abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_80011554
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 17:41 schreef z80 het volgende:
bij welke turk komen jullie?
ik ga voor lam naar de euro supermarkt in hatert.
ja, die
Ja doei.
  donderdag 8 april 2010 @ 10:48:09 #52
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80074965
Ik weet wat ik ga maken

Gado Gado. Véél groenten dus, eieren en pindasaus en lichtverteerbaar. En Alexxxxx lust alles waar pindasaus opzit dus dan kan hij ook wat eten

En uiteraard neem ik kroepoek mee en wat te drinken
  donderdag 8 april 2010 @ 11:57:06 #53
63722 z80
I fink you freaky
pi_80077601
ik zit er aan te denken om dolmades te maken.
echter dit wordt de eerste keer.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  donderdag 8 april 2010 @ 12:09:37 #54
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80078081
quote:
Op donderdag 8 april 2010 11:57 schreef z80 het volgende:
ik zit er aan te denken om dolmades te maken.
echter dit wordt de eerste keer.
Kan lekker zijn, al lijkt het me om je culi-naam hoog te houden verstandig iets te maken dat je al kent?
  donderdag 8 april 2010 @ 12:53:36 #55
63722 z80
I fink you freaky
pi_80079555
Dan gaan we voor vlees!
lekker gepekelde gestoomde/kookte ham.
of een lekker stuk suddervlees.

nee.
ik gaan eerst voor de dolmades.
moet die dingen toch kunnen maken.
zo mooilijk kan het toch niet zijn? hoop ik.
en als voor deel het kan in het al eerder maken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_80079927
Die zijn niet bijster ingewikkeld om te maken geloof ik
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 8 april 2010 @ 17:25:19 #57
3878 Vork
Manisch creatief
pi_80090424
Hey, ik wil de pret niet drukken, maar in hoeverre worden er eigenlijk vegetarische gerechten gemaakt?
pi_80090472
quote:
Op donderdag 8 april 2010 17:25 schreef Vork het volgende:
Hey, ik wil de pret niet drukken, maar in hoeverre worden er eigenlijk vegetarische gerechten gemaakt?
Z80 zn idee is vegetarisch. Ik kan een deel van mijn kroketten eventueel vegetarisch maken...
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 8 april 2010 @ 17:31:47 #59
3878 Vork
Manisch creatief
pi_80090692
Nouja, ik zie het wel en ik wil niemand dwingen om plannen te veranderen, maar ik vroeg het me gewoon af.

Ik heb overigens nog geen idee wat ik ga maken, misschien wel iets met bier.
pi_80091921
ik wil de pret ook niet drukken hoor, maar het was toch een lente thema? Gado Gado is hartstikke lekker, maar wel Indisch. En ik zie de combinatie niet echt met bijv gevulde wijnbladeren. En andere niet-aziatische hapjes/gerechten. Kunnen we het niet een beetje mediterraans enzo houden: spaans, italiaans, grieks, turks, marokkaans enzo. Dat sluit tenminste een beetje allemaal bij elkaar aan. @Vork, als we zoiets doen zoals ik net voorstel dan is er volgens mij meer dan genoeg vegetarisch. Ik kook ongemerkt vaak vegetarisch als ik uit die keuken kook
  donderdag 8 april 2010 @ 18:49:21 #61
3878 Vork
Manisch creatief
pi_80093339
quote:
Op donderdag 8 april 2010 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:
ik wil de pret ook niet drukken hoor, maar het was toch een lente thema? Gado Gado is hartstikke lekker, maar wel Indisch. En ik zie de combinatie niet echt met bijv gevulde wijnbladeren. En andere niet-aziatische hapjes/gerechten. Kunnen we het niet een beetje mediterraans enzo houden: spaans, italiaans, grieks, turks, marokkaans enzo. Dat sluit tenminste een beetje allemaal bij elkaar aan. @Vork, als we zoiets doen zoals ik net voorstel dan is er volgens mij meer dan genoeg vegetarisch. Ik kook ongemerkt vaak vegetarisch als ik uit die keuken kook
Nouja, ik ben er niet bang voor dat er niet te eten voor mij zal zijn, maar meer ook voor het geheel. Als we straks met een parade van 14 totaal verschillende vleesgerechten en een toetje zitten, dan is de balans qua eten natuurlijk ook een beetje weg. Een thema boeit me dan niet zo, je krijgt toch geen perfect op elkaar afgestemd menu met 15 verschillende koks, maar een beetje afstemming is misschien wel handig. Ik wacht nog wel even af wat de rest doet voordat ik definitief besluit wat mijn gerecht gaat worden.
pi_80093886
quote:
Op donderdag 8 april 2010 18:49 schreef Vork het volgende:

[..]

Nouja, ik ben er niet bang voor dat er niet te eten voor mij zal zijn, maar meer ook voor het geheel. Als we straks met een parade van 14 totaal verschillende vleesgerechten en een toetje zitten, dan is de balans qua eten natuurlijk ook een beetje weg. Een thema boeit me dan niet zo, je krijgt toch geen perfect op elkaar afgestemd menu met 15 verschillende koks, maar een beetje afstemming is misschien wel handig. Ik wacht nog wel even af wat de rest doet voordat ik definitief besluit wat mijn gerecht gaat worden.
dat is wat ik dus ook bedoel en eerlijk zie ik het niet echt zitten als er op tafel bijv gado gado, gevulde wijnbladeren, aardappelsalade, couscous, spinaziesoep, tzaziki, gevulde paprika's, lamsgehakballetjes, zelfgemaakte kroketten staan.... om maar even wat te noemen. lijkt me allesbehalve smakelijk die combinatie vandaar mijn voorstel ook.
pi_80094225
oh en je kan met zoveel koks best een goed op elkaar afgestemd menu maken, zie mijn verjaardag 2 jaar geleden Ik zou bijv op 8 mei tzaziki, auberginepuree met yoghurt en knoflook, tomatensalade met feta en hummus kunnen maken en 2 turkse broden meenemen dan hebben we de wijnbladeren van z80, moblo en windigo maken vaak couscous geloof ik en vul maar aan....

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2010 19:18:25 ]
  donderdag 8 april 2010 @ 21:13:23 #64
63722 z80
I fink you freaky
pi_80099819
eten = eten voor mij.
of het bij elkaar hoort kwa stijl of keuken maakt me niet uit.
ik eet echt alles door elkaar.

maar dit is toch het bedenk toppic.
dus vork, wat is jou bijdragen hierin.
en we kunnen natuurlijk ook per tafel een thema nemen.
uit 3 verschillende hoeken van de wereld keuken.
dan moet het wel heel gek gaan als er iemand is die niets lust of kan/mag eten.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 april 2010 @ 21:19:39 #65
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_80100150
Wat z80 zegt . Of het bij elkaar past boeit mij ook niet echt .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_80101053
quote:
Op donderdag 8 april 2010 21:19 schreef borisz het volgende:
Wat z80 zegt . Of het bij elkaar past boeit mij ook niet echt .
mij wel dus, ik hou van lekker eten maar laat het ajb wel een beetje bij elkaar passen. met zoveel mensen zijn we ook weer niet om zo uitgebreid te koken dat iedere keuken zo goed vertegenwoordigd zal zijn.
pi_80103618
quote:
Op donderdag 8 april 2010 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:
ik wil de pret ook niet drukken hoor, maar het was toch een lente thema? Gado Gado is hartstikke lekker, maar wel Indisch. En ik zie de combinatie niet echt met bijv gevulde wijnbladeren. En andere niet-aziatische hapjes/gerechten. Kunnen we het niet een beetje mediterraans enzo houden: spaans, italiaans, grieks, turks, marokkaans enzo. Dat sluit tenminste een beetje allemaal bij elkaar aan. @Vork, als we zoiets doen zoals ik net voorstel dan is er volgens mij meer dan genoeg vegetarisch. Ik kook ongemerkt vaak vegetarisch als ik uit die keuken kook
Ja, want het mild kruidige van de Turkse en Griekse keuken past echt sprékend bij de overheersende smaken van de spaanse keuken. Een haidari smaakt vast heerlijk na chorizo in rodewijnsaus

Aziatische gerechten kunnen perfect een lentethema hebben. Lammetjes = lente, dus dan heb je zo je lentethema met wat frisse kruiden in een indiase curry. Of in een lamskroket. Of in een kruidenkroket. Of met frisse wijnbladeren.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_80103665
quote:
Op donderdag 8 april 2010 21:34 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

mij wel dus, ik hou van lekker eten maar laat het ajb wel een beetje bij elkaar passen. met zoveel mensen zijn we ook weer niet om zo uitgebreid te koken dat iedere keuken zo goed vertegenwoordigd zal zijn.
We zijn met een man of 15, er zal dus een kilo of 5 aan eten in de prullenbak verdwijnen. Er zal meer dan genoeg eten zijn, om zelf te combineren wat je wilt.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_80103725
quote:
Op donderdag 8 april 2010 21:13 schreef z80 het volgende:
eten = eten voor mij.
of het bij elkaar hoort kwa stijl of keuken maakt me niet uit.
ik eet echt alles door elkaar.

maar dit is toch het bedenk toppic.
dus vork, wat is jou bijdragen hierin.
en we kunnen natuurlijk ook per tafel een thema nemen.
uit 3 verschillende hoeken van de wereld keuken.
dan moet het wel heel gek gaan als er iemand is die niets lust of kan/mag eten.
Als ieder zn ding doet, dan heb je dat vanzelf wel... Als we allemaal mezes of tapas gaan maken, dan zit je met drie keer vijf dezelfde gerechten.
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 8 april 2010 @ 22:51:41 #70
63722 z80
I fink you freaky
pi_80105052
quote:
Op donderdag 8 april 2010 22:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

We zijn met een man of 15, er zal dus een kilo of 5 aan eten in de prullenbak verdwijnen. Er zal meer dan genoeg eten zijn, om zelf te combineren wat je wilt.
eten weg gooien?
als ik even de kans krijg niet
en ik hoop dat er meer mensen zo over denken.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_80105503
Ik ben ook zo'n barbaar die gewoon alles door elkaar vreet.
pi_80107667
Vork: ik maak sowieso wel één vega iets gewoon omdat dat ook lekker is, en vanwege jou

en verder boeit het me ook niet of er een thema in zit. Als iedereen gewoon 'iets lekkers' meeneemt wat in tapa's vorm kan (kleine hapjes dus) dan is 't prima. Niet moeilijk doen met een bepaalde keuken. Zoals z80 zei, eten = eten, en het is een CUL POT LUCK diner. POT LUCK, dus wat de pot schaft iedereen maakt iets waarvan hij of zij denkt "dat is een succes" en dan wordt het vast lekker en gezellig
Ja doei.
  vrijdag 9 april 2010 @ 08:43:37 #73
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_80112361
quote:
Op donderdag 8 april 2010 23:52 schreef motorbloempje het volgende:
Vork: ik maak sowieso wel één vega iets gewoon omdat dat ook lekker is, en vanwege jou

en verder boeit het me ook niet of er een thema in zit. Als iedereen gewoon 'iets lekkers' meeneemt wat in tapa's vorm kan (kleine hapjes dus) dan is 't prima. Niet moeilijk doen met een bepaalde keuken. Zoals z80 zei, eten = eten, en het is een CUL POT LUCK diner. POT LUCK, dus wat de pot schaft iedereen maakt iets waarvan hij of zij denkt "dat is een succes" en dan wordt het vast lekker en gezellig
Mja inderdaad, gewoon op goed geluk daar gaat het om Ik maak bijvoorbeeld wat ik maak omdat ik nu pas heel slim bedacht heb dat ik nog nooit voor zo'n grote groep gekookt heb en bij Gado Gado weet ik tenminste zeker dat er niks fout gaat. Verder heb ik nog nooit iets in zulke grote hoeveelheden gemaakt, en budgettechnisch is dit ook t beste voor me. Daarbij heb ik 2 inductieplaatjes om op te koken en verder niks, dus ik moet ook rekening houden met de technische uitvoerbaarheid

@Vork: Mijn gado gado is geheel vegetarisch (zelfs veganistisch) en was ook bedoeld zodat een eventuele vegetarër ook nog wat heeft
pi_80112572
je kunt 't ook hier klaar maken he? Ik gebruik vaak de oven enzo lamsribjes gaan daar bijvoorbeeld ook in

omnomnom!
Ja doei.
pi_80114777
ik heb er wel echt zin in overigens
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')