Ik zou echt nooit en te nimmer asperges bij een supermarkt kopen.quote:Op zondag 9 mei 2010 11:46 schreef foodlover het volgende:
Zag ze in de supermarkt liggen, zo open en bloot, is echt niet goed, je moet ze afdekken met een vochtige doek, dus maar niet gekocht, eet ze wel weer eens lekker vers uit de grond bij ouders in Limburg.
Waarom gebruik je koksroom? Gewoon echte room gebruiken.quote:Op zondag 9 mei 2010 13:00 schreef golfer het volgende:
Maak er vooral soep van. Met boter en kookroom erbij. Heerlijk.
dan ben je zeker verziekt ja, ik heb ooit bij de opening van het aspergeseizoen op een culinairfestival bij een van de restaurants die zich aldaar presenteerden een salade gekregen met asperges uit pot, ja daar betaal ik dus niet voor hequote:Op zaterdag 8 mei 2010 23:11 schreef RedBitch het volgende:
tvp, ik heb vandaag een kilo asperges gekocht en heb ze nog nooit van mijn leven zelf bereid.
Ben wat verwend/ verziekt met de asperges uit pot.
Schil de asperges eens en kook de schillen een half uurtje in wat water. In dat water kook je dan je asperges. Het kooknat smaakt net zo aspergeachtig als de asperge. Dat nat uiteraard invriezen en nog een keer gebruiken voor de volgende asperges, als je er eerste weer de schillen in hebt gekookt uiteraard.quote:Op maandag 10 mei 2010 10:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Zelf ben ik van mening dat met het koken van asperges alle smaak verloren gaat in het water. Lekker voor soep, maar niet om zo te eten. Ik roerbak asperges in boter.
Helaas gaat dat een beetje lastig in de stad.quote:Op zondag 9 mei 2010 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou echt nooit en te nimmer asperges bij een supermarkt kopen.
typisch iets wat ik direct van de boer koop.
Stukkie rijden?quote:Op maandag 10 mei 2010 16:54 schreef Ole het volgende:
[..]
Helaas gaat dat een beetje lastig in de stad.
Anders zou ik dat zeker doen!
En ik eet ze toch het liefst 'traditioneel' met ham, eieren een roomboter en goede aardappels
open jij dan een kip patat en appelmoes topic?quote:
stom dat ik daar nooit zelf aan heb gedacht...quote:Op maandag 10 mei 2010 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schil de asperges eens en kook de schillen een half uurtje in wat water. In dat water kook je dan je asperges. Het kooknat smaakt net zo aspergeachtig als de asperge. Dat nat uiteraard invriezen en nog een keer gebruiken voor de volgende asperges, als je er eerste weer de schillen in hebt gekookt uiteraard.
Dit kookvocht kan je ook als basis gebruiken voor een aspergesoep. Die smaakt dan zo naar asperges dat je haast denkt dat het kunstmatig aroma is.
wordt dat vocht op een gegeven moment niet te bruin?quote:Op maandag 10 mei 2010 20:10 schreef progje het volgende:
[..]
stom dat ik daar nooit zelf aan heb gedacht...
Maar bedankt voor je tip, nu waren ze nog lekkerder dan anders
Neuh, het wordt beige op zijn ergst, maar dat zie je niet aan de asperges. En na een keer of 3 maak ik er echt soep van, en die wordt me lekker.quote:Op maandag 10 mei 2010 20:52 schreef TheaterMaMa het volgende:
[..]
wordt dat vocht op een gegeven moment niet te bruin?
en hoe vaak kun je zo dat vocht "recyclen"?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |