| akadoenka | vrijdag 16 april 2010 @ 01:37 |
| zijn magnetronmaaltijden nu altijd zo ongezond als beweerd wordt? En zijn het dikmakers? Of is het opzich een goeie voeding, alleen minder vers | |
| Chowi | vrijdag 16 april 2010 @ 01:41 |
| Als je het mij vraagt, is magnetronvoedsel niet per definitie ongezond. Let goed op wat ik zeg: niet per definitie ongezond, maar dat wil nog niet zeggen dat het gezond is. Want dat is weer een ander uiterste. Veel stoffen die in een vers bereide maaltijd zitten, zijn in zo'n magnetronmaaltijd vervangen door andere (chemische?) stoffen, en anders dan bij een vers bereide maaltijd, moet de magnetronmaaltijdfabrikant natuurlijk ook rekening houden met conservering. Echt ongezond is zo'n maaltijd imo niet, maar het is evenmin voedzaam, en dus ook zeker niet iets waar je elke dag op zou moeten leven. | |
| HAL9000S | vrijdag 16 april 2010 @ 01:41 |
| Stoom maaltijden zijn niet verkeerd lijkt me? | |
| APK | vrijdag 16 april 2010 @ 01:43 |
| Ik eet die dingen al jaren. Wel met altijd rauwkost en een vitaminepil erbij. Jammer dat de keuze zo klein is in Nederland, in Engeland heb je bv veel meer te kiezen dan die meuk van AH. | |
| trovey | vrijdag 16 april 2010 @ 01:46 |
| Alles met mate, ook met magnetronmaaltijden. Er gaat nog steeds niets boven een verse zelf bereide maaltijd maar heel af en toe vind ik een kant en klaarmaaltijd die ik wel te eten vind en ik ben echt geen kieskeurig persoon wat eten betreft. | |
| DaMook | vrijdag 16 april 2010 @ 01:50 |
| Ik eet ze ook regelmatig, idd jammer van de beperkte keus. Ik heb altijd begrepen dat ze niet ongezonder zijn dan een vers bereidde maaltijd | |
| APK | vrijdag 16 april 2010 @ 01:54 |
quote:Bij de AH heb je van die 'natuurlijke' magnetronmaaltijden en een daarvan is pasta met een soort mozarella. Laatst heb ik een keer een bord drie dagen in de gootsteen laten staan (wel met water er over) en ik moest de mozarellaresten er echt vanaf bikken. Vraag me toch af wat dat spul in je darmen doet. | |
| DaMook | vrijdag 16 april 2010 @ 02:00 |
quote:Ik moet eerlijk zeggen dat ik aan dat soort dingen niet denk | |
| trovey | vrijdag 16 april 2010 @ 02:00 |
quote: Keurig verteren...je maagsappen hebben hun werk dan wel gedaan | |
| APK | vrijdag 16 april 2010 @ 02:01 |
quote:Eigenlijk zouden ze dan maagsappen in afwasmiddel moeten verwerken. | |
| trovey | vrijdag 16 april 2010 @ 02:13 |
quote:Weet je dat water eigenlijk heel erg corrosief is? Als je het maar de tijd geeft krijgt het alles kapot....ja ook datgene op jouw aangekoekte borden En maagsappen in een afwasmiddel....wel zuurbestendige handschoenen aantrekken want anders was je alleen nog af met de botjes in je hand | |
| waht | vrijdag 16 april 2010 @ 02:24 |
| Een goede indicator is de mate in welke een product bederft. Natuurlijke (en vaak ook gezondere) producten bederven veel sneller dan menig geraffineerd product. (Ja, uitzonderingen zijn er.) De stoffen die aan producten worden toegevoegd om ze minder snel te laten bederven zijn namelijk niet altijd even gezond (transvet is een goed voorbeeld). En uiteraard wil de producent winst maken dus zal deze niet de duurste, kwalitatief beste ingrediënten gebruiken (zoals bijv. de olie die in tonijn-op-olie-blikjes wordt gedaan, dan kan je veel beter tonijn op water kopen en er zelf olie doorheen doen). Maar laten we het nuanceren: je kan met magnetronmaaltijden ongetwijfeld oud worden. Hoe gezond je uiteindelijk bent hangt van veel meer factoren af net als hoe gezond je je uiteindelijk voelt. Maar ik zou het niet als gezonde voeding kwalificeren. (Ik ben geen expert, maar de meeste experts delen eenzelfde mening over magnetronmaaltijden.) (En denk niet dat ik altijd zo gezond eet. Afgelopen avond stond er een walgelijk ongezonde pizza op het menu. | |
| #ANONIEM | vrijdag 16 april 2010 @ 02:26 |
| Het is gewoon nog wat extra straling erbij. | |
| Marijkezwolle | vrijdag 16 april 2010 @ 06:21 |
| In heel veel kant en klaar maaltijden zit veel te veel zout, onnodige suikers en vet. Je moet gewoon zelf kritisch wezen en altijd kijken wat je koopt. Er zijn zat kant en klare maaltijden die prima als een gezonde maaltijd gezien kunnen worden. | |
| Megumi | vrijdag 16 april 2010 @ 06:23 |
| Ik maak het gewoon zelf. | |
| Krantenman | vrijdag 16 april 2010 @ 06:53 |
quote:In België was er zelfs een voormalig chef-kok van een driesterrenrestaurant (Comme Chez Soi in Brussel) die zijn eigen gamma kant-en-klare maaltijden had ontworpen voor een Belgische supermarktketen. | |
| Martijn_77 | vrijdag 16 april 2010 @ 07:42 |
quote:Volgens mij ook niet | |
| borisz | vrijdag 16 april 2010 @ 08:33 |
| Er zit vaak wel weer te veel zout en verzadigd vet in. | |
| DoubleHawk | vrijdag 16 april 2010 @ 08:38 |
quote:ligt er nogal aan wat er in die maaltijd zit hè | |
| Winner_Taco | zaterdag 17 april 2010 @ 05:52 |
| Sommige wel sommigen niet . Soms eet ik wel eens zo'n bak stampot van de AH . Louter omdat ik geen zin heb zelf dit te maken voor mn uppie . Als je er dan een vitamine pil bij neemt en je eet de rest van de dagen wel vers kan het echt geen kwaad ofzo | |
| Pietverdriet | zaterdag 17 april 2010 @ 09:41 |
quote:gros van wat de mensen vers "zelf maken" is ook maar al te vaak half prefab, en dan is dat ook zo. Nog maar te zwijgen van hoe zout veel mensen eten. | |
| Pietverdriet | zaterdag 17 april 2010 @ 09:42 |
| volgens mij is een stamppot maaltijd in de mamatron beter eten dan een bak voer bij de chinees halen | |
| Marijkezwolle | zaterdag 17 april 2010 @ 09:50 |
quote:Dat ben ik met je eens. Ikzelf maak liever dingen zelf (zoals pastasauzen etc, als je ziet wat er in die potjes cq zakjes zit quote:Dat denk ik ook ja | |
| boekenworm | zaterdag 17 april 2010 @ 09:52 |
| Kook liever een keer extra dat ik invries, ben nog geen magnetronmaaltijd tegen gekomen die ik lust.... | |
| Vandaag... | zaterdag 17 april 2010 @ 18:41 |
| Ik gebruik het wel eens als basis. Zo'n indiaase maaltijd van de AH bijvoorbeeld. Zitten ook niet veel E-nummers in. En dan zelf lekker een gevarieerde rauwkostsalade erbij maken en de boel wat opleuken met verse kruiden. Niks mis mee volgens mij | |
| Winner_Taco | zondag 18 april 2010 @ 03:33 |
quote:Wat is er met e nummers? | |
| FkTwkGs2012 | zondag 18 april 2010 @ 09:25 |
| Het ziet er vaak wat onploft uit - magnetron food. Doe mij maar gewoon een fornuis en een pan | |
| Vandaag... | zondag 18 april 2010 @ 13:00 |
quote:Dat benne toevoegingen die vaak niet in die vorm in verse producten voorkomen. En aangezien het ging om de vergelijking tussen vers en prefab... | |
| Winner_Taco | zondag 18 april 2010 @ 13:40 |
quote:Ga je daar dan eerder dood van als je die eet ? | |
| FkTwkGs2012 | zondag 18 april 2010 @ 15:51 |
quote:Je gaat sowieso dood Doe mij maar vers boven een maand houdbaar | |
| WaywardOne | zondag 18 april 2010 @ 17:14 |
quote:Die zijn inderdaad niet verkeerd. Alleen overdreven duur als je het vergelijkt met verse producten. Het is alleen minder werk | |
| liessa | maandag 19 april 2010 @ 09:59 |
quote:http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_E-nummers Bij de meesten niet zoveel, maar wel belangrijk voor allergie info, vegetariers en veganisten en mensen die gewoon alleen willen eten wat er in hoort te zitten en geen toevoegingen. | |
| CyberTijn | maandag 19 april 2010 @ 18:43 |
| Ik eet doordeweeks altijd magnetron maaltijden op m'n werk. Het aanbod is vrij groot, helemaal als je een beetje rondkijkt in de diverse supermarkten. Verder kun je met een magnetron als je enige instrument in de keuken toch gevarieerd eten ben ik achter gekomen. Ik kan 5 dagen achter elkaar prima vullen met magnetron voer door een beetje te combineren tussen groente, rijst, italiaans etc. Denk overigens niet dat je alleen gebonden bent aan het kant-en-klare spul wat je tegen komt bij de albert heijn. Ik mag graag bij een poelier bij mij in de buurt verse nasi, bami of mie halen met kip in een lekker sausje. Vers, en toch makkelijk te bereiden in een magnetron. | |
| Spanky78 | maandag 19 april 2010 @ 20:53 |
quote:Dat dus, overigens zijn die conserveringsmiddelen en toevoegingen niet echt een probleem. Vooral het zoutgehalte, (soms het vetgehalte) en te weinig groenten zijn het probleem... | |
| Pietverdriet | maandag 19 april 2010 @ 20:55 |
quote:Stampotten zijn vrijwel helemaal uit groenten gemaakt | |
| Spanky78 | maandag 19 april 2010 @ 20:56 |
quote:Eh je zou je drukker moeten maken om dingen zonder e0nummer. VOoral in supplementen en kruidenpreparaten zitten soms behoorlijk enge stofjes. En vergeet vooral voedsel niet waar schimmels in zitten, patuline en aflatoxine: vele malen giftiger en kankerverwekkender dan enorme hoeveelheden conserveringsmiddel en zoetstoffen. Wat dat betreft is biologisch niet altijd het meest gezond. | |
| Pietverdriet | maandag 19 april 2010 @ 20:58 |
quote:Noten en Pindas met schimmels zijn echt verschrikkelijk ongezond. | |
| Spanky78 | maandag 19 april 2010 @ 21:39 |
quote:Yip, maar die worden in de regel heel goed gecontroleerd. Maar patuline in ietwat oudere biologische appels? | |
| Vandaag... | maandag 19 april 2010 @ 21:50 |
quote:En ondanks mijn goede bedoelingen doe ik dat werk dus niet als ik moe uit mijn werk kom. En ik woon alleen dus hou ik sowieso veel over. Dus het alternatief is bij mij dat de planten uit de zak aardappels groeien, de verse groenten liggen te rotten in de groentela, het vlees 4 maanden in de vriezer ligt en nooit ontdooit wordt. En ik ondertussen afhaalchinees en pizza eet. Das duurder dan stoommaaltijden | |
| Spanky78 | maandag 19 april 2010 @ 21:54 |
quote:Dan nog liever maaltijdsalades. Overigens zijn er tegenwoordig ook wel aardige diepvriesgroentenmixen te koop. Ben je net zo snel mee als een stoommaaltijd, lidl heeft altijd veel keuze en goede kwaliteit (relatief) |