abonnement Unibet Coolblue
pi_96557997
Tientallen doden bij bootongeluk Togo

(Novum/AP) - LOMÉ - In het West-Afrikaanse Togo zijn zondag 36 mensen om het leven gekomen bij een bootongeluk op een meer. Dat heeft het hoofd van de nationale politie maandag gezegd.

Volgens een radiostation in Togo waren de meeste slachtoffers scholieren. De slachtoffers verdronken nadat de vier kano's waarin ze zaten waren omgeslagen tijdens een storm op het meer. De scholieren waren op weg terug van een drum- en dansbijeenkomst.

nieuws.nl
pi_96638077
Koeien en stier dood na blikseminslag Hezingen

(Novum) - Bij een brand in een schuur in het Overijsselse Hezingen zijn dinsdagnacht tien koeien en een stier om het leven gekomen. Het vuur ontstond vermoedelijk door een blikseminslag, meldt de brandweer woensdag.

De brand brak rond 00.45 uur uit in een dieseltank en sloeg daarna snel over naar de naastgelegen schuur. De brandweer wist nog drie kalveren te redden, maar die zijn later alsnog afgemaakt door een dierenarts.

nieuws.nl
pi_96928360
Energiecrisis Centraal-China door droogte

(Novum/AP) - SHANGHAI - Een groot deel van het midden van China ondergaat de grootste energiecrisis in jaren. Fabrieken en bewoners hebben te kampen met stroomuitvallen, omdat de vraag naar energie het aanbod overstijgt.

Het probleem wordt verergerd door het opdrogen van de rivieren, waardoor de capaciteit van waterkrachtcentrales afneemt.

De Chinese autoriteiten waarschuwen dan ook dat fabrikanten in de bloeiende industrieregio's ten westen van Shanghai het nog erger voor de kiezen zullen krijgen nu de zomermaanden naderen. Het gebruik van generatoren is bovendien niet aantrekkelijk, omdat de prijzen voor brandstof, zoals olie en steenkool, zeer hoog zijn.

Nieuws.nl
pi_96966117
Winter eist minder dierenlevens Oostvaardersplassen

(Novum) - Afgelopen winter zijn in de Oostvaardersplassen 793 dieren doodgegaan. Dat zijn er aanzienlijk minder dan tijdens het vorige winterseizoen, toen er nog 1093 het leven lieten. Dat meldt Staatsbosbeheer dinsdag.

Het percentage dieren dat werd afgeschoten, was afgelopen winter echter veel groter dan in de winter ervoor, 96 tegenover 77 procent. Half december werd het nieuwe afschotprotocol van kracht. Volgens dit protocol wordt een dier dat gezien de omstandigheden, zoals de aanwezigheid van beschutting, voedsel en weersomstandigheden, de winter niet zal overleven afgeschoten.

De afgelopen winter was volgens het KNMI vrij koud en droog. De winter viel daarbij al vroeg in, eind november. December 2010 was de koudste decembermaand in veertig jaar. Ook viel er veel sneeuw, die relatief lang bleef liggen. In januari was de winter echter al op zijn retour en ook in februari en maart was het zacht.

Staatsbosbeheer stelt op basis van de cijfers dinsdag dat de nieuwe vorm van beheer, die sinds afgelopen winter voor het natuurgebied geldt, in de praktijk werkt. Deze aanpak houdt behalve het afschotprotocol ook in dat er in het gebied meer beschuttingsmogelijkheden zijn gecreëerd. In de winter van 2009-2010 overleden veel grote grazers in het gebied door een voedseltekort.

Nieuws.nl
pi_96977655
Sneeuw in Lapland.

quote:
Lagedrukgebieden trekken dezer dagen onder meer over Scandinavië. Aan de noordzijde van de lagedrukzone zijn in Lapland arctische luchtmassa’s vanaf de Barentsz Zee binnengestroomd. Dat resulteerde de afgelopen 24 uur in regen maar ook (intensieve) sneeuw! Met name tijdens de afgelopen nacht sneeuwde het plaatselijk onafgebroken bij temperaturen rond -1 graad. Dinsdagmiddag is het in de Noorse plaatsen Karasjok en Kautokeino niet warmer geworden dan 2,3º, in het Finse Kevo bleef de thermometer op maximaal 1,2º steken.

Jan Visser
pi_97115310
Kinderen bedolven bij aardverschuiving Maleisië

(Novum/AP) - KUALA LUMPUR - Bij een aardverschuiving in de Maleisische staat Selangor is een weeshuis getroffen. Ongeveer twintig kinderen werden onder de modder bedolven. Inmiddels zijn er zes lichamen geborgen, meldde de krant The Star zaterdag.

Brandweerlieden en dorpsbewoners hebben kinderen onder de modder vandaan weten te redden. Zij zijn in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Nieuws.nl
pi_97242821
In schotland is een dode gevallen door een stormdepressie.
Er is een windstoot van 161 km/uur gemeten.

quote:
Een stormdepressie boven de Noorse Zee (kerndruk 977 hPa) heeft de afgelopen 24 uur nogal wat wind veroorzaakt op de Britse Eilanden en dan met name in Schotland. In Glen Ogle, Stirlingshire werd een windstoot gemeten van 161 km/uur. Door het windgeweld kwam een man om het leven (een boom viel op z’n auto), zat men plaatselijk zonder stroom en werd het treinverkeer ontregeld.
Jan Visser
pi_97540977

Stormen worden krachtiger boven stad

Bliksem zorgt vaak voor machtige beelden boven wolkenkrabbers. Maar vooral de inwoners rond de stad moeten onweersbuien vrezen. Uit onderzoek blijkt dat stormen boven een stad een vervorming ondergaan en vaak zelfs krachtiger en gewelddadiger worden.

De vaststelling werd gedaan door onderzoekers van Purdue University op basis van gegevens van tien jaar rond Indianapolis. "Ongeveer 60 procent van de stormen overdag verandert boven stedelijk gebied", zegt professor Dev Niyogi. "Voor stormen een stad bereiken, vormen ze een georganiseerde lijn stormcellen. Naarmate de storm over de stad trekt, splitsen de cellen zich op. Vaak komen ze voorbij de stad weer samen, zodat zich een intensere storm vormt."

Stormen blijken dit patroon vooral overdag te volgen en als ze samenvallen met een koufront. Ook blijkt stedelijk gebied een trigger voor stormen te zijn. Windpatronen veranderen door de hoge gebouwen en de hitte en luchtvervuiling kunnen de vorming van stormen ook beïnvloeden.

hln
pi_98941797
Weer lege schappen bij AH, na storing nu blikseminslag

Het onheil achtervolgt Albert Heijn deze week. Eerder werden de zes distributiecentra van de supermarktketen getroffen door een technische storing, wat zorgde voor problemen in de belevering. Gisterochtend is het distributiecentrum in Pijnacker getroffen door blikseminslag, waardoor alle systemen zijn komen plat te liggen. Dat zei een woordvoerster vandaag.

Winkels in Zeeland en een deel van Zuid-Holland hebben daardoor op de drukste boodschappendag van de week wederom te kampen met lege schappen.

Volgens de woordvoerster zijn de goederenstromen vanochtend weer naar behoren op gang gekomen en zouden de supermarkten in de betreffende regio's vandaag nog kunnen worden beleverd.

De achterstand die was opgelopen in de verdeling van de goederen als gevolg van de technische storing van afgelopen week, was net weggewerkt. 'Het lijkt een gevalletje Murphy's law.' Albert Heijn biedt excuses aan richting de klanten.

Over omzetderving kon de woordvoerster niks zeggen.

AD
pi_99655548
Regenval teistert zwemmers

De Nederlandse zwemploeg kent een moeizame voorbereiding op de wereldkampioenschappen langebaan in Shanghai. De selectie bereidt zich in de stad Nanjing, op vier uur rijden van de Chinese metropool, voor op het evenement. Door de overvloedige regenval van de laatste dagen komt het keurkorps van technisch directeur Jacco Verhaeren daar echter bijna niet meer aan trainen toe.

Doordat de straten in Nanjing blank staan en er vrijwel geen vervoer over de weg meer mogelijk is, kan de bus waarmee de zwemmers worden vervoerd het trainingscomplex niet meer bereiken. In het hotel waar de zwemmers verblijven is weliswaar een zwembad van 25 meter beschikbaar, maar die voldoet niet aan de eisen, aangezien het toernooi in een 50-meterbad wordt afgewerkt. Verhaeren heft daarop besloten morgen, een dag eerder dan gepland, te vertrekken naar Shanghai.
De mondiale titelstrijd in begint zondag en duurt acht dagen.

bron
pi_100555911
Jongetje waait van pier in IJmuiden

IJMUIDEN - Een 8-jarig jongetje is dinsdagavond van een pier in de zee gewaaid in IJmuiden. Hij kon zich nog boven water houden door zich vast te grijpen aan een trappetje, maakte de IJmuider Reddingsbrigade woensdag bekend.

Het incident had aan het begin van de avond plaats bij de Noordpier. De reddingsbrigade was er snel bij en kon de jongen met hulp van de politie en brandweer uit het water halen.
Hij is daarop voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een medewerker van de brigade raakte hij niet gewond, maar was hij enigszins onderkoeld geraakt door zijn natte pak.

nu.nl
pi_100637507
Ik weet niet of het hier thuis hoort, maar anders mogen de moderators het wel verplaatsen naar waar het juist wel thuis hoort ;).

Explosieve groei van paddenstoelen


Met de vochtige omstandigheden van de laatste tijd komen er vanuit heel het land steeds meer meldingen en foto's binnen over de explosieve groei van paddenstoelen. Normaal gesproken komen paddenstoelen alleen voor in de herfst, maar met het weer van de laatste tijd deed het voor de natuur al aanvoelen als herfst, het was zeer nat. Deze nattigheid (vocht) is nodig om de paddenstoel te voeden tot wat het uiteindelijk word. Vaak zijn oude blaadjes en takjes nodig, het rotten daarvan voed de schimmel waaruit op zijn beurt dan weer een paddenstoel kan ontstaan.

Zoals eerder genoemd is er dus ook vocht nodig, daarom zul je paddenstoelen niet heel snel tegenkomen in de zomerperiode. Het is dan kortweg te droog, maar ook te warm. Het beetje vocht wat er vooral in de nacht ontstaat lost overdag door de krachtige zon weer in rap tempo op.

Maar de laatste jaren beginnen we ze ook steeds vaker in de zomer waar te nemen, zo ook dit jaar. De afgelopen weken hebben wij veel foto's mogen ontvangen van de explosieve groei van de paddenstoelen. Dit is uiteraard toe te schrijven aan de zeer natte zomer, en in combinatie met de lage temperaturen en de vele wind laten al veel bomen wat van hun bladeren los, dit geeft de schimmel extra voeding.

Bron: Meteo-Info
pi_100674339
quote:
Nieuw-Zeeland maakt zich op voor perfecte sneeuwstorm

Nu wij hier te maken hebben met de zomer, krijgt Nieuw-Zeeland te maken met een "perfecte sneeuwstorm". Een hogedrukgebied van ongeveer 6000 kilometer, wat zich uitstrekt van de tropen tot Antarctica. Inmiddels is er ook een lagedrukgebied aanwezig ten oosten van de Tasmaanse Zee, in de Stille Oceaan. Dit laag zal gaan samenvoegen met een laag uit de Zuidelijke Oceaan. Alle drie de systemen zullen gaan "samenwerken" om een indrukwekkende zuidelijke, dus koude aanvoer te laten ontstaan. De meteorologen in Nieuw-Zeeland spreken al van een perfecte sneeuwstorm.



De laatste prognose is, dat delen van Southland, zuid Otago inclusief Dunedin, Christchurch en de Banks Peninsula te maken gaan krijgen met zware sneeuwval. Ook naar alle waarschijnlijkheid zullen Wellington, de Wairarapa, Taranaki, Hawke's Bay, mogelijk hoge delen van Auckland en Northland te maken gaan krijgen met sneeuwval. Dit kan echter leiden tot flinke verkeershinder. Niet alleen het verkeer zal hinder ondervinden van de "sneeuwstorm", ook de boeren werd dringend geadviseerd om het vee te verplaatsen. Momenteel zit Nieuw-Zeeland midden in het lammerseizoen.
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_100721637
Tarwe-oogst dreigt te mislukken

Eerst bedreigde de lange droogte de groei van de tarwe, maar sinds een aantal maanden is de extreme nattigheid de tweede bedreiging geworden. In deze tijd van het jaar zou de tarwe al geoogst moeten worden, dit kan echter alleen wanneer de tarwe droog is. Momenteel regent het nog bijna dagelijks in het land en blijft de tarwe nat, daarbij gaat de tarwe ook nog eens omlaag hangen door het gewicht van het regenwater. Zolang dit weertype aanhoud zal er nog niet geoogst kunnen worden.

Regen, regen en nog eens regen, de vele neerslag gaat niet ongemerkt voorbij, vooral in Groningen staan er grote plassen water op de weilanden. De natte tarwe hangt omlaag en blijft daarmee extra lang nat, maar ook de rottingskans is dan dubbel zo groot.

Het vele regenwater veroorzaakt daarnaast ook een erg drassige ondergrond waardoor oogstmachines het land niet op kunnen. Naast Groningen krijgen wij ook meldingen binnen uit Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Er is daar in de eerste 14 dagen van augustus alweer ruim 50 tot 100 millimeter aan regen omlaag gekomen.

Als we de neerslag van juni, juli en de eerste helft van augustus bij elkaar optellen dan komen we op bizarre neerslaghoeveelheden uit. De genoemde neerslaghoeveelheden zijn de gemiddelden van de betreffende provincies, lokaal is er dus nog veel meer gevallen, sommige plaatsen melden ruim 400 mm!

Provincie: Neerslaghoeveelheid:
Gelderland 360 millimeter..
Overijssel 335 millimeter.
Friesland 325 millimeter.
Drenthe 310 millimeter.
Groningen 305 millimeter.

Genoemde neerslaghoeveelheden zijn van 1 juni tot 14 augustus 2011.

De genoemde hoeveelheden liegen er niet om, dit zijn hoeveelheden die normaal in een half jaar omlaag komen, nu dus in 2½ maand. Lokaal is er veel meer gevallen dan in het lijstje staat vermeld, Elspeed spant de kroon met 434 millimeter in hetzelfde tijdsbestek!

Wat opvalt is dat het in Groningen nog wel meevalt qua neerslag vergeleken met de andere natte provincies, maar daar is in de maand mei al behoorlijk wat gevallen (80 millimeter), terwijl het toen in andere provincies beduidend droger was.

Het is erg aannemelijk dat ook andere oogsten zoals aardappels en verschillende groentes veel last hebben van dit natte weer, maar vooralsnog horen we de boeren daar nog niet zoveel over klagen. Als we nog even vooruit blikken dan is er komende week kans dat de oogst massaal binnengehaald kan worden, er word zowaar een aantal droge dagen verwacht!

Bron: Meteo-info
pi_100750268
Wateroverlast in New York

NEW YORK - Zware regenbuien hebben zondag voor flinke overlast gezorgd in New York.

Straten en kelders in de miljoenenstad kwamen blank te staan en metro's konden niet rijden. De wedstrijd van honkbalclub New York Yankees werd afgelast vanwege het noodweer.
Vluchten van en naar New York hebben vertraging opgelopen. Weerstations in de stad registreerden recordhoeveelheden neerslag.
De problemen waren het grootst in het stadsdeel Staten Island, in het zuidwesten van New York. In lokale media klagen bewoners over de aanpak van de overlast door de autoriteiten.

nu.nl
  Moderator woensdag 17 augustus 2011 @ 13:19:54 #116
8781 crew  Frutsel
pi_100849490
quote:
Tienduizenden vluchten voor water Pakistan
KARACHI - Zware regenval heeft er in het zuiden van Pakistan toe geleid dat zeker 60.000 mensen hun huizen hebben moeten verlaten. In totaal hebben 700.000 mensen last van het noodweer. Dat meldde de lokale overheid woensdag.

Dorpen zijn overstroomd en oogsten verwoest in de provincie Sindh, die wordt gezien als de graanschuur van Pakistan. Door het noodweer zouden ook mensen om het leven zijn gekomen. Het leger en de marine zijn ingezet om mensen in nood redden.

Pakistan werd vorig jaar ook ernstig getroffen door overstromingen. Toen kampten maar liefst 21 miljoen mensen met de gevolgen van de zware regenbuien. Velen van hen wonen nog steeds in tentenkampen. De regering ligt onder vuur, omdat sindsdien te weinig preventieve maatregelen zijn genomen, zoals het aanleggen van dijken of het verbreden van rivieren.

Meteorologen voorspellen dat de komende dagen nog meer regen zal vallen.
  Moderator woensdag 17 augustus 2011 @ 13:20:53 #117
8781 crew  Frutsel
pi_100849520



quote:
Donderwolken boven Manhattan
Begin deze week zorgden zware regenbuien voor flinke overlast in New York. Straten kwamen blank te staan, metro's reden niet en vluchten liepen vertraging op. Toch zorgde het noodweer niet alleen voor narigheid.
Het dreigend zwerk boven de skyline van de miljoenenstad zorgde ook voor een adembenemend gezicht.

Fotopersbureau Brunopress komt vandaag met foto's van de 68-jarige Terese Kreuzer. Naast haar huis aan de rivier de Hudson zat zij zondag op de eerste rang.
pi_101167953
Nederlandse komt om door windhoos

Door een windhoos is op een camping in het zuidoosten van Frankrijk een Nederlandse vrouw omgekomen.

Een Belg en vijf andere Nederlanders raakten gewond, onder wie het 2-jarige zoontje en de man van het slachtoffer. De vrouw kampeerde op een camping in Trept, ten oosten van Lyon. Door de windhoos viel een boom op haar tent.

Ze was op slag dood. Haar zoontje werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Lyon gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. Hoe de toestand van haar man is, is niet bekend.

Donkerzwart
"Het werd donker en ineens begon het heel hard te regenen en hard te waaien", zei de eigenaar van de camping.

Een kampeerder vertelde dat het zicht door de donkerzwarte regenwolken nog maar "een halve meter" was. "Er viel hagel en bomen waaiden om. Ik raakte in paniek en greep meteen mijn kinderen."

Op de camping kamperen ruim 500 toeristen, vooral Nederlanders en Belgen.

nos
pi_101219466
Bliksem treft twee rijdende auto's op A7

Op de A7 zijn vrijdagmiddag twee auto's door bliksem getroffen. Dat gebeurde tussen Sneek en Joure. Ook is een gat van 20 centimeter breed in het wegdek geslagen. Niemand raakte gewond. Dat heeft de politie laten weten.

In beide richtingen ontstond een file van enkele kilometers. „Er zijn geen gewonden gevallen”, zegt een politiewoordvoerder. „Maar de inzittenden durfden hun auto niet uit. De hulpdiensten hebben ze na tien minuten bevrijd.”
De auto's zijn weggesleept om het verkeer vrij baan te geven. Daarna kwam het verkeer weer langzaam op gang.

bron

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-08-2011 15:27:44 ]
pi_102137117
Duizend mensen op Ibiza geëvacueerd



Circa 1.000 mensen zijn op het Spaanse toeristeneiland Ibiza wegens bosbranden geëvacueerd. Dat hebben de autoriteiten laten weten.

De brand brak uit bij Cala Llonga in het oosten van Ibiza. De meeste geëvacueerden hebben de nacht bij kennissen of familie doorgebracht. Ook zijn er mensen in een sporthal opgevangen. Ongeveer 100 hectare bos is door de vlammen aangetast of verwoest. (dpa/kve)



hln
pi_102323164
quote:
Overstromingen eisen zeker 58 doden in Cambodja
De zwaarste overstromingen sinds jaren hebben in Cambodja minstens 58 doden, onder wie 31 kinderen, geëist. Dat zegt Keo Vy van het Nationaal Comité van Rampenbeheer. De overstromingen zijn het gevolg van overvloedige regenval die het land sinds augustus teistert, en van het buiten zijn oevers treden van de Mekong-rivier. Meer dan 5.000 gezinnen zijn al moeten geëvacueerd worden. Donderdag moesten buitenlandse toeristen per helikopter uit Angkor ontzet worden. In buurland Thailand zijn in twee maanden tijd reeds meer dan 140 mensen bij overstromingen omgekomen. (afp/lpb)
  Moderator dinsdag 4 oktober 2011 @ 12:37:07 #122
8781 crew  Frutsel
pi_102683580
quote:
400 doden in Zuidoost-Azie
De aanhoudende overstromingen in Zuidoost-Azië hebben de afgelopen tijd aan bijna 400 mensen het leven gekost.

In Thailand staat het dodental op 224, buurland Cambodja heeft de dood van 164 mensen bevestigd. Dat meldden de autoriteiten in de beide landen dinsdag.

Vorige week stond het aantal doden door de watersnood nog op 160 in Thailand en 61 in Cambodja. De overlast wordt veroorzaakt door de jaarlijkse moessonregens, die in juli begonnen.
  maandag 10 oktober 2011 @ 09:42:46 #123
351045 Ryker
Ik werk met mensen zoals jij
pi_102906326
http://www.telegraaf.nl/r(...)rnwall__.html?p=17,1
ma 10 okt 2011, 07:50
Grote klif stort in zee in Cornwall

Cornwall - Een grote klif is door een combinatie van wind en golven in de zee gestort in Cornwall.

The failure occurred at about 5pm on Friday 23rd September 2011. It took place on the North Coast of Cornwall. There were only a few people watching, with about the same number of inquisitive seals in the water! There were lots of 'small' failures just before the main event. This appears to be a progressive failure, the frequency and size of the smaller failures increased until the inevitable happened. The sound was incredible, those cliffs are about 150-200ft high. I'd been chatting to the couple mentioned in the clip only a few minutes before the footage was taken. They can just be seen walking away in the distance; the path had been fenced off and diverted, so they were quite safe. An amazing sight, and credit to R who took the video, I still can't stop revisiting it! Thanks again for all the comments, who says Geology isn't an exciting subject?!. Oh, & finally.... I'm happy to report that no seals or humans were hurt in the filming of this clip! ACSM(93)
Grtz, Theo
follower since 2001, active in 2011
pi_102913990
Vermisten na noodweer in Turkije

Na zwaar noodweer worden in het zuiden van Turkije zes mensen vermist. De kustprovincie Antalya werd geteisterd door storm en zware neerslag, waardoor overstromingen ontstonden. Dit heeft de gouverneur van Antalya maandag gezegd.

In het dorp Haskiziloren werd een aantal huizen en bruggen verwoest. Reddingswerkers wisten 25 dorpelingen in veiligheid te brengen. Zes worden echter vermist.

De luchthaven van Antalya kampte door de storm met vertragingen en annuleringen. Scholen sloten hun deuren.

Nieuws.nl
pi_103488723
Noodweer treft vliegveld Faro

AMSTERDAM – Als gevolg van noodweer in de Algarve in Portugal is het vliegverkeer van en naar Faro stilgelegd. Door hevige regenval en harde wind is een deel van het dak van de vertrekhal ingestort.

Er vielen vijf lichtgewonden. "Een deel van het dak stortte in bij de check-in, waarbij vijf mensen lichtgewond raakten”, aldus een woordvoerder Abel Gomes tegenover de Portugese krant Economico.
De toren van de luchtverkeersleiding is geëvacueerd.

nu.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')