Desintresse en niet beter weten. In Nederland geldt toch nog steeds vooral de ''wie zo goedkoop mogelijk boodschappen doet en zo snel mogelijk eet is slim'' mentaliteit. Want dan kan je tenminste weer leuke dingen doen, zoals een plasma-tv aanschaffenquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:09 schreef DarkElf het volgende:
[..]
wat(en dat is tegenwoordig natuurlijk ik kook ook zelf pas een jaar of 4 ofzo echt veel daarvoor was ik ook van t makkelijke hoor), wél een ietwat gefronste wenkbrauw bij mij teweeg brengt zijn moeders, of vaders, die parttime werken (of zelfs niet soms) en dan nog steeds hun gezin voorgefabriceerde dingen voorzet. dát snap ik echt niet.
Een housewarming cul-meet in mijn nieuwe huisquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:09 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik voel een regio Amersfoort-CUL-meet aankomen......
Oh veel plezier, en eet smakelijk!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:16 schreef DarkElf het volgende:
ik ben blij dat ik nu ergens woon waar we gewoon groenten en fruit bij de boer kunnen halenen anders ga ik wel naar de turk ofzo.
Maar nu ga ik lekker Anthony Bourdain in India kijken met een bord avocado/tomaat/rivierkreeftjesvles/koriander enzo op mijn schoot
Neeee, niet GIJS! Ik dacht dat GIJS eindelijk wél echt en okee was! Jan Robben zit bij GIJS en Jan Robben is een nationale held, en hij produceert de supergaafste, geweldigste, allerlekkerste aardbeien van Nederland!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:16 schreef Windigo het volgende:
@minilot: In een keuringsdienst van waren aflevering heb ik gezien dat dat Gijs keurmerk onzin zou zijn.. Ik zal het even opzoeken (als ik het terug kan vinden)
Ik kom er nooit, maar we hebben hier ook een groentejuwelier, zoals iemand het noemt.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:14 schreef minilot het volgende:
Hee, ik had de laatste post..
Game on!
Enfin, ik zei:
Nou, de groentenmannen in mijn omgeving zijn niet veel soeps. Niks meer of minder dan de reguliere supermarkt, en ook de markt is niet veel beter. Echt spul van een hoooooge kwaliteit (zoals je dat wél met kazen en wijnen en andere dingen hebt) is vrijwel niet te vinden, buiten de groothandels en hier en daar een boerderijwinkel. Zo stom, ik WIL best vijf keer meer neerleggen voor echt waanzinnig goede groenten en fruit, maar het îs er gewoon niet.
Klein beetje hoop aan de horizon begint te gloren via supermarkt PLUS, die met het streekproductenmerk GIJS (http://www.vangijs.nl/) op grote schaal verse producten aan de man brengt die best goed zijn en waar boer zus of zo uit Huppeldepupsedijk voor garant staat.
En ze hebben schijnbaar toffe perziken (al moet ik die zelf nog proberen):
http://www.foodlog.nl/van(...)ken_van_plus_hebben/
Die zijn meestal goed daarquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:17 schreef Anthraxx het volgende:
Die van de PLUS ga ik onthouden. Morgen maar eens de nectarines checken daar.
Oh ik kan je geruststellen, het ging niet over Gijsquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Neeee, niet GIJS! Ik dacht dat GIJS eindelijk wél echt en okee was! Jan Robben zit bij GIJS en Jan Robben is een nationale held, en hij produceert de supergaafste, geweldigste, allerlekkerste aardbeien van Nederland!
Wat was er dan in godesnaam loos met GIJS? *bibber*
Nou ja, bij zo'n soort specialist merk je vaak toch wel dat ze het leuk vinden om iets voor je te bestellen. Had ik maar zo'n groentenboer! Maar helaas, die van mij verkoopt appels en sinaasappels en bananen en kijkt nors en schaapachtig als ik om iets anders vraag. De pot op ermee, dan kan ik beter naar de LIDL en de Plus.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:18 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik kom er nooit, maar we hebben hier ook een groentejuwelier, zoals iemand het noemt.![]()
Elke appel is gepoetst en dat betaal je. Maar ik weet niet in hoeverre hij iets zou kunnen bestellen.
Pastrami!!!!!!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, bij zo'n soort specialist merk je vaak toch wel dat ze het leuk vinden om iets voor je te bestellen. Had ik maar zo'n groentenboer! Maar helaas, die van mij verkoopt appels en sinaasappels en bananen en kijkt nors en schaapachtig als ik om iets anders vraag. De pot op ermee, dan kan ik beter naar de LIDL en de Plus.
Gelukkig wél een schat van een behulpzame kaasboer, en een toffe slager die as we speak een kilo pastrami voor me aan het bestellen is!
Ik dacht al! Want bij GIJS staan de boeren zelf met foto en al op de verpakking en kun je er gewoon naartoe fietsen. Ik heb al twee boerderijen die toevallig in de buurt lagen gecontroleerd!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:20 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh ik kan je geruststellen, het ging niet over GijsWel over het zogenaamde ''goed boeren'' keurmerk van plus, dat echt onzin is.
http://www.tvgids.nl/programma/9563527/Keuringsdienst_van_Waarde/
quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:23 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ook.
En die uitspraak van L, zo liev!
Ja mijn slager kijkt ook iedere keer weer oprecht blij als ik binnenstap, en weet ook nog wat ik de vorige keer gekocht heb, en komt dan met suggesties voor wat ik deze keer weer eens zou kunnen eten. Zo leukquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Nou ja, bij zo'n soort specialist merk je vaak toch wel dat ze het leuk vinden om iets voor je te bestellen. Had ik maar zo'n groentenboer! Maar helaas, die van mij verkoopt appels en sinaasappels en bananen en kijkt nors en schaapachtig als ik om iets anders vraag. De pot op ermee, dan kan ik beter naar de LIDL en de Plus.
Gelukkig wél een schat van een behulpzame kaasboer, en een toffe slager die as we speak een kilo pastrami voor me aan het bestellen is!
Dat is wel leuk inderdaadquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:24 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja mijn slager kijkt ook iedere keer weer oprecht blij als ik binnenstap, en weet ook nog wat ik de vorige keer gekocht heb, en komt dan met suggesties voor wat ik deze keer weer eens zou kunnen eten. Zo leuk
Dat is zo'n oergeur he?quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:25 schreef freecell het volgende:
[..]
Dat is wel leuk inderdaad
Hier zit geen slager en ook geen groenteboer.
Wel een onbetaalbare bakker die onweerstaanbaar ruikt
Gewoon een keer doen, hij is het geld vast waard.. Dat supermarkt brood is viesquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:25 schreef freecell het volgende:
[..]
Dat is wel leuk inderdaad
Hier zit geen slager en ook geen groenteboer.
Wel een onbetaalbare bakker die onweerstaanbaar ruikt
De TT allitereert wel heel mooi!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:28 schreef minilot het volgende:
Sjips, een typo in de topictitel.![]()
Ik ga maar eens even koken.
Zo gauw ik mn nieuwe huis met functionerende oven heb ga ik zelf brood bakken, dat lijkt me zo heerlijkquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:28 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat is zo'n oergeur he?
In Frankijk eten we brood uit de supermarkt. Van dat brood waar je van blijft eten, omdat het nou eens echt naar brood smaakt. En dan ben ik geen liefhebber van wit brood he.....
Goede kaas is helaas altijd duurquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:30 schreef DarkElf het volgende:
wij hebben een dorp verderop (ja mijn brood ligt in de oven) een super kaaswinkel maar man oh man wat duur!
en de slager in dat dorp was helemaal gelukkig toen wij eens om een flinke ribeye met bot vroegen
Dat supermarktbrood is betaalbaar. En uberhaupt eten gaat bij mij voor lekker etenquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:29 schreef Windigo het volgende:
[..]
Gewoon een keer doen, hij is het geld vast waard.. Dat supermarkt brood is vies(Toch?
)
Hier bakken ze brood af in de supermarkt, dat vind ik net zo lekker als bij de trendy bakker. De croissants vind ik bij de super lekkerder en het is allemaal de helft goedkoper dan bij de bakker.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:29 schreef Windigo het volgende:
[..]
Gewoon een keer doen, hij is het geld vast waard.. Dat supermarkt brood is vies(Toch?
)
neequote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:30 schreef Windigo het volgende:
[..]
Goede kaas is helaas altijd duurMaar ja, dan heb je ook wel wat!
Ik eet allemaal dure dingen, maar niet zo veel, en ik red het met 30 euro per week. Moet dus kunnenquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:31 schreef freecell het volgende:
[..]
Dat supermarktbrood is betaalbaar. En uberhaupt eten gaat bij mij voor lekker eten
Hoe heet die dan?quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:31 schreef freecell het volgende:
[..]
nee
Er is zo'n goede kaasstand op de markt hier, en echt niet duur!
Oh wauw, da's wel heen weinig ja. Hoe doe je dat?quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:33 schreef freecell het volgende:
Hoera.
ik zit op 60. Voor 4 personen en een kat.
En nee, dan ga ik géén broden kopen voor 2,50 per stuk.
brood is idd belachelijk duur tegenwoordig.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:33 schreef freecell het volgende:
Hoera.
ik zit op 60. Voor 4 personen en een kat.
En nee, dan ga ik géén broden kopen voor 2,50 per stuk.
Nog steeds 80 ct voor een casinowit bij de supermarkt, maar bij de bakker is 2.50 inderdaad niet ongewoonquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:35 schreef DarkElf het volgende:
[..]
brood is idd belachelijk duur tegenwoordig.
Oei, petje af!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:33 schreef freecell het volgende:
Hoera.
ik zit op 60. Voor 4 personen en een kat.
En nee, dan ga ik géén broden kopen voor 2,50 per stuk.
Ja echt heel knap, ik vind t in mn eentje al lastig met 30 euro per week, en da's de helft van hun bedrag voor 4 personenquote:
Net als de egeltjes, heel voorzichtig.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:35 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh wauw, da's wel heen weinig ja. Hoe doe je dat?
Door niet naar de bakker te gaanquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:35 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh wauw, da's wel heen weinig ja. Hoe doe je dat?
Maar wel een bizar groot verschil in kwaliteit!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:36 schreef Windigo het volgende:
[..]
Nog steeds 80 ct voor een casinowit bij de supermarkt, maar bij de bakker is 2.50 inderdaad niet ongewoon
Ja dat ben ik helemaal met je eens, maar als je 60 euro voor 4 mensen en een kat per week hebt, dan heb je weinig keus denk ikquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar wel een bizar groot verschil in kwaliteit!
Voor 4x1 persoon koken is wel duurder dan voor 4 personen. Maar met kleine kinderen......Ik zou het moeilijk vinden.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:38 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja echt heel knap, ik vind t in mn eentje al lastig met 30 euro per week, en da's de helft van hun bedrag voor 4 personen![]()
Knap hoor dat je dat kan Freecell
Wijn! Jeej.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:38 schreef freecell het volgende:
[..]
Door niet naar de bakker te gaan
Neh, we zitten op gemiddeld 300,- per maand aan boodschappen (inclusief schoonmaakzooi en wijn enzo) , dus dat is ongeveer 75,- per week.
Maar ik heb de luiers (ong 15 à 20,- per week) er even afgetrokken
quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:38 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Net als de egeltjes, heel voorzichtig.Oei, ik ben melig.
Tomaten uit blik zijn daar meestal ook veel beter voor!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:40 schreef freecell het volgende:
[..]
Mja, ik zit er over het algemeen niet zo mee. We eten lekker, vers, nooit uit pakjes, wel veel tomaten uit blik door de pasta:+
Waarom zou 4x voor een persoon koken duurder zijn? Als ik 1,5 kilo aardappels koop eet ik daar 3x van, maar in zo'n huishouden is dat meteen op. Dan is mijn eten toch goedkoper?quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:40 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Voor 4x1 persoon koken is wel duurder dan voor 4 personen. Maar met kleine kinderen......Ik zou het moeilijk vinden.
Lees Freecells post van 19.31 eens......quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:39 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar wel een bizar groot verschil in kwaliteit!
Jaquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Wijn! Jeej.Ik begon me al zorgen om je te maken, maar brood is minder belangrijk dan af en toe een fles wijn!
![]()
Omdat een kilo gehakt in verhouding goedkoper is dan 250 gramquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:42 schreef Windigo het volgende:
[..]
Waarom zou 4x voor een persoon koken duurder zijn? Als ik 1,5 kilo aardappels koop eet ik daar 3x van, maar in zo'n huishouden is dat meteen op. Dan is mijn eten toch goedkoper?
Had ik gezien! Ik bedoelde vooral dat brood nou juist iets is waarbij het kwaliteitsverschil héél heftig te proeven is, in tegenstelling tot hoe dat bij de meeste andere producten is.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:44 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Lees Freecells post van 19.31 eens......
kloptquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:46 schreef DarkElf het volgende:
tomaten uit blik is niets mis mee, heerlijk juist. zoveel smaak
Mja ik eet bijna nooit vlees, dus vandaar dat het voor mij misschien goedkoper lijkt om voor mij alleen te kokenquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:47 schreef freecell het volgende:
[..]
Omdat een kilo gehakt in verhouding goedkoper is dan 250 gram
Tip van flip: stapel gehakt kopen en invriezenEn ik ben wel een beetje een luxe-diertje, ik eet alleen rundergehakt.
Ja leuk hè, zou eens tijd wordenquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:53 schreef SeaOfLove het volgende:
Hoe hip is dit....het gaat hier daadwerkelijk over eten
me tooquote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:53 schreef freecell het volgende:
Neh bleh
Ik houd dus niet van dat vettige van varkensgehakt
eerder vanavond was Milou buiten spelen en ik ging even bij haar kijken en ze merkt me op: Joh mama, ga jij eens even koken :w Ik:quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:55 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja leuk hè, zou eens tijd worden
Daar is uw taak moeders!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:04 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
eerder vanavond was Milou buiten spelen en ik ging even bij haar kijken en ze merkt me op: Joh mama, ga jij eens even koken :w Ik:
Stoofpot?quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:55 schreef freecell het volgende:
Oja, ik zoek nog eenpanmaaltijden!
Tot nu toe gehad:
- Chili
- Stamppot andijvie met spekjes en gehaktballetjes
- gegratineerde pasta (was makkelijk, had ik de oventijd om heen en weer te kunnen rijden voor het wegbrengen en ik had tegen hun gezegd: gooi de oven maar aan)
Ik wil nog maken:
- poffert
- nasi (iemand een fool-proof recept?Mijn nasi mislukt altijd
Maar dan moet ik nog 2 maaltijden...
Zomerstoofpotten zullen vast wel bestaanquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:08 schreef freecell het volgende:
[..]
hmmmz...
Met dit weer?
Ik heb nog wel riblappen in de vriezereen hele kudde...
Makkelijke nasi van de echte indo:quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:55 schreef freecell het volgende:
Oja, ik zoek nog eenpanmaaltijden!
Tot nu toe gehad:
- Chili
- Stamppot andijvie met spekjes en gehaktballetjes
- gegratineerde pasta (was makkelijk, had ik de oventijd om heen en weer te kunnen rijden voor het wegbrengen en ik had tegen hun gezegd: gooi de oven maar aan)
Ik wil nog maken:
- poffert
- nasi (iemand een fool-proof recept?Mijn nasi mislukt altijd
Maar dan moet ik nog 2 maaltijden...
Pot au feu. Weinig bouillon maken van riblap en op het laatst groenten mee laten stoven.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:08 schreef freecell het volgende:
[..]
hmmmz...
Met dit weer?
Ik heb nog wel riblappen in de vriezereen hele kudde...
Rendang! Prima zomereten, en ook een stoofpot.. En zoooo lekkerquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:08 schreef freecell het volgende:
[..]
hmmmz...
Met dit weer?
Ik heb nog wel riblappen in de vriezereen hele kudde...
Die nemen we mee naar achterenquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:10 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Makkelijke nasi van de echte indo:
Bak wat vlees of spekjes. Bak wat ui, knoflook, prei, paprika, doorhalen wat niet gewenst is, in het vet.
Doe er gekookte rijst bij en warm mee. Op smaak maken met ketjap.
Ken ik nietquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:12 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Pot au feu. Weinig bouillon maken van riblap en op het laatst groenten mee laten stoven.
jaquote:
Of smoor daging!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:12 schreef Windigo het volgende:
[..]
Rendang! Prima zomereten, en ook een stoofpot.. En zoooo lekker
is een topic over van kahaarinquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:09 schreef borisz het volgende:
[..]
Zomerstoofpotten zullen vast wel bestaan. Maar het is idd geen stoofpot weer.
Volgens mij een noordelijk streekgerecht, iets met bonen en worst en appel.........quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:13 schreef freecell het volgende:
[..]
Die nemen we mee naar achteren![]()
En wat had Isa dan?
[..]
Ken ik nietLekker?
Hoquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:15 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Of smoor daging!
1 pond riblappen bruin bakken in wat olie. 1 ui en wat knoflook fruiten. 1 theelepel nootmuskaat even meefruiten , dan 3 tomaten in stukjes toevoegen. 1 eetlepel ketjap erbij en gaar laten stoven.
Ja of sperzieboontjes ofzoquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:17 schreef freecell het volgende:
[..]
Ho
Dat klinkt simpel en doeltreffend
Serveren met rijst en.... peultjes?
Psst. Bijna al het (verse....) rundvlees dat je in de supermarkt koopt is al ingevroren geweest.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 19:59 schreef SeaOfLove het volgende:
Rundvlees invriezen doe ik zelden tot nooit, veel smaak en structuurverlies
Peultjes kan prima, of sperziebonen, of komkommer salade.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:17 schreef freecell het volgende:
[..]
Ho
Dat klinkt simpel en doeltreffend
Serveren met rijst en.... peultjes?
ik heb ze vandaag al komkommersalade geserveerd bij de pastaquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:19 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Peultjes kan prima, of sperziebonen, of komkommer salade.
Ik was een eetlepel azijn vergeten.quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:17 schreef freecell het volgende:
[..]
Ho
Dat klinkt simpel en doeltreffend
Serveren met rijst en.... peultjes?
Spitskool?quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:20 schreef freecell het volgende:
[..]
ik heb ze vandaag al komkommersalade geserveerd bij de pasta
opgeschreven!quote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:22 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik was een eetlepel azijn vergeten.
Buiten de tomatentijd kan je de tomaten en azijn vervangen door 3 eetlepels ketchup.
Van die grootverpakkingen met aanbiedingen verdelen over zakjesquote:Op donderdag 5 augustus 2010 20:26 schreef krakkemieke het volgende:
Ik vries vaak rundvlees in. Zeker bij stoofvlees merk ik geen kwaliteitsverschil.
En met een variatie op een post hierboven: liever ingevroren rundvlees dan geen rundvlees.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |