FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag - Deel 160!
LieLiezaterdag 3 april 2010 @ 11:04
Oepsie, en toen was ie vol

Ik weet dus nog absoluut niet wat we gaan eten!
LieLiezaterdag 3 april 2010 @ 11:06
Waarom zie ik deze alleen in MyAT?

Hij is er al!
motorbloempjezaterdag 3 april 2010 @ 11:39
thee, veel thee
Boze_Appelzaterdag 3 april 2010 @ 11:56
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 11:39 schreef motorbloempje het volgende:
thee, veel thee
uniekhoornzaterdag 3 april 2010 @ 12:35
Maaltijdsalade met grote garnalen en chilidressing.
Broccolisoep vooraf.
Yankeezaterdag 3 april 2010 @ 12:48
koffie
Curiosityzaterdag 3 april 2010 @ 13:01
Ayam betawi, semoor djawa, hete kip(penpoten), basmati, kroepoek, atjar, seroendeng enz enz, en dit gaan we met zijn 6en opeten vanavond.
Shark.Baitzaterdag 3 april 2010 @ 13:04
maisbrood met gekookte runder niertjes. Enorm haram natuurlijk
#ANONIEMzaterdag 3 april 2010 @ 13:47
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 13:01 schreef Curiosity het volgende:
Ayam betawi, semoor djawa, hete kip(penpoten), basmati, kroepoek, atjar, seroendeng enz enz, en dit gaan we met zijn 6en opeten vanavond.
lekker! eet smakelijk voor vanavond!
Curiosityzaterdag 3 april 2010 @ 14:52
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 13:47 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

lekker! eet smakelijk voor vanavond!

Dank je
FutureFairytalezaterdag 3 april 2010 @ 17:30
vanmiddag vermicellisoep op, straks zelfgemaakt broodje hamburger met o.a. gebakken uienringen
MalaCocinerazaterdag 3 april 2010 @ 18:22
Rijst met die kastagne champignonroerbakmix van de AH en lamslende uit de oven
Lief-visjezaterdag 3 april 2010 @ 18:27
zelfde gemaakte nasi gegeten
LeeHarveyOswaldzaterdag 3 april 2010 @ 19:11
Tajine opstaan, bodem bedekt met schijven sinaasappel, daarop een halve kilo lamsvlees en 4 aardappels. Een kruidenmix met oa. rozemarijn, knoflook, vers rood pepertje, korianderzaad, en wat andere dingen. Lamsvlees heeft een uurtje of 2 gemarineerd in een mengsel van knoflook, rozemarijn, rodewijn azijn, gembersiroop en zwarte peper.

In de tajine ook nog gedroogde vruchten. En ik ben vast nog wel wat dingen vergeten. Staat sinds een uur of vijf ofzo op.
KiwiTjuHhzaterdag 3 april 2010 @ 19:36
Vanmiddag zelf tomatensoep gemaakt en lekker strokbroodje met knoflookboter erbij
LieLiezaterdag 3 april 2010 @ 19:42
Hier ook een tomatensoepje, van Unox Met een stokbroodje om te dippen en fruit na.
Tezzzaterdag 3 april 2010 @ 21:41
Big Tasty met bacon, friet met macmayo en een cola!
Shark.Baitzaterdag 3 april 2010 @ 22:16
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 19:36 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vanmiddag zelf tomatensoep gemaakt en lekker strokbroodje met knoflookboter erbij
Als ik dat had geweten.......
MalaCocinerazondag 4 april 2010 @ 13:22
Een volkorenbroodje met hummus
FutureFairytalezondag 4 april 2010 @ 13:23
paasbrood, ham/kaascroissant uit de oven, gekookt ei en thee
#ANONIEMzondag 4 april 2010 @ 15:05
Paas-late-lunch
motorbloempjezondag 4 april 2010 @ 15:07
net een paaseitje een kleintje, puur. Tot zover pasen.

Vanavond eten we kip en patat, zonder appelmoes
Curiosityzondag 4 april 2010 @ 16:02
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 13:01 schreef Curiosity het volgende:
Ayam betawi, semoor djawa, hete kip(penpoten), basmati, kroepoek, atjar, seroendeng enz enz, en dit gaan we met zijn 6en opeten vanavond.
Vanavond de restjes, heel de dag aan het witten en verven geweest dus het komt wel mooi uit dat er nog wat over is.
LeeHarveyOswaldzondag 4 april 2010 @ 16:21
quote:
Op zaterdag 3 april 2010 19:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Tajine opstaan, bodem bedekt met schijven sinaasappel, daarop een halve kilo lamsvlees en 4 aardappels. Een kruidenmix met oa. rozemarijn, knoflook, vers rood pepertje, korianderzaad, en wat andere dingen. Lamsvlees heeft een uurtje of 2 gemarineerd in een mengsel van knoflook, rozemarijn, rodewijn azijn, gembersiroop en zwarte peper.

In de tajine ook nog gedroogde vruchten. En ik ben vast nog wel wat dingen vergeten. Staat sinds een uur of vijf ofzo op.
De Lamstajine was erg goed gelukt!
Aurezondag 4 april 2010 @ 17:23
creme brulee
Boze_Appelzondag 4 april 2010 @ 17:45
Kip, fussili, vruchten, paprika en ui door elkaar gemieterd met een komkommersalade erbij.
uniekhoornzondag 4 april 2010 @ 18:30
Spinaziesoep en spinaziesoep en nog een spinaziesoep
Eet alleen en normaal eet ik dan echt heel slecht maar hier zit iig nog vitaminen in...
Tezzzondag 4 april 2010 @ 18:45
quote:
Op zondag 4 april 2010 18:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Spinaziesoep en spinaziesoep en nog een spinaziesoep
Eet alleen en normaal eet ik dan echt heel slecht maar hier zit iig nog vitaminen in...
Wij hadden zojuist ook spinaziesoep! Met krokante seranoham en geroosterde pijnboompitjes......
KiwiTjuHhzondag 4 april 2010 @ 19:18
Wij hadden varkenshaas met stroganoffsaus, rozefal aardappels met rozemarijn, spekjes en knoflook en stoofpeertjes. En als toetje volle kwark met slagroom geklopt en aardbeien erdoor!
LasTeRzondag 4 april 2010 @ 19:23


Trots op mijn allereerste zelfgemaakte rollade.
#ANONIEMzondag 4 april 2010 @ 20:27
quote:
Op zondag 4 april 2010 19:23 schreef LasTeR het volgende:
[ afbeelding ]

Trots op mijn allereerste zelfgemaakte rollade.
wauw, ziet er lekker uit zeg!
#ANONIEMzondag 4 april 2010 @ 20:28


lekker asperges met zalm gegeten
motorbloempjezondag 4 april 2010 @ 20:39
quote:
Op zondag 4 april 2010 18:30 schreef uniekhoorn het volgende:
Spinaziesoep en spinaziesoep en nog een spinaziesoep
Eet alleen en normaal eet ik dan echt heel slecht maar hier zit iig nog vitaminen in...
mag ik een receptje? IK heb nog een hele zak spinazie liggen die op moet morgen!
uniekhoornzondag 4 april 2010 @ 21:12
quote:
Op zondag 4 april 2010 20:39 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

mag ik een receptje? IK heb nog een hele zak spinazie liggen die op moet morgen!
Heb een ui en 2 teentjes knoflook gefruit in olijfolie, daarbij een liter kippenboillon (van een blokje) en een aardappel, koken, spinazie erbij, staafmixen, veel grove mosterd.
Serveren met een kloddertje creme fraiche en bieslook.... Easy.
Volgens mij ook lekker met wat garnalen of witvis er door.
motorbloempjezondag 4 april 2010 @ 21:13
oeh, we hebben nog van die diepvries garnalen, voorgekookt om te dippen

dankje! Dat wordt het voorgerecht voor morgen bij de lasagne.
Curiositymaandag 5 april 2010 @ 10:52
Nu 2 zachtgekookte eitjes, versgebaken wafels met jam, versgeperste jus en koffie zwart.
MalaCocineramaandag 5 april 2010 @ 11:04
Een schaaltje volle melk met creusli delicious aardbei.
ArtemisQmaandag 5 april 2010 @ 11:11
Gisteren mexicaanse linzenstoofpot/soep met zelfgemaakt brood, en dat vanavond ook weer denk ik zo, met een restje griekse salade.
HVmaandag 5 april 2010 @ 11:17
Nu een kop koffie met een plakje cake. Straks croissantjes .
#ANONIEMmaandag 5 april 2010 @ 11:45
Mango met yoghurt
uniekhoornmaandag 5 april 2010 @ 12:25
Na het wandelen 2 kommen spinaziesoep.

Vanavond: verse sperzieboontjes, gebakken aardappelen uit de oven, gegrilde kipfilet met gegrild ui, paprika en champignon.
_Hestia_maandag 5 april 2010 @ 13:41
pannenkoeken
LeeHarveyOswaldmaandag 5 april 2010 @ 13:42
Turn around bitches
motorbloempjemaandag 5 april 2010 @ 13:52
vooraf een spinaziesoepje, en als hoofd lasagne.
Zou zelf pastabladen gaan maken, maar ben zo lekker bezig met de studie, dat ik besloten heb de gedroogde bladen maar 's op te maken, zodat ik daarna gedwongen word om vers te maken
numero_unomaandag 5 april 2010 @ 13:52
quote:
Op maandag 5 april 2010 13:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Turn around bitches


Nu een blikje cola, voor vanavond weet ik het nog niet. Denk dat ik een andijviestamppot er in knal.
FutureFairytalemaandag 5 april 2010 @ 15:15
vanochtend Paasontbijtje, net ouderwets lekkere vruchtentaart en vnv gourmetten
Riannmaandag 5 april 2010 @ 15:25
zometeen een klein beetje groentensoep
#ANONIEMmaandag 5 april 2010 @ 15:29
quote:
Op zondag 4 april 2010 19:23 schreef LasTeR het volgende:
[ afbeelding ]

Trots op mijn allereerste zelfgemaakte rollade.
Ziet er heerlijk uit!!

Net bisque de homard op Vanavond frietjes, salade en zalm
Yannick567maandag 5 april 2010 @ 15:38
Vanochtend van die kleine afbakbroodjes met smeerkaas en melk, net een zakje Snack aJacks crispy caramel en vanavond eten we hutspot geloof ik.



die rollade ziet er goed uit
Windigomaandag 5 april 2010 @ 17:30
Vanavond gebakken roseval aardappeltjes met knof rozemarijn en maldon zeezout (gebakken in ganzenvet), met een frisse groene salade. Meer is niet nodig, de ingrediënten spreken voor zich

Ben met mijn lief bij de sligro geweest
Marlalalamaandag 5 april 2010 @ 17:44
Geroerbakte spuitjes, filetlapjes en ik moet maar even een woksaus verzinnen....
Eet smakelijk allemaal!
MalaCocineramaandag 5 april 2010 @ 18:16
De Halal Pizza van de AH
KiwiTjuHhmaandag 5 april 2010 @ 19:15
Wij hadden meloen met parmaham, spaghetti met sla erbij en vers fruit als toetje
Yankeemaandag 5 april 2010 @ 19:23
Franziskaner Weissbiertje en zo een pizza Mafyoza
motorbloempjemaandag 5 april 2010 @ 19:31
spinaziesoep en lasagne
stavromulabetamaandag 5 april 2010 @ 20:01
quote:
Op maandag 5 april 2010 17:30 schreef Windigo het volgende:
Vanavond gebakken roseval aardappeltjes met knof rozemarijn en maldon zeezout (gebakken in ganzenvet), met een frisse groene salade. Meer is niet nodig, de ingrediënten spreken voor zich

Ben met mijn lief bij de sligro geweest
Aardappelen, rozemarijn en ganzevet... Dat kan alleen maar geweldig zijn!

Bij mij was het, in voorbereiding op m'n fietsvakantie in the UK volgende week, een Cornish Pastry

En nu is het tijd voor koffie
Mirjammaandag 5 april 2010 @ 21:19
een bak yoghurt met een moes van druiven en kiwi (door de bl;ender gemikt) bij gebrek aan trek en zin in eten
numero_unodinsdag 6 april 2010 @ 08:56
en een goedemorgen perzik.

vanavond wordt een baggermaaltijd omdat ik tot 20:00 op kantoor moet zitten en dan alle supermarkten dicht zijn
FutureFairytaledinsdag 6 april 2010 @ 09:48
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 08:56 schreef numero_uno het volgende:
en een goedemorgen perzik.

vanavond wordt een baggermaaltijd omdat ik tot 20:00 op kantoor moet zitten en dan alle supermarkten dicht zijn
ach, bagger is ook weleens lekker toch

Ik heb thee en een plakje amandelstol
numero_unodinsdag 6 april 2010 @ 10:02
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 09:48 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

ach, bagger is ook weleens lekker toch

Ik heb thee en een plakje amandelstol
Ik probeer wat gezonder te eten tijdens de TEFAF ook elke dag op kantoor gezeten en elke dag 'gebeld'
Windigodinsdag 6 april 2010 @ 12:12
Een pistoletje met crottin de chavignol en een glaasje priklimonade
Karinadinsdag 6 april 2010 @ 12:14
Nu een snee brood met cervelaatworst en een snee brood met kaas en een sinaasappel.
pen-guindinsdag 6 april 2010 @ 14:04
Klein bakje pasta carbonara, brandstof omdat ik straks aan het werk moet.
FutureFairytaledinsdag 6 april 2010 @ 14:18
2 broodjes kroket
Windigodinsdag 6 april 2010 @ 14:22
Vanavond macaroni met een saus van tomaten, aubergine en pittig gehakt met mozzarella en pecorino
numero_unodinsdag 6 april 2010 @ 15:01
net een stokbroodje filet americain met een blikje cola
misschien dat ik er dadelijk nog een stokbroodje neem dan hoef ik vanavond minder bagger te eten
uniekhoorndinsdag 6 april 2010 @ 15:52
Vanavond bami met ham, daarbij satestokjes, satesaus, kroepoek, miniloempia, augurkjes, gebakken ei, atjar en chilisaus.
Komkommersalade erbij
Tezzdinsdag 6 april 2010 @ 16:04
Aardappel/venkel-purree, braadworst en sugarsnaps!
numero_unodinsdag 6 april 2010 @ 16:06
ijskoud blikje cola
Redcoondinsdag 6 april 2010 @ 16:10
Ik heb werkelijk geen flauw idee! Zo heb ik het graag.
LieLiedinsdag 6 april 2010 @ 16:34
Stoompakketje met paprika, ui, kastanjechampignons en gemarineerde varkenshaas.
_Hestia_dinsdag 6 april 2010 @ 17:01
Ik eet vanavond in het theater:

Voorgerecht
Ciabatta met (kruiden)boter en carpaccio van runderhaas met pijnboompitjes en parmezaanse kaas

Hoofdgerecht
Cordon bleu met garnituur van champignons, ui en paprika, geserveerd met witlof, parijse aardappeltjes en gemengde sla

Nagerecht
Etagere met mousse van aardbeien, vers fruit salade en bonbonnetjes
Lief-visjedinsdag 6 april 2010 @ 18:11
Witte boontjes in tomatensaus met slavinken en aardappels. En veldsla er nog bij
Windigodinsdag 6 april 2010 @ 18:39
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 14:22 schreef Windigo het volgende:
Vanavond macaroni met een saus van tomaten, aubergine en pittig gehakt met mozzarella en pecorino
Had opeens zin in wat anders, en heb gele curry gemaakt met aardappel, wortel en mango.. De beste curry die ik ooit gemaakt heb! Hij is zoooo lekker geworden Jammer dat ik geen camera heb..

Als toetje heb ik chocolademousse met frambozen en geraspte butterscotch
KiwiTjuHhdinsdag 6 april 2010 @ 20:04
Aardappels, worteltjes en karbonade.
FutureFairytaledinsdag 6 april 2010 @ 20:23
aardappel anders, witlof ham/kaas + overgebleven varkenshaas en kipfilet/bacon van de gourmet
KiwiTjuHhwoensdag 7 april 2010 @ 08:58
Net yoghurt met muesli gehad en glaasje sinasappelsap.
FutureFairytalewoensdag 7 april 2010 @ 09:35
thee en paasstol
numero_unowoensdag 7 april 2010 @ 09:37
2 dubbele bammetjes
1 met pindakaas en 1 met grillworst en een beetje mosterd
Windigowoensdag 7 april 2010 @ 10:22
Een pistoletje met brie en een bakje huisgemaakte lemoncurd met frambozen En een pot citroenthee
motorbloempjewoensdag 7 april 2010 @ 10:34
kreeg ontbijt op bed van mijn

croissantjes met brie en honing versgeperste jus d'orange en een mok melk

en als lunch pistoletje met filet a (had hij ook nog gehaald voor ontbijt maar dat kreeg ik echt niet weg om half 8

en vanavond gaan we tapa's eten
Cyntiaawoensdag 7 april 2010 @ 10:41
Thee met een chocolaatje (of 2, 3, ....)
Stansfieldwoensdag 7 april 2010 @ 15:42
Vanavond moet ik even snel wat voor mezelf maken. Nog geen idee wat.
Windigowoensdag 7 april 2010 @ 16:05
Vanavond tabouleh (couscoussalade met geitenkaas, komkommer, tomaat, peterselie en ras el hanout) en Marokkaanse worstjes

Als toetje lemoncurd met verse frambozen
Underdoggywoensdag 7 april 2010 @ 17:31
Pasta met cherry tomaatjes, paprika, courgette, champignons en ham uit de oven (in roomsausje). Lekker knapperig kaaslaagje bovenop en smullen maar! Daarbij een komkommersalade met zelf gemaakt honing-mosterd-tijmsausje.
FutureFairytalewoensdag 7 april 2010 @ 18:29
quote:
Op woensdag 7 april 2010 17:31 schreef Underdoggy het volgende:
Pasta met cherry tomaatjes, paprika, courgette, champignons en ham uit de oven (in roomsausje). Lekker knapperig kaaslaagje bovenop en smullen maar! Daarbij een komkommersalade met zelf gemaakt honing-mosterd-tijmsausje.
lekker heur!

Ik at net snijbonen met champignon/wijnsaus en een satéschnitzel
MalaCocinerawoensdag 7 april 2010 @ 19:16
Thaise roerbakmix van kies en kook, met kebab en een biertje
KiwiTjuHhwoensdag 7 april 2010 @ 20:02
Wij hadden stampot hutspot met een laagje kaas uit de oven en een metbal
uniekhoornwoensdag 7 april 2010 @ 20:35
Rijst met sojasaus, chinese kruiden en chilisaus, wort/dopewten, spinazie, sla, gemarineerde tilapiafilet gegrild.
FutureFairytalewoensdag 7 april 2010 @ 22:23
erge trek (net terug van zwemmen), dus een krentenbol met kaas gaat er goed in
renzelldonderdag 8 april 2010 @ 09:57
Vanavond volkoren spaghetti met pompoen, geitenkaas, rucola en geroosterde pijnboompitjes. Nu al zin in.

Maar straks eerst nog lekker lunchen met een vriendin.
Windigodonderdag 8 april 2010 @ 10:10
Nu een pistoletje met brie, een bakje yoghurt met chococornflakes en een pot thee.

Vanavond maak ik kipfilet met champignon-roomsaus, frietjes en broccoli voor vriendlief
motorbloempjedonderdag 8 april 2010 @ 10:12
gisteren met tapa's gaan eten voor mijn verjaardag. Héérlijk.

Hadden maiskolfjes, lamsballetjes, visstoofpotje, bataat, makreel, empanada's, spinazieflapjes en toe een 'stefaantje': chocolade fondant (perféct!) met jasmijn-sinaasappelijs héérlijk!

En nu, een banaan want ik ga zo spinnen
Rianndonderdag 8 april 2010 @ 11:13
Wat is bataat eigenlijk?
Windigodonderdag 8 april 2010 @ 11:44
quote:
Op donderdag 8 april 2010 11:13 schreef Riann het volgende:
Wat is bataat eigenlijk?
Een vorm van zoete aardappels. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zoete_aardappel

Klinkt trouwens heerlijk, MoBlo!
FutureFairytaledonderdag 8 april 2010 @ 11:50
quote:
Op donderdag 8 april 2010 10:12 schreef motorbloempje het volgende:
gisteren met tapa's gaan eten voor mijn verjaardag. Héérlijk.

Hadden maiskolfjes, lamsballetjes, visstoofpotje, bataat, makreel, empanada's, spinazieflapjes en toe een 'stefaantje': chocolade fondant (perféct!) met jasmijn-sinaasappelijs héérlijk!

En nu, een banaan want ik ga zo spinnen
aparte en lekkere tapas zeg, waar heb je gegeten?

Ik heb een grote mergpijp (wat een vieze naam voor een koekje eigenlijk, wie verzint dat?) van een collega met thee
Windigodonderdag 8 april 2010 @ 12:08
quote:
Op donderdag 8 april 2010 11:50 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

aparte en lekkere tapas zeg, waar heb je gegeten?

Ik heb een grote mergpijp (wat een vieze naam voor een koekje eigenlijk, wie verzint dat?) van een collega met thee
Mergpijpjes van vee waren vroeger een delicatesse. Ik heb een opa die regelmatig een stukje rundermerg uitlepelde en op brood smeerde, daar komt de naam van die koekjes vandaan. Hard van buiten, zacht en romig vanbinnen. Of het lekker is is een hele andere vraag, maar vroeger werd het relatief veel gegeten.
#ANONIEMdonderdag 8 april 2010 @ 12:23
quote:
Op donderdag 8 april 2010 09:57 schreef renzell het volgende:
Vanavond volkoren spaghetti met pompoen, geitenkaas, rucola en geroosterde pijnboompitjes. Nu al zin in.

Maar straks eerst nog lekker lunchen met een vriendin.
klinkt erg lekker renzell! wij eten hetzelfde als gister:bami goreng met sate ajam, gebakken uitjes en pindasaus... lekker makkelijk
LieLiedonderdag 8 april 2010 @ 12:39
Vanavond weet ik niet, eten we niet thuis
Nu zo een geroosterd broodje met vermoedelijk kipfilet..
ColdFeetdonderdag 8 april 2010 @ 13:13
Klein bakje yoghurt. Akelig beestje overgehouden aan ons laatste etentje op reis
Rianndonderdag 8 april 2010 @ 14:17
beschuitje met eiersalade
LieLiedonderdag 8 april 2010 @ 14:26
Kopje thee met een plakje ontbijtkoek
-Mellow-donderdag 8 april 2010 @ 15:14
nu yoghurt met banaan en maple syrup.

Vanavond een groentencurry met brocolli en zoete aardappel. Verse naan erbij
-Mellow-donderdag 8 april 2010 @ 15:17
quote:
Op donderdag 8 april 2010 12:08 schreef Windigo het volgende:

[..]

Mergpijpjes van vee waren vroeger een delicatesse. Ik heb een opa die regelmatig een stukje rundermerg uitlepelde en op brood smeerde, daar komt de naam van die koekjes vandaan. Hard van buiten, zacht en romig vanbinnen. Of het lekker is is een hele andere vraag, maar vroeger werd het relatief veel gegeten.
Het is inderdaad heerlijk. Ik smeer wel eens merg op een broodje als ik osso buco heb gemaakt. De smaak van merg lijkt een beetje op een combi tussen boter en spek vind ik.
uniekhoorndonderdag 8 april 2010 @ 15:24
Net een paar rauwe worteltjes en een krentenbol roomboter en kaas

Straks nog een wasa knackerbrod met eiersalade.

Vanavond, witlof ham en veel kaas uit de oven met gekookte aardappels
Shark.Baitdonderdag 8 april 2010 @ 15:29
Japans bij de Shabu^2 (over 2.5 uur pas )
Miss_parapludonderdag 8 april 2010 @ 16:03
capucijners met dobbelspek en uitjes .
Toetje: dubbelvla
motorbloempjedonderdag 8 april 2010 @ 16:05
quote:
Op donderdag 8 april 2010 11:50 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

aparte en lekkere tapas zeg, waar heb je gegeten?

Ik heb een grote mergpijp (wat een vieze naam voor een koekje eigenlijk, wie verzint dat?) van een collega met thee
Ze hadden ook de meer 'standaard', zoals patatas bravas en dat soort ongein maar we gaan daar meestal voor de leuke originele dingen. ZO hebben ze ook witvis met bosbessenmascarpone

De Ontmoeting heet 't, in Nijmegen
#ANONIEMdonderdag 8 april 2010 @ 16:57
Straks als avondeten echte Duitse Bratwursten.
FutureFairytaledonderdag 8 april 2010 @ 17:48
quote:
Op donderdag 8 april 2010 16:05 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ze hadden ook de meer 'standaard', zoals patatas bravas en dat soort ongein maar we gaan daar meestal voor de leuke originele dingen. ZO hebben ze ook witvis met bosbessenmascarpone

De Ontmoeting heet 't, in Nijmegen
ah jammer dat het zo ver is..
Ik eet vnv pijpen met saus (zoals mn moeder dat noemt)
MalaCocineradonderdag 8 april 2010 @ 18:15
AH Excellence roomyoghurt met bosbessen
Cyntiaadonderdag 8 april 2010 @ 18:33
Champignonroompasta met kipfilet, ham en ui.
Boze_Appeldonderdag 8 april 2010 @ 19:34
Net een andijviestampot naar binnen gewerkt en de rest van de avond whisky (en water)

Whiskyproeverij.
renzellvrijdag 9 april 2010 @ 07:29
Zachtgekookt eitje + thee, veel.
Riannvrijdag 9 april 2010 @ 08:27
een klein senseo kopje vanille vla
Windigovrijdag 9 april 2010 @ 08:39
Zometeen thee en twee boterhammen met roomboter en mokka royal
#ANONIEMvrijdag 9 april 2010 @ 08:47
thee en ik ben inmiddels onpasselijk van de honger dus zo even roerei met tomaat, kaas en bacon maken
Tezzvrijdag 9 april 2010 @ 09:32
Nu een worstebroodje.

Vanavond groene asperges, beenham en een gepocheerd eitje!
FutureFairytalevrijdag 9 april 2010 @ 09:46
Vanavond uit eten!

De Oude School
motorbloempjevrijdag 9 april 2010 @ 09:53
Vandaag pastasalade

Morgen:

BBQ!
Zelfgemaakte hamburgers, kipsate, spare-ribs, bonenburgers en gevulde aubergine
Erbij couscous, pastasalade en brood en zelfgemaakte pindasaus!

Zondag:
Vooraf: wortel-gember-soep
Hoofd: Curry met kruidige rijst en naan erbij
Na: griekse yoghurt met honing en walnoten

heb er nu al zin in!
Cyntiaavrijdag 9 april 2010 @ 09:53
Nu een gebakje! (nr. 2 deze week )

Vanavond aardappelschijfjes met kruiden, tartaartje en komkommersalade.
-Mellow-vrijdag 9 april 2010 @ 11:32
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 09:53 schreef motorbloempje het volgende:
Vandaag pastasalade

Morgen:

BBQ!
Zelfgemaakte hamburgers, kipsate, spare-ribs, bonenburgers en gevulde aubergine
Erbij couscous, pastasalade en brood en zelfgemaakte pindasaus!

Zondag:
Vooraf: wortel-gember-soep
Hoofd: Curry met kruidige rijst en naan erbij
Na: griekse yoghurt met honing en walnoten

heb er nu al zin in!
bonenburgers? fill me in
motorbloempjevrijdag 9 april 2010 @ 11:33
recept van Ainsley, goedgekeurd door CF en Mini_rulez:

http://groups.yahoo.com/group/vegetariers/message/1598

recept staat hier
-Mellow-vrijdag 9 april 2010 @ 11:34
Ah thx, beetje zelfde idee als zijn kikkererwten burgers uit de BBQ bible.
motorbloempjevrijdag 9 april 2010 @ 11:36
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 11:34 schreef -Mellow- het volgende:
Ah thx, beetje zelfde idee als zijn kikkererwten burgers uit de BBQ bible.
yup!

de couscoussalade die ik erbij maak is de spicy Casablanca couscous die vind ik zo ONTZETTEND lekker
Yankeevrijdag 9 april 2010 @ 11:40
koffie
renzellvrijdag 9 april 2010 @ 12:29
Wat gaat er door die Casablanca couscous motorbloem? Ik zoek al tijden lekkere recepten met couscous.
Die burgers lijken me ook niet te versmaden trouwens!

Hier vanavond pannenkoeken. Het viert zijn vijfde. Hoewel ik denk dat ik voor mezelf snel even een salade in elkaar draai. Ben niet dol op pannenkoeken.

[ Bericht 13% gewijzigd door renzell op 09-04-2010 13:57:09 ]
-Mellow-vrijdag 9 april 2010 @ 13:22
Meegranenbroodje met spinazie en garnalensalade + Cappuccino
uniekhoornvrijdag 9 april 2010 @ 14:49
Ik denk: shoarma, sparerib, friet,knoflooksaus, rode saus en rauwkost
Windigovrijdag 9 april 2010 @ 15:02
Ik maak vanavond bami goreng Als toetje hebben we vanillevla met perzik en slagroom.
FutureFairytalevrijdag 9 april 2010 @ 15:35
ik had als lunch een zelfgemaakte 'Chicken Sensation'.
Een kipburger met honingmosterdsaus, rode ui, sla en tomaat op een zacht puntje
motorbloempjevrijdag 9 april 2010 @ 15:41
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 12:29 schreef renzell het volgende:
Wat gaat er door die Casablanca couscous motorbloem? Ik zoek al tijden lekkere recepten met couscous.
Die burgers lijken me ook niet te versmaden trouwens!

Hier vanavond pannenkoeken. Het viert zijn vijfde. Hoewel ik denk dat ik voor mezelf snel even een salade in elkaar draai. Ben niet dol op pannenkoeken.
Spicy Casablanca Couscous


You need:

Oil (supposed to be olive)
1 garlic clove, finely chopped
1 teaspoon ground paprika
1 teaspoon ground coriander
1 tablespoon ground cumin
1 red onion, or 6 spring onions
350ml veg stock & few saffron strands
225 gram couscous
2 red chillies, chopped and de-seeded
50g toasted pine nuts
the juice and grated peel of 1 lemon

***********************************************

Heat the oil in a pan, and add the garlic, paprika, coriander and cumin. Fry this for a minute. Then add the stock, saffron and the onions. Bring to the boil, and pour the couscous in. Remove from heat, stir well, and cover the pan with a tight lid. Leave for 5 mins.

The pine nuts can now be toasted in a dry frying pan, over a high heat, for a couple of minutes, until they go slightly brown.

Once the couscous has soaked in all the water, add the chillies, lemon juice and peel, and the nuts.

Stir.

Eat.

Yum.

Ainsley is mijn held
Redcoonvrijdag 9 april 2010 @ 15:48
Zelfgemaakte pizza tono! (hopelijk )
LieLievrijdag 9 april 2010 @ 15:57
Wraps met gegrilde groenten, gegrilde biefstuk en zelfgemaakte tzatziki
ArtemisQvrijdag 9 april 2010 @ 18:22
Spinaziequiche met cashewnoten. Had voor de eerste keer het deeg zelf gemaakt, was wel een geslaagd experiment
MalaCocineravrijdag 9 april 2010 @ 18:28
Tonijn pizza (AH) en een mini flesje rode wijn
KiwiTjuHhvrijdag 9 april 2010 @ 18:34
Net een loempia gehaald
Windigozaterdag 10 april 2010 @ 06:43
Zometeen yoghurt met chococornflakes en een pot thee.
Heidi-zaterdag 10 april 2010 @ 08:08
Thee.

wat kun je het beste eten als je buikgriep hebt? Heb al 3 dagen vrijwel niets gehad omdat elk soort voedsel me laat voelen. Het voelt op dit moment of ik net enorm veel heb gegeten ook.
Riannzaterdag 10 april 2010 @ 09:15
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 08:08 schreef Heidi- het volgende:
Thee.

wat kun je het beste eten als je buikgriep hebt? Heb al 3 dagen vrijwel niets gehad omdat elk soort voedsel me laat voelen. Het voelt op dit moment of ik net enorm veel heb gegeten ook.
beschuitje
D_Azaterdag 10 april 2010 @ 09:20
Cruesli met choco en koffie
Heidi-zaterdag 10 april 2010 @ 09:20
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 09:15 schreef Riann het volgende:

[..]

beschuitje
Ja, dat wist ik, maar na 3 dagen begint mijn energie wel op te raken .

OT. Again : Thee
Schipholzaterdag 10 april 2010 @ 09:31
Vanavond eten we:



Enchilada's!!
FutureFairytalezaterdag 10 april 2010 @ 12:14
broodje met geklutst ei, kaas en ham. Sinaasappeltje en thee erbij
MalaCocinerazaterdag 10 april 2010 @ 12:34
Afbakstokbroodje kruidenboter van de Aldi
_Hestia_zaterdag 10 april 2010 @ 13:11
vanavond lekker uit eten
Crutchzaterdag 10 april 2010 @ 13:15
Ik ga nu de frituurpan aanzetten
vossszaterdag 10 april 2010 @ 13:16
Ontbijt, zachte broodjes met jonge kaas

Al had ik liever ook vette hap nu
FutureFairytalezaterdag 10 april 2010 @ 13:28
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 13:16 schreef vosss het volgende:
Ontbijt, zachte broodjes met jonge kaas

Al had ik liever ook vette hap nu
Kater?
Arizonazaterdag 10 april 2010 @ 14:41
Nu een fruithapje van verkruimelde liga, een geprakte banaan en het sap van twee sinaasappels. Een babyhapje ja, maar ik vind het zo lekker .
Snaavelzaterdag 10 april 2010 @ 14:42
Heb net nog een stuk sparerib op met joppiesaus , en daarna 4 pannenkoeken met veel slagroom, en veel hagelslag...

en wat we vanavond eten? weet ik niet.. moet vroeg weg..dus zal denk ik wel een maaltijdsalade worden..
DarkElfzaterdag 10 april 2010 @ 15:31
net buiten de deur geluncht: gebakken kabeljauw met witloof en appeltjes in roomsaus

vanavond maak ik kastanjechampignon/bleekselderijrisotto met erbij gebakken pancetta
Karinazaterdag 10 april 2010 @ 16:44
Zometeen: een warm broodje kip-saté en een grote Italiaanse bol met lever en pekelvlees, halfom dus, met mosterd en peper en zout erop.
vossszaterdag 10 april 2010 @ 16:48
Dalijk zelfgemaakte pizza
vossszaterdag 10 april 2010 @ 16:49
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 13:28 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Kater?
Nee hoor, dat viel zat mee
Het is gewoon dat ik vette hap extreem lekker vind.
Tezzzaterdag 10 april 2010 @ 20:06
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 15:31 schreef DarkElf het volgende:
net buiten de deur geluncht: gebakken kabeljauw met witloof en appeltjes in roomsaus

vanavond maak ik kastanjechampignon/bleekselderijrisotto met erbij gebakken pancetta


Mijn dochter en ik aten vandaag een salade met sugarsnaps, groene asperges en seranoham. Daarbij een paar slierten brede pasta (ben de naam kwijt, hihi) met truffelolie, parmezaan, kastanje champignons en gehakte walnoten. Het was heerlijk!
evo87zaterdag 10 april 2010 @ 20:08
noodles, met kip, groenten en een vage zelfgemaakte curry roerbaksaus met tomatenprut, cocosmelk, knof/gember/ui/rode peper en veel curry poeder. Best lekker
KiwiTjuHhzaterdag 10 april 2010 @ 20:14
Wij hadden biefstuk met gebakken champignons, uien en spekjes met stroganoff saus en verse frietjes
FutureFairytalezaterdag 10 april 2010 @ 20:25
andijvie met satégehaktballen
Marlalalazaterdag 10 april 2010 @ 20:37
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 16:44 schreef Karina het volgende:
Zometeen: een warm broodje kip-saté en een grote Italiaanse bol met lever en pekelvlees, halfom dus, met mosterd en peper en zout erop.
Ohhww....ik heb vandaag de ingeblikte nasi geprobeerd. Ik hoop dat ik de ochtend haal
renzellzaterdag 10 april 2010 @ 21:00
Ik had een heerlijke zelfgemaakte tomatensaus van kerstomaatjes met heel veel verse basilicum (eerste oogst van het zelfkweekproject ), knoflook en parmesaan. Daar doorheen pittige gehaktballetjes (met sjalotten en pepertjes) en broccoli. Dit samen met wat volkorenpenne was simpel, edoch heerlijk.
Curiosityzaterdag 10 april 2010 @ 21:24
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 20:37 schreef Marlalala het volgende:

[..]

Ohhww....ik heb vandaag de ingeblikte nasi geprobeerd. Ik hoop dat ik de ochtend haal
Karinazaterdag 10 april 2010 @ 21:26
quote:
Op zaterdag 10 april 2010 20:37 schreef Marlalala het volgende:

[..]

Ohhww....ik heb vandaag de ingeblikte nasi geprobeerd. Ik hoop dat ik de ochtend haal
Ik heb het net gelezen, ik laat het aan me voorbijgaan
ArtemisQzaterdag 10 april 2010 @ 21:36
Net mac & cheese uit de oven met tomaat gegeten, was de eerste keer, maar lijkt me een goede bodem voor een avondje stappen, vullen dat t doet!
#ANONIEMzondag 11 april 2010 @ 08:40
10% vet yoghurt met aardbeien, een trosje druiven, thee, sinaasappels met grapefruit geperst en een zacht gekookt eitje van onze eigenste kipkes
heavenstarzondag 11 april 2010 @ 08:44
nu: koffie

Vanavond: Italiaanse gehaktballen met vers gemaakt tomatensaus+ verse pasta+ sla

DarkElfzondag 11 april 2010 @ 09:16
vanmiddag maak ik voor de lunch een taartje van gerookte zalm en veel groenten met een dressing van mosterd, olie en wat citroensap. (verder zit er oa in : gerookte zalm dus wortel, bleekselderij, zwarte olijven, cherry tomaatjes, avocado....)

dit dus

erbij wat brood met boter. erg lekker
evo87zondag 11 april 2010 @ 09:51
homemade krentenbrood met spijs en een stuk geroosterd brood met iberico ham, buffelmozarella en stukjes tomaat....
Riannzondag 11 april 2010 @ 11:04
voor de lunch maak ik preisoep
-Mellow-zondag 11 april 2010 @ 11:19
Ontbijten met een kaneel-kardemombroodje en cappuccino
Yankeezondag 11 april 2010 @ 11:22
Eerst maar eens een kopje thee, zo wat broodjes en daarna zien we wel weer verder
#ANONIEMzondag 11 april 2010 @ 11:31
net een bakje watermeloen en 2 pruimen op voor de lunch een tomaat-fetasalade en een stukje turksbrood met hummus en een stukje met auberginepuree
KiwiTjuHhzondag 11 april 2010 @ 12:11
Vooral gebak en hapjs etc, ben morgen jarig maar vier mijn verjaardag vandaag
lies1947zondag 11 april 2010 @ 12:14
ik heb vanochtend al een grote pan spaghetti-saus gemaakt.
dus we eten vanavond spaghetti met bolognese-saus.
het ruikt heerlijk in huis.
wat overblijft, vries ik in, gemakkelijk voor een luie of juist drukke dag.
kan eventueel ook door de macaroni of bruine bonen.
motorbloempjezondag 11 april 2010 @ 12:23
gisteren gebbq-ed met lamsribjes, hamburgers, kipsaté, pindasaus, couscous en falafel (ja, dat ging niet zo lekker op de bbq en zijn dus gebakken uiteindelijk, en de bonenburgers zijn dus veranderd in deze falafel )

vanavond eten we wortel-gembersoep vooraf en curry (mild curry paste, patak's) met kip, groenten en rijst
MalaCocinerazondag 11 april 2010 @ 13:32
Warme Borek met feta en een klein flesje wijn
Yankeezondag 11 april 2010 @ 13:53
quote:
Op zondag 11 april 2010 13:32 schreef MalaCocinera het volgende:
Warme Borek met feta en een klein flesje wijn
Dat lijkt me best lekker, wat is een goed recept daarvoor?
uniekhoornzondag 11 april 2010 @ 15:50
tomaten-groentesoep met ballen en veel groente.

Zelfgemaakte hamburgers met gegrilde sjalotten, champignons, courgette, paprika, knoflook en kruiden (peterselie vergeten verdorie) met een meergranenbol.
Voor de fris wat gesneden tomaat, ui, komkommer, augurk en rabarber.
Curiosityzondag 11 april 2010 @ 16:26
Noodlesoep met gemarineerde kipfilet.
numero_unozondag 11 april 2010 @ 16:44
quote:
Op zondag 11 april 2010 12:11 schreef KiwiTjuHh het volgende:
Vooral gebak en hapjs etc, ben morgen jarig maar vier mijn verjaardag vandaag
gefeliciteerd alvast
#ANONIEMzondag 11 april 2010 @ 17:09
quote:
Op zondag 11 april 2010 12:23 schreef motorbloempje het volgende:
gisteren gebbq-ed met lamsribjes, hamburgers, kipsaté, pindasaus, couscous en falafel (ja, dat ging niet zo lekker op de bbq en zijn dus gebakken uiteindelijk, en de bonenburgers zijn dus veranderd in deze falafel )

vanavond eten we wortel-gembersoep vooraf en curry (mild curry paste, patak's) met kip, groenten en rijst
Lekkere dingen eet jij als ik dit allemaal zo lees, Motorbloempje.

Zit nu aan een biertje en straks macaroni eten met kleine gehaktballen erin.
Underdoggyzondag 11 april 2010 @ 17:36
Vanavond zelf pizzaatje maken (wel valsspelen met de pizzakit van de AH). Genoeg ingrendiënen om goed te beleggen. Jalapeños, parmaham, buffelmozzarella, paprika, champignons, cherry tomaatjes. Eens kijken waar we zin in hebben!

Overigens zal het wel later worden gezien er nog een heleboel meringues in de oven zitten. Die worden echt geweldig!
MalaCocinerazondag 11 april 2010 @ 18:05
quote:
Op zondag 11 april 2010 13:53 schreef Yankee het volgende:

[..]

Dat lijkt me best lekker, wat is een goed recept daarvoor?
Ik woon in Rotterdam, gewoon ff alle Turken in de buurt uitgebrobeerd om te kijken welke de lekkerste heeft

Straks roti met een biertje erbij
Windigozondag 11 april 2010 @ 18:13
Gebakken aardappels, visburger, komkommersalade. Ik had geen zin om het mezelf moeilijk te maken vandaag

Als toetje bosvruchtenyoghurt
KiwiTjuHhzondag 11 april 2010 @ 21:02
Net nog even een beetje macaroni gegeten
numero_unomaandag 12 april 2010 @ 09:07
nu een lekker

Het enige wat ik merk is dat sinds ik een geregeld full time leven heb toch echt moet gaan ontbijten.
Ik krijg alleen niks door mijn keel heen. Iemand ideeen?
#ANONIEMmaandag 12 april 2010 @ 09:22
quote:
Op maandag 12 april 2010 09:07 schreef numero_uno het volgende:
nu een lekker

Het enige wat ik merk is dat sinds ik een geregeld full time leven heb toch echt moet gaan ontbijten.
Ik krijg alleen niks door mijn keel heen. Iemand ideeen?
Heb ik ook 's ochtends het eerste uur nadat ik wakker ben. Ik neem altijd gewoon brood mee in een boterhamzakje als ik weg moet.

Nu koffie en straks croissantjes.
Shark.Baitmaandag 12 april 2010 @ 09:49
een verse muffin met chocolade stukjes
FutureFairytalemaandag 12 april 2010 @ 11:05
sultana en veel thee
motorbloempjemaandag 12 april 2010 @ 11:09
gisteren en zaterdag héérlijk gegeten

en vandaag restjes bestaande uit couscous, falafel en wat mild curry met kip
wendy79maandag 12 april 2010 @ 12:17
heb hier een heerlijke stoofschotel opstaan, het ruikt verrukkelijk
pellie1973maandag 12 april 2010 @ 12:32
tagliatella met garnalenroomsaus en wat tonijn
#ANONIEMmaandag 12 april 2010 @ 12:34
groot glas druivensap wat ik net gemaakt heb, en een schaaltje druiven wat ik apart had gehouden. lang leve de sapcentrifuge
FutureFairytalemaandag 12 april 2010 @ 13:32
Net 2 bolletjes yorkham en kaas, sinaasappel en banaan.
Vnv restje macaroni, saté'tje erbij of vissticks (trek in)
Shark.Baitmaandag 12 april 2010 @ 13:47
vette hema hotdog
uniekhoornmaandag 12 april 2010 @ 15:55
2 kommetjes tomaten-groentesoep

Bloemkool, gekookte aardappelen, rode kool, rabarber, komkommersalade en saucijs
Tezzmaandag 12 april 2010 @ 18:17
Manlief heeft gekookt vandaag: een kotelet, snijbonen en aardappels met jus. Smaakte best aardig!
MalaCocineramaandag 12 april 2010 @ 18:40
Van die voorverpakte cakejes, ze heten DAN KEK volgens de verpakking Eentje met cacoa en hazelnoot en de ander is mozaik erbij een groot glas thee
Lief-visjemaandag 12 april 2010 @ 18:54
Snijboontjes met aardappel en een filetlapje.
vosssmaandag 12 april 2010 @ 18:56
Friet met een spiegeleitje
KiwiTjuHhmaandag 12 april 2010 @ 19:14
Zometeen toch nog maar een gebakje
FutureFairytalemaandag 12 april 2010 @ 19:30
quote:
Op maandag 12 april 2010 18:17 schreef Tezz het volgende:
Manlief heeft gekookt vandaag: een kotelet, snijbonen en aardappels met jus. Smaakte best aardig!
smaakte best aardig in de zin van: "voor mn man dan" of vond je het écht aardig?
#ANONIEMmaandag 12 april 2010 @ 19:45
Vanavond lekker simpel: Roerei met zalm en een bosuitje op brood met boter, wat cherrytomaatjes erbij en als toetje mango met kwark.
progjemaandag 12 april 2010 @ 19:46
Een lente groenten stoofpotje met merguez
wendy79maandag 12 april 2010 @ 20:21
quote:
Op maandag 12 april 2010 19:46 schreef progje het volgende:
Een lente groenten stoofpotje met merguez
oh heb je daar een receptje van?
progjemaandag 12 april 2010 @ 20:32
Nou het is van Jamie Oliver.. zal eens zoeken of het misschien al op internet staat
LeeHarveyOswaldmaandag 12 april 2010 @ 20:44
Riblappen met oa. kaneel, steranijs, ontbijtkoek, marsalawijn, en een hand vol andere kruiden opstaan

Die staan er al en nog even. Laat eten vandaag
droomvrouwtjemaandag 12 april 2010 @ 21:03
vlinderpasta met saus uit een potje.. had geen zin om voor mij alleen uitgebreidt te koken dat doe ik morgen wel weer
progjemaandag 12 april 2010 @ 21:46
quote:
Op maandag 12 april 2010 20:21 schreef wendy79 het volgende:

[..]

oh heb je daar een receptje van?
typ het morgen ofzo ff voor je over
Karinamaandag 12 april 2010 @ 21:48
Beetje chips en een glas jus d'orange.
DarkElfdinsdag 13 april 2010 @ 06:19
net yoghurt op. Voor vanavond maak ik een tomaat / venkel soepje met erbij wat brood met boter.
Raissadinsdag 13 april 2010 @ 08:03
Vanavond wraps
Enfermeradinsdag 13 april 2010 @ 10:05
Vanochtend yoghurt met appel, banaan en muesli en een kop thee
progjedinsdag 13 april 2010 @ 10:06
vanmiddag een simpele salade met tomaat, rode ui, augurk, gekookt eitje
Beetje goede olijfolie en balsamico als dressing
wendy79dinsdag 13 april 2010 @ 10:31
quote:
Op maandag 12 april 2010 21:46 schreef progje het volgende:

[..]

typ het morgen ofzo ff voor je over
super.. dank je
Windigodinsdag 13 april 2010 @ 11:36
Vanmiddag stokbrood met brie, thee, en frambozen met huisgemaakte lemoncurd
Enfermeradinsdag 13 april 2010 @ 12:59
Wit bolletje met roerei
FutureFairytaledinsdag 13 april 2010 @ 13:58
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 12:59 schreef Enfermera het volgende:
Wit bolletje met roerei
jummie, ik zelfgemaakt broodje hamburger. Vnv geen idee. Eet samen met mn jongste zusje (17) dus moet ff wat verzinnen wat ze lekker vind
Enfermeradinsdag 13 april 2010 @ 14:03
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 13:58 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

jummie, ik zelfgemaakt broodje hamburger. Vnv geen idee. Eet samen met mn jongste zusje (17) dus moet ff wat verzinnen wat ze lekker vind
Ook lekkerr

Ik vanavond kropsla met feta, tomaat, komkommer, bosuitje, en wat balsamico-olijfolie dressing. Daarbij zelfgemaakte patatjes uit de oven, als ik nog zin heb een hamburger maar dat weet ik nog niet
-Mellow-dinsdag 13 april 2010 @ 14:40
kaneel-kardemomnomnomnom broodje

motorbloempjedinsdag 13 april 2010 @ 14:48
vanavond een broodje zelfgemaakte hamburger, met erbij 'iets van groente wat heel gezond is'. Weet alleen nog niet wat. Iemand nog ideeen?
Bluesdinsdag 13 april 2010 @ 14:49
Gegrilde aubergine of tomaten ontvellen en grillen. Daaronder mozarella of iets van kaas, ijsbergsla en tussen je broodje hamburger douwe
Windigodinsdag 13 april 2010 @ 15:13
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 14:49 schreef Bluezz het volgende:
Gegrilde aubergine of tomaten ontvellen en grillen. Daaronder mozarella of iets van kaas, ijsbergsla en tussen je broodje hamburger douwe
Dat, of reepjes courgette bakken en wat rode paprika grillen, met mozzarella op je hamburger

Vanavond maak ik gestoofde witlof met kerrie, aardappelpuree en braadworst
motorbloempjedinsdag 13 april 2010 @ 15:14
erbij, niet op de hamburger, daar gaat al avocado op

dus zal wel iets van gegrilde groenten met yoghurt met knoflook worden als ik niet snel wat inspiratie opdoe ga wel even zoeken.
FutureFairytaledinsdag 13 april 2010 @ 15:21
er liggen choco- en gezouten pinda's naast me. Ik moet ze naar een klant opsturen maar ik ben nu zelf aan het snoepen
#ANONIEMdinsdag 13 april 2010 @ 15:53
kikkererwten-courgetteburgers en een tomatensalade met feta en rode ui
pen-guindinsdag 13 april 2010 @ 16:20
Witte boterham met avocado, hmmm.
Krambodinsdag 13 april 2010 @ 16:44
Gehaktballetjes met stamppot rauwe andijvie, simpel maar wel
littledrummergirldinsdag 13 april 2010 @ 17:38
pistoletjes met zuurkool en worst

lui maar lekker eten
Windigodinsdag 13 april 2010 @ 18:02
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 16:44 schreef Krambo het volgende:
Gehaktballetjes met stamppot rauwe andijvie, simpel maar wel
Hmm.. *Jaloers is* Dat ga ik binnenkort ook maar weer eens maken..

Nu chocolademousse en frambozen, en een kop thee.
uniekhoorndinsdag 13 april 2010 @ 18:37
Net op:
Witlof (van de composthoop, heul vers! ) met ham/kaas uit de oven... Smaakt toch heel anders dan witlof uit de winkel, lekker.
Met daarbij: dop/wortelen, gebakken aardappels en gegrilde karbo
LasTeRdinsdag 13 april 2010 @ 18:41
Zojuist twee zelfgemaakte pizza's uit de oven gehaald;
- Tomatenpuree verdund met water en italiaanse kruiden als saus.
- Tonijn, rode ui, rode paprika, kaas
- Salami, rode paprika, kaas
progjedinsdag 13 april 2010 @ 18:45
roseval aardappeltjes + een entrecote met champignons en truffelroom saus

[ Bericht 11% gewijzigd door progje op 13-04-2010 19:45:04 ]
het_fokschaapdinsdag 13 april 2010 @ 18:48
club sandwich met friet en home(hotel)made chocolate pie met roomijs
progjedinsdag 13 april 2010 @ 18:50
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 10:31 schreef wendy79 het volgende:

[..]

super.. dank je
PM me even je mail adres, dan gooi ik het daar heen
of zet je PMbox open
#ANONIEMdinsdag 13 april 2010 @ 19:34


Spinaziequiche
#ANONIEMdinsdag 13 april 2010 @ 20:00
aardbeien met slagroom
FutureFairytaledinsdag 13 april 2010 @ 20:51
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 18:45 schreef progje het volgende:
roseval aardappeltjes + een entrecote met champignons en truffelroom saus
oh my
ik heb een zusje wat niet veel lust dus moest even aanpassen: gekruide krielaardappels in schil, broccoli met een kaassausje en een satéschnitzel. Appelmoes erbij en vanille yoghurt toe.
Yankeedinsdag 13 april 2010 @ 20:52
Thee met honing
droomvrouwtjedinsdag 13 april 2010 @ 21:24
hier was het vanavond gekookte aardappelen, spinazie en een steak..
renzelldinsdag 13 april 2010 @ 21:31
Vanavond sperzieboontjes, broccoli en peultjes geroerbakt met wat rode ui, kastagnechamps, gehakt, groene pesto en verse herbs.

Morgen maar weer eens een fijne curry maken!
ArtemisQdinsdag 13 april 2010 @ 23:31
quote:
Op dinsdag 13 april 2010 19:34 schreef Razztwizzle het volgende:
[ afbeelding ]

Spinaziequiche
Ziet er superlekker uit!

Ik heb vandaag een snelle pasta uit voorraad gemaakt: tomatenblokjes uit blik, italiaanse groenten uit de diepvries met wat kaas.. niet zo spannend
motorbloempjewoensdag 14 april 2010 @ 07:54
de hamburgers gaan vandaag in de herkansing: gisteren vergeten ze uit de vriezer te halen

dus hadden we gisteren wraps met gehakt en groenten
Boze_Appelwoensdag 14 april 2010 @ 08:37
Niet vandaag, maar van het weekend. Semla maken. Dat zijn Zweedse broodjes met amandelspijs en room erop:


Dat moet het worden. Ik ben benieuwd wat ik er van knutsel, want het is mijn eerste broodexperiment.
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 08:50
quote:
Op woensdag 14 april 2010 08:37 schreef Boze_Appel het volgende:
Niet vandaag, maar van het weekend. Semla maken. Dat zijn Zweedse broodjes met amandelspijs en room erop:

[ afbeelding ]
Dat moet het worden. Ik ben benieuwd wat ik er van knutsel, want het is mijn eerste broodexperiment.
dat klinkt jummie en ziet er ook lekker uit!
ik heb een puntje pindakaas als ontbijt
Enfermerawoensdag 14 april 2010 @ 09:33
Vrij weinig, omdat ik weer eens met maagzuur zit Vanochtend half banaantje en half kopje thee.
KiwiTjuHhwoensdag 14 april 2010 @ 09:34
Net een bakje yoghurt met muesli en glaasje sinasappelsap
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 09:35
quote:
Op woensdag 14 april 2010 09:33 schreef Enfermera het volgende:
Vrij weinig, omdat ik weer eens met maagzuur zit Vanochtend half banaantje en half kopje thee.
aah, kun je niet tegen bepaald eten?
Lief-visjewoensdag 14 april 2010 @ 09:52
Gisteravond: andijviestampot met balletjes gehakt en spekjes.

Nu: 2 beschuitjes met hagelslag en thee.

Voor vanavond weet ik het nog niet, er moet nog boodschappen worden gedaan
Enfermerawoensdag 14 april 2010 @ 10:14
quote:
Op woensdag 14 april 2010 09:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

aah, kun je niet tegen bepaald eten?
Dat sowieso, geen pepers, niet teveel alcohol, niet te vet eten, dat soort zaken.. Maar heb er nu al langer last van; ben al een maand aan de maagzuurremmers maar dat helpt niet, en sinds gisteravond dus nog meer last. Nu wat sterkere remmers gekregen van de doc, en een testje of er een bepaalde bacterie in mn maag zit.
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 10:15
quote:
Op woensdag 14 april 2010 10:14 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Dat sowieso, geen pepers, niet teveel alcohol, niet te vet eten, dat soort zaken.. Maar heb er nu al langer last van; ben al een maand aan de maagzuurremmers maar dat helpt niet, en sinds gisteravond dus nog meer last. Nu wat sterkere remmers gekregen van de doc, en een testje of er een bepaalde bacterie in mn maag zit.
tjee wat irritant en een kutgevoel.. ik hoop dat het iets is wat met een bepaald medicijn weggaat zodat je weer lekker kunt eten. Geen peper maakt ook flauw enzo..
Enfermerawoensdag 14 april 2010 @ 12:00
quote:
Op woensdag 14 april 2010 10:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

tjee wat irritant en een kutgevoel.. ik hoop dat het iets is wat met een bepaald medicijn weggaat zodat je weer lekker kunt eten. Geen peper maakt ook flauw enzo..
Nouja, het zijn vooral de paprika's en rode pepers (vooral dat laatste) waar ik echt niet tegen kan. Beetje peper door mn eten gaat wel, maar nog niet teveel idd.
Ja, als ik die bacterie heb is er wel wat aan te doen, antibiotica. Dus ja, we gaan 't zien..
DarkElfwoensdag 14 april 2010 @ 12:19
vanavond maakt de mr een wokmaaltijd met kip, veel groenten, kokosmelk, mie en nog wat dingen

en voor toetje heb ik witte chocolade panna cotta gemaakt met een zelfgemaakte frambozensaus erbij

(beetje rare combi hoofd en nagerecht maar ach .. )
Zo-is-datwoensdag 14 april 2010 @ 12:54
Vanavond geitenkaas salade met stoofpeertjes, gisteren hadden we rauwe andijviestampot
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 13:31
2 volkoren tosti's, banaan en sinaasappel
Yankeewoensdag 14 april 2010 @ 13:37
Dubbele boterham met kaas
Lief-visjewoensdag 14 april 2010 @ 14:03
Vanavond een maaltijd salade
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 16:09
een grote mergpijp
Cyntiaawoensdag 14 april 2010 @ 16:25
Vanavond kip uit de oven en gebakken aardappeltjes met spek en ui! Als toetje stroopwafel pudding
Lotteuwoensdag 14 april 2010 @ 16:29
Hier vanavond een groenteburger en een berg wortels
Zo-is-datwoensdag 14 april 2010 @ 16:41
heb ook nog maar even een crumble voor op de appel gemaakt voor vanavond
The_Hiveswoensdag 14 april 2010 @ 17:17
varkenshaasje, aardappelen uit de oven, bloemkool en pindasaus
-Mellow-woensdag 14 april 2010 @ 17:59
Nu yoghurt met banaan en maple syrup.

Vanavond bulgursalade met rauwe bladspinazie, blokjes zoete aardappel uit de oven, feta, rode ui, rode paprika, ras el hanout en limoen + olijfolie.
Yankeewoensdag 14 april 2010 @ 18:01
Ciabattini met spicy falafel en vanille yoghurt als toetje
#ANONIEMwoensdag 14 april 2010 @ 18:05
aardappelbolletjes uit de oven en tomaat-koriandersalade met limoen en komkommersalade met feta
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 18:54
Casa di Mama prosciutto funghi
KiwiTjuHhwoensdag 14 april 2010 @ 19:03
Wij hadden nasi
uniekhoornwoensdag 14 april 2010 @ 19:22
Op een zonnig terras:
2 cappucino met slagroom, 2 biertjes, GROTE schnitzel met gebakken ui, paprika, champignons en spekjes met daarbij peperroomsaus en patat. Softijs toe.
uniekhoornwoensdag 14 april 2010 @ 19:22
quote:
Op woensdag 14 april 2010 18:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Casa di Mama prosciutto funghi
Zo klinkt het altijd zo luxe en bijzonder
wintersneeuwpopwoensdag 14 april 2010 @ 19:23
ja creme brulee dat is lekker!
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 19:30
quote:
Op woensdag 14 april 2010 19:22 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Zo klinkt het altijd zo luxe en bijzonder
diepvriespizza ham champignons klinkt zo stom
Tezzwoensdag 14 april 2010 @ 19:52
Voorgerechten: Feta van de grill met brood (met pepers en tomaat), gebakken mosselen in fetasaus, salade met inktvis.

Hoofdgerechten: giros met tzaziki, souflaki, bifteki, witte bonen, rijst, dolmadakia, aubergine, koolsalade. \

Nagerechten: gesorteerd grieks gebak, ijs, slagroom, cappucino.

Tezz zegt burp!
FutureFairytalewoensdag 14 april 2010 @ 19:56
quote:
Op woensdag 14 april 2010 19:52 schreef Tezz het volgende:
Voorgerechten: Feta van de grill met brood (met pepers en tomaat), gebakken mosselen in fetasaus, salade met inktvis.

Hoofdgerechten: giros met tzaziki, souflaki, bifteki, witte bonen, rijst, dolmadakia, aubergine, koolsalade. \

Nagerechten: gesorteerd grieks gebak, ijs, slagroom, cappucino.

Tezz zegt burp!
lekker! tijd geleden dat ik bifteki heb gegeten.. wordt wel weer eens tijd, erg lekker
uniekhoornwoensdag 14 april 2010 @ 19:58
quote:
Op woensdag 14 april 2010 19:52 schreef Tezz het volgende:
Voorgerechten: Feta van de grill met brood (met pepers en tomaat), gebakken mosselen in fetasaus, salade met inktvis.

Hoofdgerechten: giros met tzaziki, souflaki, bifteki, witte bonen, rijst, dolmadakia, aubergine, koolsalade. \

Nagerechten: gesorteerd grieks gebak, ijs, slagroom, cappucino.

Tezz zegt burp!
Ik zeg ook burp maar dat van jou... daar heb ik nu zelfs zin in, hou zo van grieks
Tezzwoensdag 14 april 2010 @ 20:17
Ik hou ook enorm van Grieks eten. Ik maak het zelf ook regelmatig, maar ditmaal had onze favoriete griekse kok het klaargemaakt in het plaatselijke restaurant.
Het was heerlijk en ik zit nu na te genieten met een koele fles Spa Blauw......
renzellwoensdag 14 april 2010 @ 21:14
Toch geen curry gemaakt, maar 3 kleuren gevulde paprika's. Zag er mooi uit. Daarbij een spinaziesalade met een gekookt eitje erdoor.
motorbloempjewoensdag 14 april 2010 @ 21:57

Nadat ik van minilot (dacht ik) iets in het lievelingseten-topic hierover zag

Zaanlander Very Old met Rinse Appelstroop
Perruchewoensdag 14 april 2010 @ 22:34
makreel met sambal en tomatenpuree, i folie gewikkeld en in de oven, rijst gaargekookt in tomaat en knoflook, met daarbij een salade van mango, komkommer en munt. Njam!
ColdFeetwoensdag 14 april 2010 @ 22:45
Gestoomde wontons met spinazie, zwarte bonen en sinaasappel
progjewoensdag 14 april 2010 @ 23:31
Calvados
progjedonderdag 15 april 2010 @ 11:52
Salade van tomaat + avocado + rode ui

dressing van
- beetje olijfolie
- verse basilicum fijn gehakt
- beetje dextrose
- peper
- zout
- knoflook
- citroensap
- beetje balsamico
FutureFairytaledonderdag 15 april 2010 @ 12:06
ik eet vanmiddag 'zwarte bami' met babi bangang spek en omelet van mijn collega
nu een jode(n)koek van een andere collega
#ANONIEMdonderdag 15 april 2010 @ 12:15
boterham met mayo en kaas en roerei met tomaat daarop, erna een bakje met druiven, aardbeien en watermeloen
PdeHoogdonderdag 15 april 2010 @ 13:22
quote:
Op donderdag 15 april 2010 12:15 schreef SeaOfLove het volgende:
boterham met mayo en kaas en roerei met tomaat daarop, erna een bakje met druiven, aardbeien en watermeloen
Klinkt wel ok he
renzelldonderdag 15 april 2010 @ 14:21
Hmmm, het vullen beviel. Vanavond met tonijn, rode ui en kappertjes gevulde courgette en een salade van cherrytomaatjes, mozzarella en verse basilucum.
Windigodonderdag 15 april 2010 @ 14:55
Bami goreng, rendang, sajoer lodeh, pisang goreng en kroepoek

Verschoven naar morgen.

Nu maak ik spaghetti met tomatensaus, pittige worst, mozzarella en pecorino

[ Bericht 41% gewijzigd door Windigo op 15-04-2010 17:02:52 ]
Zo-is-datdonderdag 15 april 2010 @ 15:03
Vanavond burritos!
Raissadonderdag 15 april 2010 @ 15:12
Een appel
TN-FRdonderdag 15 april 2010 @ 15:19
Ga zo even pannenkoeken bakken en na het trainen een pastaslade of een salade met krieltjes.
FutureFairytaledonderdag 15 april 2010 @ 15:31
quote:
Op donderdag 15 april 2010 15:03 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vanavond burritos!
JUM JUM
#ANONIEMdonderdag 15 april 2010 @ 16:52
courgettekoekjes met feta, couscoussalade met kikkererwten en koriander, tzaziki met turks brood
FutureFairytaledonderdag 15 april 2010 @ 16:55
ik eet vnv bij mn zus, ben benieuwd wat we gaan eten
hopelijk geen augurken (zus is zwanger)
littledrummergirldonderdag 15 april 2010 @ 18:16
rösti met rode kool en een gevulde visburger
Windigodonderdag 15 april 2010 @ 18:45
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:16 schreef littledrummergirl het volgende:
rösti met rode kool en een gevulde visburger
Wat is een gevulde visburger?
littledrummergirldonderdag 15 april 2010 @ 18:50
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:45 schreef Windigo het volgende:

[..]

Wat is een gevulde visburger?
ik had ze vandaag ook voor et eerst vond ze in het vriesvak van de ah.

Soort dikke hamburgerachtige ( met paneermeel aan de buitenkant) van koolvis, met erin iets wat wat weg had van paturain ofzo.

T klinkt een beetje als een veredelde visstick, maar ze waren eigenlijk best lekker
renzelldonderdag 15 april 2010 @ 19:04
quote:
Op donderdag 15 april 2010 16:52 schreef SeaOfLove het volgende:
courgettekoekjes met feta, couscoussalade met kikkererwten en koriander, tzaziki met turks brood
Klinkt lekker SeaOfLove!
Raissadonderdag 15 april 2010 @ 19:05
Lasagne
numero_unodonderdag 15 april 2010 @ 19:43
Bier
Windigodonderdag 15 april 2010 @ 19:50
quote:
Op donderdag 15 april 2010 18:50 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ik had ze vandaag ook voor et eerst vond ze in het vriesvak van de ah.

Soort dikke hamburgerachtige ( met paneermeel aan de buitenkant) van koolvis, met erin iets wat wat weg had van paturain ofzo.

T klinkt een beetje als een veredelde visstick, maar ze waren eigenlijk best lekker
Zijn dat niet iglo visschnitzels? Die heb ik ook wel eens, en die zijn lekker
Lief-visjedonderdag 15 april 2010 @ 21:09
Vanavond: patat met een kroket en sla.

Morgen: worteltjes met vis.
#ANONIEMdonderdag 15 april 2010 @ 21:12
quote:
Op donderdag 15 april 2010 19:04 schreef renzell het volgende:

[..]

Klinkt lekker SeaOfLove!
het was heerlijk! maar jij kookt ook erg lekker als ik het zo lees hier Ik ben nu aardbeienjam aan het maken