Ah, okay! Nou snap ik het...het zou sws dus eigenlijk vorig jaar eindigen.quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:04 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Wat er nu nog is uitgedeel d lijkt een extraatje bovenop de oude regeling.
Of zeepbel? Die houdt er ook een bijzonder website op na!quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:04 schreef droom_econoom8 het volgende:
Voor degene die in alle 50 edities heeft gepost, de NOS zoekt contact met woningmarktdeskundigen:
http://nos.nl/artikel/148(...)arktdeskundigen.html
DAM?
Dat lijkt althans zo. In feite had men gewoon een budget :-)quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:05 schreef capricia het volgende:
[..]
Ah, okay! Nou snap ik het...het zou sws dus eigenlijk vorig jaar eindigen.
Het is niet zo moeilijk. Als ik voldoende tijd had, had ik een obscuur onderwerp gekozen waar mijn werkgever niks van vind en niks om geeft. En dan wachten tot er iets over komt in het nieuws, dan kun je losgaan als truffeldeskundige, doolhovendeskundige of als Benindeskundige maar in allerhande shows.quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:06 schreef capricia het volgende:
[..]
Of zeepbel? Die houdt er ook een bijzonder website op na!
Dan gaat helemaal alles op slot...en dat wil je nu echt niet in deze tijd.quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:24 schreef inXs het volgende:
Ik ben niet zo van het CU, maar het mag van mij nog best 'strenger'
nee dat hoeft niet, ook de huursubsidie moet eraan en de huren moeten vrij gelaten, de woningbouw moet aan de markt worden gelaten en de overheid moet kavels grond beschikbaar stellen voor zelfbouw door starters .quote:Op dinsdag 6 april 2010 20:24 schreef inXs het volgende:
Ik ben niet zo van het CU, maar het mag van mij nog best 'strenger'
Als je met "als alles weer goed gaat" bedoelt dat de daling in huizenprijzen stopt... binnen 8 tot 12 jaar dus, en dan nog 30 jaar afbouwen... ja waarom ook niet hequote:Op dinsdag 6 april 2010 20:25 schreef capricia het volgende:
[..]
Dan gaat helemaal alles op slot...en dat wil je nu echt niet in deze tijd.
Beter is om even te wachten tot alles weer goed gaat.
Das enkel een aanname...quote:Op dinsdag 6 april 2010 21:20 schreef Emu het volgende:
[..]
Als je met "als alles weer goed gaat" bedoelt dat de daling in huizenprijzen stopt... binnen 8 tot 12 jaar dus, en dan nog 30 jaar afbouwen... ja waarom ook niet he![]()
Duidelijkheid is wel heel belangrijk. Dat ben ik met je eens.quote:Er moet gewoon snel duidelijkheid komen over wat de regering met de HRA gaat doen, dat is van grootste belang. Afschaffen op 10 tot 15 jaar lijkt mij zeker zeer realistisch. Aftrek beperken tot een bepaald percentage is natuurlijk ook een manier, maar ben daar niet zo voor te vinden. Aftrek tot een bepaald woningbedrag, dat dan jaarlijks geindexeerd wordt lijkt me een beter idee. Dit bedrag moet dan ook realistisch zijn, maar kan volgens mij liggen tussen 250 en 400k.
Ook die mededeling moet je goed timen...gezien alle heftige emoties in deze reeks.quote:Op dinsdag 6 april 2010 21:29 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
HRA niet afschaffen is ook duidelijk
Een kabinet duurt tegenwoordig niet meer dan 2 à 3 jaar. Dus je hebt zo weer verkiezingen en dan hangt het afschaffen weer boven ons hoofd.quote:Op dinsdag 6 april 2010 21:29 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
HRA niet afschaffen is ook duidelijk
Ja, natuurlijk, de staat kan ook schulden maken. Hypotheek schuld voor de burger, staatschuld voor de bank. Wat Griekenland kan, kunnen wij beter.quote:Op dinsdag 6 april 2010 22:58 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Er is geen noodzaak om de HRA afd te schaffen
Een beperking tot een x bedrag lijkt mij onuitvoerbaar, daar gaan de banken weer allerlei trucs voor verzinnen. Zoals 'leen nu 400k voor 8% en krijg een bonus van 100k contant'quote:Op dinsdag 6 april 2010 21:20 schreef Emu het volgende:
[..]
Als je met "als alles weer goed gaat" bedoelt dat de daling in huizenprijzen stopt... binnen 8 tot 12 jaar dus, en dan nog 30 jaar afbouwen... ja waarom ook niet he![]()
Er moet gewoon snel duidelijkheid komen over wat de regering met de HRA gaat doen, dat is van grootste belang. Afschaffen op 10 tot 15 jaar lijkt mij zeker zeer realistisch. Aftrek beperken tot een bepaald percentage is natuurlijk ook een manier, maar ben daar niet zo voor te vinden. Aftrek tot een bepaald woningbedrag, dat dan jaarlijks geindexeerd wordt lijkt me een beter idee. Dit bedrag moet dan ook realistisch zijn, maar kan volgens mij liggen tussen 250 en 400k.
quote:Op dinsdag 6 april 2010 23:27 schreef lutser.com het volgende:
Naast de afschaffing van de huur toeslag en versoepeling van huurverhogingen moet het onderdeel zijn van een pakket maatregelen die arbeid goedkoper/aantrekkelijker maken.
Nee, met een hypotheek heb je gewoon een berg schulden.quote:Op dinsdag 6 april 2010 23:26 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dus zeg maar dat als je een hypotheek hebt heb je eigenlijk een obligatie van de Nederlandse staat?
Ik vrees het, want wij hebben dezelfde mentaliteitquote:Op dinsdag 6 april 2010 23:25 schreef droom_econoom8 het volgende:
[..]
Ja, natuurlijk, de staat kan ook schulden maken. Hypotheek schuld voor de burger, staatschuld voor de bank. Wat Griekenland kan, kunnen wij beter.
Mijn inziens moet de afschaffing van de hra onderdeel zijn van een grote belastingschoonmaak met als doel mensen die een bijdrage leveren (arbeid) te belonen en niet de mensen die de grootste lening/gok durven te nemen.quote:
Jij gaat er van uit dat er overwaarde zal zijn?quote:Op dinsdag 6 april 2010 23:39 schreef capricia het volgende:
Dus de consument wil constructies waarin het makkelijker is om alle overwaarde snel op te nemen en die in een spaardepot te stoppen...naar eigen inzicht.
Ik voorspel gouden tijden bij de hypotheker en dat soort bedrijven...!
Ok, duidelijk.Minder regels, dus minder ambtenarenquote:Op dinsdag 6 april 2010 23:43 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Mijn inziens moet de afschaffing van de hra onderdeel zijn van een grote belastingschoonmaak met als doel mensen die een bijdrage leveren (arbeid) te belonen en niet de mensen die de grootste lening/gok durven te nemen.
Huurtoeslag, hra, woningbouw belastingvoordelen, 65+ belasting voordelen, etc.. moeten worden afgeschaft. Er kan dan een simpel gestaffelt inkomstenbelasting systeem worden gehanteerd waarbij de meeste werkende nederlanders er ongeveer een gelijke koopkracht houden.
Dit met als doelstellingen mensen te belonen die werken en niet mensen te belonen voor het aangaan van grote risico's met geleend geld. Door de regelgeving te simplificeren kan er in het ambtenaren apparatuur fors worden bezuinigd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |