Vrijheid voor iedereen, behalve voor de mensen die er andere opvattingen op na houden.quote:Op vrijdag 30 april 2010 11:06 schreef Mutant01 het volgende:
[..]
Je bedoelt. "Ik ben het niet met haar eens, dus ze moet weg".
haha maar alleen als het uit 'eigen' gelederen komt. Anders is het eng en naarquote:Op vrijdag 30 april 2010 12:10 schreef Aloulou het volgende:
De schrijver is een man beste mensen, Izzadin is een naam voor een man. Aan de achternaam te zien van Molukse komaf. Maar dat terzijde. Hij geeft trouwens blijk van een vrij Nederlandse mentaliteit in zijn opiniestuk. Zijn ongezouten mening, schijt aan wat anderen daar wel niet van vinden, en 'take it or leave it' mentaliteit. Ik dacht dat men daar altijd zo van genoot? 'zeggen waar het op staat'.
En met een toekomst opbouwen in Nederland bedoelt hij niet in de Nederlandse samenleving, want daar scheidt hij zich liever van af, maar wel op het Nederlandse grondgebied.quote:Dat betekent een officiële, juridische bekrachtiging van het islamitisch familie- en erfrecht. Dat betekent herstelbetalingen aan Suriname(rs) en Indonesië(rs). Dat betekent onder andere islamitisch of andere etnisch georiënteerde media, politieke partijen, scholen, vakbonden, sportverenigingen, zwembaden; noem het maar op. En ja, dat betekent ook niqaabdraagsters en handenweigeraars achter het gemeenteloket!
Mensen die ons onze cultuur en religie niet gunnen zouden dit onredelijk, islamisering, segregatie of verzuiling noemen. Wij noemen het een toekomst opbouwen in Nederland.
Klopt, daarom moet je zulke personen ook geen Nederlanderschap geven. Het is jammer dat we naar zulke imperialisten moeten luisteren.quote:Wij zijn staatsburgers van Nederland en laten ons niet langer als koloniaal onderdanen behandelen. Nederland is ons land; wij zijn mede-eigenaars. Het is niet meer dan logisch dat wij ons ook bemoeien met de inrichting van deze maatschappij.
Het gaat dan natuurlijk vooral om voorstellen die specifiek 1 religie bepaalde rechten ontnemen, En die zijn over het algemeen belachelijk...quote:Op vrijdag 30 april 2010 12:52 schreef Gia het volgende:
Zo vind ik het ook vreemd dat men er schijnbaar geen moeite mee heeft om te accepteren dat bepaalde islamitische gebruiken in Nederland gewoon niet kunnen of mogen, terwijl nieuwe wetten meteen worden gezien als een inbreuk op de mensenrechten. Zie het boerkaverbod in België.
Hier is toch ook niets tegen in te brengen? Deze vrouw is hier geboren en opgegroeid, spreekt vloeiend Nederlands, heeft een mening en draagt die uit, ze studeert hier en zal straks hier belasting betalen. Waarschijnlijk stemt ze bij de verkiezingen, houdt ze zich aan de wet, denkt na over die wet en over wat politici roepen.quote:Wij zijn staatsburgers van Nederland en laten ons niet langer als koloniaal onderdanen behandelen. Nederland is ons land; wij zijn mede-eigenaars. Het is niet meer dan logisch dat wij ons ook bemoeien met de inrichting van deze maatschappij. Wij horen hier. Wij zijn hier. Wij kruipen niet. En zijn bereid de harde confrontatie aan te gaan met een ieder die het lef heeft om dit te betwisten.
Een aantal jaren geleden is er vanuit Marokko het verzoek gekomen om het aan Marokkanen in Nederland toe te staan te trouwen met een meisje vanaf 15 jaar. Later is de grens ook in Marokko verhoogt naar 18 jaar.quote:Op vrijdag 30 april 2010 13:13 schreef du_ke het volgende:
[..]
Het gaat dan natuurlijk vooral om voorstellen die specifiek 1 religie bepaalde rechten ontnemen, En die zijn over het algemeen belachelijk...
Nouja, er zit iets dubbels in het woord "bepalen". Zo vorm ik een eigen mening, een oordeel over de werkelijkheid, de wet, het gedrag van mensen, de gewoonten in deze maatschappij, "het collectieve normaal", enz. Dat is een soort van bepalen, een heel belangrijk bepalen als men kijkt naar het verschijnsel van "de collectieve waanzin". Hannah Arendt in Eichmann in Jeruzalem (over de berechtiging van nazi-misdaden):quote:" Wij bepalen zelf wat we een positieve bijdrage vinden."
Nee, dat bepaal je niet zelf. Dat bepaalt het geheel. Je kunt wel 'bepalen' dat groepen hangmarokkanen die een buurt terroriseren een positieve bijdrage is, daarmee ís het dat nog altijd niet.
Aan de andere kant is er iets als consensus, de normen die breed gedragen dienen te worden om het gezamenlijk handelen mogelijk te houden, om orde, hulp, recht en productie mogelijk te maken. Het zou vanuit dit perspectief onwenselijk zijn als "iedereen alles zelf zou bepalen".quote:Wat wij in deze processen eisen is dat mensen ook dan nog in staat zijn tussen recht en onrecht, tussen goed en kwaad te onderscheiden, wanneer zij werkelijk op niets anders meer kunnen teruggrijpen dan op hun eigen oordeel, dat onder dergelijke omstandigheden bovendien in schrille tegenstelling staat tot datgene wat zij als de eenparige mening van hun gehele omgeving moeten beschouwen. En dit probleem is des te ernstiger, omdat wij weten dat de weinigen die 'arrogant' genoeg waren om op hun eigen oordeel af te gaan geenszins dezelfden waren als diegenen, voor wie de oude waarden normatief waren gebleven of die steun zochten in hun confessie. Daar alles wat society heette voor Hitler boog, waren ook de algemene morele stelregels die het sociale gedrag determineren en de religieuze geboden die leiding geven aan het geweten, als het ware van Duitse bodem weggedaan. De weinigen die nog tussen goed en kwaad konden onderscheiden oordeelden op eigen gezag, en hun oordeel was een vrij oordeel; zij hielden zich bij hun oordeel niet meer aan algemene regels, die verdwenen leken te zijn; elk ding werd als het ware ad hoc beoordeeld.
Er bij mijn weten GEEN verbod om met een bedekt gezicht op straat te lopen, dus die wet bestaat niet.quote:Op vrijdag 30 april 2010 13:36 schreef Gia het volgende:
Een boerkaverbod ontneemt niet de rechten van één religie, het verduidelijkt de wet die toch al bestaat, namelijk dat je niet met bedekt gelaat over straat mag lopen.
M. Jackson is/was geen moslim, dus dan is er geen probleem.quote:Op vrijdag 30 april 2010 19:57 schreef maartena het volgende:
En tja.... hij leeft niet meer, maar zou deze man zo legaal op straat mogen lopen? Volgens mij wel namelijk.
[ afbeelding ]
De kinderen van tweedegeneratieallochtonen zijn in Nederland geboren uit ouders die (hopelijk) de Nederlandse nationaliteit hebben. Die kinderen zijn dus autochtone Nederlanders.quote:Op vrijdag 30 april 2010 02:43 schreef childintime het volgende:
[..]
Kinderen van 1 of beiden allochtone ouders zijn geen autochtone kinderen. De kinderen van mijn zus (geboren in Duitsland uit indische/nederlandse ouders) zijn en zullen altijd allochtonen blijven. Dat er steeds (omwille van de integratie) andere namen aan worden gegeven is een ander ding. Een autochtone nederlander is iemand die geboren is uit ouders van Nederlandse afkomst. Ik heb laatst in een ander topic toevallig gepost dat een Marokkaanse oppasmoeder dwangmatig nederlands sprak met de oppaskindjes die zij had. Dat vind ik nou een voorbeeld van integratie. Zij weet dat die kinderen het straks enorm moeilijk gaan krijgen als ze eenmaal naar school gaan. Terwijl ze zelf niet foutloos nederlands sprak, bleef ze volharden in het nederlands spreken tegen de kinderenEn ja, er is een enorme achterstand op scholen. Niet voor niets wil de minister van onderwijs de drempel verlagen van 4 naar 3 jaar. Niet voor niets zijn er zoveel bijlessen in nederlandse taal.
Inderdaad.quote:Op vrijdag 30 april 2010 08:49 schreef Fortune_Cookie het volgende:
De strekking van dit stuk is vooral een brok frustratie, en daar schuilt dan ook de enige informatieve waarde van dit ingezonden stuk in. Want dat er een dergelijke tegenreactie komt is niet heel vreemd en wellicht een teken aan de wand dat autochtone Nederlanders hun toontje ook moeten wijzigen.
Er hoeven helemaal geen wetten voorgemaakt te worden.quote:Op vrijdag 30 april 2010 13:36 schreef Gia het volgende:
[..]
Een aantal jaren geleden is er vanuit Marokko het verzoek gekomen om het aan Marokkanen in Nederland toe te staan te trouwen met een meisje vanaf 15 jaar. Later is de grens ook in Marokko verhoogt naar 18 jaar.
Een boerkaverbod ontneemt niet de rechten van één religie, het verduidelijkt de wet die toch al bestaat, namelijk dat je niet met bedekt gelaat over straat mag lopen. Schijnbaar is het nodig om dit te verduidelijken voor boerkadraagsters.
Naar mijn mening wordt er teveel geëist vanuit het oogpunt van vrijheid van godsdienst en ik vraag me serieus af hoe ver dat zal gaan in de toekomst. Zo eisen ze ook vlot op spoedeisende hulp een vrouwelijke narcotiseur als een vrouw een spoedkeizersnede moet ondergaan. Dat slaat toch gewoon nergens op.
Wat dat soort zaken betreft en de gewone Nederlandse normen en waarden, is het schijnbaar nodig om hier wetten voor te maken aangezien juist dat ene geloof zich hier niet aan wil conformeren.
Maar als een buschauffeur een moslima met boerka zou weigeren, omdat die maatschappij dat nu eenmaal als richtlijn heeft bedacht, wacht hem een aanklacht wegens discriminatie.quote:Op vrijdag 30 april 2010 23:48 schreef Kees22 het volgende:
Er hoeven helemaal geen wetten voorgemaakt te worden.
Nadat er enige wrijvingen geconstateerd worden, maken beroepsgroepen interne richtlijnen. Dat is een normale procedure, niks mis mee.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |