Toen ik op vakantie was zag ik het liggen op de Turkse marktquote:Op zondag 15 augustus 2010 16:59 schreef Hyundai het volgende:
Weet iemand waar Emmentaler kaas te koop is?
In gesneden plakjes gewoon net als Jong belegen of zo.
Die zit namelijk ook op de hamburgers van de McDonalds
Je ban een vakantie noemen.quote:Op zondag 15 augustus 2010 17:05 schreef Lysdexie het volgende:
[..]
Toen ik op vakantie was zag ik het liggen op de Turkse markt
Cheddar johquote:Op zondag 15 augustus 2010 16:59 schreef Hyundai het volgende:
Weet iemand waar Emmentaler kaas te koop is?
In gesneden plakjes gewoon net als Jong belegen of zo.
Die zit namelijk ook op de hamburgers van de McDonalds
quote:Casu marzu (Sardijns voor rotte kaas) is een Sardijnse kaas. Het is een kaas die men extreem lang laat rijpen, tot er larven van de kaasvlieg in nestelen.
De kaassoort verkrijgt men door de Sardijnse variant op de pecorino zeer lang te laten rijpen, tot een niveau dat feitelijk over de grens van rotting ligt. De larven die zich erin vestigen breken veel van de vetten af en maken de kaas zeer zacht, soms stroperig, terwijl er vaak vocht (lagrima genoemd) uitsijpelt. De maden zijn kleurloos en meten ongeveer acht millimeter. Ze kunnen echter zeer hoog (tot 15 centimeter) springen, zodat er wel als grap gezegd wordt dat degene die de kaas eet zijn ogen dient te bedekken, want de kaas wordt verkocht en opgediend met de maden er nog in.
Sommigen halen de larven er voor consumptie eerst uit, velen echter niet. Dit kan men doen door de kaas te verpakken in een plastic luchtdichte zak. De stikkende larven zullen uit de kaas in de zak springen en veroorzaken een zacht aanhoudend tikkend geluid. Wanneer dit ophoudt zijn alle larven dood en uit de kaas gesprongen.
Tegenwoordig worden de larven speciaal in de kaas geïnjecteerd om casu marzu te maken.
Casu marzu eet men bij voorkeur met een stuk krokant brood (pane carasau) en een glas Canonnau, een sterke wijnsoort. De smaak is zeer scherp.
De gemiddelde mens kan de consumptie van deze kaas goed verdragen. De stoffen kunnen echter sterke allergische reacties teweegbrengen en de rijping/rotting hoeft weinig verder voort te schrijden om de kaas werkelijk giftig te maken. Bovendien kunnen de larven de spijsvertering overleven en daardoor lichamelijke klachten veroorzaken. Om die redenen, en ook omdat het door zijn bereidingswijze als een bedorven product wordt gezien, is de verkoop ervan illegaal volgens de Europese en dus ook Italiaanse regels. Op Sardinië wordt de kaas evenwel nog steeds rijkelijk geconsumeerd in de informele sector en ook zwart verkocht.
quote:Op maandag 16 augustus 2010 01:00 schreef linpunt het volgende:
maar wel; oude kaas. Met honing-mosterd.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[IMG]http://i.imgur.com/MP0P6.gif[/IMG]
Die gaat * Maatie een keer proberen.quote:Roche baron
quote:
Jonge kaasquote:Op zondag 15 augustus 2010 18:53 schreef Linlinlin het volgende:
Ik vind de jonge kaas van de Lidl het lekkerst
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 19:40 schreef Hooidraad het volgende:
Dat deze nog niet gepost is
KOOOOAAAAAASSS!!!!!
[ afbeelding ]
quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 19:40 schreef Hooidraad het volgende:
Dat deze nog niet gepost is
KOOOOAAAAAASSS!!!!!
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:42 schreef cherrycoke het volgende:
alleen oude kaas bij voorkeur
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 17 september 2010 11:24 schreef Phreakingout het volgende:
Manu meld zich ook :
[ afbeelding ]
Is die macdonalds kaas niet gewoon Cheddar cheese?quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:59 schreef Hyundai het volgende:
Weet iemand waar Emmentaler kaas te koop is?
In gesneden plakjes gewoon net als Jong belegen of zo.
Die zit namelijk ook op de hamburgers van de McDonalds
quote:
quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |