Heb je het al eens geprobeerd? Het is best lekker. Niet te veel rijst en met de juiste gaarheid uiteraard.quote:
Ik eet nog wel eens gemakkelijk, een stokbroodje met soep, en ik heb ontdekt dat dat best duur is. De soep is dan 2 euro of zo, het brood 1 euro, de rucola dik 1 euro uit de voordeelzak van de ah (als je moet wassen is het gemakkelijke eraf), dan een onsje chevre buche of andere kaas van zo'n 20 e de kilo, en dan nog een onsje ham, vaak van de bioslager. Wel heel lekker, maar meer dan 6 euro dus.quote:Op donderdag 22 maart 2012 16:11 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Geen idee.
Ik had gisteren worsten van de keurslager, verse linguine, pancetta en een carbonara.
Vandaag is het een simpele ovenschotel van prei, pancetta, wijn en bouillion en een verse dauphinoise.
Vers en goed wil niet zeggen dat het duur moet zijn, net als het omgekeerde.
Zes euro per dag voor het avondeten, wat koop je zoal? Ik heb hierboven in dit topic wel een paar bonnetjes overgenomen voor goede maaltijden.
Dat van het wegflikkeren van meuk dat ken ik, dat gebeurt mij eigenlijk ook veel te vaak, volgende tuin komt dus ook een hoek voor basilicum, tijm, peterselie, dat soort dingen die ik nu voor 1,40 koop en daarna weggooi. Ik reken dan ook altijd de complete kosten voor een ingrediënt, ook al hou ik officiëel over.quote:Op donderdag 22 maart 2012 16:46 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik eet nog wel eens gemakkelijk, een stokbroodje met soep, en ik heb ontdekt dat dat best duur is. De soep is dan 2 euro of zo, het brood 1 euro, de rucola dik 1 euro uit de voordeelzak van de ah (als je moet wassen is het gemakkelijke eraf), dan een onsje chevre buche of andere kaas van zo'n 20 e de kilo, en dan nog een onsje ham, vaak van de bioslager. Wel heel lekker, maar meer dan 6 euro dus.
Als ik even lekker ga koken dan is het vaak best wel simpel maar ben ik meestal niet zuinig met vlees, vis of kaas, ganzenvet, aardappelen van de aardappelspecialist, wijn door de saus, dat soort dingen tikt allemaal ook best aan. En gemak, zo'n zak gewassen spinazie is gewoon 3 euro of zo, het is nou eenmaal niet elke dag markt en dat wassen is me eigenlijk teveel moeite. Bij een forelletje denk ik ook, 2 euro per stuk niet heel duur, maar ga ik niet zelf amandelen schaven, verse peterselie moet je dan ook maar weer de rest van gaan invriezen? Meestal komt het er op neer dat ik het in de koelkast mik en dan een tijdje later van de koelkast in de vuilnisbak mi. Het verschil tussen op de kosten letten of niet is snel een paar euro pp.
Heerlijk wortelstampje! Door bij het braden van worst of vink aan het einde flink wat water bij de jus te voegen. Krijg je lekker veel dunne en dus gezonde jus.quote:Op donderdag 22 maart 2012 16:41 schreef rhubarb het volgende:
Gisteren weer eens bewezen dat een degelijke maaltijd niet veel hoeft te kosten. Gekookt voor 6 personen, boodschappen van de Aldi:
8 Rundervinken 4,48 (2 pakken van ieder 4 rundervinken, 30% korting ivm houdbaarheidsdatum)
5 kg Aardappelen 1,59 (Zak van 5 kilo, dus voor komende weken nog genoeg over voor puree e.d.)
Jus 0,00 (van de bakresten van de rundervink)
1 kg Gekookte wortelen 0,65
1 l vanilleyoghurt 0,89
Totaal: 1,27 euro p.p.
nee hoor ga maar rekenen.quote:Op donderdag 22 maart 2012 18:25 schreef MaximusTG het volgende:
*proest* lekker veel dunne en dus gezonde jus?
Verdund vet heb je dus eigenlijk gewoon. En als je het dan allemaal opeet is het effect hetzelfde..
Mja, het is goedkoop maar verder?quote:Op donderdag 22 maart 2012 16:41 schreef rhubarb het volgende:
Gisteren weer eens bewezen dat een degelijke maaltijd niet veel hoeft te kosten. Gekookt voor 6 personen, boodschappen van de Aldi:
8 Rundervinken 4,48 (2 pakken van ieder 4 rundervinken, 30% korting ivm houdbaarheidsdatum)
5 kg Aardappelen 1,59 (Zak van 5 kilo, dus voor komende weken nog genoeg over voor puree e.d.)
Jus 0,00 (van de bakresten van de rundervink)
1 kg Gekookte wortelen 0,65
1 l vanilleyoghurt 0,89
Totaal: 1,27 euro p.p.
Ik bedoel natuurlijk dat je zoveel jus hebt dat je met meerdere personen een flinke kuil in je stamp kunt vullen en dat er dan nog overblijft zodat het zeker gezond is, misschien wel dubbel.quote:Op donderdag 22 maart 2012 18:25 schreef MaximusTG het volgende:
*proest* lekker veel dunne en dus gezonde jus?
Verdund vet heb je dus eigenlijk gewoon. En als je het dan allemaal opeet is het effect hetzelfde..
Dan koop ik het nog niet eens bij de AH, gewoon omdat ik dat echt afzetterij vind, koop daar maar eens 3 verse kruiden en je maaltijd is al duur ongeacht de rest. De laatste tijd probeer ik wel een voorraad kruiden aan te leggen in de vriezer, maar dat werkt dus niet als ik het onder het koken moet doen. Gewoon kopen, wassen, hakken en in potjes.quote:Op donderdag 22 maart 2012 17:23 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Dat van het wegflikkeren van meuk dat ken ik, dat gebeurt mij eigenlijk ook veel te vaak, volgende tuin komt dus ook een hoek voor basilicum, tijm, peterselie, dat soort dingen die ik nu voor 1,40 koop en daarna weggooi. Ik reken dan ook altijd de complete kosten voor een ingrediënt, ook al hou ik officiëel over..
Jawel, maar dan heb je alleen nog maar een forel. Er moet nog wel wat bij, en iets vooraf is ook wel lekker. Dan blijf je ook niet onder de 6 euro. Het is ook maar net waar mijn hoofd naar staat hoor, dus dan is het de ene keer iets wat toevallig nog geen 2 euro pp kost, en de andere keer heb ik zin om iets te proberen en dan blijkt dat allemaal best duur en dan is het jammer om die ene wijn te laten liggen en dan is het 20e pp of zo. Ik ben eigenlijk heel zuinig maar niet met eten en niet met sociale dingen, dus al helemaal niet met samen eten. Maar dat wil niet zeggen dat het niet ook heel goedkoop kan.quote:Maar zo duur is amandelschaafsel ook niet dus voor een forelletje van twee euro ben je hooguit een euro of 4 later klaar.
Drinken bij het eten had ik nog niet meegerekend. Ik hou echt van kaas, en dan koop ik hele lekkere kaas, en die is heel snel boven de 15e de kilo. Soms vraag ik me ook wel af of je dat er wel vanaf proeft als je het voor het avondeten gebruikt. Maar ik ben geen twintig meer, en de verhouding smaak/calorie van een product is belangrijker dan de verhouding smaak/euro. "Dan doe je gewoon wat meer kaas" is niet zo heel goed voor mijn sixpack, mijn tactiek om het meest smaakvolle uit te zoeken zodat ervan met minder toekan is erg succevol.quote:En ja, het scheelt dat wij hier sowieso geen kaasliefhebbers zijn en ook geen drinkers, dus ook amper wijn.
Ik ben daar ook wel voorstander van, het is alleen niet zo dat het er bij mij echt van komt. En dan wil ik eigenlijk ook wel zelf bouillon trekken, en ik heb ook niet echt plek in de koelkast voor een grote pan soep. Maar het gazpachoseizoen komt er weer aan en dat kan in de blender. Is ook niet duur denk ik.quote:Soep met brood draait bij ons echt om de soep en die maak ik dan liever zelf dan dat ik het kant en klaar koop, lekkerder, verser en net zo duur of goedkoper. Ik ben nooit langer dan een half uur actief aan het koken.
Tja, gemakzucht hequote:Op donderdag 22 maart 2012 19:00 schreef Weltschmerz het volgende:
Dan koop ik het nog niet eens bij de AH,
Vooraf doen we eigenlijk zelden, nooit zo'n zin in.quote:Jawel, maar dan heb je alleen nog maar een forel. Er moet nog wel wat bij, en iets vooraf is ook wel lekker.
In die verhoudingen wint smaak het sowieso bij mij, maar ik vind het tegenwoordig verrassend eigenlijk hoe lekker je kan eten zonder dat het uit de klauwen loopt.quote:Maar ik ben geen twintig meer, en de verhouding smaak/calorie van een product is belangrijker dan de verhouding smaak/euro.
Dat is dus volgens mij het duurste, die gemakzucht. De hele houding van niet al meteen beginnen met op de kosten letten. Dat ik die verse kruiden niet bij de AH koop heeft meer te maken met verontwaardiging over de prijs dan met gebrek aan gemakzucht. Ik woon ook praktisch naast de markt, dus dat scheelt. Gemak is ook wat waard, dat ik niet eerst al dat zand uit de spinazie hoef te spoelen maar het zo uit de zak kan schudden mag van mij wel wat kosten.quote:
Klopt. Ik merk ook hoe duur het kan worden door er alleen maar niet op te letten. Dan evolueren gerechten ook naar veel duurder door alleen maar ingredienten te upgraden. Die 7 euro broodjes van mij begonnen ooit ook als 3 euro broodjes, maar met elke upgrade van een ingredient ging het met een halve of hele euro omhoog.quote:In die verhoudingen wint smaak het sowieso bij mij, maar ik vind het tegenwoordig verrassend eigenlijk hoe lekker je kan eten zonder dat het uit de klauwen loopt.
Voor sommige mensen is het misshien geen kwestie van willen? En goedkoop is niet automatisch ongezond.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 14:08 schreef computerprobleem het volgende:
Waarom zou je dit willen doen?
Volgens mij is dat ongezond, want dan krijg je niets goeds binnen.
Ga ik zelf trouwens nooit redden. Zal per dag wel ongeveer aan dat bedrag zitten.
Best goedkoop toch? In Nederland krijg je misschien niet eens de helft daarvan voor 10 euroquote:Op vrijdag 23 maart 2012 17:19 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik zag dit topic en ik vond het wel interessant om te bekijken hoever je hiermee in mijn woonland (Engeland) komt. 10 euro is 8.35 pond. Sorry alvast voor de rare maten.
Dit lijstje is £9.83, maar er zitten uitgaven mee in die meer dan 1 week meegaan, zoals de aardappels, de groenten, de margerine etc. Als het echt niet uitkomt kan je de melk en de margerine schrappen.
Halfvolle melk, 568ml - £0.49
Margerine, 500gr - £0.89
Magere yoghurt, 500gr - £0.55
Pindakaas, 340gr - £0.62
Sinaasappels, 6 stuks - £0.50
Bananen, 6 stuks - £0.73
Diepvrieserwten, 900gr - £0.90
Diepvriesbroccoli, 970gr - £0.68
Aardappels, 5kg - £1.69
Heel volkoren brood, 800gr - £0.72
Varkensworstjes, 8 stuks 454gr - £0.57
Kipdrumsticks, 566gr - £1.49
De volgende week is er dan wat budget beschikbaar voor dingen als rijst, pasta etc. Sowieso het geld van de aardappels, £1.69. 1kg rijst is £0.40. 500gr spaghetti is £0.35. 1.5kg bloem is £0.52. Boter de week erna (£1.19). De week er op is er dan geld voor suiker (£0.99 per kg). En dan is het alweer tijd voor nieuwe aardappelen. Zo bouw je stukje bij beetje een voorraad.
Ik heb ooit gelezen dat wanneer je in financieel zwaar weer komt er 5 items zijn die alle voedingsstoffen bevatten, namelijk sinaasappels, bananen, yoghurt, bruin brood en pindakaas. Ik weet alleen niet hoe waar dat is.
O, ja, dat kan wel ja. Maar ik dacht dat dit een soort van uitdaging topic was om voor 10 euro een hele week te kunnen eten?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 17:07 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Voor sommige mensen is het misshien geen kwestie van willen? En goedkoop is niet automatisch ongezond.
Welke supermarkt is dat?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 17:19 schreef RabbitHeart het volgende:
Ik zag dit topic en ik vond het wel interessant om te bekijken hoever je hiermee in mijn woonland (Engeland) komt. 10 euro is 8.35 pond. Sorry alvast voor de rare maten.
Dit lijstje is £9.83, maar er zitten uitgaven mee in die meer dan 1 week meegaan, zoals de aardappels, de groenten, de margerine etc. Als het echt niet uitkomt kan je de melk en de margerine schrappen.
Halfvolle melk, 568ml - £0.49
Margerine, 500gr - £0.89
Magere yoghurt, 500gr - £0.55
Pindakaas, 340gr - £0.62
Sinaasappels, 6 stuks - £0.50
Bananen, 6 stuks - £0.73
Diepvrieserwten, 900gr - £0.90
Diepvriesbroccoli, 970gr - £0.68
Aardappels, 5kg - £1.69
Heel volkoren brood, 800gr - £0.72
Varkensworstjes, 8 stuks 454gr - £0.57
Kipdrumsticks, 566gr - £1.49
De volgende week is er dan wat budget beschikbaar voor dingen als rijst, pasta etc. Sowieso het geld van de aardappels, £1.69. 1kg rijst is £0.40. 500gr spaghetti is £0.35. 1.5kg bloem is £0.52. Boter de week erna (£1.19). De week er op is er dan geld voor suiker (£0.99 per kg). En dan is het alweer tijd voor nieuwe aardappelen. Zo bouw je stukje bij beetje een voorraad.
Ik heb ooit gelezen dat wanneer je in financieel zwaar weer komt er 5 items zijn die alle voedingsstoffen bevatten, namelijk sinaasappels, bananen, yoghurt, bruin brood en pindakaas. Ik weet alleen niet hoe waar dat is.
Het kan nog veel goedkoper!quote:Op vrijdag 23 maart 2012 23:51 schreef Individual het volgende:
[..]
Welke supermarkt is dat?
Als je naar de markt gaat tegen sluitingstijd kan je voor £10 genoeg groente en fruit kopen voor 5 mensen voor een week. Het kan echt heel goedkoop.
Ik zit aan een speciaal dieet en dat kost me tussen £60 en £90 per week, maar dat is dan wel alles van ontbijt tot dinner. 5 a day? try 20 a day!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |