abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87933010
Ik gebruik geen melk of roomboter, maar vleesjus.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_87949288
Net weer :9~
  maandag 25 oktober 2010 @ 19:58:25 #33
97745 Thorical
finding a way
pi_87950130
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 09:52 schreef Charmian het volgende:

[..]

Hij bestaat: http://www.smulweb.nl/111(...)-pindakaas-en-gehakt!!Klinkt-gek!!
Dat vind ik zo'n raar recept, "zet de boerenkool op met ruim water"'.

Wij doen altijd wat teentjes knof. en een lepeltje balsamico door de boerenkool.
pi_88474544
quote:
1s.gif Op maandag 25 oktober 2010 09:57 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

gaaf! die ga ik vrijdag maken! ^O^
En hoe was het ?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_88480025
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten! :D

Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak :P





  maandag 8 november 2010 @ 17:50:13 #36
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88480140
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten! :D

Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Vertel eens wat meer over hoe en wat, ziet er goed uit namelijk. :9
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88480257
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten! :D

Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wow geniaal :D
Gewoon stamppot in een jasje ? Of heb je er extra dingen aan toegevoegd ?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_88480606
Gewoon je eigen recept voor stamppot gebruiken. Ik heb er nog wat spekjes doorgedaan.Als de stamppot klaar is even laten afkoelen en er kroketvormen van rollen. Eitje klutsen, kroketvorm erdoor halen, kroketvormen door wat paneermeer halen. Kroketten nog even laten liggen in de koelkast en dan zo`n 3 minuten frituren op 170 graden. :D
pi_88480639
Roomboter, ja!
Melk of kookvocht is niet nodig!
Geen gebakken spekjes, maar wel een rookworst!
^O^
  maandag 8 november 2010 @ 22:11:22 #40
111260 Charmian
a little joy
pi_88493694
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 18:04 schreef Gesloten het volgende:
Gewoon je eigen recept voor stamppot gebruiken. Ik heb er nog wat spekjes doorgedaan.Als de stamppot klaar is even laten afkoelen en er kroketvormen van rollen. Eitje klutsen, kroketvorm erdoor halen, kroketvormen door wat paneermeer halen. Kroketten nog even laten liggen in de koelkast en dan zo`n 3 minuten frituren op 170 graden. :D
Niet om het één of ander maar waarom zou je kroketten van stamppot maken?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_88495206
quote:
10s.gif Op maandag 8 november 2010 22:11 schreef Charmian het volgende:

[..]


Niet om het één of ander maar waarom zou je kroketten van stamppot maken?
Omdat het kan.
  maandag 8 november 2010 @ 22:58:28 #42
111260 Charmian
a little joy
pi_88496498
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 22:36 schreef Gesloten het volgende:

[..]


Omdat het kan.
Maar waar eet je het dan bij? Of gewoon als tussendoor?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_88498576
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 22:58 schreef Charmian het volgende:

[..]


Maar waar eet je het dan bij? Of gewoon als tussendoor?
We aten het als hoofdgerecht, met een dikke jus erbij als dipsaus. En met een gehaktbal.
pi_88508719
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten! :D

Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Hoe verzin je het :D
Leuk idee, dat wel :)
pi_88520134
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten! :D

Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
:o ^O^ :Y)
  dinsdag 9 november 2010 @ 17:04:30 #46
131834 Loodje
Irresistibly sexy you!
pi_88521590
Aardappels koken, dan fijnstampen met een klein klontje boter/margarine en een klein scheutje melk :)
Lekker spekjes bakken
Owja ouderwets, boerenkool koken op de aardappels.
Rookworst :)
Be dance |Be real| Be You
  dinsdag 9 november 2010 @ 17:12:11 #47
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88521874
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 18:04 schreef Gesloten het volgende:
Gewoon je eigen recept voor stamppot gebruiken. Ik heb er nog wat spekjes doorgedaan.Als de stamppot klaar is even laten afkoelen en er kroketvormen van rollen. Eitje klutsen, kroketvorm erdoor halen, kroketvormen door wat paneermeer halen. Kroketten nog even laten liggen in de koelkast en dan zo`n 3 minuten frituren op 170 graden. :D
Dat ga ik zeker eens proberen. :D
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 9 november 2010 @ 18:10:06 #48
22592 crew  Ole
pi_88523811
Leuk idee die kroketten!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_88537030
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 23:45 schreef Gesloten het volgende:

We aten het als hoofdgerecht, met een dikke jus erbij als dipsaus. En met een gehaktbal.
Woh :D Hoe ranzig, ik wil ook :D
pi_88558776
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:47 schreef Gesloten het volgende:
Vanmiddag heb ik een zeer geslaagd experiment gemaakt, stamppot boerenkoolkroketten! :D

Heb foto`s gemaakt van voor en na het frituren. Wel een beetje baggerkwaliteit, maar dat doet niet onder voor de smaak :P

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dit is Hollandser dan molens, koeien, tulpen, regen en tegenwind op de fiets en klompen!. De boerenkoolkroket! HELD!
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  Moderator / Miss SHO woensdag 10 november 2010 @ 16:06:41 #51
22592 crew  Ole
pi_88559468
quote:
10s.gif Op woensdag 10 november 2010 15:47 schreef Red_85 het volgende:

[..]



Dit is Hollandser dan molens, koeien, tulpen, regen en tegenwind op de fiets en klompen!. De boerenkoolkroket! HELD!
gesloten moet hier patent op aanvragen, en zijn idee aan FEBO slijten of zo :P _O_
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO woensdag 10 november 2010 @ 16:15:08 #52
22592 crew  Ole
pi_88559789
Ik vond het wel een eigen topic waard Het Grote Boerenkoolkroketten Fantopic
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 22 november 2010 @ 05:00:56 #53
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_89002226
quote:
14s.gif Op woensdag 10 november 2010 16:15 schreef Ole het volgende:
Ik vond het wel een eigen topic waard Het Grote Boerenkoolkroketten Fantopic
Oh? O-)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_89002227
Spekjes door de boerenkool :r zowiezo spek-(jes) :r
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_89481415
quote:
1s.gif Op maandag 13 september 2010 09:37 schreef DiRadical het volgende:

[..]

Gelijk heb je.
Hema worsten zijn ook niet lekker meer als je slagersrookworst hebt gehad
Daarnaast komen het Hema en Unox worsten uit dezelfde fabriek. Zoveel verschil zal er nu ook weer neit in zitten.

Krijg in 1 keer ook weer trek in boerenkool :9

[..]

Ik gooi er meestal wat piccalilly doorheen. Maar wel pas op mijn bord, niet in de pan
t belangrijkste verschil is de structuur en het vel. unox worsten hebben geen knapperig vel, en zijn van structuur net grote dikke knakworsten. hemaworst is worstiger en heeft een knapperig vel. ze zijn niet eens heel veel vetter, vooral veel sappiger (het vet in de unoxworst is gewoon meer gevangen in het zompige nepvlees)

ja ik sorry ik haat unox rookworst.

en die van de slager vind ik meestal te grof :@
Kwak
pi_89481538
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 17:04 schreef Loodje het volgende:
Aardappels koken, dan fijnstampen met een klein klontje boter/margarine en een klein scheutje melk :)
Lekker spekjes bakken
Owja ouderwets, boerenkool koken op de aardappels.
Rookworst :)
ga ik weer eigenwijs doen: ik kook de boerenkool juist apart om te voorkomen dat het bittere kookvocht de aardappels bitter maakt.

hier doen we: boerenkool koken, niet te kort, niet tot t bruin is, ertussenin.
aardappels apart koken
boerenkool goed uitknijpen
aardappels stampen met boter
boerenkool erdoor stampen
nog even opzetten om door te warmen

uitgebakken spek (geen gerookt spek maar speklap) erbij en of rundvlees met jus en of rookworst.
uitjes en augurkjes erbij voor t frisse.

omnomnomnom. en t allerlekkerste: kliekje boerenkool opbakken met een flinke klont boter...
Kwak
  vrijdag 3 december 2010 @ 17:26:03 #57
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_89483848
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 16:31 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

t belangrijkste verschil is de structuur en het vel. unox worsten hebben geen knapperig vel, en zijn van structuur net grote dikke knakworsten. hemaworst is worstiger en heeft een knapperig vel. ze zijn niet eens heel veel vetter, vooral veel sappiger (het vet in de unoxworst is gewoon meer gevangen in het zompige nepvlees)

ja ik sorry ik haat unox rookworst.

en die van de slager vind ik meestal te grof :@
De slager heeft meestal toch ook fijnere worst?

De worst van Unox zit een collageen kunstlaagje omheen ipv darm :r
pi_89485700
Dat vind ik juist zo vies aan alle andere rookworsten, dat knapperige vel :P
"You wanna be bald? Do what I did: wait a while. In the meantime, there is no excuse for running around looking like a freshly circumcised dick."
pi_89489980
Boerenkoolkroket. Wat leuk!

Ik zie een zuurkoolkroket ook als tof om te proberen.
  vrijdag 3 december 2010 @ 21:20:23 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89494072
Zondag maar weer eens maken.
Bekroonde rookworst van de dorpsslager hebben we al in huis. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')