Oppassen met vlees in Turkije? Ha! Ik ga juist alleen voor het vlees naar Turkije. Nee even serieus, ik heb onderhand in tig restaurants gegeten in Turkije maar nog nooit ziek geworden of what so ever. Maar het is natuurlijk altijd belangrijk om op te letten. Daarom ben ik nu al aan het kijken naar goede restaurants/restaurants met hoge waardering zodat ik die op mijn lijst kan zetten.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:22 schreef Reddead het volgende:
[..]
Ik zou oppassen met het eten van vlees. Vooral kippenvlees kan iemand behoorlijk ziek maken in Turkije.
HD Iskender is een goede eetplek, vooral als je van iskender kebab houdt.
Oh thanks! Maar lahmacun is niet iets waarvoor ik naar een restaurant ga. Dat is veel te makkelijk om zelf te maken. Ik moet goed gegrild, mals vlees hebben. Dat is wat ik echt zoek. Dingen die je thuis niet zo een twee drie thuis fixt.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:30 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
In No Reservations gaat Anthony Bourdain naar twee locaties waar ik graag zou willen eten: Sur Ocakbaşı en Dürümzade heten ze. Kijk er maar eens naar op YouTube. En hij eet lahmacun bij Tatbak.
Leuk die verschillen Wquote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:34 schreef Landysh het volgende:
[..]
Oh thanks! Maar lahmacun is niet iets waarvoor ik naar een restaurant ga. Dat is veel te makkelijk om zelf te maken. Ik moet goed gegrild, mals vlees hebben. Dat is wat ik echt zoek. Dingen die je thuis niet zo een twee drie thuis fixt.
quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:34 schreef Landysh het volgende:
[..]
Oh thanks! Maar lahmacun is niet iets waarvoor ik naar een restaurant ga. Dat is veel te makkelijk om zelf te maken. Ik moet goed gegrild, mals vlees hebben. Dat is wat ik echt zoek. Dingen die je thuis niet zo een twee drie thuis fixt.
Ja ik zal wss ook wel in dat soort tentjes eten - ik ga 7 dagen x 3 maaltijden, dus genoeg keus. Maar ik wil niet te veel van mijn tijd 'verspillen' aan eten wat ik thuis zo in elkaar heb gefixt zeg maar.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:40 schreef yvonne het volgende:
[..]
Leuk die verschillen W
Ik ben juist dol op van die tentjes waar zo'n moeke staat te koken en je ahw in de keuken moet komen aanwijzen wat je wilt eten
Eten
Damn heb echt honger gekregen. Zat zelf ook allemaal filmpjes te kijken.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:41 schreef TheMagnificent het volgende:
[..]
Dürümzade vanaf 15:00
Sur Ocakbaşı vanaf 34:25
Verder zou ik wat filmpjes checken van Vedat Milor en Mehmet Yaşin. Die twee gaan meestal naar de beste plekken.
Zubeyir Ocakbasi @ zijstraat van Istiklal. Iets duurder. Wij waren 180 TL voor 2 kwijt.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:18 schreef Landysh het volgende:
Oh en het belangrijkste van allemaal: waar moet ik echt eten? Ik ben vooral fan van goed gegrild vlees.
Staat genoteerd. Ik ben best bereid om een keer iets meer uit te geven maar dan moet ik wel weten dat het eten daar goed is en dat ik met een volle maag naar huis ga. Dus niet zoiets:quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:51 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Zubeyir Ocakbasi @ zijstraat van Istiklal. Iets duurder. Wij waren 180 TL voor 2 kwijt.
Ja dat is het verschil Als ik in TR kom word ik meteen wild, eten, eten, eten, lekkerrrrrrrrquote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:42 schreef Landysh het volgende:
[..]
Ja ik zal wss ook wel in dat soort tentjes eten - ik ga 7 dagen x 3 maaltijden, dus genoeg keus. Maar ik wil niet te veel van mijn tijd 'verspillen' aan eten wat ik thuis zo in elkaar heb gefixt zeg maar.
Ultra super zacht en lekker vlees, vers van de grill: dikke ja.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:55 schreef Landysh het volgende:
[..]
Staat genoteerd. Ik ben best bereid om een keer iets meer uit te geven maar dan moet ik wel weten dat het eten daar goed is en dat ik met een volle maag naar huis ga. Dus niet zoiets:
Wel hele goede recensies en ziet er goed uit. Wel stervensdruk zo te zien ja.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:54 schreef xaban06 het volgende:
Oh en wel reserveren anders sta je samen met 10 andere buiten wachtend op een vrije tafel
Dat zou gewoon epic zijn.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:32 schreef yvonne het volgende:
Als we nou eens en FOK!meet doen in Istanbul?
Ik ook hoor. Ik kan never nooit een keuze maken. Alhoewel het misschien iets makkelijker is voor mij dan voor jou.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:57 schreef yvonne het volgende:
[..]
Ja dat is het verschil Als ik in TR kom word ik meteen wild, eten, eten, eten, lekkerrrrrrrr
Zo vaak eten we hier geen Turks helaas.
Ik ben best bereid om 250 tl uit te geven als dat onze magen vult. Omgerekend valt het allemaal wel mee en we doen het niet elke dag natuurlijk. En ik ga in NL alvast reserveren zodat ik de eerste avond daar kan eten.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:58 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Ultra super zacht en lekker vlees, vers van de grill: dikke ja.
Volle maag? Mwah, valt mee. Net (niet) genoeg.
Nusret heb je ook nog. Een van of misschien wel de beste van Istanbul. Betaal je alleen wel de hoofdprijs. Ongeveer het 2-3 dubbele van Zubeyir.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:00 schreef Landysh het volgende:
180 tl valt reuze mee eigenlijk? 68 euro voor twee personen? Is prima te doen voor een van de beste kebab restaurants in Istanbul. Oh en het zit ook nog eens dicht bij ons hotel. jeej.
Mwah als Zubeyir goed is waarom 3 keer het dubbele betalen? Zubeyir heeft nu vooral mijn interesse getrokken omdat het dichtbij ons hotel is en de prijs wel oke (omgerekend dan).quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:05 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Nusret heb je ook nog. Een van of misschien wel de beste van Istanbul. Betaal je alleen wel de hoofdprijs. Ongeveer het 2-3 dubbele van Zubeyir.
Jij bent gekquote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:06 schreef TheMagnificent het volgende:
O, en als je van vis houdt, niet vergeten een broodje vis te eten bij zo'n bootje in Eminönü. Simpel, maar lekker.
Bij Nusret kom je bekende Turken tegenquote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:07 schreef Landysh het volgende:
[..]
Mwah als Zubeyir goed is waarom 3 keer het dubbele betalen? Zubeyir heeft nu vooral mijn interesse getrokken omdat het dichtbij ons hotel is en de prijs wel oke (omgerekend dan).
/careee. Heb niks met de Turkse showbiz en loop wss 90% van de Turkse beroemdheden zo voorbij.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:11 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Bij Nusret kom je bekende Turken tegen
Als je van manti houd moet je naar Bodrum manticisi gaan, krokante manti, aanrader.
Arnavutkoy, vlak naast Bebek. Of @ bagdat caddesi.
Sultanahmet koftecisi niet vergeten! Kwaliteit kofte met unieke saus. Maar behalve soep en kofte hebben ze niks anders, je moet er wel van houdenquote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:12 schreef Landysh het volgende:
[..]
/careee. Heb niks met de Turkse showbiz en loop wss 90% van de Turkse beroemdheden zo voorbij.
Manti is weer ev yemegi. Ja, beetje stom maar ik denk dat ik zo ongeveer wel 70% van de tijd kebab ga eten daaro. Ik blijf Adanali he.
Owh yum die sla ik op.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:13 schreef TheMagnificent het volgende:
Beyaz Izgara, vlakbij de Grand Bazaar staat ook hoog aangeschreven voor hun köfte...
Vanaf 2:43.
Goede recensies en blijkbaar aangeraden door Where Chefs Eat...
https://www.google.nl/#q=where+chefs+eat+beyaz+izgara
Ja, ging ik er heen, waren ze gesloten met mijn lompe kop. Kapali carsi is zondag geslotenquote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:13 schreef TheMagnificent het volgende:
Beyaz Izgara, vlakbij de Grand Bazaar staat ook hoog aangeschreven voor hun köfte...
Vanaf 2:43.
Goede recensies en blijkbaar aangeraden door Where Chefs Eat...
https://www.google.nl/#q=where+chefs+eat+beyaz+izgara
Dat soort gespecialiseerde plekjes zijn vaak juist het beste, toch?quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:15 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Sultanahmet koftecisi niet vergeten! Kwaliteit kofte met unieke saus. Maar behalve soep en kofte hebben ze niks anders, je moet er wel van houden
Dunno. Wij waren er denk ik rond 21:00 zonder reservering. 20-30 min moeten wachten.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:20 schreef Landysh het volgende:
Btw is Zubeyir in de middag ook zo druk, xaban?
Door de week? En was je in het hoogseizoen gegaan?quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:23 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Dunno. Wij waren er denk ik rond 21:00 zonder reservering. 20-30 min moeten wachten.
Als je Turkse staatsburger bent, dan kan je beter naar de rij voor müzekart gaan. Spotgoedkoop!quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:43 schreef TheMagnificent het volgende:
Bij de Aya Sophia en Topkapıpaleis staan trouwens altijd enorm lange rijen, dus misschien is het verstandig om online tickets te kopen (https://www.muze.gov.tr/tr), ervan uitgaande dat je die twee op z'n minst wil gaan bezoeken natuurlijk, wat je wel zou moeten uiteraard als je naar Istanbul gaat.
Wat had jij gedaan, xaban?
Was me niet opgevallen.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:32 schreef Landysh het volgende:
[..]
Oppassen met vlees in Turkije? Ha! Ik ga juist alleen voor het vlees naar Turkije. Nee even serieus, ik heb onderhand in tig restaurants gegeten in Turkije maar nog nooit ziek geworden of what so ever. Maar het is natuurlijk altijd belangrijk om op te letten. Daarom ben ik nu al aan het kijken naar goede restaurants/restaurants met hoge waardering zodat ik die op mijn lijst kan zetten.
Oh en ik ben zelf een Turk he.
Muzekart.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 01:43 schreef TheMagnificent het volgende:
Bij de Aya Sophia en Topkapıpaleis staan trouwens altijd enorm lange rijen, dus misschien is het verstandig om online tickets te kopen (https://www.muze.gov.tr/tr), ervan uitgaande dat je die twee op z'n minst wil gaan bezoeken natuurlijk, wat je wel zou moeten uiteraard als je naar Istanbul gaat.
Wat had jij gedaan, xaban?
Morgen maar eens langsgaan.quote:Op vrijdag 23 januari 2015 13:26 schreef xaban06 het volgende:
Oh en als je Lokum (Turkish Delight) wilt kopen moet je naar Haci Bekir @ Eminonu.
Voor de perfecte baklava naar Gulluoglu @ Karakoy. 60 TL de kilo
De eckte iskender heb je bij deze toko'squote:Op vrijdag 23 januari 2015 00:22 schreef Reddead het volgende:
HD Iskender is een goede eetplek, vooral als je van iskender kebab houdt.
İskender eet je in Bursa.quote:Op zaterdag 24 januari 2015 15:08 schreef ACT-F het volgende:
[..]
De eckte iskender heb je bij deze toko's
http://www.iskender.com/istanbul/besiktas/84
Niet de goedkoopste, maar wel erg
Gelukkig hebben we de foto's nogquote:
Er is een BNN op reis over Istanbul, Dat is ook in de Ramadan.quote:Op zondag 25 januari 2015 17:43 schreef KaBuf het volgende:
Kak
Als ik de ANWB mag geloven, zit ik met het Suikerfeest (en dus ook Ramadan) in Istanbul.
http://www.anwb.nl/bestem(...)221&themaId=BEST_P_3
Iemand ervaring of ik dan met extra zaken rekening moet houden?
Volle bussen naar het vliegveld of toeristische plekken niet open ofzo.
Vanavond maar eens opzoeken dan. Thanks Liesjequote:Op zondag 25 januari 2015 17:46 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Er is een BNN op reis over Istanbul, Dat is ook in de Ramadan.
Opgezocht en niks aan de hand, maakt het alleen maar sfeervoller. Gelukkigquote:Op zondag 25 januari 2015 17:46 schreef liesje1979 het volgende:
[..]
Er is een BNN op reis over Istanbul, Dat is ook in de Ramadan.
.quote:Op zondag 25 januari 2015 18:40 schreef Igen het volgende:
Bourdain's No Reservations in Istanbul is ook tijdens de ramadan dacht ik. Een culinair programma nota bene.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |