Als je programma's kunt installeren kun je ook een virus installeren, dat lijkt mij op alle systemen gelijk.quote:Op vrijdag 3 september 2010 22:33 schreef wdn het volgende:
[..]
Linux' security model is beter dan dat van windows
Een gebruiker kan eventueel zijn eigen home kapot maken maar met een goed sudo ww krijg je linux niet kapot![]()
Oh en er zijn genoeg mensen die proberen om linux om zeep te helpen met een virus: het gaat die mensen om de eer om de eerste te zijn en je bent in dat wereldje DE man als je Linux op de knieen krijgt he
Als je in windows rechten beperkt krijg je problemen met software dat verwacht die rechten wel altijd te hebben. Wat weer allerlei popups veroorzaakt waarin dingen bevestigt moeten worden.quote:Op vrijdag 3 september 2010 22:41 schreef HiDiHo het volgende:
[..]
Als je programma's kunt installeren kun je ook een virus installeren, dat lijkt mij op alle systemen gelijk.
Of er zit gewoon een virusscanner op?
Als ik in windows rechten beperk heb je toch hetzelfde of zie ik dat verkeerd?
pls correct me if i'm wrong.
Tot nu toe 1x USC zien crashen voor de rest werkt alles naar 'behoren' (incl fans en acpiquote:Op vrijdag 3 september 2010 22:44 schreef De_Kardinaal het volgende:
Ik had veel bugs met 10.10 alpha 3. Ik wacht maar even op de officiële ruzie!
Klopt maar hoe krijg je onder Linux dat programma met virus gedownload als die gebruiker alleen maar USC gebruikt? Stel je krijgt het als virusschrijver voor elkaar om zo'n programma in USC te krijgen omdat een maintainer niet zit op te letten. Stelquote:Op vrijdag 3 september 2010 23:00 schreef HiDiHo het volgende:
Ik ben het niet helemaal met je eens, als een user toestemming geeft (wat ook in windows 7 prima werkt volgens mij), dan heeft het programma(virus) toch toestemming om iets te installeren?
Niet perse. Ik ben mijn eigen admin maar ik zoek dan ook alles uit waarvan ik vind dat het nodig is om uit te zoeken. Maaaaaaar 4, 5 jaar geleden was ook ik zo'n n00b die eerst even op weg geholpen moest worden en nu weet ik wel alles te vinden wat ik nodig heb.quote:Op vrijdag 3 september 2010 23:14 schreef HiDiHo het volgende:
thx, het is me helemaal duidelijk. Je kunt alleen maar programma's installeren die in USC staan. (dat is een centrale plaats voor software denk ik?)
beperkt wel heel erg de functionaliteit denk ik dan.
Als je iets koopt waar software bij zit heb je dus altijd een (dure) admin nodig?
quote:Op vrijdag 3 september 2010 23:42 schreef wdn het volgende:
Linux is ook een auto maar 1 die op een weg met stoplichten en vangrails rijdt
Heel makkelijk. Als je ubuntu wil proberen kun je bij het installeren kiezen om deze bij windows op te zetten. Er komt dan een groot bestand (max 15GB) op de Windows partitie te staan die de schijf van ubuntu voorstelt. Met netjes een dual boot menu bij het opstarten.quote:Op vrijdag 3 september 2010 23:45 schreef HiDiHo het volgende:
ok, nog 1 vraagje, hoe makkelijk is het om UBUNTU te installeren naast een multiboot met XP en Win7 en waar ga ik dan tegenaan lopen?
*wil namelijk wel de kennis opdoen, al is het alleen maar omdat veel webservers op Linux draaien.
(zelf heb ik een windows server)
quote:Op zaterdag 4 september 2010 09:17 schreef gebrokenglas het volgende:
[..]
Heel makkelijk. Als je ubuntu wil proberen kun je bij het installeren kiezen om deze bij windows op te zetten. Er komt dan een groot bestand (max 15GB) op de Windows partitie te staan die de schijf van ubuntu voorstelt. Met netjes een dual boot menu bij het opstarten.
Naast elkaar: dan krijg je een bootloader als grub waar je kunt kiezen tussen Ubuntu, xp en win7.quote:Op vrijdag 3 september 2010 23:45 schreef HiDiHo het volgende:
[..]
ok, nog 1 vraagje, hoe makkelijk is het om UBUNTU te installeren naast een multiboot met XP en Win7 en waar ga ik dan tegenaan lopen?
*wil namelijk wel de kennis opdoen, al is het alleen maar omdat veel webservers op Linux draaien.
(zelf heb ik een windows server)
Ja, dat is waar.quote:Op zaterdag 4 september 2010 20:50 schreef mvdlubbe het volgende:
Voor dit specifieke geval lijkt me dat geen probleem. Als je het in de eerste plaats voor een (web)serverervaring wilt gebruiken zou je zelfs (beter) kunnen kiezen voor Ubuntu Server. Dat is helemaal geen grafische schil, alleen het noodzakelijke. Daarmee leer je beter een server beheren dan met een desktop+compiz.
Waarom zou je willen hibernaten?quote:Op vrijdag 3 september 2010 22:29 schreef GieJay het volgende:
Geweldig hoor, die update, misschien dat mijn laptop (sony fw21z) nu kan hibernaten of suspenden...![]()
Ik dacht gister, laat ik ubuntu weer is proberen (dualboot windows 7), na veel geklooi alle drivers werkend gekregen (fn keys blijven leuk), werkt het hibernaten/suspenden niet en blijkt dit een bekend probleem te zijn.. Wat moet je in godsnaam met een laptop zonder hibernate, ik zet dat ding praktisch nooit uit.
Maarja nu maar weer op windows 7 waar ik wel kan hibernaten
quote:Op zondag 5 september 2010 12:39 schreef Daeron het volgende:
[..]
Waarom zou je willen hibernaten?
Bij mij kost hibernate 10x meer tijd dan simpelweg ff de pc uit- en aanzetten.
Je kan instellen dat Ubuntu bij het opstarten de applicaties die je open had staan bij het afsluiten gelijk weer opent als je inlogt.quote:Op zondag 5 september 2010 12:53 schreef Tijn het volgende:
[..]
Omdat dan al je applicaties nog open staan natuurlijk.
En dat werkt ook goed? Dat zou inderdaad handig zijn ja.quote:Op zondag 5 september 2010 12:56 schreef Daeron het volgende:
[..]
Je kan instellen dat Ubuntu bij het opstarten de applicaties die je open had staan bij het afsluiten gelijk weer opent als je inlogt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |