Kanker of aids overwinnen hangt van veel meer zaken af die veel meer invloed hebben dan "een stukje moed".quote:Op woensdag 14 juli 2010 14:50 schreef mediaconsument het volgende:
[..]
Er zijn zo anders genoeg mensen die met het positief denken net dat stukje moed kregen om het gevecht tegen deze ziekte te winnen.
Daarom zeg ik ook dat er genoeg mensen zijn die hierdoor net dat stapje verder zijn gekomen, verder kun je er uiteraard niet omheen dat het een dodelijke ziekte betreft, echter gaat daar het topic niet over.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:01 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Kanker of aids overwinnen hangt van veel meer zaken af die veel meer invloed hebben dan "een stukje moed".
Er zijn mensen die positief dachten die kanker overwonnen hebben. Maar zet dat aantal af tegen de mensen die positief dachten en het verloren hebben, en het wordt hopelijk duidelijk waarom ik het zo lomp vindt om te stellen dat zieke mensen met een beetje vrolijkheid en vertrouwen wel zullen genezen.
(Hoe zit het met mensen die het overwonnen, supervrolijk waren en alles helemaal vol vertrouwen zagen zitten - waarna er weer een uitzaaing geconstateerd werd ?)
Zie mijn post :quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:12 schreef mediaconsument het volgende:
Daarom zeg ik ook dat er genoeg mensen zijn die hierdoor net dat stapje verder zijn gekomen
quote:Dat een positieve instelling helpt geloof ik ook wel, maar da's heel wat anders dan zeggen dat iemand met kanker zo zou kunnen genezen als ie maar vrolijk was en vertrouwen had in de goede afloop.
quote:Op dinsdag 13 juli 2010 09:14 schreef EINZ het volgende:
Waarom geneest de kosmos niet iedereen vanzelf? Omdat er ook nog zoiets is als het concept van vrije wil. Niemand kan voor een ander besluiten dat hij of zijn genezen moet worden. Ook de Kosmos niet, juist de Kosmos niet. Dat bepaalt die persoon helemaal zelf.
quote:Op woensdag 14 juli 2010 14:13 schreef _Led_ het volgende:
Dat een positieve instelling helpt geloof ik ook wel, maar da's heel wat anders dan zeggen dat iemand met kanker zo zou kunnen genezen als ie maar vrolijk was en vertrouwen had in de goede afloop.
Tja, vervang moet door wil en de uitspraak klopt eigenlijk wel. Over de hoeveelheid invloed je zelf uiteindelijk hebt op de ziekte valt te twisten, echter denk ik dat wij als mensheid hier nog niet genoeg kennis over hebben om hier iets zinnigs over te kunnen zeggen.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:18 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Zie mijn post :
[..]
Het gaat mij om uitspraken als
[..]
quote:Op woensdag 14 juli 2010 14:50 schreef mediaconsument het volgende:
[..]
Er zijn zo anders genoeg mensen die met het positief denken net dat stukje moed kregen om het gevecht tegen deze ziekte te winnen. Als je een dergelijke ziekte oploopt zul je dan ook je best moeten doen om er vanaf te komen. Schreeuwen om hulp en jezelf zielig voelen zal daar niet veel aan meewerken namelijk.
Zo fietst er nu trouwens een uitermate goed voorbeeld in de tour. Deze man heeft de tour dan ook al 7 maal gewonnen, hoogstwaarschijnlijk omdat hij door deze ervaring hem enorm veel zelfvertrouwen heeft verkregen. Je moet volgens mij ook vrij positief zijn ingesteld om een dergelijke rit te kunnen winnen, dat is namelijk flink afzien.
Ik heb er persoonlijk al ervaring mee met een vader die met vrijwel hetzelfde onderwerp te maken heeft gehad. Zijn vechtlust en de positiviteit van mijn oma hebben hem er destijds bovenop geholpen om hem hierna nog een zoon (mijn broertje) te laten krijgen ook.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:33 schreef _Led_ het volgende:
Nogal raar om dan zo stellig dat soort zaken te roepen of onderschrijven als je er zelf al bij stelt dat we er niet bar veel van weten.
quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:28 schreef mediaconsument het volgende:
Verder is het ook wel duidelijk dat als je niet genezen wil worden, je je best niet zult doen om hier iets mee te gaan doen. Dat willen heeft volgens mij ook te maken met het doel dat je hebt, of niet hebt. Daarom dat hier ook de scheiding tussen bewustzijn en onderbewustzijn van toepassing is. Over dit onderbewustzijn weten wij als mensheid helaas ook nog niet bar veel.
Ik zeg niet dat ze zich niet verdrietig mogen voelen, ook denk ik dat jezelf verdrietig voelen positief kan zijn. Echter moet het verdriet dan niet te lang duren. Om dit te relativeren zul je veel energie nodig hebben en dat is volgens mij wat het lastigste te verkrijgen is binnen dergelijke situaties. Als je deze stap gemaakt hebt zul je, mits je uiteraard beter wil worden, de stappen ondernemen die nodig zijn om aan de benodigde medicijnen, energie en rust te komen.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:33 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Je beseft dat Lance Armstrong een uitzondering is?
Als je hem als voorbeeld neemt, doe je af aan 'gewone' mensen die kanker hebben en die hopen op een geneesmiddel dat er hopelijk nog op tijd is om hen beter te maken. En dat heeft helemaal niets van doen met schreeuwen om hulp en zielig doen, hoe kom je er bij?
Tuurlijk is positivisme belangrijk bij de genezing, maar waarom zouden mensen zich niet verdrietig mogen voelen of huilen of boos zijn als hen zoiets vreselijks overkomt? Denk dat dat een heel normale eerste reactie is. En later komt de strijd en ga je bronnen in jezelf aanboren om de ziekte te lijf te gaan. Sámen met de geneesmiddelen die je ter beschikking staan.
Gelukkig zijn tegenwoordig al veel soorten kanker dankzij de steeds betere medicijnen heel goed te behandelen.
Voor mij zit er dan nog wel een groot verschil tussen mensen vertellen dat het goed is om positief te zijn, of dat je elke ziekte kunt overwinnen als je maar vrolijk bent en vertrouwen hebt.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:49 schreef mediaconsument het volgende:
Om deze reden heb ik veel vertrouwen in dit soort verhalen, het lijkt me dan ook niet slecht om dergelijke woorden te verspreiden. De moed opgeven kunnen we namelijk altijd nog.
Willen is dan ook een groot onderwerp.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:49 schreef jogy het volgende:
[..]
Iemand kan het doel hebben om echt te genezen en er kneiterhard voor te strijden met elke mogelijkheid en nog steeds keihard verliezen, dat heeft niet met 'willen' te maken. Wat mij betreft is het dan ook veel genuanceerder dan dat.
Ieder heeft zijn eigen manier om het bericht door te geven. De een maakt er een sensatie verhaal van, en de ander zegt het ingetogen. Dat hangt volgens mij ook af van de stemming op dat moment.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:54 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Voor mij zit er dan nog wel een groot verschil tussen mensen vertellen dat het goed is om positief te zijn, of dat je elke ziekte kunt overwinnen als je maar vrolijk bent en vertrouwen hebt.
quote:Op woensdag 14 juli 2010 16:03 schreef mediaconsument het volgende:
[..]
Ieder heeft zijn eigen manier om het bericht door te geven. De een maakt er een sensatie verhaal van, en de ander zegt het ingetogen. Dat hangt volgens mij ook af van de stemming op dat moment.
Daarom zeg ik ook dat ik het liefst zoveel mogelijk verschillende meningen en verhalen over het onderwerp hoor, de waarheid zal op het moment dat er meerdere mensen hetzelfde verhaal op een andere manier vertellen, vast wel ergens in het midden liggen namelijk. Als je er dan meer van weten kun je het beste gaan spreken met de mensen waar het verhaal vandaan uiteindelijk vandaan komt, al kan dat uiteraard lastig zijn. Deze mensen kunnen lastig te vinden zijn, geld vragen voor hun informatie, of misschien zelfs heel moeilijk te vinden. Mjah, als je ze dan echt wil vinden, dan zul je ze vanzelf wel vinden denk ik dan.
Op het moment dat ik de waarde van het positief denken verhaal zou willen bepalen, dan kijk ik naar dergelijke zaken. Als er iemand roept dat je met puur en alleen denken al je problemen op kunt lossen zou het onbetrouwbaar laten klinken, net zozeer als dat iemand zegt dat doen genoeg zou moeten zijn. Het wordt echter al heel wat betrouwbaarder als er nuance is aangebracht of dat je zelfs ervaringen hebt met dit onderwerp. Hoe meer je er dan mee bezig bent geweest, hoe meer je er dan over kunt vertellen en hoe beter het bericht overkomt.quote:Op woensdag 14 juli 2010 16:10 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Hoe bedoel je dit? Het verhaal over een ziekte en hoe mensen dat ervaren? Dat is natuurlijk per persoon verschillend.
quote:Op woensdag 14 juli 2010 16:21 schreef mediaconsument het volgende:
[..]
Op het moment dat ik de waarde van het positief denken verhaal zou willen bepalen, dan kijk ik naar dergelijke zaken. Als er iemand roept dat je met puur en alleen denken al je problemen op kunt lossen zou het onbetrouwbaar laten klinken, net zozeer als dat iemand zegt dat doen genoeg zou moeten zijn. Het wordt echter al heel wat betrouwbaarder als er nuance is aangebracht of dat je zelfs ervaringen hebt met dit onderwerp. Hoe meer je er dan mee bezig bent geweest, hoe meer je er dan over kunt vertellen en hoe beter het bericht overkomt.
Mjah, meer dan logica is het eigenlijk niet. Verder kun je jezelf uiteraard afvragen waarom dat precies per persoon verschillend is? Dat verhaal gaat volgens mij ook wat verder dan alleen wat karaktertrekken.
Soms kan iemand (op onbewust niveau) baat hebben bij ziek zijn, de geest is een raar ding met zijn patronen.quote:Op woensdag 14 juli 2010 15:18 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Zie mijn post :
[..]
Het gaat mij om uitspraken als
[..]
Mensen vertonen bepaald gedrag omdat hen dat iets oplevert. En dat gaat ook op voor onbewust gedrag.quote:Op woensdag 14 juli 2010 22:48 schreef erodome het volgende:
Soms kan iemand (op onbewust niveau) baat hebben bij ziek zijn, de geest is een raar ding met zijn patronen.
De hypothalamus geeft chemische stoffen af afhankelijk van welke emotie wordt gevoeld, die door de cellen in je lichaam vervolgens worden opgevangen. Die cellen raken daar vervolgens aan gewend. De cellen – en dus het lichaam - is dus eigenlijk verslaafd aan die stoffen. Op het moment dat er andere chemische stoffen gevoeld worden, bijvoorbeeld omdat jij andere emoties gaat voelen, heeft jouw lichaam zoiets van “hee, wat raar, geef maar snel mijn oude stoffen terug” waarop het een signaal terugzendt naar de hersenen. Net zolang tot de vertrouwde chemische stoffen weer aangemaakt en waargenomen worden.quote:Een bekend patroon dat eigenlijk heel erg schadelijk is voor je is is vaak lastig om te zetten naar een patroon dat wel goed voor je is.
Alleen maar omdat je geest graag vasthoudt aan bekende patronen, dat op de een of andere manier "veiliger" voelt, liever het slechte bekende dan het goede onbekende.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |