Ingrediënten voor 4 personen
500 gr baby-octopus, schoongeboend
1 el plantaardige olie
2 el limoen- of citroensap
1 el vissaus
2 tl suiker
2 tl zeer fijn gehakte knoflook
1 el zeer fijn geraspte gember
2 sjalotjes, in dunne ringen
1 grote, verse rode chilipeper, in dunne ringen
5 gr verse munt, gewassen en uitgelekt
Voorbereiding
- De barbecue of tafelgrill flink verhitten. De octopus door 4 tl olie halen. De grill met een in de rest van de olie gedoopt stuk keukenpapier invetten.
Bereidingswijze
- Octopus op de grill leggen en vervolgens 2-3 min. grillen. Octopus keren en aan de andere kant ook 2-3 min. grillen.
- De octopus van de grill nemen en op een groot bord scheppen, 15 min. af laten koelen.
- Het limoensap, de vissaus, de suiker en de knoflook in een dekschaal met elkaar vermengen tot de suiker is opgelost
- De gember, sjalotjes, chilipepers en de octopus met de dressing vermengen. Lauwwarm of gekoeld serveren. De verse munt kort voor het serveren door het gerecht mengen.
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.