Wacht, dit klinkt bekend!quote:Op woensdag 28 april 2010 11:04 schreef DutchErrorist het volgende:
(...) stemt op wilders vanwege populistische uitspraken of op PnvD omdat ze diertjes zo leuk vinden
Dus eigenlijk zeg je dat bv sbs6 kijkers gehandicapt zijn en dus ook niet mogen stemmen??quote:Op woensdag 28 april 2010 11:04 schreef DutchErrorist het volgende:
Gehandicapten laten stemmen werkt nietM'n vader is wel eens met gehandicapten naar een voorlichtichting geweest over stemmen.. Meer dan de helft snapt er niets van en de andere stemt op wilders vanwege populistische uitspraken of op PnvD omdat ze diertjes zo leuk vinden
Naja qua niveau komt het wel overeen. Het luistert ook naar Frans Bauer en gaat naar Nederlandse feestenquote:Op woensdag 28 april 2010 11:09 schreef Netsplitter het volgende:
[..]
Dus eigenlijk zeg je dat bv sbs6 kijkers gehandicapt zijn en dus ook niet mogen stemmen??
Gehandicapten onder curatele hebben sinds een paar jaar stemrecht. Andere gehandicapten hebben het altijd al gehad. En voor beide groepen geldt hetzelfde als voor niet-gehandicapte kiezers: begeleiding (dus met z'n tweeën het stemhokje in) mag, maar alleen als het een lichamelijke beperking betreft. Een laag IQ of analfabetisme geldt niet als lichamelijke beperking. Er zijn ook geen plannen om dat aan te passen.quote:Op woensdag 28 april 2010 11:36 schreef Gia het volgende:
Volgens mij ging het er hier juist om gehandicapten onder curatele stemrecht te geven, mét begeleider. Dit in geval ze zelf graag willen stemmen.
Denk dat jij je daar heel erg in vergist. Maar zeker nog nooit iemand met downsyndroom gesproken? Of niet verder gekomen dan aan/nakijken?quote:Op woensdag 28 april 2010 09:23 schreef vosss het volgende:
Prima. Die mongolen hebben toch geen enkel idee
Maar veel mensen hebben wel gewoon een mening over het dagelijkse leven. Degene moet dan gewoon uitgelegd worden welke partij voor welke interesse van de patiënt mogelijk is.quote:Op woensdag 28 april 2010 11:49 schreef Miriampje het volgende:
Ik werk in een intelling voor verstandelijk beperkten met communicatie problemen. Wanneer er stempassen binnenkomen nemen wij contact op met de mentor/curator met de vraag of die cliënt mag gaan stemmen.. Wanneer ze vinden dat hij/zij kan stemmen geven zij vaak een partij mee waarop er gestemd moet worden. Er gaat dan een begeleider mee om de cliënt te begeleiden in hun stem.
Maar 9 van de 10 keer vinden de mentor/curator het niet nodig dat de cliënt gaat stemmen en indien hij/zij hier zelf niet over kan oordelen wordt de pas weggegooid. Vaak is het bij deze groep cliënten ook een te grote belasting om uit hun vertrouwde omgeving te stappen en een onbegrijpelijke stem te doen.
Maar ik vind het goed dat personen die onder curatelen staan niet meer bij voorbaad hun stem worden ontzegt.
Dus jij zegt op welke partij de gehandicapte moet stemmen?quote:Op woensdag 28 april 2010 11:59 schreef paddy het volgende:
[..]
Denk dat jij je daar heel erg in vergist. Maar zeker nog nooit iemand met downsyndroom gesproken? Of niet verder gekomen dan aan/nakijken?
[..]
Maar veel mensen hebben wel gewoon een mening over het dagelijkse leven. Degene moet dan gewoon uitgelegd worden welke partij voor welke interesse van de patiënt mogelijk is.
Neequote:Op woensdag 28 april 2010 12:02 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Dus jij zegt op welke partij de gehandicapte moet stemmen?
Nee maar jij denkt dat elke curator neutraal is? En daarnaast werkt het gewoon niet, ze snappen het niet. Laat ze dan gewoon lekker.quote:Op woensdag 28 april 2010 12:06 schreef paddy het volgende:
[..]
Nee
Je benoemt de partijen die een mening/visie hebben over de punten die voor de gehandicapte (die dat zelf aangeeft) belangrijk zijn.
Kom op. zoveel moeite is het toch niet om je daar een beetje neutraal in op te stellen als curator/begeleider?
Alsof begeleiders daar tijd voor hebben, die hebben het al druk genoeg met al die debiel rapporten en bronzen keurmerken en al die baggerquote:Op woensdag 28 april 2010 12:12 schreef Miriampje het volgende:
Ik denk dat het wel lastig is om je een beetje neutraal op te stellen als curator/begeleider.
Misschien heeft het niet eens helemaal met neutraliteit te maken. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer in alle standpunten. Dan zou je inderdaad alle partijprogramma's erbij moeten halen om de persoon goed genoeg voor te lichten welke partij zijn/haar standpunt uitdraagt.
Dat doen "normale" mensen ook niet bij hun keuze voor een partij
Dit dusquote:Op woensdag 28 april 2010 12:12 schreef Zwansen het volgende:
90% van de Nederlanders heeft geen flauw benul hoe de verkiezingsprogramma's eruit zien van de partijen en stemmen puur vanwege oneliners, emoties of waarop hun ouders op stemmen.
Wat dat betreft zullen 'mongolen' niet heel veel kennis missen in vergelijking met normale Nederlanders.
Ow, nu benoem je dus ook eigenlijk mijn punt. Jongelui van 18 gaat het net zo af. Zijn zelfs eerder te beïnvloeden dan iemand met een verstandelijke beperking hoor.quote:Op woensdag 28 april 2010 12:17 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Alsof begeleiders daar tijd voor hebben, die hebben het al druk genoeg met al die debiel rapporten en bronzen keurmerken en al die bagger
En je kan het ook niet aan de ouders overlaten want die zitten meestal ook vast in 1 partij en daar moet de zoon of dochter dan ook maar op stemmen.
Daar zou je een conclusie kunnen uittrekken nietwaar?quote:Op woensdag 28 april 2010 11:04 schreef DutchErrorist het volgende:
Gehandicapten laten stemmen werkt nietM'n vader is wel eens met gehandicapten naar een voorlichtichting geweest over stemmen.. Meer dan de helft snapt er niets van en de andere stemt op wilders vanwege populistische uitspraken of op PnvD omdat ze diertjes zo leuk vinden
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |