abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_87409544
Ik vind het programma steeds meer een aanfluiting worden.

50 mensen die tegelijk een gerecht moeten klaarmaken en daarna 3 koks die op hun gemak gaan proeven (zonder aantekeningen te maken). Bij nr 50 komt waarschijnlijk het verwijt dat het eten koud is.
Verder hoor je als kijker helemaal niets over het oordeel van de koks, krijgen we aan het einde alleen het resultaat (20 man die direct door zijn) en de rest wordt beoordeeld op het pellen en snipperen van ui.
Had de laatste 10 dan allemaal het zelfde gerecht laten koken en daarop beoordeeld. Bijzonder natuurlijk dat iemand een masterchef kan worden als hij snel en goed uien kan pellen.

Volgende week weer met z'n allen koken, dat komt toch totaal niet overeen met het "echte" masterchef programma.
Wat dat betreft vind ik topchef een leuker concept.
pi_87410404
Vind het jammer dat er veel wordt geluld en weinig focus is op het koken.
pi_87411909
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 00:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb jaren geleden eens meegedaan met de voorronden van Topkok. Ik hoopte toen dat het de nederlandse versie van Masterchef zou zijn. Wat het natuurlijk niet was.
Toen wist ik 3 minuten na binnenkomst al dat het niks voor mij was. Wilde al niet eens het standaardcontract tekenen. Dat schiet natuurlijk ook niet op. Heb toen het contract volgekliederd met mitsen en maren, haha.

Ah, ik vroeg me altijd al af wat er nou precies in zo'n contract staat. Waar was je het niet mee eens. En staan er sancties op het niet nakomen op?

Ben het overigens wel volledig met je eens wb dat wedstrijdelement. Ik snap dat je het niet volledig vrij gaat geven, maar rennen om ingredienten te zoeken, en als je niet met je ellebogen werkt wat restjes overhouden vinnik niks. En uien snipperen al helemaal niet. Er werd er al eentje meteen uitgehaald: had die zo'n superieure uisnij-techniek of sloeg het gewoon nergens op?
anonieme razernist
pi_87415342
ik zag toevallig gisteren een stukje van dit programma,echt het gaat,zoals in zovele realityshows,helemaal nergens over dit.
vraagje: waar is dit opgenomen want het lijkt een veredelde hangar op een industrieterrein..

iemand?
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  maandag 11 oktober 2010 @ 14:41:04 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87418503
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 11:15 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Ah, ik vroeg me altijd al af wat er nou precies in zo'n contract staat. Waar was je het niet mee eens. En staan er sancties op het niet nakomen op?
Ik weet het niet meer precies, maar het kwam erop neer dat als je door ging je gewoon alles moest laten welgevallen. Terwijl het dus een nieuw programma betrof en je geen idee had wat voor idioterie ze allemaal verzonnen hadden. En er zijn nogal wat dingen die ik zou weigeren te doen. Zoals rennen voor je ingredienten bijvoorbeeld. ;-) Of weet jij veel, moet je misschien met eigen vervoer om 5 uur 's ochtends op de visafslag an de andere kant van het land zijn. En alles zonder vergoeding. Halverwege opgeven kon niet, je verbond je aan een onbekend uitzendschema. Nou ja, ik snap best dat het moeilijk is om alle kanidaten op 1 lijn te krijgen, maar zulke contracten onderteken ik niet. Simpel. Niet dat dat hun wat uitmaakt, voor mij 300 anderen die wel graag tekenen en zich onderwerpen aan gekkigheden voor hun 5 minutes of fame.

Maar euh, ik was ook gewoon niet goed genoeg hoor! Al had ik wel ondertekend was ik ook niet doorgegaan. 't Was met Braakhekke en Kraantje, ze hebben niet eens van mijn eten geproefd! Haha. "Geen wedstrijdbord", zei Joop toen ie langs mijn bordje liep. Haha, ik moet weer lachen als ik eraan terug denk. Het was ook geen wedstrijdbord. Dacht toen nog dat het in die voorronde alleen om de smaak zou gaan.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 11 oktober 2010 @ 21:18:24 #186
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87434557
Ik heb de dvd-recorder verkeerd ingesteld gisteren :@ maar niks gemist zo te lezen :P Doe mij de Engelse versie maar, zometeen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87463597
Een van m'n beste maten zit in de top 25!
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 17:52:53 #188
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87464144
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 17:35 schreef seatsniffer het volgende:
Een van m'n beste maten zit in de top 25!
En wie is dat dan? :o
pi_87464716
Die rugbyende student 8-)
  zondag 17 oktober 2010 @ 22:08:29 #190
16715 Mylene
*schatje*
pi_87650624
Ik heb medelijden met die Aart. Hij kan zijn zenuwen maar moeilijk bedwingen.

Wat trilde hij met zijn hand toen ie nog even een sausje wilde toevoegen over zijn gerecht.

-edit: De jury heeft hem naar huis gestuurd.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 17 oktober 2010 @ 22:19:12 #191
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87651367
Ik vind het meer een spelshow dan een wedstrijd -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87652902
Toch vind ik het nog steeds leuk om naar te kijken. Heeft op zich niets met het Masterchef-concept te maken zoals ik het kende (van de bbc), maar toch vind ik deze versie wel onderhoudend om te zien hoor.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 18 oktober 2010 @ 00:29:32 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87657656
De tweede opdracht had dit keer in ieder geval wat meer met koken te maken dan uien schillen en snipperen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 18 oktober 2010 @ 00:48:57 #194
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87658238
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 13:10 schreef rubje het volgende:

vraagje: waar is dit opgenomen want het lijkt een veredelde hangar op een industrieterrein..

iemand?
http://rac.nu/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87663095
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 01:36 schreef golfer het volgende:
Snap ook niks ervan dat die culinair journalist zich voor dit flut-programma had opgegeven.
Toch vond ik het wel tof om te zien, iemand die ik online al lang lees en bewonder, zomaar op tv. Via zijn blog ook een mooi kijkje aan de achterkant van dit programma gekregen! ^O^ Maar als ik in zijn schoenen had gestaan had ik ook beslist nooit meegedaan.
Hoe dan ook, ik ben er wel klaar mee en ik denk niet dat ik nog kijk. Wat een slecht format, op deze manier. Zoals Robin al schreef, wat zou het verrukkelijk zijn om eens een kookwedstrijd op tv te zien waarin de deelnemers rustig de tijd kunnen nemen om écht te laten zien wat ze kunnen. Het is vast heel knap hoor, als je binnen een kwartier iets min of meer eetbaars kunt maken met een verplichte ingredientenlijst van kwarteleieren, speltkorrels, sojasaus en een banaan, maar voor wie graag koken als kunst op teevee wil zien is zoiets weinig bevredigend.
Let me see you stripped down to the bone
pi_87664516
Ik erger me in ieder geval kapot aan die Fransman. Hoe hij bij één van die deelnemers over de schouders liep te vervelen en die ene vrouw beet pakte :X Ik vind 'm veel te opdringerig. Die van de Amerikaanse versie (die redelijk vergelijkbaar is met deze) kijken de chefs ook mee, maar lang niet zo irritant als deze kerel..
  maandag 18 oktober 2010 @ 13:54:06 #197
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_87670734
Het is een beetje een leuke gezichten wedstrijd aan het worden. Dat die Than alleen al door de eerste ronde kwam was al erg vreemd. Dat die 19 jarige blondine nu weer bij de laatste 12 zit vond ik ook al redelijk apart na de eerdere kritieken
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_87681076
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 10:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Toch vond ik het wel tof om te zien, iemand die ik online al lang lees en bewonder, zomaar op tv. Via zijn blog ook een mooi kijkje aan de achterkant van dit programma gekregen! ^O^ Maar als ik in zijn schoenen had gestaan had ik ook beslist nooit meegedaan.
Hoe dan ook, ik ben er wel klaar mee en ik denk niet dat ik nog kijk. Wat een slecht format, op deze manier. Zoals Robin al schreef, wat zou het verrukkelijk zijn om eens een kookwedstrijd op tv te zien waarin de deelnemers rustig de tijd kunnen nemen om écht te laten zien wat ze kunnen. Het is vast heel knap hoor, als je binnen een kwartier iets min of meer eetbaars kunt maken met een verplichte ingredientenlijst van kwarteleieren, speltkorrels, sojasaus en een banaan, maar voor wie graag koken als kunst op teevee wil zien is zoiets weinig bevredigend.
dat was dus de oude masterchef, met loyd O+ mensen die een menu waarop ze geoefend hebben koken in de studio. met veel info over de herkomst van de producten en wat ze doen.

een vriend van mij deed mee. vloog eruit bij het uien snijden. zijn eten is niet één keer in beeld geweest, want in de voorronde werd het geproefd door de "schaduwjury". dan kom je dus alleen even juichend in beeld als je door bent, en bij de tweede ronde is zijn eten wel geproefd, ontving hij twee schouderklopjes, en daarna in de herkansing eruit. behalve interviewtjes rond de herkansing dus niet met eten in beeld geweest.

echt jammer.... dat t zo weinig laat zien van wat en hoe er gekookt wordt...
Kwak
pi_87687569
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 19:12 schreef Spanky78 het volgende:
De amerikaanse versie met Gordon Ramsey was best goed. Met goede deelnemers ook, echt kunstwerkjes... Op youtube te vinden.

Zelf ben ik meer fan van programma als de wilde keuken, the f-word en dat soort meer. Waarbij Gordon Ramsey gaat ijsduiken om king crab enzo.
Komt dat nog de wilde keuken?
  maandag 18 oktober 2010 @ 20:42:13 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87687947
Ja. "Nieuwe afleveringen komen eind dit jaar, of anders begin 2011"
pi_87726474
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 20:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja. "Nieuwe afleveringen komen eind dit jaar, of anders begin 2011"
Ok leuk!
Dat soort tv trekt mijn aandacht veel meer als al die andere commerciele rommel.
Masterchef viel ook weer behoorlijk tegen.
  woensdag 20 oktober 2010 @ 00:05:58 #202
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_87736825
Noury! WINNEN! :P
  zondag 24 oktober 2010 @ 21:47:59 #203
16715 Mylene
*schatje*
pi_87914699
Ze moeten zeebaars bereiden :).
pi_87916100
Grappig dat je iemand onsympathiek kunt vinden alleen maar omdat ze de uitdrukking 'stunning carbonara' gebruikt.
anonieme razernist
pi_87917362
Kan haar ook niet uitstaan. Maar dat begon al met haar karkassen van vorige week.
pi_87917376
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 22:10 schreef NoCigar het volgende:
Grappig dat je iemand onsympathiek kunt vinden alleen maar omdat ze de uitdrukking 'stunning carbonara' gebruikt.
:D

Ik vind haar ook 'niet leuk'. Maar kan niet echt benoemen wat het nu precies is.....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 25 oktober 2010 @ 00:22:07 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87922064
Ik vind zo'n eerste smaaktest om ingrediënten te raden zo niet TV-waardig. We ruiken en proeven niets, dus heeft het geen zin het uit te zenden.
Bij een bereiding van zeebaars kan je nog enigszins zien wat er voor ingrediënten en technieken gebruikt worden om je een beeld te vormen van hoe het smaakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87922424
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 22:32 schreef Tezz het volgende:

[..]

:D

Ik vind haar ook 'niet leuk'. Maar kan niet echt benoemen wat het nu precies is.....
De zelfingenomenheid denk ik. Je kunt merken aan haar dat ze zo goed als alles wat ze doet en is fantastisch vindt.(zelfs zonder die 450 euro). KIJK MIJ EENS MIJ ZIJN HIHI. Dat is wat ik haar hoor zeggen als ik d'r mond zie bewegen. Meer hoor ik niet
Signa Tuur
pi_87924683
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 00:09 schreef golfer het volgende:
Bekeken.
Wat een onzin, die uien-snijwedstrijd.
Gejat van Hell's Kitchen van Ramsay ook nog. :{
Masterchef US toch?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_87924824
quote:
Op maandag 27 september 2010 13:46 schreef rubje het volgende:

[..]

alleen die ene fransman Alain die heb ik weleens eerder gezien
Ik vond hem erg leuk in "Koken op zee" van (volgens mij) de VPRO. Echt een kookprogramma met een andere dimensie.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_87924923
Maar ik erger mij toch wel aan iets in Masterchef. Iedereen heeft het steeds over huidjes, groentetjes, kruidjes etc. Waar komt die obsessie voor verkleinwoorden vandaan?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_87925924
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 00:22 schreef golfer het volgende:
Ik vind zo'n eerste smaaktest om ingrediënten te raden zo niet TV-waardig. We ruiken en proeven niets, dus heeft het geen zin het uit te zenden.
Bij een bereiding van zeebaars kan je nog enigszins zien wat er voor ingrediënten en technieken gebruikt worden om je een beeld te vormen van hoe het smaakt.
Buiten dat vond ik het een erg vreemde oefening, want ik kan zo, zonder te proeven, wel al 10 dingen opnoemen die er vermoedelijk inzitten.
IK had sowieso tomaten, tomatenpuree, peper, zout, olie, boter, melk, rundergehakt, spek en kippelever opgeschreven. Dat zijn sowieso basisdingen van een bolognaise.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 25 oktober 2010 @ 07:17:39 #213
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87925925
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 13:54 schreef Chielus het volgende:
Het is een beetje een leuke gezichten wedstrijd aan het worden. Dat die Than alleen al door de eerste ronde kwam was al erg vreemd.
Nu ook weer door, terwijl ik alleen maar kritiek heb gehoord over veel te zoute vis en overheersende kokossmaak. Heel vreemd.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87926142
Dus als ik het goed begrijp moet je om graatjes te kunnen verwijderen, gewoon ouwe vis kopen? :')
En ik erger me kapot aan die langste kok, weet ff zijn naam niet. Zij intonatie, het mensen niet aankijken, zijn hele houding, echt :r :D
pi_87927341
Ik had gehoopt dat ze met de laatste 12 naar het echte masterchef concept zouden gaan.
Maar we blijven dus alle kandidaten tegelijekrtijd volgen.
Ik blijf topchef een leuker concept vinden omdat dit dagelijks op tv is, je ook iets leert (masterclass) en het echt alleen maar gefocussed is op het koken.
Masterchef laat te weinig koken, tips en beoordeling zien, waardoor ik mij afvraag waarom bepaalde mensen wel en niet door zijn.
  maandag 25 oktober 2010 @ 12:28:35 #216
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87932149
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 08:03 schreef Bluezz het volgende:

En ik erger me kapot aan die langste kok, weet ff zijn naam niet. Zij intonatie, het mensen niet aankijken, zijn hele houding, echt :r :D
Hans van Wolde is dat. Die heeft ook de vervelende gewoonte om als ie langs een vrouwelijke deelneemster loopt elke keer even haar aan te raken via een aai op de rug of handje op de schouder.
Beetje griezelige macho is het. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 25 oktober 2010 @ 12:36:05 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87932387
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 22:10 schreef NoCigar het volgende:
Grappig dat je iemand onsympathiek kunt vinden alleen maar omdat ze de uitdrukking 'stunning carbonara' gebruikt.
Ze heeft gewoon een beetje een raar gezicht waarmee je alleen maar "smug" kan kijken. Ik kan me voorstellen dat ze juist heel onzeker is. Zou ik tenminste wel zijn met zo'n eng hoofd.

Maar verder heb je wel gelijk hoor, mijn mond zakte ook open toen ze dat zei. Hoe krijg je het je strot uit.
(zenuwen + camera?)

quote:
Op zondag 24 oktober 2010 22:32 schreef n0a het volgende:
Kan haar ook niet uitstaan. Maar dat begon al met haar karkassen van vorige week.
Haha, ja, daar kon ze ook heel bijzondere dingen mee he? _O-
  maandag 25 oktober 2010 @ 12:40:23 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87932528
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 09:43 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik had gehoopt dat ze met de laatste 12 naar het echte masterchef concept zouden gaan.
Maar we blijven dus alle kandidaten tegelijekrtijd volgen.
Kijk een keer 's middags op werkdagen naar de Belg, daar zenden ze Masterchef Australië uit, kun je precies zien wat je nog kunt verwachten, want het is exact hetzelfde format.
  maandag 25 oktober 2010 @ 12:52:01 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87932875
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 12:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Hans van Wolde is dat. Die heeft ook de vervelende gewoonte om als ie langs een vrouwelijke deelneemster loopt elke keer even haar aan te raken via een aai op de rug of handje op de schouder.
Beetje griezelige macho is het. :{
Ja, ik kan daar ook niet tegen. "Blijf van d'r af!!", zit ik hier dan te schreeuwen. :+
Maar daarbuiten vind ik dat ie redelijk normaal met ze omgaat hoor. Die Caron vind ik echt 1000 keer erger. Zoals die tegen vrouwen praat, te dichtbij komt, ooooh man, wat een overjarige griezel. Hij zal vroeger vast heel succesvol zijn geweest in het vrouwen zijn bed in lullen, maar mijn god, laat 'm daar nu alsjeblieft mee ophouden. Zo'n niet-geschoten-altijd-mis-man, als-er-maar-een-gat-in-zit.

Peter Lute vin'k de fijnste die er rondloopt, qua houding en kritieken. Behandelt de vrouwen niet anders dan de mannen. Maar Hans van Wolde vind ik ook goed te hebben hoor. Dat ie wegkijkt of zich soms wat ongemakkelijk beweegt, ach, tv maken is ook een vak, in het echt zal dat lang zo storend niet zijn. En bovendien, ik heb zo'n ontzag voor zijn kennis, dan moet je wel heeeeel erg zijn wil ik je niet mogen. ;)
pi_87932952
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 12:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Hans van Wolde is dat. Die heeft ook de vervelende gewoonte om als ie langs een vrouwelijke deelneemster loopt elke keer even haar aan te raken via een aai op de rug of handje op de schouder.
Beetje griezelige macho is het. :{
Dat viel mij gisteren ook op...bah.
en die ene man met die bril die kreeg heel slecht commentaar op zijn eten, maar ging wel door???
volgens mij blijven bepaalde kanditaten ook erin voor het plaatje, zoals dat jonge meisje uit Arnhem met die rode bloes en de rode laarsjes, of hebben ze daar ook stylisten aan het werk, als "normaal mens" ga je toch niet zo in een keuken staan??

ik vraag mij af of ze voorbereidingstijd krijgen en nog even in een kookboek of op internet mogen snuffelen, want ik zelfs zou niet zo snel op bepaalde combinaties komen zoals vis met rode biet, of venkel bij een gerecht...of je moet heel vaak gaan eten dat je het vaker in restaurants tegen komt of zo
pi_87933015
sorry dubbel
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 25 oktober 2010 @ 13:08:12 #222
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87933430
Die rode laarsjes vielen mij ook al op, lekker praktisch dacht ik meteen :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87933903
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 12:40 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Kijk een keer 's middags op werkdagen naar de Belg, daar zenden ze Masterchef Australië uit, kun je precies zien wat je nog kunt verwachten, want het is exact hetzelfde format.
Ik vergelijk het met de engelse versie. Daar vind ik de koks sowieso sympathieker en positiever en het concept leuker omdat je een paar dagen een groep volgt.
  maandag 25 oktober 2010 @ 13:33:58 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87934230
Beetje onzinnig om het met de engelse versie te (blijven) vergelijken want dat is een heel ander programma.
pi_87934455
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 13:33 schreef RobinOok het volgende:
Beetje onzinnig om het met de engelse versie te (blijven) vergelijken want dat is een heel ander programma.
Volgens mij is in NL alleen de engelse variant van Masterchef op tv geweest, dus dan vind ik het niet zo raar dat je dit concept dan ook verwacht bij de NL versie.
pi_87934811
quote:
1s.gif Op maandag 25 oktober 2010 13:40 schreef utrecht1970 het volgende:

[..]

Volgens mij is in NL alleen de engelse variant van Masterchef op tv geweest, dus dan vind ik het niet zo raar dat je dit concept dan ook verwacht bij de NL versie.
maar inmiddels wéét je het toch? dan kijk je óf niet meer, of je stopt met vergelijken omdat je wéét dat het niet hetzelfde concept is...
Ja doei.
pi_87935438
Het heeft misschien dezelfde naam, verder moet je gewoon opeten wat je voorgeschoteld wordt *)
  maandag 25 oktober 2010 @ 14:47:11 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87936817
Het was op bladzijde 1 van dit topic (3 maanden terug) al zo'n beetje duidelijk dat het de australische variant ging worden. Ik begin met toch echt lichtelijk te ergeren aan dat gezemel over de britse variant.

JA EN HET BOEK IS OOK BETER JA!
pi_87969938
quote:
Ze heeft gewoon een beetje een raar gezicht waarmee je alleen maar "smug" kan kijken. Ik kan me voorstellen dat ze juist heel onzeker is. Zou ik tenminste wel zijn met zo'n eng hoofd.

Maar verder heb je wel gelijk hoor, mijn mond zakte ook open toen ze dat zei. Hoe krijg je het je strot uit.
(zenuwen + camera?)
Met dat rare gezicht komt ze anders wel heel ver... Ik heb daar wel bewondering voor, je staat toch maar te koken met een camera op je gezicht, de meeste mensen worden al nerveus als ze voor vier man aardappelen/groente/vlees tegelijkertijd warm op tafel moeten krijgen. Ik vind haar juist een van de potentiele winnaars!!
pi_87970662
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 02:07 schreef Cobra4 het volgende:
Maar ik erger mij toch wel aan iets in Masterchef. Iedereen heeft het steeds over huidjes, groentetjes, kruidjes etc. Waar komt die obsessie voor verkleinwoorden vandaan?
Iedereen praat elkaar maar na, een zuurtje, een zoetje etc. Dat gaat al een tijdje zo in al die kookprogramma's, en dan denken mensen kennelijk dat het daarvan beter gaat smaken.

Ik heb er gisteren een stukje van gezien, en volgens mij is het niveau bedroevend laag, en niet alleen van het programma. Er moet natuurlijk elke dag Bertolli en andere nepperds aan de man gebracht worden met enorme reclameblokken. Maar zo'n programma wordt interessant als je talent vindt.

De BBC heeft een achterban van 60 miljoen om uit te selecteren, en selecteert er dan een paar. Nederland 17 miljoen, en dan heb je een paar van dat soort programma's, en dan ook nog met meer kandidaten. Dan wordt de spoeling natuurlijk veel te dun.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_87979489
quote:
1s.gif Op maandag 25 oktober 2010 12:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ze heeft gewoon een beetje een raar gezicht waarmee je alleen maar "smug" kan kijken. Ik kan me voorstellen dat ze juist heel onzeker is. Zou ik tenminste wel zijn met zo'n eng hoofd.

Maar verder heb je wel gelijk hoor, mijn mond zakte ook open toen ze dat zei. Hoe krijg je het je strot uit.
(zenuwen + camera?)
[..]
Haha, wat zielig: "ik ben extra onzeker want ik heb een eng hoofd".
Maar ik moet toegeven, in eerste instantie was het haar hoofd gat me onaangenaam trof. Later kwam haar gezeur over karkassen et cetera er nog bij. Ze overgecompenseerd haar door de natuur opgelegde onzekerheid nogal in dat geval, en dat kan natuurlijk nooit gezond zijn.
En het zal misschien aan de zenuwen en de camera gelegen hebben dat ze er zoiets raars uitflapte (nu ben je ineens mild en begrijpend ;)). Hopelijk.
Een carbonara is trouwens niks aan, is net zoiets als opscheppen over hoe goed je pannenkoeken kan maken.

Overigens die tiener met die openstaande mond vind ik ook niks. Aangezien je amper weet of ze echt goed kunnen koken heb ik het maar over het uiterlijk en camera-présence.

Is trouwens die journalist van de HP er nu uit of was dat iemand anders?
anonieme razernist
pi_87979724
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2010 10:42 schreef kikipoes het volgende:

[..]

Met dat rare gezicht komt ze anders wel heel ver... Ik heb daar wel bewondering voor, je staat toch maar te koken met een camera op je gezicht, de meeste mensen worden al nerveus als ze voor vier man aardappelen/groente/vlees tegelijkertijd warm op tafel moeten krijgen. Ik vind haar juist een van de potentiele winnaars!!
Eén post op Fok!

Over één onderwerp: een persoon.

Jij bent het hé: Ook hier weer jezelf karakteristiek overschreeuwend, dat kun je helaas niet echt verbergen.


Neem het maar niet te persoonlijk op.
anonieme razernist
pi_87982200
Haha, dat zou wel heel grappig zijn, heb ik nog niet eens aan gedacht. Nee hoor, maak je niet druk, ik ben niet "haar", maar gewoon iemand anders.

En ik zit inderdaad pas voor de eerste keer op dit forum, daar heb je gelijk in.

Groet!
  dinsdag 26 oktober 2010 @ 15:53:24 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87982391
Ja, ik ben mild. :-) Maar dat komt, ik denk dan "jezus, je zou je maar opgegeven hebben voor een KOOK-programma en dan kom je erachter dat heel Nederland je op het eerste gezicht een irritant kutwijf vindt. Nou ja, en dat ik denk/hoop dat ze irl allemaal veel normaler zullen zijn. Camera's doen iets met mensen, niet alleen qua beeld, maar ook in gedrag. Uitvergroten enzo.

En ja, de kunstchef lag eruit. Von'k ook al zo sneu.
  dinsdag 26 oktober 2010 @ 15:54:49 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87982458
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 oktober 2010 14:56 schreef NoCigar het volgende:

Jij bent het hé: Ook hier weer jezelf karakteristiek overschreeuwend, dat kun je helaas niet echt verbergen.
*PROEST*
  dinsdag 26 oktober 2010 @ 15:55:17 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87982482
*dubbel*

doe maar delete...
pi_87983030
Wat ik veel irritanter vind zijn mensen die drie keer iets uit een Jamie Oliver boek hebben gekookt, en twee maal per week die smerige kookgevallen bij de Albert Heijn halen denken dat ze op chef niveau kunnen koken.

En dan komt men erachter dat koken meer is dan boodschappen halen en een recept lezen. Maar de overtuiging van henzelf is zo enorm dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze zichzelf mega voor schut zetten op tv. Dat geldt niet alleen voor Masterchef, maar ook voor Topchef, voor Wie is de Chef, en wat voor Chef op tv dan ook.

Iemand die een goede saus weet te maken van karkassen kun je iirritant vinden, maar die weet wel waar ze het over heeft. Iemand die zijn vis tot prut fileert, en dat dan nog bakt is in mijn ogen een vreselijk slechte kok en moet zich schamen.
pi_87983128
zo, zeg!
Ja doei.
  maandag 1 november 2010 @ 00:10:24 #239
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88196664
Zonde van al die prachtige vissen die Bas uitzocht en waarvan hij de helft niet gebruikte voor de vissoep. :{

En volgende week graag die aandachthoer van een Billy Jane :r eruit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 1 november 2010 @ 00:39:58 #240
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_88197266
quote:
Op dinsdag 26 oktober 2010 16:06 schreef kikipoes het volgende:
Wat ik veel irritanter vind zijn mensen die drie keer iets uit een Jamie Oliver boek hebben gekookt, en twee maal per week die smerige kookgevallen bij de Albert Heijn halen denken dat ze op chef niveau kunnen koken.

En dan komt men erachter dat koken meer is dan boodschappen halen en een recept lezen. Maar de overtuiging van henzelf is zo enorm dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze zichzelf mega voor schut zetten op tv. Dat geldt niet alleen voor Masterchef, maar ook voor Topchef, voor Wie is de Chef, en wat voor Chef op tv dan ook.

Iemand die een goede saus weet te maken van karkassen kun je iirritant vinden, maar die weet wel waar ze het over heeft. Iemand die zijn vis tot prut fileert, en dat dan nog bakt is in mijn ogen een vreselijk slechte kok en moet zich schamen.
Maar je begrijpt wel dat de programmamakers expres zulke figuren uitkiezen?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')