abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_89946117
quote:
Op dinsdag 7 december 2010 22:00 schreef candygirl het volgende:

[..]

k heb serouel om te slapen, het eerste slaap middel dat echt werkt!!
Ik gebruik oxazepam om te slapen. Zo eens in week.
Ik slaap mijn hele leven al bijzonder slecht. Dus 2 a 3 uur slaap per nacht komt helaas meer dagen in de week voor dan ik wil.
Als ik het echt niet meer trek heb ik oxazepam liggen. Maar als ik dat te vaak slik werkt het niet meer, helaas.
Dus ikslik het max eens in de week.
Definitely not CIA
pi_89946218
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 02:15 schreef capricia het volgende:

[..]

Mwa, ik had het met paroxetine na een half jaar nog. Afgevlakt gevoel. Geen zin in seks, etc.
Maar nu met clomipramine is het veel en veel beter.
Soms is het wisselen dus gewoon goed!
ik gebruik AP's en daar is de keus wat minder groot, en zijn bijwerkingen als afvlakking eigenlijk standaard, ook een reden waarom ik dus ook niet wissel. veel verschil zal het niet uitmaken. behalve in het fit voelen en bijwerkingen. een afgevlakt gevoel is altijd naar, gelukkig is dit nu minder, ook zonder wisselen van medicatie. :) althans, na een mislukte poging.
maar het kan ook gewenning zijn. dat het nu minder opvalt.
ik ken ook wel mensen die naast de ap's ook AD's gebruiken, en het doel daarvan is toch wel alles behalve afvlakking, maar oppepping :) hoewel ik het zelf gelukkig nooit nodig heb gehad.
pi_89946232
oxazepam is inderdaad een middel waar je zuinig mee om moet gaan anders voel je het niet meer werken. ik gebruik het ook tegen de onrust, of bij een paniekaanval. nadeel is dat als je er twee nachten achter elkaar gebruik van maakt je de derde nacht constant wakker wordt.
irritant. en rivotril? weet iemand of dat veel verschilt met oxazepam kwa werking?
pi_89946666
Jep rivotril werkt anders. Langer.
Zelf nog nooit gebruikt maar gelezen dat het chemisch gezien lijkt op nitrazepam die ik af en toe neem.
En antipsychotica-afvlakking heb ik aleens meegemaakt ja das geen pretje.
Maar mn gedachten gaan soms alle kanten op ook qua medicatie gedachten ik hou de opties graag open.
pi_89981558
ik gebruik al jaren slaap medicatie! Maar omdat dat niet meer genoeg hielp heb ik er seroquel bij gekregen wel maar 25 mg maar het helpt perfect

dit ben ik nu een drie kwart jaar samen met de ntrazepan aan het slikken en in januarie terug naar de psy en dan kijken of we de nitrazepam kunnen afbouwen

met zo'n lage dosering als ik heb, heb je gelukkig ook geen last van bijwerkingen

ik had juist door het jaren slaap tekort en veel stress mijn emoties uitgeschakeld en juist nu komen ze pas. ik weet dat het goed is, maar ook eng haha
It takes years to built trust,
And a few seconds to destroy it...
pi_89988676
Ik vind dat psychiaters eens bij zichzelf moeten navragen wat ze nou aan het doen zijn.
http://www.biopsychiatry.com/ghb/authentic.html
De auteur van deze bron overdrijft wellicht een beetje maar de anti depressiva werkt echt niet. Bij mij.
Bij niemand zou ik haast denken.
Niemand misbruikt het, raakt eraan verslaafd(wat anders dan gewenning) het word niet op straat doorverkocht zoals roofies. Dan moet het haast wel rotzooi zijn. En dat is het.
Ik ga denk maar om Rivotril vragen. Net wat minder(schadelijk?)dan Xyrem(ghb):P
Hier nog 1 ervaring met ghb voor depressie bij een 60 jarige nederlandse man.
http://drugsforum.nl/viewtopic.php?f=16&t=29398

[ Bericht 14% gewijzigd door ScarFace- op 16-12-2010 09:09:22 ]
pi_89988766
Re, misschien dat je hier eens op wilt inhaken??
  donderdag 16 december 2010 @ 09:01:27 #183
262 Re
Kiss & Swallow
pi_89988804
Ik kijk er straks ff naar
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_89989556
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 09:01 schreef Re het volgende:
Ik kijk er straks ff naar
:)
  donderdag 16 december 2010 @ 10:17:46 #185
262 Re
Kiss & Swallow
pi_89990508
ADs werken natuurlijk wel, maar voornamelijk bij zware depressies en dan is het ook nog zo dat ze zeer specifiek patient gebonden zijn, de ene AD werkt veel beter bij patient 1 en niet in patient 2 etc... maar over het algemeen zijn het natuurlijk zware medicijnen. Maar het is gewoon een kwestie van de juiste vinden die wel aanslaat en waarbij wellicht een combinatie met een anxiolyticum of antipsychoticum wat betere resultaten geeft qua slaap stoornissen. Zo wordt het natuurlijk best een farmacologische mix van allerlei stofjes bij elkaar

GHB (oxybate etc.) is een zogenaamde GABA B receptor modulator en daar zijn wel wat resultaten voor (wordt natuurlijk voor nacrolepsie). Maar is toch wel een paardenmiddel natuurlijk met gevaarlijke bijwerkingen.

Clonazepam (Rivotril), is een redelijk veilige benzo, maar langdurig gebruik heeft natuurlijk altijd zijn bekende nadelen.

En zoals altijd het ene medicijn werkt beter bij persoon 1 en minder bij persoon 2 etc...
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_90001029
Hallo :W

Ik heb geen idee hoe het hier werkt, maar zal me even voorstellen. Ik ben Sylvana, bijna 24 jaar, en heb al zo'n 6 jaar last van terugkerende depressies. Ik heb al verschillende therapieėn gehad en ben nu in deeltijdtherapie. Naast mijn depressie heb ik een gegeneraliseerde angststoornis. Ik heb me lang verzet tegen medicijnen en tijdens mijn eerdere depressies ook niet gebruikt. Maar omdat ik vanwege die depressie en angststoornis ontzettend veel pieker en daardoor niet slaap, wilde ik nu dus wel slaapmedicatie, voor als ik weer eens een hele nacht wakker lig. Vanmiddag naar de huisarts geweest, maar die wil me geen slaapmedicatie geven, vanwege het verslavingsgevaar en omdat het gewoon een lapmiddel is. Na een uitgebreid gesprek ben ik dan toch overstag gegaan en heb ik antidepressiva meegekregen. Het is van het merk Sertraline en heb eerst 50 mg meegekregen. Na de feestdagen moet ik terug komen en dan wordt er gekeken hoe het gaat en op het opgehoogd moet worden.

Ik denk dat het wel een goed moment is om nu te beginnen, omdat ik Kerstvakantie heb. Als ik dan veel last van bijwerkingen krijg, dan is het niet zo heel erg, omdat ik toch niet naar school hoef. Maar ik vind het wel een grote stap en vind het stiekem ook best een beetje eng allemaal :@ Ik hoop wel dat het werkt natuurlijk en dat ik niet allerlei verschillende antidepressiva moet proberen totdat ik er 1 heb die wel werkt voor mij.

Zo eerst maar eens lezen of er meer mensen met deze AD zijn en wat hun ervaringen zijn.

Edit: Kan niemand vinden in dit topic die ook Sertraline heeft?

[ Bericht 1% gewijzigd door _Hestia_ op 16-12-2010 16:03:26 ]
pi_90009693
Succes ermee Sylvana! Ik hoop dat de bijwerkingen een beetje mee gaan vallen bij je.
Ik kan me voorstellen dat je het eng vindt, het is niet niets die AD, alleen al als je kijkt naar de bijwerkingen en hoe verschillend de werking kan zijn bij mensen onderling.

Wanneer denk je de eerste dosis te gaan nemen trouwens?

Zelf geen ervaring met Sertraline/Zoloft overigens, Seroxat hier.
pi_90011109
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 18:35 schreef DeepChord het volgende:
Succes ermee Sylvana! Ik hoop dat de bijwerkingen een beetje mee gaan vallen bij je.
Ik kan me voorstellen dat je het eng vindt, het is niet niets die AD, alleen al als je kijkt naar de bijwerkingen en hoe verschillend de werking kan zijn bij mensen onderling.

Wanneer denk je de eerste dosis te gaan nemen trouwens?

Zelf geen ervaring met Sertraline/Zoloft overigens, Seroxat hier.
Dankjewel :) Morgenochtend ga ik de eerste nemen denk ik :)
pi_90024943
quote:
1s.gif Op donderdag 16 december 2010 19:11 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dankjewel :) Morgenochtend ga ik de eerste nemen denk ik :)
Je hebt toch hopelijk (morele) ondersteuning in de vorm van ouders en/of vrienden die weten wat er staat te gebeuren met je? :)
pi_90033920
Ik heb een vriend ( met wie ik bijna 4 jaar heb en samenwoon) en mijn schoonouders en een paar vriendinnen weten het. Vriendlief is de komende 2 weken gelukkig ook vrij, dus dat is wel fijn mocht ik echt heel erg last van de bijwerkingen krijgen.

Ik heb net mijn eerste dosis anti-depressiva ingenomen (alleen, vriendlief is nu nog wel aan het werk) en vond het toch wel erg moeilijk -O- Heb het echt met tranen in mn ogen ingenomen. Ik heb het zo lang zonder geprobeerd, maar ik red het gewoon echt niet meer zonder. En dat komt toch wel hard aan -O-

Zijn jullie trouwens veel aangekomen door het slikken van AD? Ik ben zelf pas 6 kg afgevallen en zou het jammer vinden als ik nou dan weer ontzettend zou aankomen door de meds.

Edit: Bijwerkingen komen wel snel, heb nu al last van een droge mond, last van mn buik en hoofdpijn. Maar even lekker douchen nu :)

[ Bericht 11% gewijzigd door _Hestia_ op 17-12-2010 11:59:41 ]
pi_90039721
Ik heb ook wel even een paar keer moeten slikken toen ik tien jaar geleden oid mijn eerste dosis pakte. Er ging toch een idee in dat ik misschien wel zwak was dat ik het niet af kon zonder het spul. Ik stond er echter wat minder huiverig tegenover dan jij omdat mijn situatie zonder het spul gewoon onhoudbaar was geworden. Logisch dus dat jij het dus misschien als een persoonlijk verlies ziet wat met tranen gepaard ging.
Ik hoop echt dat je over een tijd toch ook wat voordelen kunt gaan ontwaren. :).

Hoe voel je je nu trouwens? :).

Om op je vraag over dat gewicht terug te komen: ik ben wel ietsjes aangekomen, maar dat is nu redelijk stabiel door sporten en actief bezig zijn en zoveel mogelijk letten op mijn eten.
Ik heb in dit topic in ieder geval wel verhalen gehoord van mensen die flink aangekomen zijn en daarom andere anti-depressiva kregen.
pi_90039939
Ieder lichaam reageert er ook weer anders op natuurlijk. Maar ik ben echt iemand die meteen alles wil weten en overal informatie gaat lopen zoeken enzo ;)

Ik begin me steeds beroerder te voelen, droge mond is nog wel beetje op te lossen met kauwgum kauwen, maar begin toch wel steeds gammeler te voelen. Maar probeer toch maar rustig dingen te doen in huis enzo, want als ik rustig op de bank ga zitten dan ben ik er wel heel erg mee bezig. Kan beter een beetje afleiding zoeken.
pi_90085628
Gisteren de dag verder redelijk goed doorgekomen en vannacht redelijk geslapen. Was voor mijn doen wel weer vroeg wakker, maar was niet heel erg moe. Vanochtend de tweede dosis genomen en met de droge mond valt het nu wel mee, maar ben wel erg misselijk. Ik eet wel gewoon, dat schijnt juist tegen de misselijkheid te werken. Het gaat wel met moeite, maar goed, tot nu toe blijft alles wel binnen.
pi_90085803
Jammer dat er nog wat klachten zijn Sylvana, al zei het minimaal. Ik hoop in ieder geval dat het met de misselijkheid mee gaat vallen dalijk, je kunt jezelf altijd zo vervelend voelen als je misselijk bent. :{.
pi_90085879
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 15:10 schreef DeepChord het volgende:
Jammer dat er nog wat klachten zijn Sylvana, al zei het minimaal. Ik hoop in ieder geval dat het met de misselijkheid mee gaat vallen dalijk, je kunt jezelf altijd zo vervelend voelen als je misselijk bent. :{.
Idd, misselijkheid is gewoon een vervelend gevoel. Hoop idd dat het niet erger wordt. Gisteren ging het 's avonds ook weer steeds beter, maar dat komt dan denk ik ook omdat ik het 's ochtends inneem. Maar als ik het 's avonds ga innemen ben ik bang dat ik er niet van kan slapen. En neem het ook na mn ontbijt in, zodat ik wat voedsel in me heb en de misselijkheid minder is hoop ik.
pi_90100004
Klinkt goed Sylvana! Gaandeweg kun je wel wat meer experimenteren met het moment waarop je je dosis neemt, maar als het nu het beste voelt om het 's-ochtends te doen dan zou ik dat inderdaad gewoon doen. :).
Bij mij met de Seroxat werd het trouwens aanbevolen iets (kleins) te eten voor het innemen, zou schijnbaar beter zijn. Misschien in verband met de misselijkheid dus. ;).

Heb je zo'n last van slecht slapen dan, dat je 's-avonds niet in durft te nemen?
  zondag 19 december 2010 @ 11:24:25 #197
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_90115627
quote:
Op zaterdag 18 december 2010 21:57 schreef DeepChord het volgende:
Klinkt goed Sylvana! Gaandeweg kun je wel wat meer experimenteren met het moment waarop je je dosis neemt, maar als het nu het beste voelt om het 's-ochtends te doen dan zou ik dat inderdaad gewoon doen. :).
Bij mij met de Seroxat werd het trouwens aanbevolen iets (kleins) te eten voor het innemen, zou schijnbaar beter zijn. Misschien in verband met de misselijkheid dus. ;).

Heb je zo'n last van slecht slapen dan, dat je 's-avonds niet in durft te nemen?
Misselijkheid heb ik vooral als ik mn concerta voor het ontbijt inneem. Bij ad niet zo. Wel dat ik niet slaap als ik de ad net voor het slapen neem.

Blijft toch allemaal een beetje minder fijn, al die pillen. Soms heb ik er zo de balen van. Maar zonder is helemaal niks ;)

Klinkt weer lekker vrolijk, ben verder wel blij hoor, straks buiten spelen *O*
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  zondag 19 december 2010 @ 11:30:37 #198
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_90115823
quote:
Op vrijdag 17 december 2010 10:36 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb een vriend ( met wie ik bijna 4 jaar heb en samenwoon) en mijn schoonouders en een paar vriendinnen weten het. Vriendlief is de komende 2 weken gelukkig ook vrij, dus dat is wel fijn mocht ik echt heel erg last van de bijwerkingen krijgen.

Ik heb net mijn eerste dosis anti-depressiva ingenomen (alleen, vriendlief is nu nog wel aan het werk) en vond het toch wel erg moeilijk -O- Heb het echt met tranen in mn ogen ingenomen. Ik heb het zo lang zonder geprobeerd, maar ik red het gewoon echt niet meer zonder. En dat komt toch wel hard aan -O-

Zijn jullie trouwens veel aangekomen door het slikken van AD? Ik ben zelf pas 6 kg afgevallen en zou het jammer vinden als ik nou dan weer ontzettend zou aankomen door de meds.

Edit: Bijwerkingen komen wel snel, heb nu al last van een droge mond, last van mn buik en hoofdpijn. Maar even lekker douchen nu :)
Ik vond het ook nogal een grote stap, begrijp je gevoel helemaal!
Als ik je verhaal zo lees kan ik me voorstellen dat de ha je ad heeft gegeven. Vooral voor angst kunnen ze heel fijn zijn.

Ik ben niet echt aangekomen geloof ik, gewoon goed blijven opletten wat je eet, en als je dan nog aankomt evt andere meds vragen.

Ik hoop dat het snel werkt en dat de bijwerkingen snel weg gaan.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
pi_90116783
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 21:57 schreef DeepChord het volgende:
Klinkt goed Sylvana! Gaandeweg kun je wel wat meer experimenteren met het moment waarop je je dosis neemt, maar als het nu het beste voelt om het 's-ochtends te doen dan zou ik dat inderdaad gewoon doen. :).
Bij mij met de Seroxat werd het trouwens aanbevolen iets (kleins) te eten voor het innemen, zou schijnbaar beter zijn. Misschien in verband met de misselijkheid dus. ;).

Heb je zo'n last van slecht slapen dan, dat je 's-avonds niet in durft te nemen?
Ja, want ik wilde in eerste instantie alleen slaapmedicatie, omdat ik dus nachten lang niet slaap. Maar die wilde de huisarts niet geven.

Dankje voor je reactie Murmeli :)

Edit: Vandaag eigenlijk geen last gehad van bijwerkingen, dus dat is wel fijn :D

[ Bericht 6% gewijzigd door _Hestia_ op 19-12-2010 19:33:01 ]
pi_90153383
Ik ga dit topic ook maar eens volgen.
Heb de afgelopen maanden al een hoop medicijnen gehad/uitgeprobeerd maar tot nu toe zonder effect. :{ Zit inmiddels in mijn derde opname sinds augustus, dus het is te hopen dat er snel iets gevonden wordt wat voor mij wel werkt.
Ik heb gehad: citalopram, sertraline, imipramine, sisordinol, seroquel, lorazepam, oxazepam, temazepam.

Nu gebruik ik: truxal, fluoxitine (2.5 week inmiddels) en zolpidem.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')