abonnement Unibet Coolblue
pi_86676316
Mijn lunchpizza, een hele snelle. Eigenlijk tegen alle regels in.
Koud deeg, deegroller, geen rand, overlopend vet.
Maar het is dan ook echt een hele snelle. Toch lekker.
pi_86677105
Voor de mensen die de pizza - zonder ovensteen - in de oven afbakken: laten jullie eerst het deeg + tomatensaus even voorbakken in de oven en daarna het beleg erop, of doen jullie gelijk het beleg op het nog ongebakken deeg?
pi_86680285
alleen deeg voorbakken :)
Ja doei.
pi_86696777
Ah, toch wel dus! Bij mij lijkt met het voorbakken van het deeg (+/- 300 graden) de pizzabodem uiteindelijk wel erg hard te worden, maar misschien dat dat ligt aan de tijd dat ik 'm in de oven laat (ca. 5 minuten). Zal 'm er de volgende keer iets eerder uit halen, in de hoop dat 'ie dan iets beter is. Ben benieuwd.
pi_86697227
ik bak t 3 a 4 minuten op 170 graden voor :) gewoon wat steviger maken :)
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 22 september 2010 @ 08:07:00 #206
91830 MaximusTG
pi_86700201
Als je de 300 graden haalt met je oven hoef je het deeg toch niet voor te bakken? Gewoon bakplaat dicht bij verwarmingselement in oven, goed heet laten worden, en dan pizza op bakpapier op schieter of een snijplank vormen. Vervolgens zeer weinig (dunne) tomatensaus , 2 el. ongeveer. Dun gesneden groenten/vlees erop en dan kaas naar smaak (ook niet teveel, anders wordt het een moeras van vet).
Dan is het een kwestie van het bakpapier met pizza op de bakplaat te schuiven.
pi_86706859
quote:
Op woensdag 22 september 2010 08:07 schreef MaximusTG het volgende:
Als je de 300 graden haalt met je oven hoef je het deeg toch niet voor te bakken? Gewoon bakplaat dicht bij verwarmingselement in oven, goed heet laten worden, en dan pizza op bakpapier op schieter of een snijplank vormen. Vervolgens zeer weinig (dunne) tomatensaus , 2 el. ongeveer. Dun gesneden groenten/vlees erop en dan kaas naar smaak (ook niet teveel, anders wordt het een moeras van vet).
Dan is het een kwestie van het bakpapier met pizza op de bakplaat te schuiven.
Ja, zo doe ik het ook, behalve dan dat ik het deeg nog even voorbak dus. Ik heb het namelijk één keer geprobeerd met gelijk de hele mikmak erop, maar toen bleek een deel van de bodem uiteindelijk nog nattig/rauw. Ik ging er toen vanuit dat 300 graden toch niet hoog genoeg is. Maar ik ga het gewoon nog een keer proberen! Hops!
pi_86821867
Vanavond weer pizza :9
En nu eens proberen in de pizza-oven van m'n ouders!
Met m'n eigen deeg, dus kan goed het verschil proeven :s)
pi_86840952
quote:
Op zaterdag 25 september 2010 11:19 schreef LieLie het volgende:
Vanavond weer pizza :9
En nu eens proberen in de pizza-oven van m'n ouders!
Met m'n eigen deeg, dus kan goed het verschil proeven :s)
:o

:o

:o

Ik wil ook een Ferrari pizza-oven :')
pi_86840987
pics? :9
Ja doei.
pi_86841032
quote:
Op zaterdag 25 september 2010 21:10 schreef motorbloempje het volgende:
pics? :9
Nee! Helaas. Waren bij m'n ouders, niet aan gedacht :s)
pi_86853984
Gisteren weer pizza gemaakt!!
Met gewone bloem.
Moet eerlijk zeggen dat dat altijd betere en mooiere pizza's worden dan met tipo 00.
Ik heb een tomatensaus van internet geplukt en gemaakt en daze was wonderbaarlijk lekker.
En zooooo simpel. (normaal maak ik saus van tomaten enz. en laat t bakken en inkoken)

1 klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomate.
zout, peper, suiker, oregano.
2 teentjes geperste knoflook.
scheutje olijfolie.

Doe alles bij elkaar en ik knijp de tomaten uit blik helemaal fijn en laat het meeste van het vocht achterwege.
Of stond dit receptje al ergens???
pi_86854126
Ik ga vrijdag maar eens pizza maken, we hebben nu een pizzapan. :')
pi_86902131
Er komen hier lekkere creaties voorbij hoor.. :9

Ik ga binnenkort voor de 1e keer een pizza proberen te maken..
Ik ben dus een totale noob, al heb ik er vertrouwen in dat het gaat lukken.. :Y)


Kun je alle ingrediënten voor de pizzabodem in de supermarkt kopen? Zoals die gistkorrels of verse gist?

En ik wil kleine pizza'tjes maken, van ongeveer 15 cm doorsnee, ik neem aan dat ze dan minder lang in de oven moeten inplaats van de 7/8 minuten die jullie aanbevelen bij grotere pizza's? Of maakt dat niet uit?
pi_86905118
quote:
Op maandag 27 september 2010 15:21 schreef Angelic_Rose het volgende:
Er komen hier lekkere creaties voorbij hoor.. :9

Ik ga binnenkort voor de 1e keer een pizza proberen te maken..
Ik ben dus een totale noob, al heb ik er vertrouwen in dat het gaat lukken.. :Y)


Kun je alle ingrediënten voor de pizzabodem in de supermarkt kopen? Zoals die gistkorrels of verse gist?

En ik wil kleine pizza'tjes maken, van ongeveer 15 cm doorsnee, ik neem aan dat ze dan minder lang in de oven moeten inplaats van de 7/8 minuten die jullie aanbevelen bij grotere pizza's? Of maakt dat niet uit?
qua ingredienten ligt het er een beerje aan. normale bloem en gist heeft elke supermarkt wel. wil je tipo 00 bloem, of biergist, dan moet je misschien verder zoeken.

wat betreft tijd. ik denk dat het niet heel veel uitmaakt, het ligt ook aan de topping. beetje op gevoel dus!
pi_86908480
Bij de AH kun je wel prima bloem kopen (La Tua Farina Mix voor pizza en focaccia, 500gr. ¤0,99). Gedroogd gist kun je in de meeste supermarkten ook wel vinden bij de bakproducten. Tijd is inderdaad zoals LieLie als zegt op gevoel, gewoon lekker bij blijven staan en in de gaten houden. Oven gewoon zo heet als mogelijk.

Veel succes, post je het resultaat even?!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_86921265
Thanks! ^O^
Zal het resultaat zeker komen showen.. :)
  dinsdag 28 september 2010 @ 16:02:24 #218
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_86944678
Eindelijk.... deeg staat in de koelkast, heb kant en klare tomatensaus, dat lijkt mij het verschil niet maken...Beleggen met kaas, paprika, ui, gedeelte tonijn, gedeelte chirizo en wat pepertjes...

Ben benieuwd, het wordt een plaatpizza
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_86944744
succes uniek! wil wel foto's van 't resultaat hoor! :D!
Ja doei.
pi_86945373
Gisteren weer pizza gemaakt.Deze keer Bolognese.Was echt super lekker en sinds een tijdje maak ik de deeg ook met een deel griesmeel.Hierdoor is het deeg toch nog wat meer knapperig maar ook luchtiger geworden.
  † In Memoriam † dinsdag 28 september 2010 @ 19:49:41 #221
91830 MaximusTG
pi_86953176
Post vooral foto's! Dat zegt veel meer dan een verhaaltje ;). En je krijgt er meer honger van :P.
Let trouwens op met die La Tua Farina mix voor pizza! Daar zit al gist in. Niet zelf nog toevoegen dan dus!
  dinsdag 28 september 2010 @ 20:35:48 #222
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_86955587
Heb wel foto's gemaakt alleen werkt telefoon vs. laptop weer eens niet, komt dus nog..... binnenkort
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_86962153
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 19:49 schreef MaximusTG het volgende:...
Let trouwens op met die La Tua Farina mix voor pizza! Daar zit al gist in. Niet zelf nog toevoegen dan dus!
Ik gooi er anders gewoon nog gist bij hoor, eerste keer niet gedaan en toen was ik er niet tevreden over; lang niet luchtig genoeg.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_86962482
Ik gebruik zelf altijd die voor pasta.Is ook tipo 00 en je kan zelf bepalen hoeveel gist je erbij doet.Ik hou niet zo van die kant en klare mix.
pi_86978738
Vanuit het niets mijn twee centen:

Ik ben een liefhebber van de pizza uit Rome, die flinter dun en knapperig is. Zie deze foto uit de leuke weblog Parlafood:



Om dat na te bootsen in mijn doodnormale electrische oven gebruik ik een steengrillsteen die ik goed lang laat voorverwarmen op de heetste stand. Met het deegrecept en de tomatensaus (blokjes tomaten, knoflook, basilicum koken en zeven) uit "Jamie's Italie", heel dun uitgerold en na circa 5 minuti op de steen en wat verse basilicum is dit het resultaat:



Het zijn ontzettend lekkere pizza's, de plaatselijke pizzaria's maken geen kans!

Wat mij opvalt is de concentratie van de discussie op het deeg. Natuurlijk is dat belangrijk en ik ben ook zeker van plan om jullie tip van harte te nemen om tipo 00 te gebruiken. Nergens zie ik discussie over welke mozerella jullie gebruiken, verse vesus gedroogde kruiden of klassieke Italiaanse familiesausrecepten.

Ik vind de buffelmozerella van de AH goed. Ik heb eens duurdere buffelmozerella gekocht in het prachtige winkeltje Little Italy in Rotterdam (je loopt zo Napels binnen), maar ik proefde geen verschil. Iemand goede tips?

Ik ben een zoektocht begonnen naar de beste manier om Romeinse pizza te bakken. Bovenstaand proces is een mooie tussenstand. Heel langzaam begint zich het idee in mijn hersens te vestigen dat er een houtoven moet komen (bijvoorbeeld de PizzaJolly voor circa 1.100 euro). Ik ben niet handig genoeg voor een prachtige Fornino (en ik blijf hier niet nog jaren wonen). Heeft iemand ervaringen met de PizzaJolly?

Maar eerst maar eens een tweede keer naar Rome om dit lijstje af te lopen, de beste pizza's in Rome:

http://www.parlafood.com/romes-best-pizza/

Verder hoop ik snel het boek "La Pizza: The True Story From Naples" van Nikko Amandonico binnen te krijgen voor een mooie geschiedenisles.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')