Ik wil je ook geen richting opduwen hoorquote:Op zondag 21 maart 2010 20:44 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Ja dat snap ik, en nee ik ben ook nog niet uit de keuze wat ik eigenlijk wil met mijn leven.
Ja ik snap het. Ik weet het ook wel dat het zo is maar dat echt doen is moeilijkquote:Op zondag 21 maart 2010 20:46 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Ik wil je ook geen richting opduwen hoor, maar probeerde mijn eerdere verhaal te verduidelijken
Snap je nu enigzins wat ik bedoelde?
Tsja dat ken ik, maar als je er mee bezig bent dan maak je meestal wel de juiste keuze.quote:Op zondag 21 maart 2010 20:48 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Ja ik snap het. Ik weet het ook wel dat het zo is maar dat echt doen is moeilijk
Zo makkelijk is het niet. Dat doe je niet van de ene dag op de anderequote:Op zondag 21 maart 2010 20:51 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Tsja dat ken ik, maar als je er mee bezig bent dan maak je meestal wel de juiste keuze.
En over dat optimistisch zijn, je kunt ook gewoon stoppen met pessimistisch zijn
Jawel, heb ik ook gedaan.quote:Op zondag 21 maart 2010 20:52 schreef tijnbrein het volgende:
[..]
Zo makkelijk is het niet. Dat doe je niet van de ene dag op de andere
Dat is knap ik kan dat nog nietquote:Op zondag 21 maart 2010 20:55 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Jawel, heb ik ook gedaan.
Op een bepaald moment was ik het zat, en ben ik ermee gestopt![]()
werkt prima voor mij
Om even in te breken: het is wel apart dat ik ook niet weet wat ik wil, maar ondertussen wel redelijk goed bezig ben: zolang ik mijn onbewuste zijn gang laat gaan loopt het bijna altijd goed. Niet altijd even snel, maar dat hoeft ook niet. Zodra mijn bewuste er bij komt gaat het nog steeds wel goed, maar ontzettend veel langzamer (of het lijkt veel moeilijker) en is de voldoening vaak lang niet zo groot.quote:Op zondag 21 maart 2010 20:46 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Ik wil je ook geen richting opduwen hoor, maar probeerde mijn eerdere verhaal te verduidelijken
Snap je nu enigzins wat ik bedoelde?
Dat heeft mss iets te maken met de eisen die je stelt.quote:Op zondag 21 maart 2010 21:01 schreef Stupendous76 het volgende:
[..]
Om even in te breken: het is wel apart dat ik ook niet weet wat ik wil, maar ondertussen wel redelijk goed bezig ben: zolang ik mijn onbewuste zijn gang laat gaan loopt het bijna altijd goed. Niet altijd even snel, maar dat hoeft ook niet. Zodra mijn bewuste er bij komt gaat het nog steeds wel goed, maar ontzettend veel langzamer (of het lijkt veel moeilijker) en is de voldoening vaak lang niet zo groot.
Hé, ik ben ook gewoon goedquote:Op zondag 21 maart 2010 21:07 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Dat heeft mss iets te maken met de eisen die je stelt.
Zolang jij je onderbewuste z'n gang laat gaan, is je enigste eis dat het er niet slechter op wordt. Dus elke meevaller geeft dan al snel voldoening.
Maar zodra je je bewuste erbij haalt heb je ook een bepaald doel, en dat is waarschijnlijker lastig(er) te halen.
En ja dan verandert de ratio inzet : uitkomst ook natuurlijk.
Eerst had je geen bewuste inzet maar wel een mooie uitkomst, en vervolgens heb je een bewuste inzet tegenover een bepaalde uitkomst.
Maar het kan natuurlijk ook dat jij onderbewust goed plant en weet wat je moet doen
Ik zat bij het gemiddelde.quote:Op zondag 21 maart 2010 21:58 schreef Ad_rem het volgende:
Leuke testje van de BBC: http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sex/add_user.shtml?users=1
Ben wel benieuwd welke scores er bij jullie uitkomen. Bijv. dat je een zeer mannelijk brein hebt. En wat je scoort op bijvoorbeeld de ogen test.
Ongeveer 25? (aan de mannelijke kant)quote:Op zondag 21 maart 2010 21:58 schreef Ad_rem het volgende:
Leuke testje van de BBC: http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/sex/add_user.shtml?users=1
Ben wel benieuwd welke scores er bij jullie uitkomen. Bijv. dat je een zeer mannelijk brein hebt. En wat je scoort op bijvoorbeeld de ogen test.
Ja, inderdaad. Natuurlijk is het zeer erg wat er gebeurd is. Maar de aandacht was wel erg overtrokken.quote:Op zondag 21 maart 2010 20:32 schreef tijnbrein het volgende:
. Die media aandacht is echt belachelijk
HBO is tegenwoordig ook niet meer dan kleuterklas+ als ik kijk naar wat voor idioten erop zitten. Uni was ook niks met aanwezigheidsplicht, voorgekauwde stof, etc. Verschilt wel een beetje per opleiding natuurlijk, maar over het algemeen... Mijn examenjaar op de middelbare school was wat dat betreft veel minder kinderachtig.quote:Op zondag 21 maart 2010 15:22 schreef ikke043 het volgende:
@francis Dat zal op een hogeschool wel anders zijn. De stof wordt meer, en je moet meer zelf doen. Geen so's ofzo, dua dat is wel prettig.
Mijn advies is, ga vooral geen studie doen omdat je 'm leuk vindt, maar omdat er werk mee te vinden is. Anders kom je net als ik niet aan een normale baan en dat is pas echt kut. Liever vier jaar een suffe studie en dan een goede baan en een normaal leven, dan vier jaar 'lol' en daarna niks.quote:Op zondag 21 maart 2010 15:48 schreef Aperture-Science het volgende:
Advies voor iedereen die verder gaat studeren, ga lekker een studie doen die je leuk vindt, niet waarin je het beste was op school. De baan komt later wel.
quote:Op zondag 21 maart 2010 19:38 schreef ikke043 het volgende:
Voor de rest zul je zelf hard moeten knokken. Kijk maar eens naar succesvolle mensen, het zijn nooit de allerslimsten noch de allerdomsten. Het zijn wel allemaal harde werkers arrogante slijmballen & ze geven niet op.
De mens kan ook niet vliegen.quote:Op zondag 21 maart 2010 20:13 schreef ikke043 het volgende:
[..]
bah realistenDie riepen toch dat de mens niet kon vliegen totdat Weiskopf langsvloog
Wat een onzin. Als je keuze hebt tussen een situatie die je niet leuk vindt of een andere situatie die je ook niet leuk vindt, kun je het wel een keuze noemen, maar uiteindelijk schiet je er niks mee op.quote:Op zondag 21 maart 2010 20:40 schreef ikke043 het volgende:
Oké, nu de rest van het verhaal. Dit was namelijk een beginpunt.
Nou omdat je invloed hebt op je gevoelens kun je dus zelf in redelijk mate bepalen of je optimistisch of pessimistisch bent. Natuurlijk kun je niet 100% van de tijd opti-/pessimistisch zijn, want gevoelens overkomen je voor een groot deel.
Maar omdat je in grote lijnen wel invloed hebt heb jij keuzemogelijkheden. In beginsel zijn dit er 2 :
1) veranderen : je neemt het heft in eigen handen want het kan zo niet langer doorgaan.
2) niet veranderen : je laat de dingen zoals het is, je kunt er mee leven zoals het gaat en zult hoogst waarschijnlijk geen spijt krijgen van je keuze.
Indien je beseft dat je deze 2 mogelijkheden hebt, besef je dat alles een keuze is. Vaak vertalen deze 2 mogelijkheden zich dan ook in veel meer keuzes, maar voordat je daar komt zul je eerst moeten kiezen uit veranderen of niet veranderen.
Neem nou als voorbeeld de indeling van een woonkamer. Elke dag als jij in je woonkamer gaat zitten heb jij 2 keuzes, je gaat iets veranderen of je verandert niets.
Iets veranderen kan zoiets simpels zijn als de gordijnen dicht doen, of je tv aan zetten tegenover de kamer indeling veranderen. Alle 3 hebben ze in beginsel gemeen dat jij hebt gekozen uit de 2 mogelijkheden.
Op het moment dat je dit gaat toepassen op pessimisme/optimisme en dus je gevoel. Dan krijg je mijn verhaal met "akkoord gaan".
snap je dit?
Ja, want gelukkig zijn karakter, opvoeding, hormoonbalans en de werking van je neurotransmitters allemaal keuzes.quote:Op zondag 21 maart 2010 20:51 schreef ikke043 het volgende:
En over dat optimistisch zijn, je kunt ook gewoon stoppen met pessimistisch zijn
'n keuze is 'n keuze of je het leukt vindt of niet.quote:Op zondag 21 maart 2010 23:17 schreef Satsuma het volgende:
Wat een onzin. Als je keuze hebt tussen een situatie die je niet leuk vindt of een andere situatie die je ook niet leuk vindt, kun je het wel een keuze noemen, maar uiteindelijk schiet je er niks mee op.
[..]
Grotendeels wel. Maar goed, een of andere goddelijke macht zal wel heel jouw leven hebbrn uitgestippeld, en jij hebt daar absoluut geen invloed op. Probeer het ook niet, want je loopt het risico er beter van te worden. Nee echt, niet doen hoor!quote:Ja, want gelukkig zijn karakter, opvoeding, hormoonbalans en de werking van je neurotransmitters allemaal keuzes.
Tja. zoals ik het graag verwoord is bijna alles in het leven een mix van factoren!quote:Op zondag 21 maart 2010 23:55 schreef EchtGaaf het volgende:
Satsuma heeft een punt dat eea grotendeels door aanleg wordt bepaald.
Ikke043 heeft een punt dat levenshouding ook van invloed is.
Succes hangt af van ene complex van factoren
Zeker. Dingen zijn niet zo zwart wit.quote:Op maandag 22 maart 2010 11:48 schreef francis998 het volgende:
[..]
Tja. zoals ik het graag verwoord is bijna alles in het leven een mix van factoren!![]()
vanaf hoe je een kopje beet pakt tot hoe je denkt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |