Ja I know, van die pate. Ben nog een beetje aan het zoeken naar alternatieven. Dit eet ik in ieder geval zonder boter, en kaas of cervelaat meestal met boter. Dit is dus al een vooruitgang, maar misschien moet ik gewoon kipfilet halen ofzo, want dat is ook lekker.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:27 schreef vergeetmewelletje het volgende:
[..]
Hoi Quinazoline.![]()
Mooi lijstje, op de vette paté na.![]()
Wraps zijn trouwens een stuk minder light dan je denkt, maar de vulling en saus zijn prima.
Misschien kun je dan één van de bladsalades vervangen door een tomatensalade met paprika, ui, zwarte olijven, mozzarella en courgette ofzo.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:25 schreef Nouk84 het volgende:
Zoals ik zei, op maandag en dinsdag heb ik geen tijd om te koken, dus eet ik een salade.
Avocado is goed, dus niks van aantrekken. Je moet niet alleen je kcals uit je eten halen, maar ook je vitamines, mineralen, gezonde vetten. Eiwitten zijn nodig voor je spieren, dus die ook eten. Zacht gekookt eitje is goed voor tussendoor, zitten veel vitamines in de dooier.quote:Op dinsdag 20 april 2010 08:45 schreef Nouk84 het volgende:
Goedemorgen!
[karig lijstje]
Wat is avocado vet en calorierijk zegDat wist ik echt niet
![]()
Zitten jullie hier trouwens om af te vallen, advies te krijgen, of op gewicht te blijven? Of zijn jullie blijven hangen door de gezelligheid?
Ik probeer echt niet élk argument van tafel te vegen(al lijkt dat wel zo), maar ik eet tijdens mijn werk, dus zelf een salade in elkaar flansen is wat lastigerquote:Op dinsdag 20 april 2010 09:36 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Misschien kun je dan één van de bladsalades vervangen door een tomatensalade met paprika, ui, zwarte olijven, mozzarella en courgette ofzo.
Ook lekker.
Ik geloof dat het wat betreft rijst niet zoveel uitmaakt.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:32 schreef Quinazoline het volgende:
Mijn vriend houdt niet van zilvervliesrijst en volkorenpasta (en ik vind het ook wat minder lekker), en heb me er nog niet toe kunnen zetten twee soorten pasta te gaan koken. Zou dat wel nodig zijn?
Thanks voor je advies.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:38 schreef loveli het volgende:
Avocado is goed, dus niks van aantrekken. Je moet niet alleen je kcals uit je eten halen, maar ook je vitamines, mineralen, gezonde vetten. Eiwitten zijn nodig voor je spieren, dus die ook eten. Zacht gekookt eitje is goed voor tussendoor, zitten veel vitamines in de dooier.
Stelregel: onbewerkt voedsel is gezonder dan bewerkt voedsel. Oftewel groente is gezonder dan eierkoeken. Eet liever vers dan houdbaar.
Groene groenten zijn ook altijd ok.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:10 schreef Perruche het volgende:
Ik ga zo naar de markt, iemand nog tips voor lekkere & gezonde groentjes?
volkorenpasta ben je écht heel snel aan gewendquote:Op dinsdag 20 april 2010 09:32 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Ja I know, van die pate. Ben nog een beetje aan het zoeken naar alternatieven. Dit eet ik in ieder geval zonder boter, en kaas of cervelaat meestal met boter. Dit is dus al een vooruitgang, maar misschien moet ik gewoon kipfilet halen ofzo, want dat is ook lekker.
En die wraps, inderdaad. Dus lekker veel sla en andere groente en wat minder wraps eten vanavond. Dat is hier mee wel makkelijk te doen natuurlijk. Ik eet eigenlijk nooit aardappelen, dus meestal rijst of pasta, maar dat is allemaal wel met 'wit' meel. Mijn vriend houdt niet van zilvervliesrijst en volkorenpasta (en ik vind het ook wat minder lekker), en heb me er nog niet toe kunnen zetten twee soorten pasta te gaan koken. Zou dat wel nodig zijn?
Dan went 'ie d'r maar aanquote:Op dinsdag 20 april 2010 09:32 schreef Quinazoline het volgende:
Ik eet eigenlijk nooit aardappelen, dus meestal rijst of pasta, maar dat is allemaal wel met 'wit' meel. Mijn vriend houdt niet van zilvervliesrijst en volkorenpasta (en ik vind het ook wat minder lekker), en heb me er nog niet toe kunnen zetten twee soorten pasta te gaan koken. Zou dat wel nodig zijn?
Oh, ik had niet door dat je op je werk eet.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:38 schreef Nouk84 het volgende:
[..]
Ik probeer echt niet élk argument van tafel te vegen(al lijkt dat wel zo), maar ik eet tijdens mijn werk, dus zelf een salade in elkaar flansen is wat lastiger![]()
Maar ik ga je suggestie wel onthouden voor een keer thuis
Als het voor rijst minder uit maakt, dan zie ik daar een mooi compromisquote:
Je kunt ze ook met een beetje olie roosteren in de oven, vindt hij vast ook wel lekker.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:46 schreef Quinazoline het volgende:
Gekookte aardappels eet hij echt niet, dus die eet ik altijd als ik alleen eet. Als we al een keer aardappels eten zijn ze gebakken, en dat voelt toch ook minder gezond.
Als je aardappels met een klein beetje olie en wat kruiden in de oven doet is het volgens mij echt niet veel ongezonder dan gekookt, en wel heel lekker.quote:Op dinsdag 20 april 2010 09:46 schreef Quinazoline het volgende:
[..]
Als het voor rijst minder uit maakt, dan zie ik daar een mooi compromis. Hij gewoon basmati of pandanrijst en dus blij, en als we pasta eten maak ik volkoren, dus ik blij.
Gekookte aardappels eet hij echt niet, dus die eet ik altijd als ik alleen eet. Als we al een keer aardappels eten zijn ze gebakken, en dat voelt toch ook minder gezond.
Ik vind gekookte aardappels ook niet zo lekker, dus mijd ze ook het liefst. Gebakken aardappels eet ik wel, maar niet vaker dan 1x per week. Helaas nog geen oven, anders had ik de oven suggestie kunnen gebruikenquote:Op dinsdag 20 april 2010 09:55 schreef loveli het volgende:
Mijn lijf moet geen aardappelen, dus ik mijd ze.
Zit geen bakkersgist in (of weinig). Als je bv. een roggepapje een paar dagen laat staan gaat het vanzelf gisten met melkzuurbacterien, als je dat met brooddeeg mengt wordt het deeg ook luchtiger. Bijkomend voordeel is dat het graan wat wordt voorverteerd, waardoor je darmen het er makkelijker mee hebben.quote:Op dinsdag 20 april 2010 10:01 schreef _Calimero_ het volgende:
L: 3x zuurdesembrood (wat is dat eigenlijk? Er zit geen tarwe in,maar wat dan wel?)
quote:Op dinsdag 20 april 2010 10:06 schreef loveli het volgende:
[..]
Zit geen bakkersgist in (of weinig). Als je bv. een roggepapje een paar dagen laat staan gaat het vanzelf gisten met melkzuurbacterien, als je dat met brooddeeg mengt wordt het deeg ook luchtiger. Bijkomend voordeel is dat het graan wat wordt voorverteerd, waardoor je darmen het er makkelijker mee hebben.
Je hebt allerlei soorten zuurdesembrood, ook met tarwe.
Elke boterham is gezondquote:
Nou een witte boterham is niet zo gezond in vergelijking met een volkoren boterham.quote:
Daar ga je al: "in vergelijking met"quote:Op dinsdag 20 april 2010 10:15 schreef _Calimero_ het volgende:
Nou een witte boterham is niet zo gezond in vergelijking met een volkoren boterham.
Door het langere proces is het gezonder (tarwe in zuurdesembrood wordt makkelijker door de darmen afgebroken), weet niet of dat ook geldt voor "industrieel" zuurdesembrood waar soms ook gist in zit. En sommige mensen kunnen niet tegen gist, dan is zuurdesem ook beter.quote:Op dinsdag 20 april 2010 10:09 schreef _Calimero_ het volgende:
[..]
Oja, gist was het wat er niet in zit![]()
Conclusie is dus dat het gezond is?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |