Dat dus. Hoe beter je eet en jezelf verzorgt, hoe beter je met die uren om gaat.quote:Op vrijdag 23 april 2010 23:24 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dan drink je waarschijnlijk ook weinig energy suikerige drankjes? Veel fruit, gezond eten, fitness etc?
Ik bedoel, ik ken zelfs iemand die om 7 uur in de ochtend al een Red Bull naar binnen werkt. Ik zou per direct problemen met mn rikketik krijgen. Om nog maar te zwijgen over 4 uur nacht per slaap. Dat is eigenlijk toch gewoon niet gezond? En sinds het werk altijd relatief vroeg begint sla ik ontbijt over. Ik krijg om half 7 in de ochtend echt niks naar binnenEn zoals je weet heb ik afgelopen zomer wat gezondheids problemen gehad, en moet er dus bewust op letten
Ik wel! Belasting terug krijgenquote:Op donderdag 29 april 2010 17:35 schreef Finitio het volgende:
Deze week weer een enorm pakket met formulieren gekregen die ik even in mag gaan vullen. Vooral van de Engelse belastingformulieren word ik niet vrolijk..
Werk je dagen in het buitenland (elke dag telt, ook vakantie of training)?quote:
Haha, dat maakt tripjes naar het buitenland wel aantrekkelijk!quote:Op donderdag 29 april 2010 17:42 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Werk je dagen in het buitenland (elke dag telt, ook vakantie of training)?
Zo ja, dan kan je die dagen als "non ordinary resident" aftrekken van je belastbare basis. Dus als je 10% van de tijd in het buitenland werkt, dan je 10% van je brutto salaris volledig onbelast laten. Aangezien dat van je top komt, scheelt dat 40-50% belasting of dat bedrag. Officieel moet je dan wel zorgen dat het geld ook niet in de UK komt, dus je moet zorgen dat je salaris in Jersey of een van de andere UK offshore gebieden binnen komt, maar dat is zo geregeld bij elke UK bank.
Voor je zomer-stage? Dan gewoon al je belasting terug vragen aan het einde van je stage, kan vanuit NL met de juiste formulieren. En vervolgens nooit declareren in Nederland. Dat lukt eigenlijk iedereen, hoewel het waarschijnlijk niet helemaal correct is, maar boeiend.quote:Op donderdag 29 april 2010 17:47 schreef Finitio het volgende:
[..]
Haha, dat maakt tripjes naar het buitenland wel aantrekkelijk!
Hoe werkt het echter voor mij als NL-inwoner? Mijn indruk is nu dat mijn inkomen eerst in de UK wordt belast en dat ik dan in NL er niet opnieuw over hoef te betalen.
quote:Op donderdag 29 april 2010 17:49 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Voor je zomer-stage? Dan gewoon al je belasting terug vragen aan het einde van je stage, kan vanuit NL met de juiste formulieren. En vervolgens nooit declareren in Nederland. Dat lukt eigenlijk iedereen, hoewel het waarschijnlijk niet helemaal correct is, maar boeiend.
Ja. Dat is mijn reden geweest om het nooit te melden. De belasting is vervelend genoeg, maar die bijverdien ellende had ik echt geen zin in...quote:Op donderdag 29 april 2010 17:51 schreef Finitio het volgende:
[..]
Dus dan zou ik ook mijn probleem kunnen verhelpen dat ik over de bijverdiengrens van de IB-groep heen ga?
Klinkt erg aantrekkelijk, maar ben er nog niet uit.quote:Op donderdag 29 april 2010 17:56 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Ja. Dat is mijn reden geweest om het nooit te melden. De belasting is vervelend genoeg, maar die bijverdien ellende had ik echt geen zin in...
You do not claim to be domiciled in the UK. You consider yourself to be domiciled in the Netherlands.quote:Op donderdag 29 april 2010 18:04 schreef Finitio het volgende:
[..]
Klinkt erg aantrekkelijk, maar ben er nog niet uit.
|Ik kom trouwens niet helemaal uit het P86-formulier, wat moet ik hier invullen?:
- Do you claim to be not domiciled in the UK?
- Where do you consider you are domiciled and on what grounds?
Thanks, klinkt vrij aardigquote:Op donderdag 29 april 2010 18:33 schreef Drive-r het volgende:
[..]
You do not claim to be domiciled in the UK. You consider yourself to be domiciled in the Netherlands.
Da's een eenvoudige. De UK is erg gunstig qua belastingen voor mensen die er niet permanent wonen. Je "domicile" is een ongedefineerd begrip in de wet, maar het komt er op neer dat het de plek is die jij ziet als je "thuis". Non-domiciled persons ("non-doms") in de UK hebben geen capital gains tax als ze dat buiten de UK houden en veel meer belasting voordelen.
Voor de HMRC (belastingdienst) ben je de eerste paar (3) jaar, zolang je de intentie hebt niet permanent je thuis in de UK te maken (dus je hebt de intentie om na 3 jaar weer terug te gaan) officieel een "non-ordinary resident". Je bent tevens "non dom". Na 3 jaar wordt je enkel nog "non-dom": je beseft dat je er langer blijft, maar je ziet Nederland nog steeds als je thuis. Na 7 jaar raak je ook dat kwijt en ben je voor de HMRC gelijk aan elke UK burger, tenzij je jaarlijkse een eenmalige fees van £30k betaalt.
Bovenstaande shit is de reden dat rijke mensen graag naar Londen gaan.
Gewoon "no" invullen. Als je alles helemaal correct invult, hoef je er ook geen belastingen over te betalen, maar het kost je wel eindeloos veel werk weer.quote:Op donderdag 29 april 2010 20:03 schreef Finitio het volgende:
[..]
Thanks, klinkt vrij aardig
Heb het lastig bij de formulieren bij vragen als:
'Will you have income from employment where the employer is not a resident in the UK, and all duties of the employment will be carried out abroad, and you do not expect to remit all the income to the UK'
Als onderzoeksassistent word ik namelijk tot ergens in oktober gewoon doorbetaald voor werk dat ik al voor deze zomer afrondt..
Ben benieuwd hoeveel er van over blijft na de verkiezingen!quote:Op donderdag 29 april 2010 18:33 schreef Drive-r het volgende:
[..]
You do not claim to be domiciled in the UK. You consider yourself to be domiciled in the Netherlands.
Da's een eenvoudige. De UK is ( nu nog) erg gunstig qua belastingen voor mensen die er niet permanent wonen. Je "domicile" is een ongedefineerd begrip in de wet, maar het komt er op neer dat het de plek is die jij ziet als je "thuis". Non-domiciled persons ("non-doms") in de UK hebben geen capital gains tax als ze dat buiten de UK houden en veel meer belasting voordelen.
Genoeg denk ik. Ze voeren ergens iets van een nieuwe regelingen in om het publiek tevreden te snellen, maar niemand wil de non-doms kwijt.quote:Op donderdag 29 april 2010 22:02 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ben benieuwd hoeveel er van over blijft na de verkiezingen!
Als het risico een naheffing van 0 euro is ben ik zeker voor..quote:Op donderdag 29 april 2010 21:20 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Gewoon "no" invullen. Als je alles helemaal correct invult, hoef je er ook geen belastingen over te betalen, maar het kost je wel eindeloos veel werk weer.
Ik zou me eerder druk maken over het feit dat je voorafgaand aan je master een HBO-opleiding hebt gevolgd. Van wat ik gehoord en gelezen heb (o.a. eerste draadje van deze reeks uit mijn hoofd) is dat een HBOer vaak een no-go is voor een FO-functie @ IBs.quote:Op vrijdag 30 april 2010 16:03 schreef treborskie het volgende:
Ik vraag me dus af of mijn studiesnelheid en mijn leeftijd in mijn nadeel kunnen werken bij een carrière binnen IB. En zou dit binnen NL een minder grote rol spelen, ook als je kijkt naar Nederlandse spelers? Ik hoop dat jullie me hier wat feedback op kunnen geven..
1tje in het beursvloer topic is het op het moment aan het doen en heb een aantal vrienden die het op dit moment studeren. Erg pittig (en prijzig).quote:
Ah k. Zit er zelf ook over na te denken om een aantal certificaten te doen gedurende de zomer. Weet nog niet of dat CFA zal zijn. Denk het niet, er zijn er zoveel. En het is maar de vraag of je er veel voordeel uit kunt trekken voor een toekomstige baan. Bij ons maakt het iig. niet veel uit of je veel van dat soort certiicaten hebt of niet.quote:Op zondag 2 mei 2010 01:08 schreef NightH4wk het volgende:
Level I in juni in Amsterdam. Het is niet zo pittig, wel veel.
Alleen stopzetten voor de zomer, is dat mogelijk? Dat klinkt wel goed, dat geld heb je toch niet meer nodig.quote:Op maandag 3 mei 2010 20:27 schreef Finitio het volgende:
Heb besloten om alles zoveel mogelijk via de regeltjes te spelen, zoals stopzetten stufi en OV voor de zomer.. gelukkig springen m'n ouders wat bij.
Nee dat helaas niet, ik bedoelde vóór de zomer en dan tot en met december. In Januari 2011 kan ik dan weer stufi krijgen. En hopelijk gaat dat volgend jaar natuurlijk weer hetzelfde.quote:Op maandag 3 mei 2010 22:11 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Alleen stopzetten voor de zomer, is dat mogelijk? Dat klinkt wel goed, dat geld heb je toch niet meer nodig.
Hm, ik vind het wel erg op safe spelen, dan zou ik het eerst eens beter uitzoeken of dat echt nodig is. Ik heb dit nooit eerder van mensen gehoord, de meesten denken er verder niet eens over na.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 00:27 schreef Finitio het volgende:
[..]
Nee dat helaas niet, ik bedoelde vóór de zomer en dan tot en met december. In Januari 2011 kan ik dan weer stufi krijgen. En hopelijk gaat dat volgend jaar natuurlijk weer hetzelfde.
De dame en baas in kwestiequote:City Exec Loses £4m Sex Discrimination Case Share Share
Hazel Tyldesley, Sky News Online
A City executive who alleged her former boss brought prostitutes to business meetings has lost her £4m sex discrimination case.
Canadian Jordan Wimmer sued her former boss at hedge fund Nomos Capital
She had her claims for sex discrimination, disability discrimination, unfair constructive dismissal and an unauthorised deduction from her wages dismissed.
Ms Wimmer, a former employee of hedge fund Nomos Capital, accused her ex-boss Mark Lowe of bringing escorts to business meetings and discussing his sexual fantasies with her.
She told the tribunal she had felt uncomfortable when Mr Lowe brought an "unsavoury person" to a business event at the Hong Kong Yacht Club.
Employment tribunal statement
"Whatever's going on in his personal life is fine but to bring her into the business arena and associate her with me is degrading because that is something that would rub off on me," she said.
"It's so degrading for me to have to stand in a pinstripe suit next to somebody in Dior hot pants that don't cover her buttocks when she is standing there in stilettos with her breasts pushed out."
However, Mr Lowe's barrister said the woman, named only as Ling, was in fact a Malaysian banker and Mr Lowe's girlfriend.
The Nomos Capital founder was also alleged to have made blonde jokes that were directed at Ms Wimmer.
Mr Lowe admitted he had referred to Ms Wimmer as "decorative" and a "dumb blonde", but added: "It was said entirely as a joke, it was never intended as an insult."![]()
Ms Wimmer made the claims against her former boss, millionaire Mark Lowe
In its ruling, the tribunal said Ms Wimmer "would have us believe that she had to push down the feelings of disgust and self-loathing" stemming from Mr Lowe's alleged sexual harassment.
It noted that she claimed it was only during a period of depression that she realised how much his "disgusting and demeaning" comments had hurt her.
The tribunal's judgement concluded: "Her dramatic account is simply not corroborated by the overwhelming totality of the contemporaneous documents... and the attempts made by the claimant (Ms Wimmer) during the course of the hearing to corroborate her claims of sexual harassment... put bluntly, backfired."
Ms Wimmer joined Nomos Capital in 2004 and saw her salary rise from £50,000 to £577,000 by the time she was sacked in February 2009.
Haha ja als rechtenstudent sta ik misschien iets te veel stil bij alle regeltjes.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 10:45 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Hm, ik vind het wel erg op safe spelen, dan zou ik het eerst eens beter uitzoeken of dat echt nodig is. Ik heb dit nooit eerder van mensen gehoord, de meesten denken er verder niet eens over na.
Inderdaad, het was haar duidelijk vooral om het geld te doen..quote:Op dinsdag 4 mei 2010 11:37 schreef sitting_elfling het volgende:
Lijkt mij een goede zaak er eindelijk eens een sexual harassment gewonnen is
Nee, tijdens mijn studie echt niks in de richting van finance gedaan...quote:Op dinsdag 4 mei 2010 13:37 schreef GANZENBORD het volgende:
Tijdens het orienteren op een minor kwam ik dit topic tegen, Drive-r ik kan me herinneren dat jij ook afgestudeerd bent aan de TU/D, had je toen ook al keuzevakken in deze kant?
http://studiegids.tudelft.nl/a101_displayProgram.do?program_id_with_context=7313&SIS_SwitchLang=NL
Hoewel ik inhoudelijk 0,0 verstand heb van dit vakgebied, lijkt me dit wel enige relevantie te hebben?
Heb je je er in het jaar tussen je internship en baan eigenlijk wel verder in verdiept?quote:Op dinsdag 4 mei 2010 14:35 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nee, tijdens mijn studie echt niks in de richting van finance gedaan...
Nee, toen was het vol gasgeven om het afstuderen op tijd af te ronden. Daar stond bij mijn studie 12 maanden voor, dus daar heb ik wat creatief moeten omgaan met mijn tijd.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 17:40 schreef Finitio het volgende:
[..]
Heb je je er in het jaar tussen je internship en baan eigenlijk wel verder in verdiept?
Dat heb je netjes gedaan dan! Als ik volgend jaar wil gaan werken zit ik in een soortgelijke situatie maargoed, als je weet waar je het voor doet zal het vast makkelijker gaan.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 18:44 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nee, toen was het vol gasgeven om het afstuderen op tijd af te ronden. Daar stond bij mijn studie 12 maanden voor, dus daar heb ik wat creatief moeten omgaan met mijn tijd.
Gewoon goed van tevoren een beetje dingen plannen. Zo doet menig afstudeerder de eerste 3 maanden niks behalve wat orientatie, dat kun al beginnen als je met andere dingen bezig bent, etc... Zolang profs maar het idee hebben dat je het serieus meent.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 19:38 schreef Finitio het volgende:
[..]
Dat heb je netjes gedaan dan! Als ik volgend jaar wil gaan werken zit ik in een soortgelijke situatie maargoed, als je weet waar je het voor doet zal het vast makkelijker gaan.
En zo heel soms komt die 3 maand ook nog lastig uitquote:Op dinsdag 4 mei 2010 19:39 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Gewoon goed van tevoren een beetje dingen plannen. Zo doet menig afstudeerder de eerste 3 maanden niks behalve wat orientatie, dat kun al beginnen als je met andere dingen bezig bent, etc... Zolang profs maar het idee hebben dat je het serieus meent.
Dat dus. Ik moest naast mij afstuderen ook nog 20 ECTS aan vakken halen. Dus eerst 2 maanden hard zitten blokken op mijn afstudeerplek, terwijl ik officieel al begonnen was. Toen snel verder gegaan en officieel was ik in 9 maanden klaar, in werkelijkheid 7. Prima, ideaal gegaan zo.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 19:53 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
En zo heel soms komt die 3 maand ook nog lastig uitEen vriend van me moest z'n dissertation voor begin Juni afhebben voor zijn master. Hij was de 1e maanden van de studie al flink aan het solliciteren voor een baan voor na het afstuderen maar deed relatief weinig voor de studie. Kreeg hij een telefoontje met de optie om bij Raiffeissen 2 maand stage te lopen eind maart!. Alleen dat waren voor de maanden April en Mei! En hij had nog niks gedaan voor z'n dissertatie!
Toen heeft hij alles in 1.5 week afgewerkt door keihard door te werken en gelukkig was een professor zo vriendelijk genoeg om hem elke dag te begeleiden of hij op de goede weg was! Inmiddels zit hij in Wenen, heeft het hij enorm naar z'n zin en z'n dissertatie is ingeleverd en is hij bij terugkomst in Londen klaar met z'n studie en hopelijk een contract bij die bank
Zie het inderdaad veel om me heen gebeuren, mensen die scripties blijven uitstellen waar ze feitelijk maar twee weken mee bezig hoeven te zijn.. zo kom je nergens.quote:Op dinsdag 4 mei 2010 19:39 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Gewoon goed van tevoren een beetje dingen plannen. Zo doet menig afstudeerder de eerste 3 maanden niks behalve wat orientatie, dat kun al beginnen als je met andere dingen bezig bent, etc... Zolang profs maar het idee hebben dat je het serieus meent.
NYC als stad vind ik nog leuker dan Londen. Ik heb echter van verschillende bankiers gehoord dat de analysts in NY NOG veel harder moeten werken dan die in Londen. Daarnaast is het erg ver weg, zul je geen link met Nederland hebben (zoals nu wel in een Benelux-team) en schijnt het bovendien erg lastig te zijn om er in 1x aan de bak te komen..Mocht ik echter in dienst treden bij 'mijn' bank, dan heb ik volgend jaar wel een zomer training in NY.quote:Op maandag 10 mei 2010 17:19 schreef draaier89 het volgende:
Finitio. Waarom heb je eigenlijk gekozen voor Londen en niet voor NYC? Behalve dat Londen het financiële hart van de wereld is?
Nou ja, New York vind ik persoonlijk leuker om in te zijn. Verder snap ik dat je Londen kiest omdat je daar een Benelux-team hebt en omdat ze daar nog harder werken. Zou zelf denk ik ook voor Londen gaan.quote:Op maandag 10 mei 2010 21:18 schreef Finitio het volgende:
[..]
NYC als stad vind ik nog leuker dan Londen. Ik heb echter van verschillende bankiers gehoord dat de analysts in NY NOG veel harder moeten werken dan die in Londen. Daarnaast is het erg ver weg, zul je geen link met Nederland hebben (zoals nu wel in een Benelux-team) en schijnt het bovendien erg lastig te zijn om er in 1x aan de bak te komen..Mocht ik echter in dienst treden bij 'mijn' bank, dan heb ik volgend jaar wel een zomer training in NY.
Zou je zelf liever naar NY willen?
Je leert ook gewoon meer in London. De uren zijn niet zozeer minder, maar de mentaliteit is anders. In NY gaan analisten na 2 jaar toch een MBA doen, dus seniors hoeven geen rekening te houden met hun verdere carriere binnen de bank en het kan hun dus weinig schelen. In Londen zijn mensen meer bezig met het in de gaten houden van de analist, want je wilt natuurlijk mensen voor je team behouden. Je krijgt daardoor vaak minder onzinnig werk, meer interessante klussen en verantwoordelijkheid.quote:Op maandag 10 mei 2010 21:43 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Nou ja, New York vind ik persoonlijk leuker om in te zijn. Verder snap ik dat je Londen kiest omdat je daar een Benelux-team hebt en omdat ze daar nog harder werken. Zou zelf denk ik ook voor Londen gaan.
Heb nog alle tijd om te kiezen want 89 is geen jaartal, gelukkig. IB in Londen klinkt overigens wel beter. Denk dat dat dan ook mijn keuze zou worden als ik zou moeten gaan applyen voor een stage. Maar ja, misschien wordt het wel consultancy bij bijvoorbeeld McKinsey o.i.d.quote:Op maandag 10 mei 2010 21:49 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Je leert ook gewoon meer in London. De uren zijn niet zozeer minder, maar de mentaliteit is anders. In NY gaan analisten na 2 jaar toch een MBA doen, dus seniors hoeven geen rekening te houden met hun verdere carriere binnen de bank en het kan hun dus weinig schelen. In Londen zijn mensen meer bezig met het in de gaten houden van de analist, want je wilt natuurlijk mensen voor je team behouden. Je krijgt daardoor vaak minder onzinnig werk, meer interessante klussen en verantwoordelijkheid.
Geen idee, die zullen er niet echt zijn. Ik was 25, dan ben je wel iets ouder dan gemiddeld, maar het was echt geen probleem.quote:Op dinsdag 11 mei 2010 23:26 schreef CMI het volgende:
Hey,
Wat zijn de age limits om te applyen voor een summer internship / financial analyst positie bij een IB in Londen?
Alvast bedankt!
Ik denk dat je dat weinig aan een accountant vraagt, tenzij het gaat om kleine operationele financierings lijnen e.d., dat is gewoon de verantwoordelijkheid van de CFO en zijn staff plus wellicht adviseurs (accountants). Maar wanneer het gaat om grotere financierings vraagstukken, zul je toch willen weten wat mogelijk is in de markt qua pricing, etc en dat gaat een accountant je niet vertellen.quote:Op donderdag 13 mei 2010 01:57 schreef Matamalam het volgende:
Heeft iemand misschien ook inzicht in het vakgebied van corporate treasury en risk management ervan en de audit en advies van financiële instrumenten binnen de bedrijfsvoering/treasury.
Het betreft werkzaamheden binnen de accountancy.. kennen de IB'ers/beleggingsadviseurs hier mensen werkzaam in bovenstaande tak van sport?
Hoe zit het met het krachtenveld accountant / bankier.. is het niet zo dat de accountant altijd 3 of 5 stappen achter loopt? Wanneer vraagt een klant een bankier om advies wat betreft financiële instrumenten en wanneer een accountant?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |