abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_85132745
registreer om deze reclame te verbergen
Bahia in Bocholt net over de duitse grens bij Aalten. Ruim opgezet. Erg schoon, Veel rustruimtes, royale tuin, duitse maaltijden voor een eurotje of 10( grote borden dus) een stuk of 10 verschillende sauna,s door de week relatief rustig.En als je zwemspullen meeneemt kun je ook nog door het poortje naar het naastgelegen subtropisch zwembad. (handig als je kinderen meeneemt die een hele dag sauna niet kunnen waarderen). Voor ongeveer 35 euro per persoon heb je je een hele dag goed vermaakt en genoeg gegeten :9~
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_85134072
Bij de Zwaluwhoeve komen altijd veel mensen die alles op dezelfde tijden doen. Dit zorgt mede voor grote drukte. Ze komen binnen om 10 uur (want dat moet voor de arrangementen), willen lunch rond 1 uur, en willen eten tussen 6 en 7. Veel gaan ook weg tussen 5 en 7 uur.

Als ik daar soms kom met een gratis kaartje probeer ik rondom deze tijden te manouvreren dan heb je er weinig last van. Ook is het slimmer om niet mee te doen met lunch of diner buffetten maar gewoon wat kleine hapjes tussendoor te nemen.
  woensdag 11 augustus 2010 @ 12:05:17 #183
177342 Breathtaking
Baby's got a temper.
pi_85134382
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 11:57 schreef bigfoot1972 het volgende:
Bij de Zwaluwhoeve komen altijd veel mensen die alles op dezelfde tijden doen. Dit zorgt mede voor grote drukte. Ze komen binnen om 10 uur (want dat moet voor de arrangementen), willen lunch rond 1 uur, en willen eten tussen 6 en 7. Veel gaan ook weg tussen 5 en 7 uur.

Als ik daar soms kom met een gratis kaartje probeer ik rondom deze tijden te manouvreren dan heb je er weinig last van. Ook is het slimmer om niet mee te doen met lunch of diner buffetten maar gewoon wat kleine hapjes tussendoor te nemen.
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 11:02 schreef Zana het volgende:

[..]

Ik wil je niet ontmoedigen, maar bij de Zwaluwhoeve is het "altijd" druk, ook omdat bepaalde kaartjes alleen van maandag t/m donderdag geldig zijn. Je moet proberen een beetje tegen de stroom in te zwemmen, maar het kan alsnog lastig wezen. Als je 's ochtends op een ongunstig tijdstip komt, sta je gewoon in de rij te wachten en is het druk in de kleedkamer, kom je later, moet je rondjes rijden op de parkeerplaats. Hetzelfde 's avonds bij vertrek als iedereen opeens naar huis wil., sta je weer te wachten bij de kassa's. Ook als het slecht weer is en iedereen binnen wil zijn...dan is er geen plek in de sauna of om ergens relaxed te zitten.
Tsja :') wij hebben dus ook een arrangement met begin om 10 uur en lunchbuffet en dinerbuffet.. Maar betekent dat dan trouwens dat je er ook daadwerkelijk om 10 uur moet zijn of maakt dat niet veel uit?

Scheelt wel dat we in een hotel zitten (ernaast) dus geen parkeerproblemen.
Alles wat je zoekt dat komt terecht / Alles wat je wenst dat krijg je echt / Alles wat je liefhebt wordt vanzelf aan jou gehecht.
pi_85135374
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 12:05 schreef Breathtaking het volgende:
Tsja :') wij hebben dus ook een arrangement met begin om 10 uur en lunchbuffet en dinerbuffet.. Maar betekent dat dan trouwens dat je er ook daadwerkelijk om 10 uur moet zijn of maakt dat niet veel uit?

Scheelt wel dat we in een hotel zitten (ernaast) dus geen parkeerproblemen.
Normaal kun je opgeven tijdens de reservering, wanneer je wilt komen of staat het bij het arrangement zelf vermeld, wanneer je wordt verwacht. Het hangt ook af of je behandelingen hebt geboekt....als ze je willen "pesten" (of ze erg druk zijn) dan wordt je gewoon op een "ongunstig" tijdstip ingepland, bijvoorbeeld laat in de avond, terwijl je eigenlijk eerder al naar huis had gewild.
Bij een arrangement met eten moet je gewoon met de massa mee, maar misschien valt het juist op de dag van jouw bezoek mee, iedereen ervaart het ook anders, voor de een is het stervensdruk, terwijl de ander er helemaal geen moeite mee heeft.
pi_85289505
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 14:46 schreef AnnekeM het volgende:
20 aug vertrekken wij voor 2 weken vakantie naar Zeeland.
We willen ons een beetje voorbereiden op de weersomstandigheden en besluiten dat we onze saunaspullen toch maar meenemen voor het geval dat het een paar dagen slecht weer is.

Wie kan ons een goed adresje geven? Ik heb wel wat zitten googlen, maar kom vooral op de wat kleinere saunacomplexen uit. Op zich geen probleem, maar zie geen reviews enz. Een tip is altijd welkom. Ooh ja, we zitten in Zeeuws Vlaanderen, Breskens. Een sauna in Belgi, over de grens bij Oostende / Brugge / Gent mag ook.
Niemand? -O-
pi_85289888
in die hoek ken ik enkel die in roosendaal. die's overigens wel prima ")
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_85333833
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 21:44 schreef AnnekeM het volgende:

[..]

Niemand? -O-
Ik keek op saunagids.nl en vond:
http://zoek.saunagids.nl/(...)c32da48106d1e376681c
Onderschat nooit de kracht van domme mensen in grote groepen!
Der Irrsinn ist bei Einzelnen etwas Seltenes - aber bei Gruppen, Parteien, Vlkern, Zeiten die Regel. (Friedrich Nietzsche)
pi_85711368
Vandaag een heerlijke dag gehad in Thermen Geldrop. Voor ons de eerste keer in deze sauna.

Toen we kwamen aanrijden, zagen we al aan de parkeerplaats dat het geen topdrukte was, gelukkig. We werden heel vriendelijk ontvangen, kregen badjassen etc. uitgereikt en gingen naar de kleedruimtes. Wat daar opviel was dat er vloerbedekking lag (m.i. niet echt hygienisch) waarin ook nog een grote vlek zat (bij de toiletten in de buurt, waarschijnlijk een keer lekkage gehad ofzo :{ ). De entree en kleedruimtes maakten op mij de indruk dat ze alweer wat jaartjes meegaan. De kluisjes werken bv gewoon met sleutels terwijl bij andere sauna's met digitale sleutels/bandjes gewerkt wordt. Het rook er ook een beetje muffig.

Daarna kregen we uitleg over het arrangement. Heel prettig, er werd de tijd voor ons genomen en men had ondanks het late tijdstip van reserveren toch z'n best gedaan om voor ons een goed programma samen te stellen (behandelingen tegelijkertijd etc.). De relaxruimte is erg groot, veel leren banken en fauteuils. Qua stijl kwam het op mij licht gedateerd over maar het was allemaal netjes, verzorgd en schoon. Wat ook heel fijn is, is de lectuurwand, helemaal vol met allerlei soorten tijdschriften. De koffie verdient een speciale vermelding: die was heerlijk!

Dan de saunafaciliteiten. Het complex is behoorlijk ruim opgezet. In eerste instantie had ik zoiets van: "is dit het nou?" Maar naarmate de dag vorderde, kwam ik steeds meer sauna's en faciliteiten tegen. Wat opviel was dat er verhoudingsgewijs weinig sauna's waren en veel andere dingen (infrarood, rozenbad, stoomcabine, filmruimte etc.). De buitensauna is leuk; je hebt uitzicht op een soort "verkoelingspad" buiten met achtereenvolgens een koude douche, neveldouche en stortdouche. Gevolg daarvan was wel dat, toen ik even later datzelfde pad volgde, ik me erg bekeken voelde door de mensen in de sauna. Ik miste soms (warme) douches maar die bleken een beetje verscholen te liggen. De tuin is groot en er zijn veel ligstoelen. Wel wat geluid van de nabijgelegen spoorlijn en snelweg maar na een tijdje hoor je dat niet meer.

De behandelingen waren heerlijk. Eerst een lichaamsmassage van 50 minuten. De masseur was een heel vriendelijke man die rekening hield met alle wensen/eisen. Zo houd ik er bijvoorbeeld niet van om al te veel te kletsen tijdens een behandeling (ik wil gewoon ontspannen) en dat werd gerespecteerd, gewoon zoals het hoort. Daarna kwam de gezichtsbehandeling van 55 minuten, die was ook heerlijk. Het beautygedeelte boven kwam overigens ook een beetje gedateerd over qua uitstraling.

We hebben een maaltijdsalade gegeten in het restaurant, dat duidelijk recent verbouwd is. Heel leuk met een dak dat deels opengeschoven kan worden, zodat je een beetje een patio-gevoel krijgt. Het eten was overigens heerlijk en de bediening vlot en zeer vriendelijk.

Van de sauna's zelf heb ik helaas niet zo heel veel meegekregen omdat we zo'n vol programma hadden. Daardoor heb ik maar 3 rondjes sauna kunnen doen, waarvan 1 in een vrij koele sauna van 65 graden en 2 in een 75 graden sauna. Dat was niet erg, want de saunagang had niet de eerste prioriteit op deze dag, we wilden meer een algemeen beauty- en relaxdagje (kado voor vriendin, die 30 werd) en dat is goed gelukt.

Algemene indruk van Thermen Geldrop: prettige sfeer, zeer vriendelijk personeel, verzorgd, sommige delen een beetje gedateerd (ons vorige saunabezoek was Devarana in Den Bosch dus misschien zijn we op dat gebied wat verwend), andere delen duidelijk net verbouwd en erg modern en sfeervol. Wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar!
pi_85721113
Klinkt idd goed :)
pi_85723750
Sauna Geldrop ben ik ook een keer geweest. De vloerbedekking bij de kluisjes vond ik eigenlijk wel prettig (het was toen winter!) maar ik kan me voorstellen dat het niet zo schoon is.

Verder vond ik het jammer dat ze weinig buitensauna's hadden, en het publiek vond ik ook aan de relatief oude kant.
pi_85963109
Vandaag bij de Sauna Centre in Haarlem geweest (saunacentre.nl) en volgens mij is die hier nog gereviewed... Mijn eerste review, dus ik som maar gewoon alle feiten op...

Dit is een kleinschalige sauna. Je moet bijvoorbeeld aanbellen en dan doen ze de deur open, het personeel telt 1 persoon :) (excl. de masseuses dan).

Tarieven: 17,50 (studenten 8 euro), huur van een handdoek was volgens mij 2 euro en een badjas 4 euro.

Dan de sauna zelf: Eigen is alles in een grote ruimte, behalve de bar en rustruimtes, die zijn een beetje afgescheiden van de rest.
Aanwezig zijn:
• een houtgestookte standaard sauna
• een turks stoombad
• 3 warme douches en een koude douche
• warm bad met whirlpool
• koud (dompel-) bad
• kleine buitenruimte met 2 koude douches, scrubzout en een bak met koud water
• klein dakterras met stuk of 6 ligstoelen
• relaxruimte met tv en veel leesmateriaal (ik vermaak me wel met vele jaargangen national geographics)
• bar waar je van alles te drinken en eten kunt krijgen voor nette prijzen
• kleedruimte boven met kluisjes (euro krijg je terug)
• andere boven: meer relaxruimte en massageruimtes

Ging er allemaal gemoedelijk aan toe, ik hoorde van een van de bezoekers dat de meeste aanwezigen vaste gasten waren. De bezoekers zat van alles en nog wat tussen, jong en oud (25-65?). Ik denk dat er totaal 15 personen waren, ik denk even veel mannen als vrouwen.
Omdat het 1 grote ruimte is, kan ik me trouwens niet voorstellen dat hier ooit iets 'vervelends' zou kunnen gebeuren.

De massages e.d. heb ik niet geprobeerd. Dinsdag hebben ze damesavond, die kan ik ook niet proberen.

Al met al een positieve ervaring, enige jammere was dat ik niet in aanmerking kwam voor het studententarief vanwege deeltijd, maar dat viel te proberen :)

Ik zie dat ze ook nog weekendkorting hebben (bij een 10 rittenkaart 14 euro per keer) maar ik ga toch maar eens naar de veel luxere Sauna van Egmond, die heeft avondkaarten voor 18,75.
pi_86303883
Ben bij Thermen Born geweest in Limburg. Was m'n eerste sauna bezoek en gelijk een positieve (ben verkocht :o ). Het is een zeer nieuw en fraai complex. Het is ruim genoeg opgezet om het comfortabel te houden, maar het heeft toch een bepaalde compactheid wat erg prettig is.

enkele faciliteiten
Zoutkristalsauna
Bio kruidensauna
Laconium/ Infra rood
Finse Lyly sauna
bubbelbad
stoombad
verscheidene dompelbaden en lauwe douches.
Verbonden binnen- en buitenzwembad.


Ik werd prima ontvangen. het hele complex komt schoon en hygienisch over (waarsch. ook vanwege de nieuwheid), afwerking en materialen zijn ook mooi. Horeca gelegenheid is groot (of is dat normaal?) Het was ook totaal niet druk, nergens wachtrijen en genoeg ruimte in de sauna's (soms zelfs alleen), vind ik zelf wel erg prettig, drukte lijkt me niks aangezien ontspannen dan lastiger wordt lijkt me.

Rustruimtes zijn prettig, lekkere ligstoelen. Er is een kleine 'bios' met diezelfde ligstoelen en draadloze koptelefoons. Tevens is er een Auditorium, lekkere warme ruimte met chille muziekjes en uitzicht op de omringende bossen, ook weer vanuit de ligstoelen

Kosten zijn 20, of vanaf 19u 15.
pi_86756711
Misschien interessant voor mensen hier die naar sauna's van De Thermen Groep gaan: vanwege de Doldwaze Dagen van de Bijenkorf komen er 2 sauna bonnen: eentje van 29 euro die geldig is tot en met eind december en doordeweeks en eentje voor 39 euro voor vrij/za/zo.

Je kan er gebruik van maken met de bladzijde uit de folder of ze bestellen via: http://www.nederlandsesaunacadeaubon.nl (en dan zijn ze 1 jaar geldig), maar betaal je wel 3 euro verzendkosten.

Je krijgt:
- Entree
- Inclusief lunch
- Inclusief koffie of thee met wat lekkers
- Gebruik van zonnebank of hydro-jet of massagestoel

Idee?
pi_86856026
Gister weer een heerlijk dagje doorgebracht in Elysium.
Geen behandeling dit keer, maar we hebben wel een hammamsetje gekocht en zelf lekker aangerommeld in de hammam.
We zijn begonnen met een berkentak ritueel in de banja. Omdat die vrij vroeg was, was het er niet te vol en kon je gewoon lekker ruim zitten. Het was heerlijk, lekker heet en iedereen was echt muisstil zodat je je helemaal kon ontspannen.
Even gezwommen en een kopje thee met worteltaart gegeten (het eten is vaak niet zo best, maar de taart.... :9 ) en daarna naar een soort van zoutsteensauna (niet zo heet) in het nieuwe gedeelte en afkoelen in de sneeuwcabine. Dat was nieuw voor ons, en meer leuk dan nuttig. Wat me opviel was dat de mensen in de sauna allemaal heel erg stil waren. Heel fijn.
Toen dus naar de hammam. Heerlijke ruimte om te tutten en te kletsen onder het scrubben door. Daar ook nog even in het bad en stoomruimte geweest.
Voor het eten nog in het kruidenbad en de infraroodsauna geweest.
Gegeten bij Max, wat zoals gewoonlijk niet echt geweldig was, maar inmiddels hebben we ons daar maar bij neergelegd.
Na het eten naar de duinsauna. Die stonk behoorlijk naar zweet en was ook niet zo heet. We zijn er vlot uitgegaan en naar een kleine (beetje piramidevormige) finse sauna gegaan die goed heet was. Na het dompelbad nog even terug de sauna ingegaan en toen lekker douchen.
Het was niet te druk en in de sauna's zelf was het prima te doen. Ik hoop dat het een trend wordt dat iedereen stil is in de sauna, ik vond het zelf erg prettig.
Wat minder prettig was, dat er weer een vieze vent rondliep die steeds achter ons aan bleef lopen en mn vriendin swaffelde. Eigenlijk gebeurt er iedere keer wel zoiets en dat is toch een beetje een domper.
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_86856098
Wij zijn vorige week bij de sauna in hof van saksen geweest. En deze week sauna de Veluwe. Beide keren waren heel erg fijn al is het niet heel erg uitgebreid. Bubbelbaden waren erg lekker en waar we bij de Veluwe helemaal gek van zijn is de rustruimte met kruiden. Het enige minpunt hier was dat er een vent constant overal zat te sjorren, en tsja wat zeg je dan he.... :')
www.passieenplezier.nl D winkel voor erotiek
I wonder if the stars sign, the life that is to be mine. - Enya
pi_86857247
quote:
Op zondag 26 september 2010 12:31 schreef Tamashii het volgende:
Wij zijn vorige week bij de sauna in hof van saksen geweest. En deze week sauna de Veluwe. Beide keren waren heel erg fijn al is het niet heel erg uitgebreid. Bubbelbaden waren erg lekker en waar we bij de Veluwe helemaal gek van zijn is de rustruimte met kruiden. Het enige minpunt hier was dat er een vent constant overal zat te sjorren, en tsja wat zeg je dan he.... :')
'oprotten'?
het is een sauna, geen parenclub.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_86857540
quote:
Op zondag 26 september 2010 13:11 schreef Mirjam het volgende:
'oprotten'?
het is een sauna, geen parenclub.
Dit soort types rekent op het schock-effect waardoor omstanders eerder doen alsof ze niets zien dan dat mensen reageren. Helaas :{
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_86857601
quote:
Op zondag 26 september 2010 13:20 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Dit soort types rekent op het schock-effect waardoor omstanders eerder doen alsof ze niets zien dan dat mensen reageren. Helaas :{
ja, is ook zo.
ik kom ze helaas ook met enige regelmaat tegen. bloedirritant, je komt er voor je ontspanning, niet voor blote pikken in actie enzo.
misschien helpt het om het aan te geven bij het personeel, zodat ze de heer in kwestie aan kunnen spreken/eruit kunnen gooien
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 26 september 2010 @ 13:27:32 #199
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_86857738
@jurk: je vriendin werd geswaffeld???En je deed niks? Sorry hoor, maar als iemand dat mij mij zou doen zat die binnen de kortste keren op het politiebureau wegens aanranding. Als mijn vriend zich tenmiste had kunnen inhouden om hem niet eerst een beuk te verkopen..
pi_86857773
wait, whut?
geswaffeld in de sauna?
en dan nog niks doen?
da's wel ernstig hoor...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')