abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_79206703
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 13:01 schreef Wijnbo het volgende:

var price = 15.3d -->Double defineren in C#
Ik doe dit eigenlijk zelden. Ik gebruik meestal gewoon Double.
pi_79209458
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 13:05 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Ik doe dit eigenlijk zelden. Ik gebruik meestal gewoon Double.
Dan nog, debiel hoofdlettergebruik in VB.NET....
1
2
3
4
5
Dim jantje As Integer

If True AndAlso 1 = 1 Then
  jantje = 1
End if


vs

1
2
3
4
5
6
int jantje;

if (true && 1 == 1)
{
  jantje = 1;
}



Voor mijn werk programmeer ik praktisch alleen VB, maar heeft me wel wat moeite gekost om over te stappen...
  dinsdag 16 maart 2010 @ 14:53:32 #33
44920 TallMan
Permanent brain failure
pi_79210880
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 13:01 schreef Wijnbo het volgende:

var price = 15.3d -->Double defineren in C#

Kun je overigens pas vanaf framework 3.5.

C# syntax vind ik persoonlijk was leesbaarder, maar als je kijkt wat voor inhaalslag VB.Net syntax moest maken vanuit de achtergestelde wereld die VB4/5/6 heette hebben ze dat best goed gedaan. En met een vb taal in je .NET framework opnemen trek je wel een hoop figuren aan die in eerdere VB's en excel met vba hebben gewerkt.
Een taal om syntax afkraken is imo onzinnig. Het gaat om de functionaliteit die een taal je biedt en niet of je nu wel of niet 'then' achter je 'if' aanschrijft.
Functioneel bekeken ligt VB.Net slechts licht achter op C#.
geheelonthouder met geheugenverlies
Mensen die zeggen dat domme vragen niet bestaan stellen ze zelf.
pi_79211431
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 14:53 schreef TallMan het volgende:

[..]

Kun je overigens pas vanaf framework 3.5.

C# syntax vind ik persoonlijk was leesbaarder, maar als je kijkt wat voor inhaalslag VB.Net syntax moest maken vanuit de achtergestelde wereld die VB4/5/6 heette hebben ze dat best goed gedaan. En met een vb taal in je .NET framework opnemen trek je wel een hoop figuren aan die in eerdere VB's en excel met vba hebben gewerkt.
Een taal om syntax afkraken is imo onzinnig. Het gaat om de functionaliteit die een taal je biedt en niet of je nu wel of niet 'then' achter je 'if' aanschrijft.
Functioneel bekeken ligt VB.Net slechts licht achter op C#.
Wat ik wel graag wil in C# wat VB wel heeft is een manier om automatisch de niet gebruikte references te verwijderen.
  dinsdag 16 maart 2010 @ 15:39:31 #35
44920 TallMan
Permanent brain failure
pi_79213137
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 15:04 schreef Fortitude het volgende:

[..]

Wat ik wel graag wil in C# wat VB wel heeft is een manier om automatisch de niet gebruikte references te verwijderen.
Net even snel een C# Projektje aangemaakt (windowsapp) om te kjiken. Je kunt makkelijk de unused usings laten verwijderen, vreemd dat ze de references niet auto kunnen checken

Maar doe mij dan in VB de refactor mogelijkheden van C#. Zit helaas op werk aan VB vast.
geheelonthouder met geheugenverlies
Mensen die zeggen dat domme vragen niet bestaan stellen ze zelf.
pi_79214110
Ohjah, resharper enzo.
pi_79234348
registreer om deze reclame te verbergen
Ik moet me hierin ook verdiepen, maar hoe te beginnen met leren?
Iemand tips om dit versneld naar binnen te werken (ben meer van het praktische ipv theoretisch)
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_79234601
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 23:03 schreef PerryVogelbekdier het volgende:
Ik moet me hierin ook verdiepen, maar hoe te beginnen met leren?
Iemand tips om dit versneld naar binnen te werken (ben meer van het praktische ipv theoretisch)
OP gelezen? Maak die 2 tutorials die daar staan en maak vervolgens wat je wilt.
pi_79234850
even vraagje: (m.b.t. VB.net)
ik wil een zoekfunctie hebben waarbij ik d.m.v. een regex op bestanden/mappen kan filteren

dit heb ik ooit redelijk oke gemaakt met zelfs een recursive zoekfunctie. echter liep ik tegen 1 ding aan waar ik niet uitkwam.
mappen waar je niet in mag zoeken (bijvoorbeeld System Volume Information) loopt hij op vast met een access denied error.
mijn workaround hiervoor was de map aan een exclude list toevoegen (denk aan iets simpels als:
if mapnaam exists in <array-met-niet-toegangkelijke-mappen> then skip)


dit vind ik echter niet mooi.. nou heb ik wat gelezen over Impersonating van een gebruiker (b.v. system) die WEL de mappen door kan zoeken..
maar:
A) kan dit wel (veiligheids opzicht)
B) zo ja: hoe, ik kan namelijk geen goede/duidelijke voorbeelden vinden
C) kan dit eventueel in een andere .NET taal WEL makkelijk(er)?
pi_79240464
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 23:07 schreef Fortitude het volgende:

[..]

OP gelezen? Maak die 2 tutorials die daar staan en maak vervolgens wat je wilt.
jup, en het was meer een tvp, omdat ik gisteravond er geen tijd meer voor had
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_79242662
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 23:11 schreef mschol het volgende:
even vraagje: (m.b.t. VB.net)
ik wil een zoekfunctie hebben waarbij ik d.m.v. een regex op bestanden/mappen kan filteren

dit heb ik ooit redelijk oke gemaakt met zelfs een recursive zoekfunctie. echter liep ik tegen 1 ding aan waar ik niet uitkwam.
mappen waar je niet in mag zoeken (bijvoorbeeld System Volume Information) loopt hij op vast met een access denied error.
mijn workaround hiervoor was de map aan een exclude list toevoegen (denk aan iets simpels als:
if mapnaam exists in <array-met-niet-toegangkelijke-mappen> then skip)


dit vind ik echter niet mooi.. nou heb ik wat gelezen over Impersonating van een gebruiker (b.v. system) die WEL de mappen door kan zoeken..
maar:
A) kan dit wel (veiligheids opzicht)
B) zo ja: hoe, ik kan namelijk geen goede/duidelijke voorbeelden vinden
C) kan dit eventueel in een andere .NET taal WEL makkelijk(er)?
Ik begrijp niet helemaal wat nou precies de bedoeling is van je programma
En wat voor een nut het dan heeft dat je programma mappen? terug geeft waarop je eigenlijk geen rechten hebt.

HIer staat wel een simpel voorbeeld, zowel in de config als in code:

http://support.microsoft.com/kb/306158
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_79242821
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 23:11 schreef mschol het volgende:

C) kan dit eventueel in een andere .NET taal WEL makkelijk(er)?
Als het goed is niet want je gebruikt de .NET libraries.
pi_79243563
quote:
Op woensdag 17 maart 2010 09:15 schreef progje het volgende:

[..]

Ik begrijp niet helemaal wat nou precies de bedoeling is van je programma
En wat voor een nut het dan heeft dat je programma mappen? terug geeft waarop je eigenlijk geen rechten hebt.

HIer staat wel een simpel voorbeeld, zowel in de config als in code:

http://support.microsoft.com/kb/306158
ik geef geen mappen terug maar bestandsnamen
het is zeg maar een geavanceerde versie van GetFiles()
met o.a. extra opties als: recusief zoeken, accepteert regular expressions (voor b.v zoeken naar *.txt EN *.mkv)
daarnaast is het niet een geheel programma.. alleen een functie die een array met namen teruggeeft voor verder gebruik
pi_79321296
Misschien dat de kenners hier mij verder kunnen helpen.
Ik ben bezig met een applicatie (een test om precies te zijn) waarin op het scherm 18 images van 50x50p worden geladen.
Nu lukt dat op zich. Alleen niet erg efficiŽnt. Op het moment laad ik telkens alle images vanaf de harddisk. Dat zal me ongetwijfeld snelheid kosten, en sowieso is het gewoon niet praktisch aangezien ik telkens dezelfde images gebruik (scherm wordt vaak ververst, maar niet continu).
Eigenlijk zou ik dus de images als een soort 'existing item' toe willen voegen en vanuit het geheugen kunnen benaderen.
Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe moet ik dat aanpakken?


ps. het gaat dus om C#, VS 2008.
pi_79345550
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 00:39 schreef Gestiech het volgende:
Misschien dat de kenners hier mij verder kunnen helpen.
Ik ben bezig met een applicatie (een test om precies te zijn) waarin op het scherm 18 images van 50x50p worden geladen.
Nu lukt dat op zich. Alleen niet erg efficiŽnt. Op het moment laad ik telkens alle images vanaf de harddisk. Dat zal me ongetwijfeld snelheid kosten, en sowieso is het gewoon niet praktisch aangezien ik telkens dezelfde images gebruik (scherm wordt vaak ververst, maar niet continu).
Eigenlijk zou ik dus de images als een soort 'existing item' toe willen voegen en vanuit het geheugen kunnen benaderen.
Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe moet ik dat aanpakken?


ps. het gaat dus om C#, VS 2008.
Niemand?
pi_79345946
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 18:06 schreef Gestiech het volgende:

[..]

Niemand?
Sowieso kan je plaatjes opslaan in een byte[]. En anders misschien is naar de Bitmap klasse kijken. Moet sowieso mogelijk zijn om plaatjes in het geheugen te laden.
  vrijdag 19 maart 2010 @ 20:01:35 #47
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_79350135
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 00:39 schreef Gestiech het volgende:
Misschien dat de kenners hier mij verder kunnen helpen.
Ik ben bezig met een applicatie (een test om precies te zijn) waarin op het scherm 18 images van 50x50p worden geladen.
Nu lukt dat op zich. Alleen niet erg efficiŽnt. Op het moment laad ik telkens alle images vanaf de harddisk. Dat zal me ongetwijfeld snelheid kosten, en sowieso is het gewoon niet praktisch aangezien ik telkens dezelfde images gebruik (scherm wordt vaak ververst, maar niet continu).
Eigenlijk zou ik dus de images als een soort 'existing item' toe willen voegen en vanuit het geheugen kunnen benaderen.
Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe moet ik dat aanpakken?


ps. het gaat dus om C#, VS 2008.
Image toevoegen aan de project, bij properties van de image de build action op Embedded Resource zetten. Vervolgens kun je at runtime erbij via een resource manager (moeje ff googlen, weet ik niet uit het hoofd)
  vrijdag 19 maart 2010 @ 20:06:48 #48
44920 TallMan
Permanent brain failure
pi_79350342
geheelonthouder met geheugenverlies
Mensen die zeggen dat domme vragen niet bestaan stellen ze zelf.
  vrijdag 19 maart 2010 @ 20:09:42 #49
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_79350459
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 14:53 schreef TallMan het volgende:

[..]

Kun je overigens pas vanaf framework 3.5.

Dit werkt prima met framework 2.0 (en waarschijnlijk zelfs ook met 1.0 en 1.1). Die var-syntax is onderdeel van de c# taal en niet van het framework, en is erbij gekomen in C#-versie 3.0.

Visual Studio 2005 = C# 2.0, .Net 2.0
Visual Studio 2008 = C# 3.0, .Net 2.0, 3.0, 3.5 (opgeven via target framework in project options)
  vrijdag 19 maart 2010 @ 20:36:40 #50
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_79351557
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 23:11 schreef mschol het volgende:
even vraagje: (m.b.t. VB.net)
ik wil een zoekfunctie hebben waarbij ik d.m.v. een regex op bestanden/mappen kan filteren

dit heb ik ooit redelijk oke gemaakt met zelfs een recursive zoekfunctie. echter liep ik tegen 1 ding aan waar ik niet uitkwam.
mappen waar je niet in mag zoeken (bijvoorbeeld System Volume Information) loopt hij op vast met een access denied error.
mijn workaround hiervoor was de map aan een exclude list toevoegen (denk aan iets simpels als:
if mapnaam exists in <array-met-niet-toegangkelijke-mappen> then skip)


dit vind ik echter niet mooi.. nou heb ik wat gelezen over Impersonating van een gebruiker (b.v. system) die WEL de mappen door kan zoeken..
maar:
A) kan dit wel (veiligheids opzicht)
B) zo ja: hoe, ik kan namelijk geen goede/duidelijke voorbeelden vinden
C) kan dit eventueel in een andere .NET taal WEL makkelijk(er)?
Het switchen van de user context is een operating systeem aangelegenheid, geen .net aangelegenheid.

A. ja het kan
B. zie bv. http://www.codeproject.com/KB/cs/zetaimpersonator.aspx
C. je zal gebruik moeten maken van win32, dus makkelijker zal het niet worden met een andere .net taal

probleem blijft met impersonation op deze manier is waar je de username/password een beetje veilig gaat opslaan.
  vrijdag 19 maart 2010 @ 21:05:56 #51
192481 Core2
Happiness is the road
pi_79352952
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 14:53 schreef TallMan het volgende:

[..]

Kun je overigens pas vanaf framework 3.5.

C# syntax vind ik persoonlijk was leesbaarder, maar als je kijkt wat voor inhaalslag VB.Net syntax moest maken vanuit de achtergestelde wereld die VB4/5/6 heette hebben ze dat best goed gedaan. En met een vb taal in je .NET framework opnemen trek je wel een hoop figuren aan die in eerdere VB's en excel met vba hebben gewerkt.
Een taal om syntax afkraken is imo onzinnig. Het gaat om de functionaliteit die een taal je biedt en niet of je nu wel of niet 'then' achter je 'if' aanschrijft.
Functioneel bekeken ligt VB.Net slechts licht achter op C#.
Het is gewoon persoonlijk. Ik vind zelf iterators van c# wel handig, maar vb.net heeft bijvoorbeeld xml literals die handig zijn bij het opstellen van xml documenten. Een .net programmeur zou m.i. niet veel moeite moeten hebben om te switchen tussen de twee talen.
pi_79357123
@ Fortitude & OEM:
Werkt perfect! Thanks! Was even klooien, want werkte eerst met het streamvoorbeeld zoals in de link hierboven, maar vanuit die stream eerst in een bitmap zetten (en die in een list) is in mijn geval praktischer.
Uiteindelijk gelukt.
pi_79357718
quote:
Op vrijdag 19 maart 2010 20:36 schreef OEM het volgende:

[..]

Het switchen van de user context is een operating systeem aangelegenheid, geen .net aangelegenheid.

A. ja het kan
B. zie bv. http://www.codeproject.com/KB/cs/zetaimpersonator.aspx
C. je zal gebruik moeten maken van win32, dus makkelijker zal het niet worden met een andere .net taal

probleem blijft met impersonation op deze manier is waar je de username/password een beetje veilig gaat opslaan.
ok, thnx zodra ik de tijd heb ga ik er naar kijken
opslaan user+password is geen probleem, het is een prive projectje om enkele (zeg ongeveer 5k aan video bestanden + de technische info
  zaterdag 20 maart 2010 @ 23:34:57 #54
159761 Arn0
Abbey Road
pi_79391616
Tvp. Ben bezig met een jaaropdracht voor school en ga binnenkort proberen via Visual Basic dingen in een MySQL database aan te passen. Dat wordt wat
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  zaterdag 20 maart 2010 @ 23:35:45 #55
178193 Juicyhil
Bekende FOK!ker
pi_79391645
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 23:34 schreef Arn0 het volgende:
Tvp. Ben bezig met een jaaropdracht voor school en ga binnenkort proberen via Visual Basic dingen in een MySQL database aan te passen. Dat wordt wat
Dat kun je met de MySQL .NET Connector.
Het gaat gewoon op dezelfde manier als MSSQL.
Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Ik hou zoveel van jou, ik doe alles voor je! O+
pi_79391688
quote:
Op zaterdag 20 maart 2010 23:34 schreef Arn0 het volgende:
Tvp. Ben bezig met een jaaropdracht voor school en ga binnenkort proberen via Visual Basic dingen in een MySQL database aan te passen. Dat wordt wat
Waarom VB en waarom zie je er tegen op. Zo boeit is dat niet hoor. Alhoewel ik eerder database werk met SQL zou doen.
  zaterdag 20 maart 2010 @ 23:39:06 #57
159761 Arn0
Abbey Road
pi_79391752
Visual Basic moet ik gebruiken van mijn school. En ik wil graag MySQL gebruiken omdat ik de opgeslagen gegevens wil weergeven op een website en vind MySQL + PHP wel gemakkelijk. Ben niets anders gewoon.
By hook or by crook, I'll be last in this book.
  zaterdag 20 maart 2010 @ 23:42:32 #58
178193 Juicyhil
Bekende FOK!ker
pi_79391855
MySqlCommand comm = new MySqlCommand("SELECT * FROM Employees", connection)
MySqlReader read = comm.ExecuteScalar()

En dan die MySqlReader uitlezen zoals een SqlReader.
Op dinsdag 9 augustus 2011 23:01 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
Ik hou zoveel van jou, ik doe alles voor je! O+
pi_79434237
Ik heb een Solution met daarbij een setup project.
Wat ik zou willen is dat de install-folder ook weer verwijderd wordt bij het deÔnstalleren van het programma. Om de een of andere reden gebeurt dat op het moment niet.
Kan dit te maken hebben met het feit dat het een x86 applicatie is die geinstalleerd wordt op een 64-bit Windows 7 machine? Hij installeert 'm gewoon in de x86 map, uiteraard, maar ik dacht dat bij het deinstalleren de installer zoekt in de gewone program files map ipv. in de program files x86 map. Dan vindt hij natuurlijk niet de folder die verwijderd moet worden. Kan dat het probleem zijn?

Verder natuurlijk iedere oplossing welkom Het is wel belangrijk dat het via Windows Installer werkt. Volgens mij heb ik daardoor niets aan de Installer class (dit werd eerder al geopperd door iemand).
pi_79434351
de mapnaam van program files wordt volgens mij door windows doorgegeven, dus daar mag het niet aan liggen.

geeft je in je setup wel aan dat hij de map moet verwijderen? (open deur intrappen, i know)
zijn er misschien bestanden in gebruik in de map dat hij hem daarom misschien niet verwijderd?

start je installatie eens met een log optie aan
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')