Zout,zout,zout,zout,zout, wat kunstmatige smaakjes en water. Kan je beter echte groente/tomaten/whateversoep maken en daar kleine porties van invriezen.quote:Op maandag 31 mei 2010 11:15 schreef Sarabi het volgende:
Oja waarom waren jullie ook al weer tegen cupasoup? Vind het tegenwoordig wel lekker als tussendoortje maar meen me te herinneren dat jullie het geen goede keuze vonden
Samensteling van een van de varianten:quote:Op maandag 31 mei 2010 11:15 schreef Sarabi het volgende:
@SterreMarit dan had ik het toch goed onthoudenin welk jaar zit je nu?
Ik heb echt een zwaar weekend gehadwel gezond gegeten (iets te veel gedronken
)
Maar nu een dagje rust![]()
Als de spierpijn van gisteren weg is dan wil ik vandaag nog een zumba dvdtje thuis doen
Oja waarom waren jullie ook al weer tegen cupasoup? Vind het tegenwoordig wel lekker als tussendoortje maar meen me te herinneren dat jullie het geen goede keuze vonden
Aangezien we al veel meer zout binnenkrijgen dan goed voor ons is, betwijfel ik of zout de oplossing is tegen lage bloeddruk.quote:Op maandag 31 mei 2010 11:24 schreef Razztwizzle het volgende:
Maar ik vind 't soms ook wel lekker hoorzeker i.c.m. lage bloeddruk en af en toe wat extra zout nodig.
quote:Mijn weekend was erg vol, maar we zijn geslaagd voor een trouwpak voor m'n lief, ik heb opgetreden met m'n koor in de stromende regen, en heb twee dagen m'n schoonmoeder-te-logeren doorstaan zonder irritaties. Hulde aan mij, toch?
Vandaag aan de slag met voorbereiden van de 3-na-laatste lesweek, vanavond nog wat zingen en straks naar de drukker voor de trouwkaart.
Gewoon doen!quote:Op maandag 31 mei 2010 11:41 schreef Sarabi het volgende:
Bedankt voor de reacties Razztwizzle en loveli
Ik zie mezelf niet echt soep maken dus moet maar weer iets anders verzinnen
Het maken is misschien nog wel leuk voor af en toequote:Op maandag 31 mei 2010 11:45 schreef loveli het volgende:
[..]
Gewoon doen!
Mergpijpen en schenkel kopen bij de supermarkt/slager, even in de oven bakken (lichtbruin laten worden voor de smaak), in liters water koken met selderij, foelie, een licht aangebakken ui en allerlei andere kruiden/smakelijke dingetjes. Heel lang zachtjes laten pruttelen en inkoken. Afkoelen, zeven, bouillon invriezen en als je zin hebt in een soupje zo'n bouillonijsblokje gebruiken. Lekkerrrrr! Of jus van maken. Of gebruiken als basis voor andere soep.
Als ijsblokjes of in druk-en-sluit zakjes, makkelijk om porties te maken.quote:Op maandag 31 mei 2010 11:48 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Het maken is misschien nog wel leuk voor af en toe
Nog tips hoe ik het beste kan invriezen?
Oja ijsblokjes kan natuurlijk ook gewoonquote:Op maandag 31 mei 2010 11:49 schreef loveli het volgende:
[..]
Als ijsblokjes of in druk-en-sluit zakjes, makkelijk om porties te maken.
Zo een karkas van een kip, en dan laten trekken met een kruidenpakketje.. njam! Kipfilet alleen vind ik vaak wat smakeloos.quote:Op maandag 31 mei 2010 11:56 schreef MariaEtcetera het volgende:
Of je flikkert een kip / kipfilets in een pan en kookt die - kippenbouillon!Vaak gooi ik er dan nog een groenten-bouillonblokje bij
Prei, wortel, ui, selderij meekoken. Als je dat van te voren aanbakt/fruit, komen de natuurlijke smaakversterkers vrij. Dat zijn ook glutamaten, eigenlijk geen idee hoe dat zit met effect op de gezondheid.quote:Op maandag 31 mei 2010 11:59 schreef Perruche het volgende:
Er stond ineens een kusje in m'n bericht-vakje die ik er niet in had gezet!!!
[..]
Zo een karkas van een kip, en dan laten trekken met een kruidenpakketje.. njam! Kipfilet alleen vind ik vaak wat smakeloos.
Maak de laatste tijd ook vaak zelf visbouillon, da's ook zupâh makkelijk en lekker!
Ik ga na dit jaar beginnen met het 2e jaar van het vrijstellingenprogramma (heb al SPH gedaanquote:Op maandag 31 mei 2010 11:15 schreef Sarabi het volgende:
@SterreMarit dan had ik het toch goed onthoudenin welk jaar zit je nu?
Idealiter eet ik:quote:Op maandag 31 mei 2010 11:38 schreef Laureline het volgende:
SterreMarit, post eens een lijstje wat je normaalgesproken eet op een dag? Het kan namelijk best zijn dat je systematisch te weinig eet, en daardoor niet afvalt.
...gezien dit verleden dat regelmatig blijft opspelen als ik veel spanning heb lukt het niet altijd om dit te eten; ik eet dan te veel of te weinig, compenseer alles en naja, ik ga 'rommelen'. Geen echte eetstoornis meer, maar wel nare trekjes. Voor mij dus vooral belangrijk structuur erin te houden en op een gezonde manier wat kilo's kwijt te rakenquote:Op maandag 31 mei 2010 11:42 schreef loveli het volgende:
SterreMarit, ik zag in je postgeschiedenis iets over eetstoornissen. Gaat dat een beetje goed op het moment?
Hmmm...geen cup-a-soup meer voor mij dus! En dat terwijl ik het zo lekker vindquote:Op maandag 31 mei 2010 11:39 schreef loveli het volgende:
[..]
Samensteling van een van de varianten:
Groente, Tomaat, Wortel, Ui, Aardappelzetmeel, Durum tarwegries, Zout, Glucosestroop, Plantaardig vet, Tarwemeel, Gehard plantaardig vet, Gist, Suiker, Bladselderij, Specerijen, Kerrie, Kurkuma, E621 (Mononatriumglutamaat), E627 (Natriumguanylaat), E631 (Dinatriuminosinaat), Maltodextrine, Aroma, Bieslook, Melkeiwit, Kippenvet, Gistextract, Kerrie extract, Ui extract, Foelie-extract, Kruidnagelextract, E101 (Riboflavine), Tijmextract, Selderij extract, Laurierextract
Het spul is behoorlijk zout en de rest van de ingredienten die gebruikt worden (stoppen ze overigens in bijna alle kant en klaar soepen) is ook nog het nodige over te zeggen. Gehard plantaardig vet is iig slecht. De hoeveelheden daarvan zijn niet zo heel hoog, maar het is niet iets om voor te juichen.
De E's vanaf E621 zijn bewezen niet goed voor je en blijkbaar kun je er ook nog dik van worden.
http://www.gonando.com/msg-and-obesity.html
Ha, het 'ideale' lijstje! Er zit wel teveel suiker in de tussendoortjes om dit lijstje vol te kunnen houden: koekjes, liga, ontbijkoek, sultana....allemaal suikerbommen (je kan ook gewoon 3 klontjes etenquote:Op maandag 31 mei 2010 12:15 schreef SterreMarit het volgende:
[..]
Idealiter eet ik:
O: 2x boterham met mager beleg
T: 2x koekje/ontbijtkoek
L: 2x boterham met mager beleg, 1x boterham met zoet beleg
T: Liga/Sultana/o.i.d.
D: 200gr zetmeel, 200gr groenten, vleesvervanger en mager toetje
T: fruit en 2x koekje/ontbijtkoek
Maar...
[..]
...gezien dit verleden dat regelmatig blijft opspelen als ik veel spanning heb lukt het niet altijd om dit te eten; ik eet dan te veel of te weinig, compenseer alles en naja, ik ga 'rommelen'. Geen echte eetstoornis meer, maar wel nare trekjes. Voor mij dus vooral belangrijk structuur erin te houden en op een gezonde manier wat kilo's kwijt te raken
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |