Ah, ik vroeg me altijd al af wat er nou precies in zo'n contract staat. Waar was je het niet mee eens. En staan er sancties op het niet nakomen op?quote:Op maandag 11 oktober 2010 00:54 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb jaren geleden eens meegedaan met de voorronden van Topkok. Ik hoopte toen dat het de nederlandse versie van Masterchef zou zijn. Wat het natuurlijk niet was.
Toen wist ik 3 minuten na binnenkomst al dat het niks voor mij was. Wilde al niet eens het standaardcontract tekenen. Dat schiet natuurlijk ook niet op. Heb toen het contract volgekliederd met mitsen en maren, haha.
Ik weet het niet meer precies, maar het kwam erop neer dat als je door ging je gewoon alles moest laten welgevallen. Terwijl het dus een nieuw programma betrof en je geen idee had wat voor idioterie ze allemaal verzonnen hadden. En er zijn nogal wat dingen die ik zou weigeren te doen. Zoals rennen voor je ingredienten bijvoorbeeld. ;-) Of weet jij veel, moet je misschien met eigen vervoer om 5 uur 's ochtends op de visafslag an de andere kant van het land zijn. En alles zonder vergoeding. Halverwege opgeven kon niet, je verbond je aan een onbekend uitzendschema. Nou ja, ik snap best dat het moeilijk is om alle kanidaten op 1 lijn te krijgen, maar zulke contracten onderteken ik niet. Simpel. Niet dat dat hun wat uitmaakt, voor mij 300 anderen die wel graag tekenen en zich onderwerpen aan gekkigheden voor hun 5 minutes of fame.quote:Op maandag 11 oktober 2010 11:15 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ah, ik vroeg me altijd al af wat er nou precies in zo'n contract staat. Waar was je het niet mee eens. En staan er sancties op het niet nakomen op?
En wie is dat dan?quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 17:35 schreef seatsniffer het volgende:
Een van m'n beste maten zit in de top 25!
http://rac.nu/quote:Op maandag 11 oktober 2010 13:10 schreef rubje het volgende:
vraagje: waar is dit opgenomen want het lijkt een veredelde hangar op een industrieterrein..
iemand?
Toch vond ik het wel tof om te zien, iemand die ik online al lang lees en bewonder, zomaar op tv. Via zijn blog ook een mooi kijkje aan de achterkant van dit programma gekregen!quote:Op maandag 11 oktober 2010 01:36 schreef golfer het volgende:
Snap ook niks ervan dat die culinair journalist zich voor dit flut-programma had opgegeven.
dat was dus de oude masterchef, met loydquote:Op maandag 18 oktober 2010 10:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Toch vond ik het wel tof om te zien, iemand die ik online al lang lees en bewonder, zomaar op tv. Via zijn blog ook een mooi kijkje aan de achterkant van dit programma gekregen!Maar als ik in zijn schoenen had gestaan had ik ook beslist nooit meegedaan.
Hoe dan ook, ik ben er wel klaar mee en ik denk niet dat ik nog kijk. Wat een slecht format, op deze manier. Zoals Robin al schreef, wat zou het verrukkelijk zijn om eens een kookwedstrijd op tv te zien waarin de deelnemers rustig de tijd kunnen nemen om écht te laten zien wat ze kunnen. Het is vast heel knap hoor, als je binnen een kwartier iets min of meer eetbaars kunt maken met een verplichte ingredientenlijst van kwarteleieren, speltkorrels, sojasaus en een banaan, maar voor wie graag koken als kunst op teevee wil zien is zoiets weinig bevredigend.
Komt dat nog de wilde keuken?quote:Op woensdag 6 oktober 2010 19:12 schreef Spanky78 het volgende:
De amerikaanse versie met Gordon Ramsey was best goed. Met goede deelnemers ook, echt kunstwerkjes... Op youtube te vinden.
Zelf ben ik meer fan van programma als de wilde keuken, the f-word en dat soort meer. Waarbij Gordon Ramsey gaat ijsduiken om king crab enzo.
Ok leuk!quote:Op maandag 18 oktober 2010 20:42 schreef RobinOok het volgende:
Ja. "Nieuwe afleveringen komen eind dit jaar, of anders begin 2011"
quote:Op zondag 24 oktober 2010 22:10 schreef NoCigar het volgende:
Grappig dat je iemand onsympathiek kunt vinden alleen maar omdat ze de uitdrukking 'stunning carbonara' gebruikt.
quote:De zelfingenomenheid denk ik. Je kunt merken aan haar dat ze zo goed als alles wat ze doet en is fantastisch vindt.(zelfs zonder die 450 euro). KIJK MIJ EENS MIJ ZIJN HIHI. Dat is wat ik haar hoor zeggen als ik d'r mond zie bewegen. Meer hoor ik nietOp zondag 24 oktober 2010 22:32 schreef Tezz het volgende:
[..]
![]()
Ik vind haar ook 'niet leuk'. Maar kan niet echt benoemen wat het nu precies is.....
quote:Masterchef US toch?Op maandag 11 oktober 2010 00:09 schreef golfer het volgende:
Bekeken.
Wat een onzin, die uien-snijwedstrijd.
Gejat van Hell's Kitchen van Ramsay ook nog.
quote:Ik vond hem erg leuk in "Koken op zee" van (volgens mij) de VPRO. Echt een kookprogramma met een andere dimensie.Op maandag 27 september 2010 13:46 schreef rubje het volgende:
[..]
alleen die ene fransman Alain die heb ik weleens eerder gezien
quote:Buiten dat vond ik het een erg vreemde oefening, want ik kan zo, zonder te proeven, wel al 10 dingen opnoemen die er vermoedelijk inzitten.Op maandag 25 oktober 2010 00:22 schreef golfer het volgende:
Ik vind zo'n eerste smaaktest om ingrediënten te raden zo niet TV-waardig. We ruiken en proeven niets, dus heeft het geen zin het uit te zenden.
Bij een bereiding van zeebaars kan je nog enigszins zien wat er voor ingrediënten en technieken gebruikt worden om je een beeld te vormen van hoe het smaakt.
quote:Nu ook weer door, terwijl ik alleen maar kritiek heb gehoord over veel te zoute vis en overheersende kokossmaak. Heel vreemd.Op maandag 18 oktober 2010 13:54 schreef Chielus het volgende:
Het is een beetje een leuke gezichten wedstrijd aan het worden. Dat die Than alleen al door de eerste ronde kwam was al erg vreemd.
quote:Hans van Wolde is dat. Die heeft ook de vervelende gewoonte om als ie langs een vrouwelijke deelneemster loopt elke keer even haar aan te raken via een aai op de rug of handje op de schouder.Op maandag 25 oktober 2010 08:03 schreef Bluezz het volgende:
En ik erger me kapot aan die langste kok, weet ff zijn naam niet. Zij intonatie, het mensen niet aankijken, zijn hele houding, echt![]()
quote:Ze heeft gewoon een beetje een raar gezicht waarmee je alleen maar "smug" kan kijken. Ik kan me voorstellen dat ze juist heel onzeker is. Zou ik tenminste wel zijn met zo'n eng hoofd.Op zondag 24 oktober 2010 22:10 schreef NoCigar het volgende:
Grappig dat je iemand onsympathiek kunt vinden alleen maar omdat ze de uitdrukking 'stunning carbonara' gebruikt.
quote:Haha, ja, daar kon ze ook heel bijzondere dingen mee he?Op zondag 24 oktober 2010 22:32 schreef n0a het volgende:
Kan haar ook niet uitstaan. Maar dat begon al met haar karkassen van vorige week.
quote:Kijk een keer 's middags op werkdagen naar de Belg, daar zenden ze Masterchef Australië uit, kun je precies zien wat je nog kunt verwachten, want het is exact hetzelfde format.Op maandag 25 oktober 2010 09:43 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik had gehoopt dat ze met de laatste 12 naar het echte masterchef concept zouden gaan.
Maar we blijven dus alle kandidaten tegelijekrtijd volgen.
quote:Ja, ik kan daar ook niet tegen. "Blijf van d'r af!!", zit ik hier dan te schreeuwen.Op maandag 25 oktober 2010 12:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Hans van Wolde is dat. Die heeft ook de vervelende gewoonte om als ie langs een vrouwelijke deelneemster loopt elke keer even haar aan te raken via een aai op de rug of handje op de schouder.
Beetje griezelige macho is het.
quote:Dat viel mij gisteren ook op...bah.Op maandag 25 oktober 2010 12:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Hans van Wolde is dat. Die heeft ook de vervelende gewoonte om als ie langs een vrouwelijke deelneemster loopt elke keer even haar aan te raken via een aai op de rug of handje op de schouder.
Beetje griezelige macho is het.
quote:Ik vergelijk het met de engelse versie. Daar vind ik de koks sowieso sympathieker en positiever en het concept leuker omdat je een paar dagen een groep volgt.Op maandag 25 oktober 2010 12:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Kijk een keer 's middags op werkdagen naar de Belg, daar zenden ze Masterchef Australië uit, kun je precies zien wat je nog kunt verwachten, want het is exact hetzelfde format.
quote:Volgens mij is in NL alleen de engelse variant van Masterchef op tv geweest, dus dan vind ik het niet zo raar dat je dit concept dan ook verwacht bij de NL versie.Op maandag 25 oktober 2010 13:33 schreef RobinOok het volgende:
Beetje onzinnig om het met de engelse versie te (blijven) vergelijken want dat is een heel ander programma.
quote:maar inmiddels wéét je het toch? dan kijk je óf niet meer, of je stopt met vergelijken omdat je wéét dat het niet hetzelfde concept is...Op maandag 25 oktober 2010 13:40 schreef utrecht1970 het volgende:
[..]
Volgens mij is in NL alleen de engelse variant van Masterchef op tv geweest, dus dan vind ik het niet zo raar dat je dit concept dan ook verwacht bij de NL versie.
quote:Met dat rare gezicht komt ze anders wel heel ver... Ik heb daar wel bewondering voor, je staat toch maar te koken met een camera op je gezicht, de meeste mensen worden al nerveus als ze voor vier man aardappelen/groente/vlees tegelijkertijd warm op tafel moeten krijgen. Ik vind haar juist een van de potentiele winnaars!!Ze heeft gewoon een beetje een raar gezicht waarmee je alleen maar "smug" kan kijken. Ik kan me voorstellen dat ze juist heel onzeker is. Zou ik tenminste wel zijn met zo'n eng hoofd.
Maar verder heb je wel gelijk hoor, mijn mond zakte ook open toen ze dat zei. Hoe krijg je het je strot uit.
(zenuwen + camera?)
quote:Iedereen praat elkaar maar na, een zuurtje, een zoetje etc. Dat gaat al een tijdje zo in al die kookprogramma's, en dan denken mensen kennelijk dat het daarvan beter gaat smaken.Op maandag 25 oktober 2010 02:07 schreef Cobra4 het volgende:
Maar ik erger mij toch wel aan iets in Masterchef. Iedereen heeft het steeds over huidjes, groentetjes, kruidjes etc. Waar komt die obsessie voor verkleinwoorden vandaan?
quote:Haha, wat zielig: "ik ben extra onzeker want ik heb een eng hoofd".Op maandag 25 oktober 2010 12:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ze heeft gewoon een beetje een raar gezicht waarmee je alleen maar "smug" kan kijken. Ik kan me voorstellen dat ze juist heel onzeker is. Zou ik tenminste wel zijn met zo'n eng hoofd.
Maar verder heb je wel gelijk hoor, mijn mond zakte ook open toen ze dat zei. Hoe krijg je het je strot uit.
(zenuwen + camera?)
[..]
quote:Eén post op Fok!Op dinsdag 26 oktober 2010 10:42 schreef kikipoes het volgende:
[..]
Met dat rare gezicht komt ze anders wel heel ver... Ik heb daar wel bewondering voor, je staat toch maar te koken met een camera op je gezicht, de meeste mensen worden al nerveus als ze voor vier man aardappelen/groente/vlees tegelijkertijd warm op tafel moeten krijgen. Ik vind haar juist een van de potentiele winnaars!!
quote:*PROEST*Op dinsdag 26 oktober 2010 14:56 schreef NoCigar het volgende:
Jij bent het hé: Ook hier weer jezelf karakteristiek overschreeuwend, dat kun je helaas niet echt verbergen.
Maar je begrijpt wel dat de programmamakers expres zulke figuren uitkiezen?quote:Op dinsdag 26 oktober 2010 16:06 schreef kikipoes het volgende:
Wat ik veel irritanter vind zijn mensen die drie keer iets uit een Jamie Oliver boek hebben gekookt, en twee maal per week die smerige kookgevallen bij de Albert Heijn halen denken dat ze op chef niveau kunnen koken.
En dan komt men erachter dat koken meer is dan boodschappen halen en een recept lezen. Maar de overtuiging van henzelf is zo enorm dat ze niet eens in de gaten hebben dat ze zichzelf mega voor schut zetten op tv. Dat geldt niet alleen voor Masterchef, maar ook voor Topchef, voor Wie is de Chef, en wat voor Chef op tv dan ook.
Iemand die een goede saus weet te maken van karkassen kun je iirritant vinden, maar die weet wel waar ze het over heeft. Iemand die zijn vis tot prut fileert, en dat dan nog bakt is in mijn ogen een vreselijk slechte kok en moet zich schamen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |