kevin_ | zondag 6 juni 2010 @ 11:13 |
Vraagje, kip en rundvlees met uiterste datum van 5-6-2010 is toch nog wel goed een paar dagen erna? M.a.w. er wordt toch altijd een ruime marge genomen? | |
PietjePuk007 | zondag 6 juni 2010 @ 11:14 |
Die datum staat er niet voor niks op, vooral bij kip zou ik uitkuiken ![]() | |
Rorsach | zondag 6 juni 2010 @ 11:15 |
Ligt eraan. Als het vlees van de Plus bij mij in de buurt afkomt, moet je sowieso een paar dagen van de houdbaarheidsdatum aftrekken. Gehakt is meestal maar goed tot gisteren. | |
Rectum | zondag 6 juni 2010 @ 11:17 |
Zolang het vlees op zijn plaats blijft liggen is er niet veel aan de hand. ![]() | |
kevin_ | zondag 6 juni 2010 @ 11:19 |
Constant in de koelkast gelegen en het vlees is gehaald bij AH ![]() | |
Snuitebolletje | zondag 6 juni 2010 @ 11:25 |
quote:in het ergste geval poep je even wat soepeler. | |
Salatrel | zondag 6 juni 2010 @ 11:25 |
quote:mooie verwoording ![]() | |
loveli | zondag 6 juni 2010 @ 11:28 |
Er is een verschil tussen een tht (ten minste houdbaar tot) en een tgt (te gebruiken tot) datum. Een pak melk blijft best nog een week goed als je het ongeopend in de kast hebt staan, maar met vlees moet je uitklijken. Met kippevlees is de kans groter dat er een salmonella in zit, weet niet of ik erop zou gokken. In ons studentenhuis was onze kat voorproever. Als die z'n neus ervoor ophaalde, wisten we hoe laat het was. Die rook het eerder dan wij. | |
Guus Muisarm | zondag 6 juni 2010 @ 11:30 |
quote: ![]() | |
anoniemelurker | zondag 6 juni 2010 @ 11:32 |
Je kan het natuurlijk ook in de vriezer stoppen.. Mocht je die niet hebben, dan kan je het ook eerst braden en in bakken stoppen (om het weer op te warmen bij de echte bereiding). Dan kan je het nog een paar dagen langer bewaren dan zo als rauw vlees. | |
Platina | zondag 6 juni 2010 @ 11:35 |
Als je het goed verhit kan het weinig kwaad. Mits de verpakking niet eerder geopend geweest is. | |
hc-sjonny | zondag 6 juni 2010 @ 11:47 |
Als je het langer dan een dag 'over de datum' nog wilt kunnen eten, kun je het ook in de vriezer doen. waarom hebben ze dat anders? brood kun je ook invriezen en paar week daarna over de houdbaarheidsdatum eten hoor. ik ben nog nooit daar ziek van geworden ![]() | |
kevin_ | zondag 6 juni 2010 @ 12:00 |
Ok, bedankt iedereen ![]() | |
Snuitebolletje | zondag 6 juni 2010 @ 12:05 |
quote:Ok en smakelijk! | |
Bob-B | zondag 6 juni 2010 @ 12:07 |
Tenzij je het meteen invriest, dan kan het een stuk langer mee. | |
4EverBlackEyed | zondag 6 juni 2010 @ 12:33 |
Ik vroeg me eigenlijk af of het vlees al ingevroren is geweest voordat het in de winkel ligt? | |
Koning_Friemel | zondag 6 juni 2010 @ 12:56 |
quote:nee dat moet op de verpakking staan namelijk, vlees kun je niet opnieuw invriezen na ontdooien | |
4EverBlackEyed | zondag 6 juni 2010 @ 12:58 |
quote:Ah oke, thx. Ik vond trouwens het vlees van de slagerij na 1 dag al redelijk stinken en van de supermarkt niet. Is dat omdat de supermarkt meer chemicaliën in het vlees heeft zitten? | |
loveli | zondag 6 juni 2010 @ 13:08 |
quote:Zeker weten? Ik weet van fabrieksslagers dat ze (iig in het verleden) vaak bevroren vlees samen met vers vlees door de gehaktmolen draaiden. | |
anoniemelurker | zondag 6 juni 2010 @ 13:22 |
Supermarktvlees kan je gewoon invriezen hoor, geen probleem. | |
stavromulabeta | zondag 6 juni 2010 @ 13:32 |
quote:Moet dat op de verpakking staan? Ik zie wel soms "geschikt om in te vriezen op de dag van aankoop" op de verpakking staan. Voor zover ik weet heb ik nog nooit een waarschuwing "is al ingevroren geweest" of "niet in te vriezen" op de verpakking zien staan. | |
tisauch | zondag 6 juni 2010 @ 13:39 |
quote:Lekker subtiel, dat dan wel weer. ![]() | |
Daffodil31LE | zondag 6 juni 2010 @ 13:43 |
Stuur het op naar Peru; daar zit iemand die het waarschijnlijk nog wel lust. Het zal in elk geval de laatste keer zijn dat hij nog eens fatsoenlijk eet in de komende 25 jaar. En soepel poepen? Ach, dat komt bij hem ook vanzelf. | |
anoniemelurker | zondag 6 juni 2010 @ 14:28 |
quote:* anoniemelurker wilde hier een opmerking maken over wat Berlusconi in zo'n situatie zou zeggen, maar de opmerking was te grof ![]() | |
Daffodil31LE | zondag 6 juni 2010 @ 14:32 |
quote:Post het eens in het Italiaans, misschien valt het dan nog mee. | |
Koning_Friemel | zondag 6 juni 2010 @ 15:45 |
quote:in het andere geval staat er dan bij "niet geschikt om in te vriezen" | |
Aylin | zondag 6 juni 2010 @ 15:58 |
quote:Vraagje: wat vind je belangrijker, een paar euro's of je gezondheid? SPOILER | |
Kees22 | zondag 6 juni 2010 @ 22:07 |
quote:Kan best. De Keuringsdienst van Waarde liet vorig jaar een keer zien dat vlees van heel ver (Brazilië, Argentinië) soms erg lang diepgevroren bewaard wordt. Moet ook wel, want zo snel vaart een schip nou ook weer niet en onderweg kan het behoorlijk warm worden, onder de evenaar! Maar die tht-datum is alleen juridisch bedoeld: tot de tijd wordt het gegarandeerd. Daarna kan het nog best een hele tijd goed blijven, als je het goed bewaart. Gewoon: goed ruiken en kijken en proeven, of de kat als proefdier gebruiken natuurlijk. Maar dat moet je eigenlijk altijd doen. | |
kevin_ | zondag 6 juni 2010 @ 22:35 |
quote:Ik heb vandaag al een deel op met veel spices eroverheen. Geen enkel probleem tot nu toe ![]() | |
Kees22 | zondag 6 juni 2010 @ 23:39 |
quote:Kruiden, en zeker specerijen, maskeren de smaak en maken het voor jou dus moeilijker om te proeven of iets bedorven is. En (de meeste) kruiden en zelfs specerijen doden ook geen bacteriën. | |
Aylin | zondag 6 juni 2010 @ 23:43 |
quote:Nou die had kip, dat al wel gewoon was klaargemaakt, twee dagen later nog gegeten. Ze is toen gewoon onwijs ziek geworden. Overgeven, koorts, trillen, gewoon totale malaise.. Terwijl zij nooit ziek is. Dat zegt toch maar weer dat je met vlees echt voorzichtig moet zijn.. Maar hopelijk is er bij jou niks aan de hand!! | |
DragonFire | zondag 6 juni 2010 @ 23:52 |
sja, voedselvergiftiging kan je wel overal van krijgen. Zelf had ik het een keer met voorverpakte afbak broodjes. Kan je zeggen dat je er goed ziek van kan worden, en die waren net die dag in de supermarkt gekocht, niks over datum. Je kan gewoon pech hebben. Al zou ik vlees niet eten als het al zo lang ligt te rotten... | |
Kees22 | zondag 6 juni 2010 @ 23:54 |
quote:Ja hallo! Met dit warme weer! Uit de verpakking gehaald, klaargemaakt en dan twee dagen laten staan. Dat heeft niks meer te maken met de tht-datum op de verpakking, dat heeft te maken met een beetje kijken, ruiken, proeven en je hersens gebruiken. | |
Aylin | maandag 7 juni 2010 @ 00:02 |
hahaha het stond wel in de koelkast he... dus "met dit warme weer" is een beetje een raar argument. Het laatste heb je natuurlijk 100% gelijk in, maar ach, dat meissie woont net 3 weken niet meer bij dr ouders, hier wordt ze wijs en hard van! | |
Kees22 | maandag 7 juni 2010 @ 00:08 |
quote:OK, dat wist ik niet. Krijgt ze weerstand van. Deze bacterie weet ze de volgende keer wel te pareren. Maar hoe dan ook: als ze het vlees goed gaar gemaakt heeft, kan het amper aan de overschrijding van de tht-datum liggen. | |
kevin_ | maandag 7 juni 2010 @ 18:28 |
Net weer 300 gram kip op van 5 juni ![]() ![]() | |
anoniemelurker | maandag 7 juni 2010 @ 22:32 |
quote:Pft "krijgt ze weerstand van" ![]() Ik hoop dat iemand dat eens tegen jou zegt wanneer je kokholzend met een teiltje op de wc zit terwijl de onderkant van je lichaam iedere paar minuten lijkt te gaan exploderen. quote:Het kan een half weekje duren ![]() | |
Kees22 | dinsdag 8 juni 2010 @ 01:10 |
quote:Oh, dat is me ook wel eens gebeurd. Maar dat hoeft dan niemand te zeggen, dat denk ik dan zelf wel. Zo verschrikkelijk is dat nou toch ook weer niet. quote: | |
anoniemelurker | dinsdag 8 juni 2010 @ 05:49 |
Hoeveel uur achter elkaar heb je zo op de wc moeten zitten dan? | |
Satsuma | dinsdag 8 juni 2010 @ 05:58 |
quote:In de praktijk is het echter soms wél zo dat supermarkten het uit de diepvries in de bak gooien, terwijl het er niet op staat. | |
Aylin | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:53 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
Aylin | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:53 |
- oeps... mezelf gequote... ![]() | |
nattermann | dinsdag 8 juni 2010 @ 16:54 |
Adviesdatum. Hoewel het met vlees natuurlijk idd uitkijken is, de rest is vaak nog wel een week goed op zuivelproducten e.d. na | |
Kees22 | dinsdag 8 juni 2010 @ 23:56 |
quote:Ikben natuurlijk ook wel erg ad rem en leuk ![]() maar ook wel serieus. Het blijkt uit onderzoeken dat kinderen die in hun jeugd met veel verschillende ziektekiemen in aanraking zijn geweest, een betere weerstand hebben dan kinderen die beschermder opgevoed zijn. Veel huisdieren aaien, ook als die in de modder hebben liggen rollen, bijvoorbeeld. Veel verschillende groenten eten of gewoon zand uit de tuin. (Geen taxusnaalden natuurlijk!) Dat geldt trouwens ook voor je geestelijke weerstand. Een gezegde is: "Van wat je niet doodt, word je sterker." De grote truc is onderscheid leren maken tussen wat bij jou hoort en wat niet. En daarvoor moet je oefenen en proberen. |