abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 23 maart 2010 @ 20:12:18 #126
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_79504949
Is er wel eens iemand die de bodem wel 'ns doordrenkt heeft gehad van de groentesappen etc? Gewoon op het eerste gezicht een goede pizza maar met een (te) kleffe bodem.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_79505053
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 20:12 schreef popolon het volgende:
Is er wel eens iemand die de bodem wel 'ns doordrenkt heeft gehad van de groentesappen etc? Gewoon op het eerste gezicht een goede pizza maar met een (te) kleffe bodem.
Is ie dan niet snel genoeg heet geworden?
  dinsdag 23 maart 2010 @ 20:18:50 #128
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79505260
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 20:12 schreef popolon het volgende:
Is er wel eens iemand die de bodem wel 'ns doordrenkt heeft gehad van de groentesappen etc? Gewoon op het eerste gezicht een goede pizza maar met een (te) kleffe bodem.
yep

Zeker als ik er rauwe champignons, vlees, paparika enzovoort op doe. Oplossing is om eerst bijvoorbeeld de champignons en paprika in een pan te bakken/stoven zodat het vocht eruit gaat.

Ook bijvoorbeeld als je tomatensaus/blokjes gebruikt en dan ook nog plakjes tomaat is het aan te raden om de zaadjes/vocht uit de plakjes tomaat te halen en de saus/blokjes er niet te dik te belegen.
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 23 maart 2010 @ 20:19:17 #129
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_79505283
Weet ik niet LieLie. Las wel ergens dat champignons vaak de boosdoener zijn. Da's jammer want ik ben een groot fan.

Je tips ga ik zeker eens proberen Hives.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_79505360
Oh, ik had champignons, ui en geroosterde paprika uit zo'n potje. En wat spek en mozzarella.

Maar niks geen last van! Maar had ook hele dunne bodem
  dinsdag 23 maart 2010 @ 20:25:22 #131
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_79505584
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 20:20 schreef LieLie het volgende:
Oh, ik had champignons, ui en geroosterde paprika uit zo'n potje. En wat spek en mozzarella.

Maar niks geen last van! Maar had ook hele dunne bodem
dat kan. Gaat vooral om hoeveel producten en uiteraard hoeveel per product je gebruikt dat vocht vasthoudt en het in de oven over je bodem 'laat lopen' . Zelf hou ik van rijkelijk belegde pizza's (hoewel een minimaal belegde pizza ook erg lekker is) , dan moet je met bovenstaande wel rekening houden
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 23 maart 2010 @ 20:27:27 #132
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_79505692
Klopt, ik gooi er snel teveel op.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_79517618
quote:
Op dinsdag 23 maart 2010 20:19 schreef popolon het volgende:
Weet ik niet LieLie. Las wel ergens dat champignons vaak de boosdoener zijn. Da's jammer want ik ben een groot fan.

Je tips ga ik zeker eens proberen Hives.


Als je je champignonnen heel dun snijdt en de oven snoeiheet zet dan valt het met het vocht van die groente wel mee.

Maar hoeveelheid van de overige groenten zal ook meehelpen aan het "vochtprobleem" idd. Ik hou het zelf meestal heel simpel, champignonnen/belegen kaas (behoorlijk wat)/ham en een dun laagje tomatensaus. Dun laagje deeg en de oven op gasstand 9 ( Na 6 minuten de champignonnen erop en dan nog eens 6 minuten).
3x links is ook rechts
When a yawn turns beautiful: https://www.youtube.com/watch?v=GZlJo4Bvzt4
pi_79519542
http://www.dececco.it/EN/(...)tipo-00/?Prodotto=11
Bij de Jumbo voor ¤2,09 per kilo. Mits voorradig. Gisteren heb ik zelf het schap leeggetrokken, er stonden er nog 2.
pi_79519666
ah, dan was 't bij mijn winkeltje goedkoper

en wat een leuk winkeltje was dat zeg allemaal verse italiaanse producten
Ja doei.
pi_79519908
Je hebt gelijk. 19 cent. Maar dan moet je wel even naar Nijmegen.
De Jumbo heeft een iets betere landelijke spreiding.
pi_79519925
ja ik zeg ook niet dat iedereen 't hier moet halen, maar ik vind 't wel fijn dat ik niet naar een Jumbo ben gaan zoeken Die zit namelijk niet in Nijmegen
Ja doei.
pi_79534570
straks even naar de macro, ff checken of ze ze daar ook hebben
hardcoholic
pi_79541031
Ik ben in staat naar Nijmegen te rijden, mocht de Jumbo het hier niet hebben. Tipo '00' is gewoon best lastig te vinden. Een pizzaatje van mijn hand:


*edit* Waarom staat de foto in de topic-gallery? Ik heb zeker iets fout gedaan.

[ Bericht 12% gewijzigd door Yvesss op 24-03-2010 19:16:30 ]
pi_79543830
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 19:02 schreef Yvesss het volgende:
Ik ben in staat naar Nijmegen te rijden, mocht de Jumbo het hier niet hebben. Tipo '00' is gewoon best lastig te vinden. Een pizzaatje van mijn hand:
[ afbeelding ]

*edit* Waarom staat de foto in de topic-gallery? Ik heb zeker iets fout gedaan.
ziet er lekker uit hoor, maar zit er niet heelveel basilicum op?
  woensdag 24 maart 2010 @ 20:21:52 #141
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_79544516
Hier staat volkorendeeg te rijzen, met melk in plaats van water. Het deeg was voor de rijs alleen niet zo soepel, vrij hard..t kneden kostte ook erg veel kracht. Ben benieuwd hoe dat na de rijs is. Ik ga het morgen pas gebruiken, dus ik zet het in de koelkast voordat ik ga slapen denk ik..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_79544951
Zo, deeg staat te rijzen. Gemaakt met bloem die ik bij de xenos had gevonden en waar ik erg benieuwd naar ben; stond op 'voor pastadeeg' en bij de ingredienten 'farina tipo 00'. Ik heb besloten dat ik maar op de ingredienten vertrouwde
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_79545895
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 20:09 schreef TN-FR het volgende:

[..]

ziet er lekker uit hoor, maar zit er niet heelveel basilicum op?
Ja, er zit wat veel basilicum op, maar dat vind ik wel lekker. Hier is de basilicum na bereiding op de pizza gedaan, dan houden de blaadjes een beetje volume. Je kunt het er van tevoren opdoen, dan blijft er niets van over. En basilicum is een delicaat kruidje, volgens mij komt verhitting de smaak niet ten goede. Maar in veel receptuur lees je dat de basilicum er op moet alvorens de pizza de oven ingaat. Ik weet het niet. Op deze pizza zit ook een hele bal mozzarella, daar zie je dan weer niets van terug. Compleet versmolten met de tomatensaus.
pi_79546040
Wat gebruiken jullie als tomaten saus? Gewoon ontvelde tomaten? Of echt een saus? In de zilveren lepel staat wel het pizza recept maar geen tomaten (pizza) saus recept.
pi_79546517
Soms maak ik hem zelf. Maar wil je makkelijk doen, dan zijn de sugocasa flessen een alternatief.
Met deze basissauzen is niets verkeerd. Wel voeg ik wat extra oregano toe en behandel de saus even fanatiek met de staafmixer voor een mooie gladde textuur. Daarna in bakjes in de vriezer.
pi_79546922
Trouwens, hoe krijg je zo'n bol randje eigenlijk?
pi_79547471
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 21:10 schreef LieLie het volgende:
Trouwens, hoe krijg je zo'n bol randje eigenlijk?
Soms lukt dat met de hand, als het deeg lekker is. De temperatuur is daarbij belangrijk. Koud deeg kan zo elastisch zijn als elastiek (what's in a word?). Maar ik heb ook een hoekrollertje, daar kun je een beetje mee vanuit het midden naar buiten rollen.
Zoiets, maar dan simpeler, van hout. De betere kookwinkels hebben ze.
pi_79547517
Maar wel gewoon een randje maken?
pi_79547865
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 21:22 schreef LieLie het volgende:
Maar wel gewoon een randje maken?
Nou, je hebt je pizzabol, of schijf. Eerst met de handen er wat op slaan, dan krijg je al een grotere schijf met zeker nog randen. Met dit rollertje houd je de randen intact. Met de gewone deegroller wals je het geheel meer plat. Zelfs dan wil het deeg aan de kanten nog wel eens lekker rijzen, hangt ervan af hoeveel CO2 danwel lucht er in het deeg is achtergebleven. Een andere truuk is het omvouw-randje. Die gebruik ik eigenlijk alleen als ik zie dat de pizza op die plek te dun is. Een soort dijkjes bouwen.
  woensdag 24 maart 2010 @ 21:44:29 #150
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79548543
Morgen is het hier ook pizzadag

Ik heb net voor het eerst type 00 bloem gebruikt voor het deeg en het is veel fijner en elastischer. Ben benieuwd wat het wordt.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')