dandybleu | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:04 |
Ha ja een frituur pan hee? Dat is typisch zo een ding .... die wil je liever niet in huis hebben......Rete-ongezond hee? Dus ja als je hem niet in huis hebt dan kom je ook niet in de verleiding om in de supermarkt allemaal vette snacks te kopen ( ook nog eens met vlees erin van slechte kwaliteit ) Maar ja boehoe op een dag was het toch prijs ....Ik had een logee voor een paar maanden ( door woningnood ) en ja die komt dus op een dag met een heuze frituurpan aanzetten..... Dus ja een keertje wel grappig : Een paar frietjes in de frituurpan gedaan.... Ja dus op een dag loop ik in de supermarkt en koop dus voor de lol kroketjes van Mora.....Dus ja als je die dingen eenmaal in huis hebt dan ga je ze ook opeten hee? Dus ja dat begint bij mij zo ergens bij de brunch al : dan neem ik een boterham met twee kroketjes erop .... Ha eerst wel lachen enzo maar ha ja na een week hee? Ik word wakker en voel me echt helemaal vies van binnen ha ha.....Typisch iets wat ik dus altijd krijg als ik teveel frituur heb gegeten..... Die combinatie dus van goedkoop vlees en ook nog eens dat vet wat al drie maanden in de frituurpan zit : Daar kan mijn lichaam helemaal niet tegen.....Ik voel het in elke vezel van mijn lichaam.... Ha ja het was maar voor even : Mijn logee heeft al weer een nieuw huis gevonden : Hij is bijna weg ...Over een paar weken dus ....En ha hij neemt zijn frituur pan mee...... Eindelijk verlost van dat ding en dus hoef ik me nooit meer zo te voelen als vandaag ( door en door vet ) Toch ken ik veel mensen in mijn omgeving die zo een pan hebben en er nooit over klagen ....Dus ik denk zo bij mezelf : Ja die zullen wel frituurvet resistent zijn hee? Ze eten er elke week wel een paar keer uit..... Gelukkig stap ik weer over op mijn oude dieet : Een eitje met spek bij de brunch en alleen maar met verse boter en zonder enige frituur erin..... Bent u frituur-resistent? | |
porsche1 | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:07 |
Dan bak je toch gewoon frikandellen in een koekenpan? | |
RemcoDelft | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:11 |
Mora? De iets duurdere zijn zoveel lekkerder! Je moet nog veel leren ![]() | |
dandybleu | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:23 |
quote:Zijn inderdaad rete-lekker die van mora..... Alleen ha ja er is iets met frituren waar mijn lichaam helemaal niet tegenkan......Dus ik ben blij als de frituur weer uit mijn leven is binnenkort.... | |
Lienekien | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:24 |
quote:Ha ja, hee! Dus geen boehoe, straks! | |
Windigo | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:26 |
Ik ben heel frituurpanresistent want ik heb er geen ![]() ![]() | |
dandybleu | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:30 |
quote:Ja inderdaad als je jezelf in de hand hebt? Dan is het wel leuk zo een ding ...Koop je lekker kreukelfrietjes ....Maar ha het vlees is zwak bij mij : Door mijn luiheid ga ik hem te vaak gebruiken......Met als negatief gevolg dat ik na een week al van binnen en buiten naar frituur stink ha ha | |
Windigo | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:32 |
quote:Ahá ok, dan zou ik hem ook niet kopen nee, als ik jou was ![]() Als ik hem heb wil ik hem ook niet vaker dan één keer per week gebruiken want dan vind ik de frites niet bijzonder meer, en ik heb hem nou juist omdat ik het zo'n lekkere speciale traktatie vind. En als je toch frites wil kan je ze in de oven stoppen, da's minder vet en misschien een idee voor jou? | |
dandybleu | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:38 |
Ha jja friet ( uit de diepvries ) vind ik typisch zo een voedselsoort : Die is heel lekker in de mond maar niet in de buik ....Ja als je dan in de zomer naar het strand bent geweest ofzo dan kan je echt zo snacken naar een zout frietje......Maar ja dan is het maar helemaal de vraag wat voor een soort friet de tent in huis heeft..... | |
Karammel | dinsdag 3 augustus 2010 @ 16:45 |
quote:Je hebt echt een gave ha.... Ongelofelijk hoe irritant je schrijfstijl is... Maar ha dat doe je vast onbewust ha ha Ik herken het overigens niet. De frituur gebruik ik zelf zelden tot nooit. Net als dat ik alleen thuis eigenlijk geen bier drink. Alleen als er vrienden langs komen wil ik nog wel eens de frituur aanslingeren als vervanger voor de zak chips. Verder kook ik waar ik zin in heb en gelukkig is dat vaak een maaltijd met groente. Ik zou het niet kunnen. Telkens weer frituur voor mezelf klaarmaken. Al kan ik me ook moeilijk voorstellen dat ik me daar lichamelijk echt anders door zou gaan voelen. | |
dandybleu | dinsdag 3 augustus 2010 @ 17:53 |
quote:ha ha dankjewel voor het compliment......... ik ben dus onbewust iriritant ha dat weet ik dus ook weer ha ha ha | |
piepkuiken21 | dinsdag 3 augustus 2010 @ 18:37 |
ik denk dat als je pindaolie gaat gebruiken je anders over frituren gaat denken omdat pindaolie niet zo ongezond is als frituurvet en het ook niet echt pijn doet aan je lijf zoals frituurvet. | |
Dubby | dinsdag 3 augustus 2010 @ 18:40 |
Ik ga liever even iedere week naar de lokale snackbar. Niet omdat het daar lekkerder is, maar het is altijd ff prettig om er te socializen. | |
dubidub | dinsdag 3 augustus 2010 @ 19:57 |
quote:In eerste instantie dacht ik gelijk aan tl;dr. Echter, na een broodje mexicano weggebeukt te hebben begon ik. Echter, bij bovenstaande zin, ben ik toch maar gestopt met lezen. DIE WIL IK NL. WEL IN HUUS HEBBEN. | |
Curiosity | dinsdag 3 augustus 2010 @ 23:13 |
![]() ![]() | |
Panzerknacker666 | woensdag 4 augustus 2010 @ 00:15 |
Godverdomme, wat een onleesbare OP. Ik frituur zowel thuis als dat ik het haal trouwens. | |
pussywillow | woensdag 4 augustus 2010 @ 13:41 |
OH NOES! FRITUURVET!!1 Ik heb een frituurpan, en op zijn tijd (misschien één of twee keer per maand, als ik dat al haal) eet ik gefrituurd voedsel. ![]() Die pan wordt alleen steeds ranziger ![]() | |
Bortecinem | woensdag 4 augustus 2010 @ 14:30 |
Grappig hoe iedereen een frituurpan gebruikt om te frituren. Wij hebben nooit een frituurpan gehad maar frituren alles in een open pan met vloeibare olie. | |
loecje | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:12 |
quote:weetje hoe grappig dat is als je de vlam in de pan krijgt (spreekt uit ervaring, dat is NIET grappig) | |
Bortecinem | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:21 |
quote:Dan moet je de olie niet te heet laten worden. Frituren is echt niet zo moeilijk hoor. ![]() | |
loecje | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:26 |
tja er zijn nog steeds mensen die denken.. het is niet gevaarlijk want het is nog nooit fout gegaan. totdat het een keer goed fout gaat... | |
tjoptjop | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:34 |
quote:Ik heb ook gewoon een pan met vet. Om de een of andere reden kwam het eens ter sprake bij een BHV training en die gast werd helemaal gek. Dat ik onverantwoord bezig ben e.d. ![]() quote:Gewoon er bij blijven en een thermometer gebruiken. Het is niet geschikt voor mensne die de pan opzetten en vervolgens tv gaan kijken tijdens het "opwarmen". Ik frituur op 180-200 graden en ontbranding vind plaats bij 320+ graden. Knappe jongen als je het zo ver laat komen als je er bij staat | |
dandybleu | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:39 |
ja in mn studenten tijd dan zat ik nogwel eens zonder geld ( bij gebrek aan planning ) dus ja dan had ik wel eens een week dat ik nog maar een paar euro had en alleen maar geld voor een wit fabrieksbrood en een pot pindakaas...... ha ja het stilt de honger wel een beetje eerst alleen ja na een paar dagen dan voel je opeens wel en soort alarm signaal in je lichaam : Dat je nix gezonds en evenwichtigs hebt binnen gekregen ja dat heb ik dus ook bij frituur heel erg een keertje gaat wel maar owee als ik het tevaak doe da voel ik me opeens een waardeloze dweil ha ha ai ai ai | |
loecje | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:39 |
ik verklaar jullie ook voor gek. misschien omdat ik van dichtbij heb meegemaakt hoe fout het kan gaan (als meisje van jaar of 5 , mn opa ging wel ff patat voor mij bakken... ) | |
tjoptjop | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:41 |
Ik heb trouwens met mezelf de afspraak dat ik alleen frietjes eet als ik ze ook zelf maak ipv diepvries friet te kopen. Dit is iets meer moeite waardoor je het minder snel doet ![]() | |
Bortecinem | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:47 |
quote:Wat zou er in godsnaam verkeerd kunnen gaan? Zolang jij een pan met olie niet te heet laat worden (en het duurt echt wel even voordat de olie zo heet wordt dat er een brand in kan ontstaan) kan er in mijn ogen niks mis gaan. Niemand in mijn omgeving heeft een frituurpan en iedereen doet het zoals wij het doen, al jareeeen (20/30 jaar?) en ik heb nog nooit gehoord dat het verkeerd is gegaan. | |
Bortecinem | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:48 |
quote:Wij gebruiken ook geen thermometer. Gewoon na een minuut of 2/3 een ini mini stukje aardappel in de pan gooien en je ziet wel of de olie heet genoeg is of niet. ![]() | |
dandybleu | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:50 |
ja ha ja ai ai ai als de vlam in de pan slaat hee? veel mensen gooien dan instinctief water erover heen wat dus resulteert in een meters hoge steekvlam en ja als je dan pech hebt dan sta jezelf in de fik | |
tjoptjop | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:55 |
quote:Ik zie geen verschil tussen 160 en 190 graden ![]() En bij 160 graden zuigt friet zich vol met vet, bij 190 niet ![]() | |
Bortecinem | woensdag 4 augustus 2010 @ 15:56 |
quote:Ik zie het aan de bubbeltjes zeg maar. ![]() ![]() | |
tjoptjop | woensdag 4 augustus 2010 @ 16:01 |
quote:Ervaring ![]() Maar ik ga er eens op letten, door die thermometer let ik idd niet op bubbeltjes ![]() | |
dreamzk | woensdag 4 augustus 2010 @ 16:29 |
Dandybleu, geen haat tegen jou persoonlijk, maar wat open jij altijd een bagger topics met een waardeloos geschreven OP. | |
dandybleu | woensdag 4 augustus 2010 @ 16:32 |
quote:ha sorry hoor : een enkeling vind dat ik vervelend schrijf enzo......maar ha ja k lees alle reacties op mijn topics en ja alleen maar een handje vol die klaagt erover hee? | |
loecje | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:30 |
vlam in de pan ontstaat niet alleen door de temperatuur die te hoog is... maarja komt vast met ervaring dat het (tot nu toe) goed is gegaan. maar meeste mensen hebben die ervaring niet en dan gaat het echt goed fout. en dandybleu ik vind je schrijfstijl ook onleesbaar, maar dat hoeft toch niet door iedereen gezegd te worden?? | |
tjoptjop | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:45 |
quote:Het feit dat je opa niet kon frituren wil niet zeggen dat niemand dat kan ![]() | |
MinderMutsig | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:49 |
Ik heb er wel een maar gebruik hem zo weinig dat ik hem voor iedere keer dat ik hem wil gebruiken opnieuw moet schoonmaken en er nieuw vet in moet doen en dat is me teveel werk waardoor hij meestal gewoon op de plank blijft staan.SPOILER | |
loecje | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:54 |
quote:ik heb nergens gezegd dat niemand het kan. kheb alleen gezegd dat het met ervaring ook fout kan gaan. | |
Compomotive155 | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:54 |
quote:Blijkbaar wel ![]() ![]() | |
tjoptjop | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:55 |
quote:Dat kan met klussen, autorijden, fietsen en skieen ook..... | |
Jovatov | woensdag 4 augustus 2010 @ 17:57 |
TS lijkt op een collega van me, die lacht zich na elke elke zin die uit z'n mond komt ook krom. | |
tjoptjop | woensdag 4 augustus 2010 @ 18:02 |
quote:Het RTL/Ik Hou van Holland syndroom. Erg vervelend idd | |
Daffodil31LE | woensdag 4 augustus 2010 @ 18:34 |
Gewoon een geëmailleerde pan (met zo'n ijzeren mandje) op het fornuis, gevuld met frituurvet, niet die homofiele olie. Vet laten smelten en heet laten worden, zelfgesneden frieten erin en bakken maar. | |
RobinOok | woensdag 4 augustus 2010 @ 18:46 |
quote:Ik zou niet geklaagd hebben, totdat ik dit las. Dat mensen niet klagen wil niet zeggen dat je niet irri bent hoor. En verder ben ik niet frituurpanresistent. Kan er niet tegen, vandaar niet in huis. Nooit gehad ook. Wel een keer te leen, in een studentenhuis en toen aten we 2 keer per dag zelfgemaakte patat. Vandaar dat ik er echt geen in huis wil. Of wilde, want ik frituur nu heel, heel soms iets in een gewone pan. Maar dat voelt inderdaad niet veilig. Pan kan veel makkelijker omflikkeren of overkoken en dan hoppa, met dat vuur eronder. Nee, wat dat betreft is een electrische frituurpan echt stukken veiliger. Dus misschien, heel misschien komt er toch nog ooit eens een frituurpa hier in huis. Maar dan een kleintje, te klein voor 2 porties friet. :-) | |
loecje | woensdag 4 augustus 2010 @ 19:15 |
quote:ja en in je bed blijven liggen ook want het plafond kan naar beneden vallen. daar gaat het helemaal niet om. ik snap niet waarom je een pan op het gas moet zetten terwijl er ook iets veiligers bestaat waarbij de patat net zo lekker is. | |
Daffodil31LE | woensdag 4 augustus 2010 @ 19:19 |
quote:Voor zowat alles ter wereld is er een veiliger oplossing. De vraag is alleen of de wereld daar een stuk leuker van wordt. |