Dus je trouwt eerst en gaat dan pas nadenken over allesquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 13:54 schreef spermanent het volgende:
Ik ben inmiddels getrouwd met mijn buitenlandse vriendin (van buiten de EU). Zij volgt hier een master studie aan de Erasmus Universiteit.
Daar heeft zij dus ook een verblijfsvergunning voor, maar die is over 1.5 jaar dus niet meer geldig en ze kan door de aard van de vergunning ook niet gratis Nederlandse les volgen en loopt zo nog meer dingen mis, die ze wel zou krijgen als ze hier als 'lange termijn' immigrant zou worden gezien.
Een oplossing is, dat ze haar reden van verblijf verandert naar 'mij', haar man. Ik moet dan echter aan een inkomenseis voldoen van zo'n 1.400 per maand, maar aangezien ik zelf nog op school zit gaat dat nu niet lukken.
Wel heb ik onlangs een eigen bedrijf gestart, geregistreerd bij KvK, maar haal daar voorlopig nog geen of weinig inkomsten uit.
Maar wat zijn nou de eisen voor iemand met een eigen bedrijf? Moet er dan ook een minimumloon worden verdiend en worden aangetoond?
Bonusvraag: Na hoe lang in Nederland te zijn geweest, kan zij de Nederlandse nationaliteit aanvragen? (we zijn dus getrouwd)
quote:Op dinsdag 3 augustus 2010 14:02 schreef WeerWachtwoordVergeten het volgende:
[..]
Dus je trouwt eerst en gaat dan pas nadenken over alles![]()
![]()
![]()
Met deze instelling zal je bedrijfje ook wel een gigantisch succes worden
Het zal vervelend klinken maar die is er niet. Die inkomens eis heet niet voor niets eis. Als jij geen inkomen hebt dat hoger ligt dan die eis, of je vriendin weet een baan te verkijgen waarbij haar status wordt omgezet, moet ze gewoon na die anderhalf jaar terug naar het land van herkomst.quote:Op dinsdag 3 augustus 2010 14:04 schreef spermanent het volgende:
[..]
![]()
We zijn al 3 jaar samen en wilden gewoon trouwen... Niet alleen dus hier voor. Ze kan nog bijna 2 jaar hier blijven op basis van studie en dan eventueel werk. We hebben er echt wel over nagedacht.
Nu willen we gewoon weten wat de mogelijkheden nu zijn om het wat zekerder / goedkoper te maken.
Ze heeft al 3 cursussen gevolgd (zelf betaald), maar dat is toch aardig prijzig voor twee studenten.quote:Op dinsdag 3 augustus 2010 14:08 schreef Deetch het volgende:
Een cursus nederlands kan ze ook zelf gaan volgen. verder zul je denk ik ook als "zelfstandige" aan de inkomenseis moeten voldoen.
Misschien dat de immigratie en naturalisatiedienst je meer kan vertellen? http://www.ind.nl/nl/index.asp
Hier kan je er meer over vinden.quote:Overzicht: werk zoeken na afstuderen (zoekjaar)
U hebt een studie in Nederland afgerond. U wilt in Nederland blijven om een baan te zoeken als kennismigrant. U moet hiervoor een verblijfsvergunning aanvragen voor verblijf gedurende zoekjaar afgestudeerde. Bij het aanvragen van een verblijfsvergunning wordt beoordeeld of u aan de voorwaarden voor een verblijfsvergunning voldoet.
Deze verblijfsvergunning geeft u de mogelijkheid om na uw afstuderen een jaar naar een baan als kennismigrant in Nederland te zoeken. Deze periode wordt ook het zoekjaar genoemd.
Ja dat zoekjaar hadden we inderdaad al ingecalculeerd. Dus in het ergste geval kan ze sowieso nog 2 jaar hier blijven op basis van studie+zoekjaar.quote:Op dinsdag 3 augustus 2010 15:29 schreef TimeJumper het volgende:
Wat ze ook eventueel kan doen, omdat je niet aan de inkomenseis kan voldoen is onderstaande.
[..]
Hier kan je er meer over vinden.
Dit.quote:Op dinsdag 3 augustus 2010 18:55 schreef DeJongBoulahrouz het volgende:
Waar komt ze vandaan en hoe oud zijn jullie?
IDDquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 17:53 schreef einszweiachtung het volgende:
Beter deed je het via België.. Dat is het makkelijkste land in de EU om een paspoort te krijgen voor buitenstanders..
Als je 3 jaar met iemand samenwoont en die persoon het inburgersexamen heeft gehaald.quote:Op dinsdag 3 augustus 2010 13:54 schreef spermanent het volgende:
Bonusvraag: Na hoe lang in Nederland te zijn geweest, kan zij de Nederlandse nationaliteit aanvragen? (we zijn dus getrouwd)
IND Veelgestelde vragenquote:Worden er ook ontheffingen verleend van het inburgeringsvereiste?
2. voldoende pogingen, niet geslaagd:
Indien de gemeente op grond van de door de inburgeringsplichtige (dit ingevolge de Wet inburgering) aantoonbaar geleverde inspanningen (meerdere malen het inburgeringsexamen heeft afgelegd, maar niet geslaagd) tot het oordeel komt dat het voor de inburgeringsplichtige niet mogelijk is het inburgeringsexamen te behalen, kan de gemeente deze persoon ontheffen van de inburgeringsplicht. Deze gemeentelijke ontheffing werkt ook door in de procedure voor de verblijfsaanvraag
Zoals?quote:Op woensdag 4 augustus 2010 17:28 schreef Arnette het volgende:
Ik hoop dat het trouwen geen gekke gevolgen voor belastingdienst etc. gaat geven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |