotten? Stamppot vind ik zo'n beetje het moeilijkste soort gerecht om lekker vegetarisch te maken, ben benieuwd of iemand daar goede suggesties voor heeft. | |
RobinOok | woensdag 27 oktober 2010 @ 22:47 |
Niet erg vegetarisch als je er vissaus doorheen kiepert! ![]() | |
THEFXR | zondag 31 oktober 2010 @ 18:05 |
zwarte peper. | |
PluisigNijntje | zondag 31 oktober 2010 @ 18:37 |
En natuurlijk serveren met augurk of piccalilly. | |
MouseOver | zondag 31 oktober 2010 @ 18:42 |
Da's het punt nu net ![]() | |
caroline88 | zondag 31 oktober 2010 @ 18:49 |
Hutspot stond altijd in mijn top 3 van favorieten. Ok alles snijden en in de snelkookpan mikken. Bovenop leg je karbonaadjes die je aan beide zijden royaal bestrooid hebt met zout en versgemalen zwarte peper. En als het klaar is kun je dus je vingers branden terwijl je het vlees in stukjes snijd. | |
Geluk | zondag 31 oktober 2010 @ 19:10 |
Een van mijn ongewone favorieten is prei en gerookte zalm, erg lekker. Mijn klassieker top-3 is: 1- Boerenkool met worst 2- Peen, uien en spekjes 3- Rauwe andijvie en spekjes Yummie! | |
cindy11 | dinsdag 2 november 2010 @ 23:56 |
Hier alweer zuurkool stamp met uitgebakken spekjes gehad,bietenstampot met een rauw uitje erdoor,hutspot met flink wat witte peper erdoor,en spruitenstampot! Ik heb een hekel aan de winter,maar die stamppotten gaan er wel in! Deze week boerenkool maar weer eens doen! | |
cinnamon_M | woensdag 3 november 2010 @ 04:29 |
Andijviestamppot met oude kaas, cashewnoten en portsaus/kersensaus (kortom, een zoete rode saus). | |
trovey | woensdag 3 november 2010 @ 04:45 |
Hier geen hutspot zonder bruine bonen erdoor gestampt....zonder bruine bonen vind ik het niet zo maar met ![]() ![]() ![]() | |
Lo-Fi | woensdag 3 november 2010 @ 04:47 |
Boerenkool met piccalilly, maar verder kunnen die stamppotten me gestolen worden. Er zit niet voor niets een Chinees op de hoek. | |
L.no | woensdag 3 november 2010 @ 05:06 |
Mijn moeder maakte het altijd met spinazie en braadworst. Wat er meer in zit weet ik nog niet. | |
doehetzelfer | woensdag 3 november 2010 @ 05:32 |
hmmm krijg er honger van!! ![]() Gister nog boerenkool met piccalilly op en vorige week zuurkool met spekjes, hmmm wortelstampot met hache is ook ![]() | |
caroline88 | woensdag 3 november 2010 @ 06:31 |
Andijviestamp met uitgebakken spekjes en blokjes kaas. Waarom klassiek als het ook dubbelop en extra lekker kan? ![]() | |
CyclingGirl | maandag 8 november 2010 @ 15:08 |
gisteren een stamppot gemaakt met snijbonen, witlof en spekjes in honing. Eerst de aardappelen koken en stampen met creme fraiche. De snijboontjes koken en de spekkies bakken met wat honing. De wiflof in stukjes snijden. En op het einde alles door elkaar stampen. Heerlijk! | |
PluisigNijntje | maandag 8 november 2010 @ 17:48 |
-edit- nog even wennen aan de layout [ Bericht 46% gewijzigd door PluisigNijntje op 08-11-2010 20:28:11 ] | |
MouseOver | maandag 8 november 2010 @ 19:23 |
Op die kersensaus zou ik zelf niet direct gekomen zijn, maar ik ga het eens proberen! | |
PluisigNijntje | maandag 8 november 2010 @ 20:27 |
Ik heb laatst zelf een stamppotje gemaakt, vond hem best geslaagd. Ingredienten: grote pan aardappels 2-3 winterpenen halve knolselderij 1 stengel bleekselderij klein stukje venkel 2 bouillonblokjes hamlapjes Dat was het volgens mij. de peen en bleekselderij grof hakken, de venkel fijn en pas de laatste 10 minuten bij de in blokjes gesneden knol en aardappels gooien. Hamlapje erbij bakken. Dit stamppotje smaakt heel kruidig en fris, is niet bedoeld voor een hele portie maar meer voor restaurantporties/voorgerechten. | |
RianaLuna | dinsdag 9 november 2010 @ 14:43 |
Wat is piccalilly? ![]() |