abonnement Unibet Coolblue
pi_79322368
Er loopt niet echt (kan er geen vinden in elk geval) een topic voor algemeen schaatsnieuws, transfersnieuws, kleinere wedstrijden enz.

Bij deze dus.
pi_79322373
quote:
De Vegt voelt nóg de pijn van gemist goud

Het Nederlandse gelegenheidstrio faalde zondag tijdens de wereldbekerfinale. Bondscoach Wopke de Vegt wil meer toewijding.

Het gevoel was niet zoals het had moeten zijn. Bondscoach Wopke de Vegt keerde in mineur terug uit Vancouver. Twee keer goud laten liggen. Eentje rekende hij zichzelf ook aan, die op de ploegenachtervolging. "We hadden ook met deze ploeg moeten winnen. We ja, want ik ben ook onderdeel van de ploeg." Het missen van goud werd tijdens de wereldbekerfinale weer actueel door Carl Verheijen. "Het is te gek voor woorden dat er tijdens de Olympische Spelen een combinatie is gebouwd, die nooit samen heeft getraind. Ik had in Vancouver moeten rijden", zei Verheijen na zijn afscheidsrace op het ijs van Thialf.

Natuurlijk had de bondscoach een 5-kilometerman als Verheijen graag in zijn team gehad. Regels van de eigen bond en van de internationale schaatsunie ISU stonden echter niet toe om het laatste plekje op de 500 meter in te laten nemen door een stayer. Dus werd Ronald Mulder daags na het WK sprint in Japan aangewezen.

Misschien wel te vroeg. Sven Kramer was volgens Verheijen bereid om zijn 1500-meterplek aan hem af te staan. Alles voor teamgoud. Voordat ze met het plan naar buiten konden komen, wees De Vegt Mulder aan als laatste man in de Nederlandse ploeg. "Te vroeg? Onzin", vond De Vegt. "Ronald moest ook de tijd hebben om zich goed voor te bereiden."

De bondscoach keek verbaasd op toen het plan van de TVM-collega's hem ter ore kwam. "Ik zeg er niets over, want het is mij niet bekend." Volgens hem was er al eerder de mogelijkheid geweest om te schuiven met plaatsen. Daar is tijdens de vergadering na het eerste olympisch kwalificatietoernooi niet voor gekozen. "Toen hebben we gezegd: dit zijn de mensen die rijden en tegelijk hebben we Jan Blokhuijsen, Simon Kuipers, Mark Tuitert en Sven aangewezen voor de ploeg." Dat het olympische treintje Kramer, Blokhuijsen, Tuitert (of Kuipers) nooit samen trainde, bestrijdt De Vegt. "Alleen niet uren en uren zoals Carl, Sven, Erben en Wouter dat hebben gedaan." Daarmee legde de bondscoach meteen de vinger op de zere plek. De individuele routes van schaatsers conflicteren nog wel eens met de ploeg. De Vegt respecteert dat, maar vindt tegelijkertijd dat er meer toewijding voor de pursuit mag zijn. En niet alleen op papier. De schaatsers zouden eens een wereldbekerweekeinde geen vier afstanden kunnen rijden, maar twee. Zodat de tank niet leeg is bij de achtervolging.

Zondag volgde de achtervolging op de 1000 meter. Rhian Ket, Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel werden teleurstellend vierde. Ket reed eerder de kilometer. "Misschien moeten we al wel voor het seizoen de namen invullen van de mensen die de drie achtervolgingen in de wereldbeker rijden. Dan weet iedereen waar hij aan toe is." De Vegt ziet ook een belangrijke rol weggelegd voor de ISU. Hij dringt er bij de internationale bond op aan een volwaardig onderdeel te maken van de pursuit. Alleen een 500 meter rijden op de dag van de pursuit bijvoorbeeld. Soms is De Vegt wel eens jaloers op de bondscoach van een teamsport. Die roept gewoon de mensen op die hij nodig heeft. "Maar ik kan niet zomaar met zes man twee weken naar Erfurt gaan."

De Vegt moet tussen allerlei belangen door laveren. "Maar nogmaals: ook met de jongens die in Vancouver waren, hadden we goud moeten winnen. Dat doet nog altijd pijn."
Maakt het alleen maar extra zuur.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 23 maart 2010 @ 00:36:29 #3
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_79475714
Wtf is er op dat gala gebeurd?

Mark Tuitert
Dat was de laatste keer dat ik op het schaatsgala ben geweest
about 1 hours ago via txt

Erben Wennemars
avond met hoogte en absolute diepte punten...
17 minutes ago via mobile web

Werd het nog uitgezonden op TV ofzow?
Zo ja, wie heeft het gezien?
pi_79478836
HILVERSUM - Mark Tuitert heeft maandagavond direct na afloop van het jaarlijkse Schaatsgala laten weten dat hij nooit meer naar die prijsuitreiking komt.


© ANP
De olympisch kampioen op de 1500 meter is verbolgen over het feit dat zijn 'gouden' prestatie in Vancouver tijdens het Schaatsgala amper aandacht kreeg.
Talloze schaatsers werden tijdens het feest naar het podium geroepen, maar de olympisch kampioen werd volledig genegeerd. ''Dat was de laatste keer dat ik op het Schaatsgala ben geweest'', schreef hij op zijn twittersite.

Zijn coach Jac Orie had alle begrip voor de uitlating van zijn pupil. ''Voorop gesteld; Sven Kramer en Ireen Wüst zijn de terechte winnaars van de Ard Schenk Awards'', reageerde de Hagenaar.
Wegjagen
''Maar er worden allerlei schaatsers naar voren geroepen; rijders die stoppen, schaatsers die prijzen krijgen, ga zo maar door.''
''Als je dan de andere olympische medaillewinnaars niet eens noemt en die andere olympisch kampioen niet even naar voren roept, dan ben je heel verkeerd bezig met dat Schaatsgala. Als je mensen wilt wegjagen, moet je het zo doen.''

Daarom. Best te begrijipen dan.
pi_79479174
Altijd leuk een relletje om het schaatsseizoen mee af te sluiten
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 dinsdag 23 maart 2010 @ 09:15:45 #6
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_79479205
tvp voor volgend jaar.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
pi_79507668
Tuitert , wel terechte reactie denk ik zo.
sig verwijderd door FA
pi_79508979
In dwdd zei Erben het wel terecht te vinden, die reactie van Tuitert.
  woensdag 24 maart 2010 @ 18:20:00 #9
30220 Barca
~:) EVIL - E; Bad As I Wanna B
pi_79539662
Komend seizoen een andere sponsor en mogelijk zelfs andere ploeg! Bron: Sportweek . NL
quote:

VPZ gaat niet verder met sponsoring schaatsteam

--------------------------------------------------------------------------------
24-mrt-2010 17:03

VPZ stopt met de sponsoring van het schaatsteam. Dat maakte de zorgverzekeraar woensdag bekend. Bij VPZ rijden onder anderen Bob de Jong en Jan Blokhuijsen, die in februari brons wonnen bij de Olympische Spelen in Vancouver. De Jong deed dat op de 10 kilometer, Blokhuijsen op de ploegachtervolging.

In de komende tijd wordt gezocht naar een invulling voor het nieuwe seizoen. Het is mogelijk dat het schaatsteam als geheel doorgaat met een nieuwe hoofdsponsor. Ook kan er een andere invulling wordt gevonden. Er lopen momenteel gesprekken met verschillende partijen om de mogelijkheden te verkennen.
Retro is mode, metro ook!
'Bert, Bert, ik duw een banaan in je kont!' "Oh ja, lekker, Ernie!"
pi_79942386
TVM haalt Blokhuijsen en Remco Oldeheuvel binnen.
Nu is Oldeheuvel de snelste man die op dit moment binnen te halen viel maar hij is 26 en dus redelijk op de top van zijn kunnen en meer dan wat wereldbeker wedstrijden meepakken doet hij niet echt. Maar goed als hij Kramer kan helpen aan meer snelheid doet hij waarvoor hij binnen gehaald is lijkt me

Groothuis en Kuipers hebben met TVM gepraat. Ben benieuwd of daar nog wat mee gaat gebeuren. Ze willen liever bij Control blijven maar die hebben een gat in de begroting van 6 ton wat nog gedicht moet worden door een extra sponsor aan te trekken.

Leenstra weg bij TVM en van Deutekom heeft bedankt voor de stageplek die ze daar kon krijgen. Gelijk heeft ze want het is mede de schuld van de coaches dat ze overtraind is en als dank mag ze aan blijven op stagebasis. Te zot voor woorden eigenlijk.

Wust heeft nog niet bij getekend. Wellicht doordat het nog niet duidelijk is wat er met assistent coach Kuiper gaat gebeuren. In een interview zei ze laatst dat Kuiper de lijm was tussen haar en Kemkers. Als ze blijft komt er nog een vrouw naast, waar Ireen een stem in heeft.

Voor de positie van assistent coach naast Kemkers bij TVM zijn er drie gegadigden. Veldkamp, Bouwman (nu VPZ) en een andere Nederlander. Veldkamp lijkt mij teveel zijn mondje mee te hebben om in harmonie naast Kemkers te werken. Eric Bouwman kan kiezen tussen TVM of bondscoach van Noorwegen worden. Hoe dan ook, hij schijnt nergens te gaan zonder zijn assistent dus dat is weer een tegen voor TVM want dat lijken me wat teveel coaches naast elkaar.

Hofmeier schijnt een allroundploeg op te willen starten. Met het wegvallen van VPZ lijkt me dat ook hard nodig. Genoeg grote namen om je mee in the picture te rijden in ieder geval. Dat een heel leuk damesploegje worden.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_80692795
quote:
Kuipers verruilt Control voor TVM

Simon Kuipers schaatst vanaf volgend
seizoen voor de TVM-ploeg.Dat maakte de
27-jarige sprinter bekend.Kuipers,die
komt van Control,tekent een contract
voor twee seizoenen.

"Ik vind het tijd worden voor nieuwe
uitdagingen",zei Kuipers. "De afgelopen
zeven jaar heb ik met plezier en succes
met coach Jac Orie gewerkt,maar nu wil
ik een nieuwe weg inslaan.De ambities
en plannen van TVM spreken mij aan.Ik
verwacht dat ik er verder kan groeien."
Ben benieuwd of ie (veel) beter wordt...
pi_80694138
quote:
Koen Verweij zet loopbaan voort bij Hofmeier

Koen Verweij zet loopbaan voort bij Hofmeier Koen Verweij (foto) zet zijn loopbaan voort bij Hofmeier. De 19-jarige schaatser ondertekent een contract voor twee jaar bij de commerciële ploeg. Dat zei Marcel Adriaanse, directeur van Hofmeier, zondag. Verweij komt over van TVM, waar zijn tot 2011 lopende verbintenis is ontbonden. De allrounder was bezig aan zijn eerste seizoen bij de ploeg van trainer Gerard Kemkers.

'Voor alle partijen is het spijtig dat het zo is gelopen,' aldus TVM-teammanager Patrick Wouters. 'Wij menen dat het voor alle betrokkenen beter is dat onze wegen na een jaar gaan scheiden. De samenwerking is niet geworden wat we er van gehoopt hadden.'

Verweij kon vorig seizoen ook al naar Hofmeier. De Noord-Hollander, die toen nog deel uitmaakte van Jong Oranje, koos uiteindelijk voor TVM. Goede prestaties op het hoogste niveau bleven echter uit voor Verweij, die bij Hofmeier weer te maken krijgt met trainer Jan van Veen. Van Veen was bij Jong Oranje de coach van Verweij.

Naast Verweij hoopt Hofmeier, dat zich vanaf komend seizoen volledig op het allrounden richt, op korte termijn Marrit Leenstra te contracteren. Leenstra reed ook voor TVM. Yvonne Nauta en Roxanne van Hemert maken vermoedelijk ook de stap naar Hofmeier. Zij schaatsten afgelopen seizoen voor Jong Oranje. In totaal gaat de ploeg van Hofmeier uit vier tot zes allrounders bestaan.
Bron
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 zondag 25 april 2010 @ 18:55:34 #13
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_80701904
Anni Friesinger-Postma wil zich komend seizoen weer op de allroundtoernooien gaan richten. Dit heeft de Duitse schaatsster, die aan haar laatste jaar begint, vandaag laten weten.

Het WK allround wordt volgend jaar namelijk in het Duitse Inzell gehouden. Friesinger hoopt tijdens dat evenement op grootse wijze afscheid te nemen van alle supporters, die haar tijdens haar actieve carrière als schaatsster hebben gesteungd.

Friesinger nam in de periode tusen 1994 en 2007 negen keer deel aan het WK allround. In 1998 werd Duitse schaatsster derde, waarmee ze voor de eerste keer op het ereschavot mocht staan. Drie jaar later pakte ze op ditzelfde toernooi de gouden plak. Toch bleef het hier niet bij, aangezien ze in 2002, 2005 en 2007 ook de beste was.

Fok Sport.

Schitterende vrouw.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  zondag 25 april 2010 @ 20:47:30 #14
40566 Ericr
Livewrong
pi_80706452
Verweij toch wel erg snel aan de kant gezet dan, lijkt me dat er dan meer speelt. Waarom een talent al na 1 seizoen weer laten gaan? Die jongen is nog vol in ontwikkeling.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ericr op 25-04-2010 21:04:23 ]
  maandag 26 april 2010 @ 08:21:23 #15
106690 MiLalaa
como una manana de verano
pi_80718004
quote:
Op zondag 25 april 2010 20:47 schreef Ericr het volgende:
Verweij toch wel erg snel aan de kant gezet dan, lijkt me dat er dan meer speelt. Waarom een talent al na 1 seizoen weer laten gaan? Die jongen is nog vol in ontwikkeling.
misschien wilde Verweij zelf ook wel weg, en komt het niet alleen van de kant van TVM.

Ik vond Kramer en Verweij in ieder geval al nooit matchen. En bij Blokhuijsen-Kramer kon je direct al zien, dat wordt de nieuwe ploeggenoot.
Be sure to wear some flowers in your hair
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 26 april 2010 @ 11:29:17 #16
862 Arcee
Look closer
pi_80722034
quote:
Op zondag 25 april 2010 18:55 schreef Netsplitter het volgende:
Anni Friesinger-Postma wil zich komend seizoen weer op de allroundtoernooien gaan richten.

Schitterende vrouw.
Ja, hopelijk kan ze ook echt iets bereiken. Het was toch triest te zien dit seizoen dat ze geen schim meer is van de topschaatser van enkele jaren terug.

Net als bij Klassen eigenlijk.

Anyway, op naar seizoen 2010/2011.
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 26 april 2010 @ 11:30:56 #17
862 Arcee
Look closer
pi_80722091
Overigens was er wel een algemeen schaatstopic, alleen dat was vol: Schaatsseizoen 2009-2010

Misschien een idee om dit topic Schaatsseizoen 2010-2011 te noemen?
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 maandag 26 april 2010 @ 11:33:45 #18
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_80722197
quote:
Op maandag 26 april 2010 11:29 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ja, hopelijk kan ze ook echt iets bereiken. Het was toch triest te zien dit seizoen dat ze geen schim meer is van de topschaatser van enkele jaren terug.

Net als bij Klassen eigenlijk.

Anyway, op naar seizoen 2010/2011.
Ze heeft een hoop blessure leed gehad ja.
Ik vind haar zo geweldig wanneer ze Nederlands praat.
Zo enthusiast.
Hopelijk kan ze terug komen op haar oude geweldige niveau voor een waardig afscheid.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
pi_80722343
Ik ben vooral benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren in schaatsland.
Voor vele (sub) toppers is het allemaal nog erg onzeker. Geen enkele ploeg heeft zijn gehele team al rond.
Er lijken heel wat aardverschuivingen plaats te vinden.

Ik heb overigens uit betrouwbare bronnen vernomen dat het toch Veldkamp gaat worden naast Kemkers. Een opmerkelijk tweetal lijkt me dat wel.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 01:51:41 #20
862 Arcee
Look closer
pi_80994512
quote:
Veldkamp en Voorhuis naar TVM

**Bart Veldkamp wordt assistent-coach
van Gerard Kemkers bij de TVM-ploeg.De
Hagenaar,die eerder twee jaar coach van
de Amerikaanse ploeg was,tekent een
contract voor twee jaar.

TVM versterkte zich bovendien met de
25-jarige Jorien Voorhuis.De Twentse
schaatsster komt over van VPZ.

Ireen Wüst (24) blijft de ploeg van
Kemkers trouw.De tweevoudig olympische
kampioene verlengt haar contract met
twee seizoenen.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 09:20:47 #21
198722 Dizzy-Miss-Lizzy
spin me around
pi_80997032
Lijken me prima keuzes. Ik hoop alleen dat Geert Kuiper niet volledig afgedankt wordt nu!
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  dinsdag 4 mei 2010 @ 22:34:04 #22
198722 Dizzy-Miss-Lizzy
spin me around
pi_81030647
Geert Kuiper mag aanblijven in een brede organisatorische rol

Yvonne Nauta en Roxanne van Hemert hebben een contract voor twee seizoenen bij Hofmeier gekregen. Dat is ook een leuke ploeg met potentie nu.

Nu alleen nog even afwachten of Gerritsen en Timmer bij Control blijven en dan lijken de meesten in schaatsland toch weer onder de pannen te zijn.

Alleen Valkenburg lijkt na een goed seizoen nergens terecht te kunnen, erg jammer.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 7 mei 2010 @ 12:08:15 #23
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_81125864
http://www.telegraaf.nl/t(...)__.html?sn=schaatsen
quote:
Veldkamp staakt werkzaamheden NOS

AMSTERDAM - Schaatsploeg TVM, dat Bart Veldkamp als coach voor het nieuwe seizoen heeft gestrikt, kende de afgelopen twee jaar onder Kemkers een dalende tendens. Zo wisten slechts drie (Kramer, Wüst, Groenewold) van de negen schaatsers zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Vancouver.


Bart Veldkamp en Erben Wennemars.
Veldkamp, die de sportieve teloorgang in zijn rol als analyticus voor de NOS van nabij aanschouwde, houdt zich op de vlakte. "Er is altijd sprake van een complex aan oorzaken, maar als een team zolang bijeen is, dan is op een gegeven moment de rek er wel een beetje uit. Vandaar ook de speurtocht van TVM naar nieuwe impulsen", aldus Veldkamp, die zijn werkzaamheden voor de NOS zal staken.
Veldkamp noemt het een uitdaging om samen met Kemkers een nieuw team op te bouwen richting Sochi 2014. "Het allerbelangrijkste is dat Gerard en ik op één lijn zitten. We zullen uiteraard naar elkaar toe moeten groeien en er zullen best wel discussies komen, maar uiteindelijk zullen we het toch samen moeten doen. Want alleen door als team te opereren, kun je succesvol zijn. En dat gaat zeker lukken."

Eindelijk weg
  vrijdag 7 mei 2010 @ 12:17:32 #24
198722 Dizzy-Miss-Lizzy
spin me around
pi_81126251
Nee niet mee eens. Ik hoop dat hij fantastisch werk verricht bij TVM maar vind het juist spijtig dat hij daarom geen analyticus meer zal zijn.

Overigens lijkt me dit groter nieuws

http://www.telegraaf.nl/t(...)__.html?sn=schaatsen
quote:
Vrouwen breken met Control

AMSTERDAM - Marianne Timmer, Margot Boer en Annette Gerritsen breken met hun schaatsploeg Control. De drie schaatssters gaan hun eigen weg. Breekpunt was het sterk verminderde aanbod dat het trio kreeg en waaraan Control niet wenste te tornen.
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 7 mei 2010 @ 12:21:22 #25
862 Arcee
Look closer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')