Deze nasi doe ik met kip:
Restje kip van de vorige dag (van gebraden kip of pootjes), in stukjes plukken.
Gekookte rijst (liefst ook van de vorige dag)
Een ui en wat lente-uitjes snipperen, en wat je er eventueel nog meer in wil qua groen, een beetje prei, paksoi of ander te roerbakken groenvoer.
Olie in de koekenpan, mespuntje trassi erin, knoflook, sambal of gehakt pepertje, ui en lente-ui erbij, even aanbakken en dan de geplukte kipstukjes erdoor. Ik doe er ook nog wat gedroogde stukjes citroengras bij, omdat dat een frissig smaakje geeft.
Even aanbakken, dan een scheutje ketjap en nog even omroeren, dan de (koude) rijst erbij en omroeren tot het allemaal warm is.
Eiiiigenlijk horen er nog garnaaltjes doorheen, maar dat vergeet ik al-tijd.
Door de rijst heb ik de vorige dag na het koken een paar lepels nasikruiden gedaan, te krijgen in een zak bij de toko, té lekker en wel zo makkelijk. (oooh, toch een zakje!
)
Beetje warrig opgeschreven, want ik ben een beetje moe, maar het is door de loop van de tijd een combinatie geworden van Indonesische en Surinaamse nasi, en doet het ook altijd goed op verjaardagen.