Er is een kleine kans dat het DGS kan falen. Aandelen op de lange termijn (mits juist ingestapt) renderen altijd positief. Als ik een zak geld moest wegzetten voor langere tijd dan deed ik dat liever in aandelen dan in obligaties of rente.quote:Op woensdag 10 maart 2010 18:01 schreef tony_clifton- het volgende:
Niet akkoord. Banken blijken onfeilbaar, en je kan dan nog spreiden. Aandelen kunnen zakken ook...
Een vermogen opbouwen op de beurs heb ik al opgegeven, dat was een illusiequote:Op woensdag 10 maart 2010 17:35 schreef icebeer het volgende:
[..]
is ook wel zo, als je natuurlijk echt flink kapitaal hebt opgebouwd in je leven is 10% (met redelijk laag risico) wel lekker natuurlijk.
Al ben je net tiener af en moet de grote geldstroom (werk) nog beginnen heb je wel een andere doelstelling met paar duizend euro speelgeld op de beurs.
Een bedrijf kan ook failliet gaan.quote:Op woensdag 10 maart 2010 18:05 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Er is een kleine kans dat het DGS kan falen. Aandelen op de lange termijn (mits juist ingestapt) renderen altijd positief.
Ik heb spaarrente nooit als meer dan een onkostenvergoeding van de bank gezien, zó laag is het meestal. Je betaalt aardig wat voor een rekening, passen, creditcard en valuta opslag.quote:Op woensdag 10 maart 2010 18:05 schreef Falco het volgende:
[..]
Het beste lijkt me natuurlijk een mix, waarbij je je spaargeld eveneens spreidt: een deel (in principe!) gegarandeerd stuk inkomen + een deel fluctuerende stuff dus.
haha ja dat is denk voor heel weinig mensen weggelegd. Maar je moet er eerst achter komen of jij de 'special one' bentquote:Op woensdag 10 maart 2010 18:10 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Een vermogen opbouwen op de beurs heb ik al opgegeven, dat was een illusie
Maar steady 10% rendement en zo nu en dan met een klein bedrag speculeren, bevalt me wel..
Je bent wel erg zuur voor iemand die dagelijks in de business werkt. Gemiddeld genomen is 10% erg lastig, maar in goede jaren zoals 2003 - 2007 moet je erg je best doen wil je dat niet halen.quote:Op woensdag 10 maart 2010 17:31 schreef macondo het volgende:
[..]
10% moet makkelijk kunnen? gelul
Kan het ook met weinig startgeld? nee, dat is gelul
Is het risico even groot als op een spaarrekening? nee, dat is ook gelul
Ik heb het wel eens geprobeerd te checken maar dat is zo ontzettend lastig. De bid-ask is immers niet transparant van CFDs. Je hebt er geen zicht op! Alleen dat feit al geeft aan dat er een heel vies luchtje aan hangt. Als je puur een stoploss inzet tijdens het uitkomen van een macro cijfer ben je gewoon de lul. 99 van de 100 keer zit jouw order namelijk in de 'gap' en ben je het haasje. Dan druk je als een bezetene op de verkoop knop maar dan geeft hij een error aan omdat die prijs niet meer actief is. Halve minuut later heb je hem toch verkocht maar voor 50% meer verlies .. Soms vraag je je dan af, doen ze het er om? Of ben ik gewoon ongelukkig in mijn stoploss zetten? Immers een gegarandeerde verkooporder zorgt ervoor dat de spread omhoog vliegt met een paar punten.quote:Op woensdag 10 maart 2010 17:51 schreef Mendeljev het volgende:
@SE
Ik had jouw macrotrading high-leveraged CFD strat met iemand besproken en die beweerde dat de biedlaatspread ten tijde van het uitkomen van de cijfers mogelijkerwijs veranderde in het voordeel van de broker. Merk je daar zelf ook wat van want ik kan de logica van die persoon wel volgen, uiteindelijk blijft het jouw woord tegen die van de broker in dat soort situaties.
Soms vraag ik me wel eens af of ik mijn hele kapitaal van de brokers moet afhalen, dan even netjes onderzoek doen hoe ik het beste kan spreiden in aandelen voor de komende tientallen jaren en dan 'echt' werk gaan doen in de tussentijdquote:Op woensdag 10 maart 2010 18:05 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Er is een kleine kans dat het DGS kan falen. Aandelen op de lange termijn (mits juist ingestapt) renderen altijd positief. Als ik een zak geld moest wegzetten voor langere tijd dan deed ik dat liever in aandelen dan in obligaties of rente.
Een trader die in een paar weken tijd zijn geld vertienvoudigt is een waardeloze trader, ongeacht de uitkomst. Hij gebruikt dan namelijk veel te veel leverage. Zelfs als je een gigantische trading edge hebt dan blaas je met zoveel leverage gegarandeerd je account op.quote:Op woensdag 10 maart 2010 18:40 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik schat dat meer dan de helft van de studenten op de economische faculteiten van verschillende universiteiten hier in Londen direct begint met CFD's zonder daar ook maar enigszins ervaring in te hebben. Uiteraard valt daar veel van af maar heb ook genoeg voorbeelden gezien van mensen die van paar honderd pond direct naar paar duizend gingen in een paar week.
IEDERE ervaren belegger zou tekenen voor een zeker rendement van 15% zonder risico. Allemaal. Dat jullie denken niets te hebben aan percentages tussen de 10% en 20% per jaar bewijst dat jullie geen beleggers zijn maar pure gokkers.quote:Op woensdag 10 maart 2010 16:52 schreef icebeer het volgende:
[..]
ja maar ik ben een arme student, heb niks aan 10-20% rendement per jaar![]()
maar begin laatste tijd mn plezier beetje te verliezen in de beurs, er zit volgens mij geen verband meer tussen economie en beurs, er wordt bizar veel gemanipuleerd met cijfers. Keek een documentaire en daar blijkt daar bij de FED nog nooit een audit is plaatsgevonden, toch bizar .. corrupt als wat.
(deze frustratie is niet omdat m'n posities op verlies staan of dat m'n visie fout is)
Ik zei nergens dat het goede traders zijn, laat staan dat ze continu dezelfde strategie gebruiken. Immers als je van 250 naar 5000 gaat kun je bijvoorbeeld 2500 in 2 aandelen stoppen en met de rest verder gaan beleggen op de dagmarkt handel. Ze kunnen zich ook aanpassen. Niet altijd direct van het slechtste uitgaan.quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:13 schreef SeLang het volgende:
[..]
Een trader die in een paar weken tijd zijn geld vertienvoudigt is een waardeloze trader, ongeacht de uitkomst. Hij gebruikt dan namelijk veel te veel leverage. Zelfs als je een gigantische trading edge hebt dan blaas je met zoveel leverage gegarandeerd je account op.
ja maar 15% zonder risico gaat natuurlijk nietquote:Op woensdag 10 maart 2010 19:18 schreef LXIV het volgende:
[..]
IEDERE ervaren belegger zou tekenen voor een zeker rendement van 15% zonder risico. Allemaal. Dat jullie denken niets te hebben aan percentages tussen de 10% en 20% per jaar bewijst dat jullie geen beleggers zijn maar pure gokkers.
1: 5000 -80% = 1000quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:34 schreef icebeer het volgende:
[..]
ja maar 15% zonder risico gaat natuurlijk niet![]()
obligaties/beleggingsfondsen vind ik saai, het actieve beleggen .. al het nieuws lezen, de beurs op de voet volgen vind ik interessant, en dat kost veel tijd. Dus om daarmee dan maar 10% te halen (bijv 500eu op 5000 in een jaar, dat is 350eu meer dan een spaarrekening)
Voor mij is het een hobby, heb er lol in, rendement schommelt enorm -80% +80% in afgelopen 2 jaar.. het is maar paar duizend, niets in vergelijking wat ik later hoop te verdienen
Dan is dus die rit van 250 naar 5000 een pure lucky strike geweest, geen resultaat van verstandig beleggen of traden. Daar ging het dus om. En inderdaad je realiseren dat het puur geluk was, stoppen met die onzin en leverage omlaag brengen is inderdaad het beste dat zo iemand kan doen.quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik zei nergens dat het goede traders zijn, laat staan dat ze continu dezelfde strategie gebruiken. Immers als je van 250 naar 5000 gaat kun je bijvoorbeeld 2500 in 2 aandelen stoppen en met de rest verder gaan beleggen op de dagmarkt handel. Ze kunnen zich ook aanpassen. Niet altijd direct van het slechtste uitgaan.
Hier zeg je impliciet dat je van tevoren kunt weten of een strategie in de toekomst winstgevend gaat zijn.quote:En ja, als ze wel continu dezelfde strategie gebruiken vegen ze hun account natuurlijk logischerwijs van tafel, er is immers geen edge voor een lange termijn strategie op de beurzen met kort termijn handelen.
Daarom is leverage zo'n bitch.quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:41 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
1: 5000 -80% = 1000
2: 1000 + 80% = 1800
Met jaarlijks 10% had je 6050 gehad.
't is geen vetpot, dat actief beleggen
Beleggen kost tijd, daarom moet je ook een "verwacht salaris" van je rendement afhalen als je er echt veel tijd aan besteed. Ik denk dat ik zo'n 50 uur per week bezig ben met de financiële markten in 1 of andere manier. Ik had ook een bijbaantje ergens kunnen nemen, echt geld verdienen en dat per week in aandelen stoppen. Immers echt werk geeft waarschijnlijk meer voldoening dan wat centen verdienen op de aandelenmarkt.quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:34 schreef icebeer het volgende:
[..]
ja maar 15% zonder risico gaat natuurlijk niet![]()
obligaties/beleggingsfondsen vind ik saai, het actieve beleggen .. al het nieuws lezen, de beurs op de voet volgen vind ik interessant, en dat kost veel tijd. Dus om daarmee dan maar 10% te halen (bijv 500eu op 5000 in een jaar, dat is 350eu meer dan een spaarrekening)
Voor mij is het een hobby, heb er lol in, rendement schommelt enorm -80% +80% in afgelopen 2 jaar.. het is maar paar duizend, niets in vergelijking wat ik later hoop te verdienen
quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:47 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Beleggen kost tijd, daarom moet je ook een "verwacht salaris" van je rendement afhalen als je er echt veel tijd aan besteed. Ik denk dat ik zo'n 50 uur per week bezig ben met de financiële markten in 1 of andere manier. Ik had ook een bijbaantje ergens kunnen nemen, echt geld verdienen en dat per week in aandelen stoppen. Immers echt werk geeft waarschijnlijk meer voldoening dan wat centen verdienen op de aandelenmarkt.
Als ik 5 jaar jonger was geweest en nu weet wat ik toen niet wist, was ik waarschijnlijk nooit de financiële richting op gegaan.
haha begon het 2e jaar gewoon weer met 5kquote:Op woensdag 10 maart 2010 19:41 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
1: 5000 -80% = 1000
2: 1000 + 80% = 1800
Met jaarlijks 10% had je 6050 gehad.
't is geen vetpot, dat actief beleggen
Wat was je dan gaan doen?quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:47 schreef sitting_elfling het volgende:
Als ik 5 jaar jonger was geweest en nu weet wat ik toen niet wist, was ik waarschijnlijk nooit de financiële richting op gegaan.
Hoe bedoel je? Ik studeer biochemie, dus ik zal ook wel met getallen kunnen omgaan. Daarmee kan ik toch nochtans toch niet zomaar bij een bank gaan aankloppen?quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:53 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wat was je dan gaan doen?
Btw: als ik in de financiele sector had willen werken dan had ik TU elektro, werktuigbouw, wiskunde, natuurkunde of iets dergelijks gedaan. Ik had wel quant willen worden.
De helft ofzo van de intelligente banen in die sector zijn mensen met een exacte/ technische opleiding. Vraag maar aan drive-r.quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:56 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Ik studeer biochemie, dus ik zal ook wel met getallen kunnen omgaan. Daarmee kan ik toch nochtans toch niet zomaar bij een bank gaan aankloppen?
Ik denk dat ong. een kwart van de mensen die ik nu een poos ken en die ik zag beginnen met traden echt, maar dan ook echt doorhadden dat ze op bepaalde momenten erg gelukkig waren en dat hun strategie direct moest omgetoverd worden toen er rode cijfertjes tevoorschijn kwamen. Maar nu je nog jong bent kun je beter een paar keer flink over de kop met monsterhoge leverages zodat je goed gevormd wordt en als het moment daar is en je een paar ton kapitaal hebt. Dat goed weet te investeren.quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:44 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dan is dus die rit van 250 naar 5000 een pure lucky strike geweest, geen resultaat van verstandig beleggen of traden. Daar ging het dus om. En inderdaad je realiseren dat het puur geluk was, stoppen met die onzin en leverage omlaag brengen is inderdaad het beste dat zo iemand kan doen.
Dan heb ik dat verkeerd neergezet. Wat ik bedoelde te zeggen dat men bliksemsnel van strategie zal veranderen op het moment dat men doorheeft dat de strategie niet meer werkt. En men is over het algemeen wel slim genoeg om door te hebben dat iets niet meer werkt en dat ze dus ook rechtstreeks moeten kappen! Kan natuurlijk zo maar zijn dat ze een strategie gebruiken die vanaf trade 1 niet werkt. Maar zolang je alles in kleine hapjes van je portfolio doet, paar procent max(!) per keer is dat ook geen probleem.quote:Hier zeg je impliciet dat je van tevoren kunt weten of een strategie in de toekomst winstgevend gaat zijn.
Dat klopt. Er gaat kwa leerervaring niets boven echte pijn met echt geld. En ik ben het er helemaal mee eens dat je dat maar beter zo vroeg mogelijk kunt doen voordat het om echte bedragen gaat.quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:05 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat ong. een kwart van de mensen die ik nu een poos ken en die ik zag beginnen met traden echt, maar dan ook echt doorhadden dat ze op bepaalde momenten erg gelukkig waren en dat hun strategie direct moest omgetoverd worden toen er rode cijfertjes tevoorschijn kwamen. Maar nu je nog jong bent kun je beter een paar keer flink over de kop met monsterhoge leverages zodat je goed gevormd wordt en als het moment daar is en je een paar ton kapitaal hebt. Dat goed weet te investeren.
Dat komt me alweer een stuk bekender voorquote:Zelfs in de kleine proprietary trading boutiques hier draait het merendeel van de 'self-made professionals' nipt breakeven.
Maar wat mij fascineert is dat "niet meer werkt". Want heeft het ooit gewerkt of is het een toevallige serie van gelukkige gokjes? Wat ik al vaker heb gepost: als je een muntje opgooit en je hebt 5x achter elkaar kop, zit je dan in een koppen trend?quote:Dan heb ik dat verkeerd neergezet. Wat ik bedoelde te zeggen dat men bliksemsnel van strategie zal veranderen op het moment dat men doorheeft dat de strategie niet meer werkt. En men is over het algemeen wel slim genoeg om door te hebben dat iets niet meer werkt en dat ze dus ook rechtstreeks moeten kappen! Kan natuurlijk zo maar zijn dat ze een strategie gebruiken die vanaf trade 1 niet werkt. Maar zolang je alles in kleine hapjes van je portfolio doet, paar procent max(!) per keer is dat ook geen probleem.
Ik was dan waarschijnlijk meer de creatieve hoek ingegaan, meer de kant op van met je handen werken of de constructie kant op omdat mijn familie in die industrie werkt. Het is niet dat ik spijt heb hoor! Als ik namelijk dezelfde studie die ik nu in Londen doe in Nederland had gedaan was ik nooit zover gekomen. Je wordt echt in het leventje gezogen hier in Londen en dan ga je automatisch meer doen dan normaal.quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:53 schreef SeLang het volgende:
[..]
Wat was je dan gaan doen?
Btw: als ik in de financiele sector had willen werken dan had ik TU elektro, werktuigbouw, wiskunde, natuurkunde of iets dergelijks gedaan. Ik had wel quant willen worden.
Ik heb de laatste jaren sowieso mijn twijfels over de financiële intelligentie van de normale medemens...quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:51 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Wat zou gaan doen moest je kunnen switchen dan? Had jij geen geweldige wiskundeknobbel?
Moet wel zeggen dat je met een normale job + het plan om elke maand vast te investeren + je huidige kennis wel een flinke voorsprong hebt op de 'normale' medemens...
Jawel hoor. Ik ken zat biologen die bij een bank zitten. (zelf overigens niet)quote:Op woensdag 10 maart 2010 19:56 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Ik studeer biochemie, dus ik zal ook wel met getallen kunnen omgaan. Daarmee kan ik toch nochtans toch niet zomaar bij een bank gaan aankloppen?
quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:43 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb de laatste jaren sowieso mijn twijfels over de financiële intelligentie van de normale medemens...
quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:52 schreef LXIV het volgende:
Nog even over dat linkje van spoedgeld dat ik hier postte: als je nu googelt dan staat dat topic er al recht onder: http://www.google.nl/search?hl=nl&safe=off&q=www.spoedgeld.com&btnG=Zoeken&meta=&aq=f&oq=
Mensen gingen de foute zoekwoorden invoeren en linkjes plaatsen naar mijn topic. Nu lees je in Google meteen onder hun website dat het woekeraars zijn. Dat is nu zo tof van internet.
Je bent wel lekker enthousiast altijd, dus ik heb hier steeds de indruk dat je wel het goede hebt gekozen.quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:43 schreef sitting_elfling het volgende:
<knip>
Machtquote:Op woensdag 10 maart 2010 20:59 schreef Mendeljev het volgende:
Een tijd terug was Tostrams ook zo positief geindexeerd door ons Fokkers. Ik zie dat hij inmiddels professionele hulp heeft ingeschakeld om die indexering te verdoezelen.
Alleen jammer dat bepaalde mensen hierin erg ver doorschieten. Ik ken mensen die nu echt door beleggen op mijn leeftijd in grote problemen zijn geraakt. Ook vrienden. En dan gaat geld toch wel een rol spelen, wat je eigenlijk niet wilt.quote:Op woensdag 10 maart 2010 20:29 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat klopt. Er gaat kwa leerervaring niets boven echte pijn met echt geld. En ik ben het er helemaal mee eens dat je dat maar beter zo vroeg mogelijk kunt doen voordat het om echte bedragen gaat.
Om het nog even wat erger te maken. Ik denk(!) dat die schatting nog wel hoger ligt. Proprietary trading boutiques recruteren vaak 24/7. Er vliegt dus ook vaak veel personeel uit omdat die domweg niet breakeven kunnen draaien!! (Vergeet niet dat als je al winst behaald, daar het grootste gedeelte naar de trade boutique gaat en de rest voor jezelf is 80/20 is geen uitzondering!). Ik heb ook vrienden die hun track record van hun trades lieten zien de afgelopen jaren en dat dat hun heeft geholpen om de baan te krijgen.quote:Dat komt me alweer een stuk bekender voor
Ik snap je punt volledig. Hetgeen wat wij vooral proberen te doen is de statistische kans berekenen. Als de prijs lijn van een security een bepaald weerstand niveau 5 keer niet doorbreekt, (met continu hogere volumes) wat is dan de kans dat hij de 6e keer er wel door heen gaat?quote:Maar wat mij fascineert is dat "niet meer werkt". Want heeft het ooit gewerkt of is het een toevallige serie van gelukkige gokjes? Wat ik al vaker heb gepost: als je een muntje opgooit en je hebt 5x achter elkaar kop, zit je dan in een koppen trend?
Ik ben ervan overtuigd dat er bepaalde strategieën op korte termijn erg goed werken maar op een gegeven moment stopt het dan weer. Ik probeer te begrijpen waarom het ooit gewerkt heeft maar nadat het zo maar stopte besef ik al snel dat dat misschien wel de reden is dat het zomaar stopte met werken (quote:Ik zie jou (en ook anderen) regelmatig schrijven dat je doet wat werkt en iets anders gaat doen als het niet meer werkt. Dit impliceert dat als een bepaalde strategie die op lange termijn niet winstgevend is gedurende korte periodes misschien wel winstgevend is en dat het feit dat de strategie een x-aantal dagen winstgevend was voorspelt dat het een y-aantal dagen daarna ook nog winstgevend zal zijn. Oftewel, er is sprake van een soort seriele correlatie. Dit is testbaar, btw. Als dit de bewering is, dan wordt het tijd om een test op te zetten.
Ik ben 22 waarvan nu actief 1.5 jaar in Londen. Toen ik 16 was dacht ik nog niet na over beleggen of geld uit geven of de gevolgen daarvanquote:
Ik ben meer dan 60 uur per week financieel actief in Londen. Vlieg van hot naar her. Run een eigen studenten vereniging, zit in verschillende boards van andere verenigingen (vooral als hoofd van FA & TAquote:Op woensdag 10 maart 2010 20:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je bent wel lekker enthousiast altijd, dus ik heb hier steeds de indruk dat je wel het goede hebt gekozen.
Die kans is net zo groot als wanneer in het casino 5 keer rood is gevallen en de bal voor de zesde keer rond gaat.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:18 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Alleen jammer dat bepaalde mensen hierin erg ver doorschieten. Ik ken mensen die nu echt door beleggen op mijn leeftijd in grote problemen zijn geraakt. Ook vrienden. En dan gaat geld toch wel een rol spelen, wat je eigenlijk niet wilt.
[..]
Ik snap je punt volledig. Hetgeen wat wij vooral proberen te doen is de statistische kans berekenen. Als de prijs lijn van een security een bepaald weerstand niveau 5 keer niet doorbreekt, (met continu hogere volumes) wat is dan de kans dat hij de 6e keer er wel door heen gaat?
[..]
tegenovergestelde mening, maar ik ben dan ook wat ouder, weet niet of ik moet lachen om die ego's en de bluf-bullshit, of huilenquote:[b]Op woensdag 10 maart 2010 21:18 schreef sitting_elfling het volgende:[/b Het financiële wereldje is gewoon zo ontzettend verslavend! (en interessant!)
Ow, hey Dino, heb jij toevallig K+S? Morgen zijn 't cijfers daarvan...quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
tegenovergestelde mening, maar ik ben dan ook wat ouder, weet niet of ik moet lachen om die ego's en de bluf-bullshit, of huilenIk weet wel dat ik geen wereld ken die meer fake is. Imho dan he
Twee voetje op de vloer, en relativeren, dan blijft het ook nog een tijdje leuk
nope, ik ben nagenoeg leeg op een plukje aandelen wat op dividend staat te wachten en wat obligaties naquote:Op woensdag 10 maart 2010 21:28 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ow, hey Dino, heb jij toevallig K+S? Morgen zijn 't cijfers daarvan...
Ik neem aan als het tegenvalt dat de overheid als aandeelhouder bijplugt, anders had ik ze niet gekochtquote:Op woensdag 10 maart 2010 21:31 schreef LXIV het volgende:
Over obligaties gesproken Dinosaur, op 23 maart komt ASR met cijfers. Moeten we daar nog bang voor zijn? Ze hebben heel wat verkocht dit jaar (vastgoed, aandelen Oce)
geloof ik niks van, als er 1 handel is waar geen gunstige inefficiency anders dan voor prof. handelaren bestaat, is het wel de optiemarkt.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:34 schreef LXIV het volgende:
Over marktinefficiënties gesproken, die zitten niet in de koersen van aandelen maar ze zijn er wel degelijk!
Zo zijn opties vaak aantoonbaar onjuist geprijsd.
Stel een aandeel op 40 euro. Dan kost een optie met een strike van 30 euro vaak iets van 20,05. Dus een hele lage tijdswaarde.
Als je nu een put schrijft op 30 euro voor 1 euro dan steek je eigenlijk 95 cent in je zak. Want je winst en verliesgrafiek is precies die van het aandeel, maar dan 95 cent hoger!
(even dividend en renteopbrengsten/kosten buiten beschouwing gelaten). Dat zijn reele edges en heel simpel. Helaas is voor een particulier de spread te groot en ook de transactiekosten om er gebruik van te maken. Maar ik verbaas me wel dat het bestaat.
Is de overheid dat verplicht als eigenaar? De aandeelhouders als eigenaar zijn dat toch ook niet? Of is dit anders? Of is het iets wat de overheid niet wil?quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:35 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik neem aan als het tegenvalt dat de overheid als aandeelhouder bijplugt, anders had ik ze niet gekocht
Maar goed zullen ze niet gedraaid hebben. Aegon en Delta Lloyd laten immers ook wel wat in de P&L, maar moet je eens zien wat die door het vermogen heen janken
Dat zeg ik toch ook? Maar iig zijn dat reeele marktinefficienties.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
geloof ik niks van, als er 1 handel is waar geen gunstige inefficiency anders dan voor prof. handelaren bestaat, is het wel de optiemarkt.
nee, is niet verplicht, maar welke overheid zou zich kunnen veroorloven om een relatief kleine verzekeraar op een miljard te laten struikelen en daarmee alle geloofwaardigheid m.b.t. de grote jongens zoals ING c.s. te laten varen?quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
Is de overheid dat verplicht als eigenaar? De aandeelhouders als eigenaar zijn dat toch ook niet? Of is dit anders? Of is het iets wat de overheid niet wil?
Hebben ze bij DSB ook gedaan. Al waren ze daar geen eigenaar van.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:38 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
nee, is niet verplicht, maar welke overheid zou zich kunnen veroorloven om een relatief kleine verzekeraar op een miljard te laten struikelen en daarmee alle geloofwaardigheid m.b.t. de grote jongens zoals ING c.s. te laten varen?
ik lees 'm nog een keer, en nu begrijp ik 'm.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch ook? Maar iig zijn dat reeele marktinefficienties.
Er zijn wiskundige methoden om seriele correlatie te testen, dus dat een volgend punt niet onafhankelijk is van de punten die daarvoor kwamen.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:18 schreef sitting_elfling het volgende:
Het is inderdaad de bewering maar zie zo even niet in hoe je dit wilt gaan testen?
je begrijpt inderdaad het verschil, en ASR heeft wat meer impact dan DSB, maar is ook een stuk stabieler trouwensquote:Op woensdag 10 maart 2010 21:39 schreef LXIV het volgende:
[..]
Hebben ze bij DSB ook gedaan. Al waren ze daar geen eigenaar van.
Geloof je die conspiracy echt? Het kostte de banken toch ook veel geld dat DSB viel?quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:42 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
je begrijpt inderdaad het verschil, en ASR heeft wat meer impact dan DSB, maar is ook een stuk stabieler trouwensASR laten struikelen is 20 mld extra in ING storten
Bovendien zit daar niet een bankensector achter die van een concurrent afwillen
Dividend en rente moet je juist niet buiten beschouwing laten want dat is precies het verschil.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:34 schreef LXIV het volgende:
Over marktinefficiënties gesproken, die zitten niet in de koersen van aandelen maar ze zijn er wel degelijk!
(even dividend en renteopbrengsten/kosten buiten beschouwing gelaten). Dat zijn reele edges en heel simpel. Helaas is voor een particulier de spread te groot en ook de transactiekosten om er gebruik van te maken. Maar ik verbaas me wel dat het bestaat.
Dat snap ik. Ik liet ze buiten beschouwing voor het rekenvoorbeeld. Maar ook als je die dus meeneemt in de dan wat moeilijkere berekening is het niet efficient. Die series zijn gemakkelijk te vinden.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:47 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dividend en rente moet je juist niet buiten beschouwing laten want dat is precies het verschil.
Kom eens met een echt voorbeeld danquote:Op woensdag 10 maart 2010 21:48 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat snap ik. Ik liet ze buiten beschouwing voor het rekenvoorbeeld. Maar ook als je die dus meeneemt in de dan wat moeilijkere berekening is het niet efficient. Die series zijn gemakkelijk te vinden.
Met als enig verschil dat er een mate van psychologie in de beurskoersen zijn verwerkt.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:25 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die kans is net zo groot als wanneer in het casino 5 keer rood is gevallen en de bal voor de zesde keer rond gaat.
Je snapt dat als ik echt genees van TA in wezen over een carrière switch moet gaan nadenken!? Vandaar dat ik nog wat tegenstribbel, wie weet ga ik je gelijk geven over een aantal jaar maar tot dan blijf ik vertrouwen hebben in TAquote:Als je genezen wil van TA raad ik je echt aan om eens een keer heel simpel in excel koersgrafiekjes te maken van volledig random variaties (dus koers = vorige koers*(RND()-0,5)) Dan zie je pas hoeveel zo'n volstrekt willekeurige grafiek op een beurskoers lijkt. Compleet met weerstanden, steunlijnen, opgaande trends en alles.
Het lampje is al gaan branden hier en weet al hoe ik de verschillende correlatie methodes wil gaan testen. Toevallig ook daarvan alles net behandeld op schoolquote:Op woensdag 10 maart 2010 21:41 schreef SeLang het volgende:
[..]
Er zijn wiskundige methoden om seriele correlatie te testen, dus dat een volgend punt niet onafhankelijk is van de punten die daarvoor kwamen.
Ik heb nog nooit zo'n methode getest maar dit klinkt inderdaad vrij goed uitvoerbaarquote:Een minder wiskundige benadering is om gewoon een strategie te nemen waarvan je denkt dat die op bepaalde momenten werkt en die op te nemen in een grotere strategie die kijkt of de methode succesvol is en op grond daarvan bepaalt om trades te plaatsen of niet. Dus stel je hebt jouw Aroonstrategie, dan kijkt de "omhullende" strategie of die Aroon de laatste x dagen succesvol was. Als dat zo is dan gaat hij traden volgens Aroon. Stopt Aroon echter winstgevend te zijn, dan blijft hij de strategie volgen maar daadwerkelijk traden is disabled, totdat de Aroon weer x dagen succesvol was. Als die seriele correlatie bestaat dan moet het "omhullende" systeem winstgevend zijn. Dit is een vrij simpele backtest.
Ik snap even het verband niet tussen beide genoemde opties. Wiskundig testen op seriele correlatie (regressieanalyse/ANOVA?) is één ding maar het toevoegen van tradingregels op een tradingsysteem heeft toch niks met seriele correlatie te maken?quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:03 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik heb nog nooit zo'n methode getest maar dit klinkt inderdaad vrij goed uitvoerbaar![]()
kleine investering om de markt weer vanouds te kunnen verdelen onder de vrienden van de NVB.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:44 schreef LXIV het volgende:
[..]
Geloof je die conspiracy echt? Het kostte de banken toch ook veel geld dat DSB viel?
als jij niet denkt dat ze onder een impliciete staatsgarantie staan, moet je ze denk ik snel verkopen. Want dan zijn ze junkerdejunk.quote:Op woensdag 10 maart 2010 21:44 schreef LXIV het volgende:
In ieder geval is het rendement op die obligaties niet voor niks 4x hoger dan op een Nederlandse staatsobligatie. Dat moeten we ons indachtig zijn. Als de staat 100% garant stond dan waren ze gelijk geprijsd in principe.
Ik krijg er ook een hoog percentage voor. Risico en rendement in evenwicht. De kansen om hierop te verliezen zijn kleiner dan aandelen. Het is gewoon wat spreiding.quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
als jij niet denkt dat ze onder een impliciete staatsgarantie staan, moet je ze denk ik snel verkopen. Want dan zijn ze junkerdejunk.
hmmm, heb je de balans van ASR eens bekeken, gelezen wat ze in 2008 hebben uitgespookt, en de rating rapporten gelezen? Zonder de overheid als aandeelhouder vind ik het meer risk dan reward. Zonder dat had ik ze met geen tang aangeraakt.quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:28 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik krijg er ook een hoog percentage voor. Risico en rendement in evenwicht. De kansen om hierop te verliezen zijn kleiner dan aandelen. Het is gewoon wat spreiding.
Nee. Ik las gewoon jouw postje, checkte de koersgrafiek en dacht: wat minder risico op mijn porto kan geen kwaad.quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:31 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
hmmm, heb je de balans van ASR eens bekeken, gelezen wat ze in 2008 hebben uitgespookt, en de rating rapporten gelezen? Zonder de overheid als aandeelhouder vind ik het meer risk dan reward. Zonder dat had ik ze met geen tang aangeraakt.
Dat is toch net hoger dan Griekenland met zijn A- rating!quote:
Type
Rating
Outlook
Date
ASR Levensverzekering N.V.
CCR
A
Negative
20-5-2009
ASR Levensverzekering N.V.
IFSR
A
Negative
20-5-2009
ASR Schadeverzekering N.V.
CCR
A
Negative
20-5-2009
ASR Schadeverzekering N.V.
IFSR
A
Negative
20-5-2009
goeie research!quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:32 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nee. Ik las gewoon jouw postje, checkte de koersgrafiek en dacht: wat minder risico op mijn porto kan geen kwaad.
Op de site van ASR staat de rating (met een negative outlook).quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:35 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
goeie research!
nee volgens mij is de rating veel lager dan A, ik zoek even.
En zijn de particulieren niet in staat om dit dan te compenseren?quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:31 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
De hele mispricing zit 'm m.i. juist in het feit dat de ratings reports en inst. beleggers niet mogen uitgaan van staatsgarantie omdat die niet expliciet is.
http://www.asrnederland.nl/article/77/investors_presentation/quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
Op de site van ASR staat de rating (met een negative outlook).
Maar al die verkopen, die zijn toch gunstig voor de rating. Met Océ hadden ze ook geluk met die overname. Wat mij betreft wordt het een mega-saai bedrijf dat zich richt op het uitbetalen van de obligatiehouders.
nee, natuurlijk nietquote:Op woensdag 10 maart 2010 22:41 schreef LXIV het volgende:
[..]
En zijn de particulieren niet in staat om dit dan te compenseren?
nee, want de zekerheid verandert er niet door, en een verstandige Duitse verzekeraar gaat er niet meer kapitaal in storten of extra garanties afgeven als dat niet perse hoeft. En een Duitse verzekeraar heeft minder last van imagoschade dan vadertje Staat. Ik zou ze snel verkopen als ASR verkocht wordt zonder dat er extra kapitaal in gepoot wordt.....quote:Op woensdag 10 maart 2010 22:43 schreef LXIV het volgende:
Maar als ik het goed begrijp kan het dus best zo zijn dat ASR bijvoorbeeld doorverkocht wordt aan een solide, Duitse verzekeraar, inclusief die obligatieverplichtingen. Als de rating van die verzekeraar dan gewoon AA+ is, dan moet ASR naar de 180% ofzo schieten.
Jammer dat het kabinet gevallen is. Dat maakt die belofte net even minder hard.quote:• The Dutch State has said that ASR will be returned to the private
sector in a way that ensures it is operationally stable, financially
sound and has a sufficiently robust capital base to enable it to
operate viably in the long term
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |