Is niet vast te stellen. Uitzendbureaus en detacheringsbureaus werken met een bepaalde minimum marge maar alles erboven is mogelijk. Dat zijn afspraken tussen het bureau en het bedrijf waar jij werkt.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:50 schreef mighty_myte het volgende:
TT zegt het al, mijn vraag is:
Hoeveel betaalt een bedrijf aan een detacheringsbureau voor een werknemer (ik dus)?
Stel ik verdien 2000 bruto, betaalt de opdrachtgever dan 5000 voor me?
Tvp denk dat het ook wel verschilt in welke buissnes je zit..quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:50 schreef mighty_myte het volgende:
TT zegt het al, mijn vraag is:
Hoeveel betaalt een bedrijf aan een detacheringsbureau voor een werknemer (ik dus)?
Stel ik verdien 2000 bruto, betaalt de opdrachtgever dan 5000 voor me?
Zoiets moet je ook regelen via je het bedrijf waarvoor je werkt. Die stellen dan een verhoging in en het detacheringbureau verwerkt die opdracht gewoon.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:56 schreef mighty_myte het volgende:
Hoeveel kosten heeft een detacheringsbureau dan op een werknemer? Dat kan toch nooit heel veel zijn?
Het gaat er eigenlijk om dat ik salarisverhoging wil, maar de detacheerder steeds zegt dat het ligt aan hoeveel de opdrachtgever aan hen wil betalen. Ik vind dat onzin, want hoeveel het detacheringsbureau krijgt van mijn opdrachtgever is totaal niet mijn zaak.
Toch werkt het wel zo. Het bureau gaat echt niet onder zijn marge zitten om jou een salarisverhoging te geven. En de kosten waar je het over hebt?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:56 schreef mighty_myte het volgende:
Hoeveel kosten heeft een detacheringsbureau dan op een werknemer? Dat kan toch nooit heel veel zijn?
Het gaat er eigenlijk om dat ik salarisverhoging wil, maar de detacheerder steeds zegt dat het ligt aan hoeveel de opdrachtgever aan hen wil betalen. Ik vind dat onzin, want hoeveel het detacheringsbureau krijgt van mijn opdrachtgever is totaal niet mijn zaak.
Flexibiliteit he?quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:04 schreef Socios het volgende:
Sick hoor die factors. Waarom niet gewoon rechtstreeks in dienst nemen dan? Voor zowel werknemer als werkgever beter.
Omdat je als bedrijf zijnde een uitzendkracht de volgende dag buiten kan trappen.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:04 schreef Socios het volgende:
Sick hoor die factors. Waarom niet gewoon rechtstreeks in dienst nemen dan? Voor zowel werknemer als werkgever beter.
Ik ben freelancer in de IT. De meeste uurtarieven liggen daar zo op de 75 tot 100 euro per uur.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:50 schreef mighty_myte het volgende:
TT zegt het al, mijn vraag is:
Hoeveel betaalt een bedrijf aan een detacheringsbureau voor een werknemer (ik dus)?
Stel ik verdien 2000 bruto, betaalt de opdrachtgever dan 5000 voor me?
Klopt, maar ik ben de dupe.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:07 schreef znarch het volgende:
[..]
Omdat je als bedrijf zijnde een uitzendkracht de volgende dag buiten kan trappen.
Ook scheelt het dat je geen administratie hoeft te voeren en verzekeringen ed.
Vage toko. Gemiddels kost een junior 55 euro per uur en vanaf daar kan het alleen maar omhoog. Ik heb het nu wel over ontwikkelaars. Ik weet dat systeembeheerders er wat slechter vanaf komen. Maar bijvoorbeeld Oracle DBA komt er weer stuk beter vanaf.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:12 schreef EINZ het volgende:
De cijfers die een ICT detacheerder hanteerde voor haar personeel waren iets van 32,- voor helpdeskpersoneel en 45,- voor iets beter gekwalificeerd personeel. Tarieven van pakkembeet 50,- per uur zijn heel gewoon, dus 400,- per dag = 8668,- per maand. Excl. B.T.W.
Tja, jouw manager moet ook eten
Werkgeverslasten zijn anders ook niet misselijk. Jij 'kost' je werkgever niet alleen je bruto salaris.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:56 schreef mighty_myte het volgende:
Hoeveel kosten heeft een detacheringsbureau dan op een werknemer? Dat kan toch nooit heel veel zijn?
Op zich is het natuurlijk tussen jou en je werkgever te regelen wat je zou moeten verdienen obv kunnen, echter is je 'marktprijs' wel van belang. Als je werkgever je uit de markt prijst qua salaris dan schiet je er uiteindelijk ook niets mee op. Eind van het liedje kan dan zijn dat je geen opdrachten meer krijgt en op de bank belandt. Wat voor branche zit je en hoeveel ervaring heb je? Ik zou eens een online salaris check doen of een W&S bureay de vraag stellen wat voor jou een gangbaar salaris zou moeten zijn.quote:Het gaat er eigenlijk om dat ik salarisverhoging wil, maar de detacheerder steeds zegt dat het ligt aan hoeveel de opdrachtgever aan hen wil betalen. Ik vind dat onzin, want hoeveel het detacheringsbureau krijgt van mijn opdrachtgever is totaal niet mijn zaak.
Kan zijn, maar zoals de TS terecht stelt is het zo dat salarisverhoging vaak niet zozeer een kwestie is van wat de opdrachtgever wil betalen, maar van wat het bureau eraan wil overhouden.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:02 schreef znarch het volgende:
[..]
Toch werkt het wel zo. Het bureau gaat echt niet onder zijn marge zitten om jou een salarisverhoging te geven. En de kosten waar je het over hebt?
Het bureau heeft sowieso overhead, verzekeringen ed.
Waar ze overigens wel sociale lasten van moeten betalen en uiteraard wat overhead. De winst is de echt geen 100% op een werknemer, anders werd het aanzienlijk aantrekkelijker om mensen zelf in dienst te nemen.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:52 schreef znarch het volgende:
Pak minimaal factor 2 als je echt een idee wilt hebben.
Ik dacht dat het over gedetacheerde mensen ging, mensen die sowieso maar een zekere periode blijven.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:18 schreef ShaoliN het volgende:
[..]
Waar ze overigens wel sociale lasten van moeten betalen en uiteraard wat overhead. De winst is de echt geen 100% op een werknemer, anders werd het aanzienlijk aantrekkelijker om mensen zelf in dienst te nemen.
Ja, inderdaad. Ik zit met uitzendkrachten in mijn kop. Excuses.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:21 schreef EINZ het volgende:
[..]
Ik dacht dat het over gedetacheerde mensen ging, mensen die sowieso maar een zekere periode blijven.
Dreigen met opstappen is vrij kansloos natuurlijk. Zij weten ook wel dat ik niet 1, 2, 3 elders een baan heb. Maar inderdaad, elke euro die niet naar mij gaat, gaat naar de detacheerder.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:15 schreef EINZ het volgende:
[..]
Kan zijn, maar zoals de TS terecht stelt is het zo dat salarisverhoging vaak niet zozeer een kwestie is van wat de opdrachtgever wil betalen, maar van wat het bureau eraan wil overhouden.
Elke euro die de TS niet heeft, heeft het bureau. En als de TS toch niet dreigt met opstappen, waarom zouden ze dan tegemoet komen aan zijn vraag voor meer salaris? Waarom zouden ze hem meer salaris geven zodat ze er zelf minder van overhouden en daardoor minder bonussen scoren?
Nee. Ik denk trouwens niet dat ze de komma in mijn voordeel willen opschuiven.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:20 schreef CaLeX het volgende:
Heb je trouwens geen kort lijntje naar de administratie die die facturen behoort af te handelen?
Doe nou ff niet als een werkgever / een detacheerder een soort van filantroop is die alleen maar goed doet.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:15 schreef Slotter het volgende:
[..]
Werkgeverslasten zijn anders ook niet misselijk. Jij 'kost' je werkgever niet alleen je bruto salaris.
Factor 2-2,2 is redelijk gebruikelijk geloof ik om jouw salaris, evt. lease-auto, werkgeverslasten, kosten van backoffice van je bureau te dekken en dan ook nog een winst te realiseren.
[..]
Heb je mijn opmerking wel gelezen ? Ik heb trouwens +300 mensen van zo'n bureau. We betalen gewoon een standaard contract en ze krijgen niet specifiek iets per persoon. Ze moeten gewoon leveren wat we nodig hebben. Dus de salarissen zijn niet per definitie hoger als ik iemand converteer.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:24 schreef mighty_myte het volgende:
[..]
Dreigen met opstappen is vrij kansloos natuurlijk. Zij weten ook wel dat ik niet 1, 2, 3 elders een baan heb. Maar inderdaad, elke euro die niet naar mij gaat, gaat naar de detacheerder.
Hetzelfde hier alleen de 100 euro per uur zie ik niet snel, meestal ligt het tarief rond de 75 (tussen de 80 en 70).quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:12 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Ik ben freelancer in de IT. De meeste uurtarieven liggen daar zo op de 75 tot 100 euro per uur.
Dat wil zeggen dat je werkgever 160* 75 = 12.000 ex btw per maand voor je binnenkrijgt.
Dan krijg jij daar 2000 bruto van (schijntje btw) meestal paajen ze gedetacheerden met een lease auto.
Zeg dat de loonkosten 3500 tot 4000 euro per maand bedragen.
de overige 8000 is dus bruto winst (moet nog wel ff belasting vanaf)
Om die reden zou ik me dus never nooit laten detacheren. Ik ga een ander niet rijk maken, ik maak mezelf wel rijk.
Het beste wat je kunt doen is tussenhandelaar worden en die detacheerders en freelancers gaan verhandelen. Vang je voor elke freelancer 5 of 10 euro per uur. Dat begint hele mooie vormen aan te nemen zodra je er 20 rond hebt lopen. Komt er toch 200 per uur binnen waarvoor je niets hoeft te doen.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:28 schreef boegschroef het volgende:
[..]
Hetzelfde hier alleen de 100 euro per uur zie ik niet snel, meestal ligt het tarief rond de 75 (tussen de 80 en 70).
Maar hou rekening met bijvoorbeeld een arbeids ongeschiktheids verzekering, auto kosten en als je zonder werk zit komen er ook geen centen binnen. Daarnaast krijg je bij een detacheerder ook meestal cursussen enz... Dat moet ook allemaal betaald worden. Zelf heb ik ook mensen in dienst gehad maar daar ben ik vanaf gestapt.
Veel mensen verkijken zich erop wat personeel kost...
Inhuur geeft meer flexibiliteit (als het werk op is, ben je met 'n maand van de persoon af). Verder is het meestal mogelijk om iemand in te huren, ook als er geen vacatures zijn, betaling komt meestal ook uit een ander budget (ja, da's een vreselijk vestzak-broekzak verhaal, maar zo werken veel bedrijven nou eenmaal). En hoewel het in deze periode wat minder sterk zal spelen: soms is inhuur de enige manier om snel aan bepaalde specialismen te komen.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:04 schreef Socios het volgende:
Sick hoor die factors. Waarom niet gewoon rechtstreeks in dienst nemen dan? Voor zowel werknemer als werkgever beter.
Meer dan 80% is zelfstudie.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:28 schreef boegschroef het volgende:
Daarnaast krijg je bij een detacheerder ook meestal cursussen enz... Dat moet ook allemaal betaald worden.
In ieder geval de sociale lasten, de vakantiedagen, pensioenlasten, scholingkosten, ziektekosten(verzekering), reiskosten/leaseauto.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:56 schreef mighty_myte het volgende:
Hoeveel kosten heeft een detacheringsbureau dan op een werknemer? Dat kan toch nooit heel veel zijn?
Tuurlijk maakt dat wel uit. Als ze jou een verhoging gaan geven en zij krijgen geen hoger tarief voor elkaar bij de klant gaan zij er op achteruit.quote:Het gaat er eigenlijk om dat ik salarisverhoging wil, maar de detacheerder steeds zegt dat het ligt aan hoeveel de opdrachtgever aan hen wil betalen. Ik vind dat onzin, want hoeveel het detacheringsbureau krijgt van mijn opdrachtgever is totaal niet mijn zaak.
50% marge is niet geloofwaardig in de detacherings/uitzendbranchequote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:32 schreef anboni het volgende:
OT: bij mijn laatste detacheringsopdracht (netwerkbeheerder) betaalde de klant E75/uur, daarvan hield de tussenpersoon E12/u vast, dus mijn WG kreeg E63/u. Volgens mijn loonstrook was m'n uurloon net geen E20, maar WG had natuurlijk nog andere kosten (auto @ E1000/mnd, helft van m'n pensioenpremie, etc). Al met al denk ik dat ze toch gauw richting 50% marge gingen.
Daarom ook eerst elders solliciteren, aanbod meenemen naar huidige werkgever en daar neerleggen.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:24 schreef mighty_myte het volgende:
[..]
Dreigen met opstappen is vrij kansloos natuurlijk. Zij weten ook wel dat ik niet 1, 2, 3 elders een baan heb. Maar inderdaad, elke euro die niet naar mij gaat, gaat naar de detacheerder.
Idd de marges zijn niet zo hoog. Ik werk in de IT en weet dat de overheadkosten (indirect personeel, leasebak, vezekeringen etc) ongeveer 35 euro per uur zijn. Mijn uursalaris is ongeveer 25 dus dan zit je op 60 maar dat is ex werkgeverslasten en op basis van fulltime inzetbaarheid.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:42 schreef sanger het volgende:
[..]
50% marge is niet geloofwaardig in de detacherings/uitzendbranche
Als jij ¤ 20 krijgt, tegen een mark up van 1,8 zit je al op ¤ 36 aan wg-lasten. Tel daarbij op de scholing, leasekosten, pensioenpremie, dekking ziekteverzuim.
De werkgever houdt er misschien een brutomarge aan over van 20%. Hier moeten uiteraard zijn indirecte kosten nog vanaf. De nettomarge is dus veelal lager dan 15%
quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:22 schreef mighty_myte het volgende:
Over een paar weken wordt mijn contract bij het detacheringsbureau omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Ik werk nu 3 jaar voor ze, heb een 1,5 jaarcontract gehad, daarna nog twee jaarcontracten.
Ik zit nu dus halverwege mijn huidige jaarcontract en dat moet worden omgezet naar onbepaalde tijd.
Wordt dat contract sowieso gewoon omgezet? Of moet ik het nieuwe contract voor onbepaalde tijd ook echt tekenen en de arbeidsvoorwaarden bespreken?
Het wordt gewoon omgezet met de zelfde arbeidsvoorwaarden.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:57 schreef mighty_myte het volgende:
Kan iemand hier duidelijkheid over geven?
[..]
Hier waar ik zit begint het bij zo'n 75 euro, en loopt dan op naar 200+. Het gaat hier om consultancy en systeemontwikkeling, niet om netwerkbeheer en zo; daar zijn de tarieven over het algemeen wat lager.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:28 schreef boegschroef het volgende:
[..]
Hetzelfde hier alleen de 100 euro per uur zie ik niet snel, meestal ligt het tarief rond de 75 (tussen de 80 en 70).
Jaquote:Op dinsdag 30 maart 2010 12:57 schreef mighty_myte het volgende:
Kan iemand hier duidelijkheid over geven?
[..]
Dat klopt ik ben zelf te onduidelijk.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 13:07 schreef nerd4sale het volgende:
[..]
Hier waar ik zit begint het bij zo'n 75 euro, en loopt dan op naar 200+. Het gaat hier om consultancy en systeemontwikkeling, niet om netwerkbeheer en zo; daar zijn de tarieven over het algemeen wat lager.
Nog een geluk dat de managers allemaal intern zijn, anders zaten er nog wel veel hogere uurtarieven bij.![]()
Ik heb het even berekend, en mijn bruto salaris gaat ongeveer 3.5 keer over de kop voor m'n uurtarief.
Gelukkig heb ik daarnaast nog een bonusregeling obv. binnengehaalde omzet, waardoor het ongeveer een factor 2.5 wordt (omzet t.o.v. bruto salaris + bonus).
Een paar dingen zo uit mijn hoofd:quote:Op dinsdag 30 maart 2010 14:55 schreef mighty_myte het volgende:
Wat zijn de dingen waar je tegenaan loopt als je ZZP-er wil worden?
Dure verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid en werkloosheid enzo,
maar verder?
Het is wel jouw zaak. Als je niet genoeg centen vangt ben je gewoon niet meer waard dan wat je nu krijgt. Het detacheringsbureau heeft verder verplichtingen richting werknemer en opdrachtgever, doorbetaling bij ziekte of bij het ontbreken van werk en vermoedelijk ook een portie aansprakelijkheid richting de opdrachtgever.quote:Op dinsdag 30 maart 2010 11:56 schreef mighty_myte het volgende:
Hoeveel kosten heeft een detacheringsbureau dan op een werknemer? Dat kan toch nooit heel veel zijn?
Het gaat er eigenlijk om dat ik salarisverhoging wil, maar de detacheerder steeds zegt dat het ligt aan hoeveel de opdrachtgever aan hen wil betalen. Ik vind dat onzin, want hoeveel het detacheringsbureau krijgt van mijn opdrachtgever is totaal niet mijn zaak.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |