Ze zijn niet erg praktisch, maar worden nog wel continu gebruikt in de financiële wereld. Persoonlijk, en daar ben ik niet de enige in, vind ik het meer middelen om je onderzoek mee te bevestigen of te concluderen dat je een relatief risicoloos rendement hebt weten te behalen in je portfolio in vergelijking met een andere portfolio manager op de afdeling. En in de huidige wereld is weinig risico en goed resultaat natuurlijk toppie. (quote:Op zondag 30 mei 2010 06:00 schreef lvw88 het volgende:
[..]
Hmm niet echt praktisch zeg je, zijn er uberhaupt nog wel modellen te gebruiken bij valuation en een analyse? TVP daarvoor, interessant voor een scriptie (komend jaar, dus nog genoeg tijd;))
Daar heb je niet eens een onderzoekje van een prof. voor nodigquote:Op zondag 30 mei 2010 14:16 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Omdat grappig genoeg de aandelen die de analisten van banken publiekelijk aanraden om te kopen vaak slechter presteren dan de markt.Bron: onderzoekje die een finance-professor ons eens liet zien.
quote:
Wat die aap doet is gewoon het voorbeeld van een random walk. Dat had net zo goed de verkeerde kant op kunnen gaan. Het zegt mijn inziens dus erg weinig.quote:Op zondag 30 mei 2010 14:26 schreef Finitio het volgende:
[..]
Over Jacko
Beursgorilla Jacko is de behaarde vermogensbeheerder van de financiële website BeursGorilla, die in 2009 zijn tweede lustrum vierde. In totaal wist Jacko in tien jaar een positief rendement van 116,7% te behalen over zijn vermogen, wat een gemiddeld jaarrendement van 8% betekent. Een schril contrast met de AEX-index, die een gemiddeld negatief rendement van 4,5% behaalde. Zijn beste resultaat tot nu toe haalde Jacko in 2000, toen hij tegen de trend in, een winst van 35% behaalde.
De geschiedenis van het BeursGorilla-experiment gaat tien jaar terug, januari 2000. Jacko kreeg toen 75 bananen die allen correspondeerden met een in Nederland beursgenoteerd fonds. De eerste tien bananen (corresponderend met aandelen) vormden zijn portefeuille. Sindsdien wisselt Jacko maandelijks één aandeel uit zijn portefeuille met een nieuw aandeel.De compleet willekeurige keuze van aandelen staat hierbij centraal. Er komt immers geen informatie van het corresponderende aandeel in de banaan tot uitdrukking.
http://www.beursgorilla.nl/jacko.asp?subcat=4
Helemaal mee eensquote:Op zondag 30 mei 2010 15:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat die aap doet is gewoon het voorbeeld van een random walk. Dat had net zo goed de verkeerde kant op kunnen gaan. Het zegt mijn inziens dus erg weinig.
En je weet niet hoevaak dat onderzoek is gedaan. Als de 'specialisten' het beter doen, dan komt het gewoon niet naar buiten.quote:Op zondag 30 mei 2010 15:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat die aap doet is gewoon het voorbeeld van een random walk. Dat had net zo goed de verkeerde kant op kunnen gaan. Het zegt mijn inziens dus erg weinig.
Dat sowieso. Neutraal niet gekleurd onderzoek is weinig te vinden in de financiële wereld. Iemand moet er altijd wel beter van worden.quote:Op zondag 30 mei 2010 17:47 schreef Rejected het volgende:
[..]
En je weet niet hoevaak dat onderzoek is gedaan. Als de 'specialisten' het beter doen, dan komt het gewoon niet naar buiten.
Volgens mij zijn er sowieso vrij weinig masters echt puur specifiek gericht op traden. Anders komt Rej. maar eens een dag langs in Londen voor een workshop beleggenquote:Op zondag 30 mei 2010 16:41 schreef Japie_Tepel het volgende:
In andere woorden: Het is leerzaam en interessant. Maar verwacht er niet te veel van in de zin van traden. Meer kennis van het financiele wezen.
Ik ken dat gevoel (BSc. Economie toch?quote:Op zondag 30 mei 2010 19:20 schreef Rejected het volgende:
Hoe jij de master hebt ervaart Japie_Tepel, zo ervoor ik de bachelor eigenlijk ook, maar dan gewoon met meer bijvakken die wat minder met traden/finance te maken hebben. Maar je leert wel gewoon een hoop basis waardoor je alles toch iets beter begrijpt.
Paar dagen Londen lijkt me niet verkeerd.
Ja klopt idd, mag ik je vragen wat je nu doet? Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar.quote:Op zondag 30 mei 2010 20:32 schreef Japie_Tepel het volgende:
[..]
Ik ken dat gevoel (BSc. Economie toch?). Maar heb dat gehouden ook na de master.
Ik heb eens gekeken naar alle vakken die ik hier op de uni volg in de 3 jaar verdeeld per jaar. En realiseer dat ze qua namen eigenlijk geen ruk zeggenquote:Op zondag 30 mei 2010 19:20 schreef Rejected het volgende:
Hoe jij de master hebt ervaart Japie_Tepel, zo ervoor ik de bachelor eigenlijk ook, maar dan gewoon met meer bijvakken die wat minder met traden/finance te maken hebben. Maar je leert wel gewoon een hoop basis waardoor je alles toch iets beter begrijpt.
Je bent welkomquote:
Paar dagen Londen lijkt me niet verkeerd.
De master financequote:Op maandag 31 mei 2010 00:43 schreef Rejected het volgende:
[..]
Ja klopt idd, mag ik je vragen wat je nu doet? Daar ben ik toch wel erg benieuwd naar.
Ik zal kijken wat ik kan doenquote:Op dinsdag 8 juni 2010 16:17 schreef draaier89 het volgende:
Oeps, even het topic vergeten. Tvp
Iemand trouwens zin om op een regenachtige dag een openingspost in elkaar te knutselen? Dan krijg je natuurlijk eeuwige roem hier.![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |