FOK!forum / Culinesse à gogo / Octopus
Pietverdrietvrijdag 9 juli 2010 @ 10:06
Paul de Octopus is in alle monden, maar hoe smaakt dat?
Ofwel, wat is jouw recept voor octopus.
Neem een tweetal octopussen.
Doe in een pan water een ui, peen, blad laurier, peperkorrels, stuk prei, knoflook en breng dit aan de kook.
Voeg de octopus toe en laat deze ca 30 to 45 minuten zachtjes koken.
Verwijder de octopussen en laat hem afkoelen. Snij hem aan stukken.
Pers een citroen uit en voeg aan de octopus toe, snij een handje zongedroogde tomaten in olie klein en voeg deze toe aan de octopus. Potje kappetjes laten uitlekken, uitknijpen en toevoegen.
snij olijven (zoveel als je lekker vindt) klein en voeg ze toe.
Veel verse peterselie hakken, erdoor doen, minstens een bosje
Afsmaken met olijfolie, peper, zout.
Als hij niet rins genoeg smaakt, nog wat citroensap toevoegen.
Alles goed husselen en een paar uur in de koelkast op smaak laten komen. Als je geen verse octopus hebt kan je ook diepvries gebruiken of die potjes in olie.

Heerlijke zomerse salade met wat brood erbij
Stink-uivrijdag 9 juli 2010 @ 10:08
error_404vrijdag 9 juli 2010 @ 10:14
Klinkt goed!
Beelzebufovrijdag 9 juli 2010 @ 10:21
Laten we dat beest nog wel even een kansje geven, zaterdag schijnt hij de uitslagen van de finales te gaan voorspellen.
Flurryvrijdag 9 juli 2010 @ 10:28
#ANONIEMvrijdag 9 juli 2010 @ 10:32
Ondersteunende afbeeldingen zouden wel leuk zijn.
kabelhaspelvrijdag 9 juli 2010 @ 10:47
Inktvis moet je frituren. Calamares
Pietverdrietvrijdag 9 juli 2010 @ 10:53
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 10:47 schreef kabelhaspel het volgende:
Inktvis moet je frituren. Calamares
Dat is pijlinktvis, niet octopus. Een heel ander beest.
RobinOokvrijdag 9 juli 2010 @ 12:07
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 10:32 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Ondersteunende afbeeldingen zouden wel leuk zijn.








En deze aten we ooit bij Lux, Italiaans restaurant in R'dam:



Genoeg? Hier nog meer afbeeldingen.
Pietverdrietvrijdag 9 juli 2010 @ 12:11
Hmm, bedenk me nu dat roodgekookte octopus met gestoomde romanesco bloemkool erg mooi zullen zijn...

Joosterdvrijdag 9 juli 2010 @ 12:12
Mijn gebeden zijn verhoord
Stofjevrijdag 9 juli 2010 @ 12:13
Stereotomyvrijdag 9 juli 2010 @ 12:21


Joosterdvrijdag 9 juli 2010 @ 12:26
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:13 schreef Stofje het volgende:
[ afbeelding ]
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhh, nu moet hij dus opgegeten worden
iPatvrijdag 9 juli 2010 @ 12:37
RobinOokvrijdag 9 juli 2010 @ 12:46
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Hmm, bedenk me nu dat roodgekookte octopus met gestoomde romanesco bloemkool erg mooi zullen zijn...
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alletwee mooie fractals inderdaad.
Gelukvrijdag 9 juli 2010 @ 13:06
Je moet een Octopus toch voorbehandelen voor je hem klaarmaakt?
D.w.z. als hij al dood is met een deegroller/stok slaan, tegen een rots aan slaan om het vlees malser te maken?
Of zou dit al gebeurd zijn bij een octopus uit de diepvrie
Ra-zvrijdag 9 juli 2010 @ 13:14
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 13:06 schreef Geluk het volgende:
Je moet een Octopus toch voorbehandelen voor je hem klaarmaakt?
D.w.z. als hij al dood is met een deegroller/stok slaan, tegen een rots aan slaan om het vlees malser te maken?
Of zou dit al gebeurd zijn bij een octopus uit de diepvrie
invriezen en ontdooien schijnt het zelfde effect te hebben maar of ie dan minder gaat smaken durf ik niet te zeggen
Pietverdrietvrijdag 9 juli 2010 @ 13:14
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 13:06 schreef Geluk het volgende:
Je moet een Octopus toch voorbehandelen voor je hem klaarmaakt?
D.w.z. als hij al dood is met een deegroller/stok slaan, tegen een rots aan slaan om het vlees malser te maken?
Of zou dit al gebeurd zijn bij een octopus uit de diepvrie
Ik heb het nog nooit gedaan, ik kook hem ook nooit met kurk (wordt ook vaak verteld om hem mals te krijgen).
Pietverdrietvrijdag 9 juli 2010 @ 13:17
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 12:46 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alletwee mooie fractals inderdaad.
Op zoek naar nog meer Fractalfood kwam ik deze tegen, Mandelbear
RobinOokvrijdag 9 juli 2010 @ 13:19
Familie van je? :-)
Rewimovrijdag 9 juli 2010 @ 13:19
Ik heb in Griekenland ooit (vers gevangen en flink geslagen) octopus in wijnsaus gegeten. Erg lekker! Maar geen idee hoe je het maakt helaas
Pietverdrietvrijdag 9 juli 2010 @ 13:23
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 13:19 schreef RobinOok het volgende:
Familie van je? :-)
Genetische experimenten op ijsberen, ik ben zoooo geschokt...
-Mellow-dinsdag 13 juli 2010 @ 21:44
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 13:19 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb in Griekenland ooit (vers gevangen en flink geslagen) octopus in wijnsaus gegeten. Erg lekker! Maar geen idee hoe je het maakt helaas
quote:
Op dinsdag 13 juli 2010 11:30 schreef -Mellow- het volgende:
sjalotjes fruiten in olijfolie, bende knoflook en verse oregano erbij, octopus in stukken hakken, halve fles rode wijn erbij gieten, blik tomaten, scheutje rode wijnazijn, kaneelstokje, paar laurierblaadjes en lekker lang laten stoven. Resultaat: heerlijk mals octopusvlees om je knuisjes bij af te likken.
zoiets?
Den_Haagwoensdag 14 juli 2010 @ 14:52
Rauw op de sushi
Weltschmerzwoensdag 14 juli 2010 @ 15:23
Ik heb het wel eens als tapa/voorafje gehad, gewoon een stuk tentakel aan een prikkertje, met paprikapoeder, erg lekker. Vermoedelijk mals geslagen of bevroren en ontdooid. Rauw in ieder geval.
krioromaandag 26 juli 2010 @ 04:01
quote:
Op woensdag 14 juli 2010 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik heb het wel eens als tapa/voorafje gehad, gewoon een stuk tentakel aan een prikkertje, met paprikapoeder, erg lekker. Vermoedelijk mals geslagen of bevroren en ontdooid. Rauw in ieder geval.
Simpel maar doeltreffend. :9