ja, diequote:Op dinsdag 6 april 2010 17:41 schreef z80 het volgende:
bij welke turk komen jullie?
ik ga voor lam naar de euro supermarkt in hatert.
Kan lekker zijn, al lijkt het me om je culi-naam hoog te houden verstandig iets te maken dat je al kent?quote:Op donderdag 8 april 2010 11:57 schreef z80 het volgende:
ik zit er aan te denken om dolmades te maken.
echter dit wordt de eerste keer.
Z80 zn idee is vegetarisch. Ik kan een deel van mijn kroketten eventueel vegetarisch maken...quote:Op donderdag 8 april 2010 17:25 schreef Vork het volgende:
Hey, ik wil de pret niet drukken, maar in hoeverre worden er eigenlijk vegetarische gerechten gemaakt?
Nouja, ik ben er niet bang voor dat er niet te eten voor mij zal zijn, maar meer ook voor het geheel. Als we straks met een parade van 14 totaal verschillende vleesgerechten en een toetje zitten, dan is de balans qua eten natuurlijk ook een beetje weg. Een thema boeit me dan niet zo, je krijgt toch geen perfect op elkaar afgestemd menu met 15 verschillende koks, maar een beetje afstemming is misschien wel handig. Ik wacht nog wel even af wat de rest doet voordat ik definitief besluit wat mijn gerecht gaat worden.quote:Op donderdag 8 april 2010 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:
ik wil de pret ook niet drukken hoor, maar het was toch een lente thema? Gado Gado is hartstikke lekker, maar wel Indisch. En ik zie de combinatie niet echt met bijv gevulde wijnbladeren. En andere niet-aziatische hapjes/gerechten. Kunnen we het niet een beetje mediterraans enzo houden: spaans, italiaans, grieks, turks, marokkaans enzo. Dat sluit tenminste een beetje allemaal bij elkaar aan. @Vork, als we zoiets doen zoals ik net voorstel dan is er volgens mij meer dan genoeg vegetarisch. Ik kook ongemerkt vaak vegetarisch als ik uit die keuken kook
dat is wat ik dus ook bedoel en eerlijk zie ik het niet echt zitten als er op tafel bijv gado gado, gevulde wijnbladeren, aardappelsalade, couscous, spinaziesoep, tzaziki, gevulde paprika's, lamsgehakballetjes, zelfgemaakte kroketten staan.... om maar even wat te noemen. lijkt me allesbehalve smakelijk die combinatiequote:Op donderdag 8 april 2010 18:49 schreef Vork het volgende:
[..]
Nouja, ik ben er niet bang voor dat er niet te eten voor mij zal zijn, maar meer ook voor het geheel. Als we straks met een parade van 14 totaal verschillende vleesgerechten en een toetje zitten, dan is de balans qua eten natuurlijk ook een beetje weg. Een thema boeit me dan niet zo, je krijgt toch geen perfect op elkaar afgestemd menu met 15 verschillende koks, maar een beetje afstemming is misschien wel handig. Ik wacht nog wel even af wat de rest doet voordat ik definitief besluit wat mijn gerecht gaat worden.
mij wel dus, ik hou van lekker eten maar laat het ajb wel een beetje bij elkaar passen. met zoveel mensen zijn we ook weer niet om zo uitgebreid te koken dat iedere keuken zo goed vertegenwoordigd zal zijn.quote:Op donderdag 8 april 2010 21:19 schreef borisz het volgende:
Wat z80 zegt. Of het bij elkaar past boeit mij ook niet echt
.
Ja, want het mild kruidige van de Turkse en Griekse keuken past echt sprékend bij de overheersende smaken van de spaanse keuken. Een haidari smaakt vast heerlijk na chorizo in rodewijnsausquote:Op donderdag 8 april 2010 18:05 schreef SeaOfLove het volgende:
ik wil de pret ook niet drukken hoor, maar het was toch een lente thema? Gado Gado is hartstikke lekker, maar wel Indisch. En ik zie de combinatie niet echt met bijv gevulde wijnbladeren. En andere niet-aziatische hapjes/gerechten. Kunnen we het niet een beetje mediterraans enzo houden: spaans, italiaans, grieks, turks, marokkaans enzo. Dat sluit tenminste een beetje allemaal bij elkaar aan. @Vork, als we zoiets doen zoals ik net voorstel dan is er volgens mij meer dan genoeg vegetarisch. Ik kook ongemerkt vaak vegetarisch als ik uit die keuken kook
We zijn met een man of 15, er zal dus een kilo of 5 aan eten in de prullenbak verdwijnen. Er zal meer dan genoeg eten zijn, om zelf te combineren wat je wilt.quote:Op donderdag 8 april 2010 21:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
mij wel dus, ik hou van lekker eten maar laat het ajb wel een beetje bij elkaar passen. met zoveel mensen zijn we ook weer niet om zo uitgebreid te koken dat iedere keuken zo goed vertegenwoordigd zal zijn.
Als ieder zn ding doet, dan heb je dat vanzelf wel... Als we allemaal mezes of tapas gaan maken, dan zit je met drie keer vijf dezelfde gerechten.quote:Op donderdag 8 april 2010 21:13 schreef z80 het volgende:
eten = eten voor mij.
of het bij elkaar hoort kwa stijl of keuken maakt me niet uit.
ik eet echt alles door elkaar.
maar dit is toch het bedenk toppic.
dus vork, wat is jou bijdragen hierin.
en we kunnen natuurlijk ook per tafel een thema nemen.
uit 3 verschillende hoeken van de wereld keuken.
dan moet het wel heel gek gaan als er iemand is die niets lust of kan/mag eten.
eten weg gooien?quote:Op donderdag 8 april 2010 22:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
We zijn met een man of 15, er zal dus een kilo of 5 aan eten in de prullenbak verdwijnen. Er zal meer dan genoeg eten zijn, om zelf te combineren wat je wilt.
Mja inderdaad, gewoon op goed geluk daar gaat het omquote:Op donderdag 8 april 2010 23:52 schreef motorbloempje het volgende:
Vork: ik maak sowieso wel één vega ietsgewoon omdat dat ook lekker is, en vanwege jou
![]()
en verder boeit het me ook niet of er een thema in zit. Als iedereen gewoon 'iets lekkers' meeneemt wat in tapa's vorm kan (kleine hapjes dus) dan is 't prima. Niet moeilijk doen met een bepaalde keuken. Zoals z80 zei, eten = eten, en het is een CUL POT LUCK diner. POT LUCK, dus wat de pot schaftiedereen maakt iets waarvan hij of zij denkt "dat is een succes" en dan wordt het vast lekker en gezellig
![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |