abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79648426
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 13:59 schreef -Mellow- het volgende:
en hoe kom ik aan biergist?
Dat is idd een probleem heb ik gemerkt, daarom neem ik het mee uit Italie.
pi_79648574
Check de verzendkosten. Valt onder de 1kg categorie. Kan makkelijk in een enveloppe. Dat ga ik niet doen.
pi_79649774
ok tweede keer homemade-pizza. Dit keer met meer foto's!



Vergeten verse basilicum erop te doen voor de foto, uiteindelijk er wel op gegaan, yum. En had deeg over... dus ja... baguette



ik word er nog eens goed in.



heerlijk luchtige van binnen



super krokant van buiten.
Moet dit echt vaker gaan doen, pizza is zo geniaal. Iemand nog een brilliant recept dat ik gegeten moet hebben?
pi_79650070
Je kunt gewoon de lijst van de betere pizzeria afgaan.
Één van mijn favorieten: De Napoletana.
Ansjovis, kappertjes en zwarte olijven.
Kaassoorten naar believen. Beetje Goudse als dekkaas, wat plakjes mozzarella, en nog wat parmesan eroverheen geraspt. En wat kruidige olie.
  zondag 28 maart 2010 @ 10:58:38 #205
296595 foodlover
live and learn
pi_79664297
Gisteravond heb ik voor het eerst pizza gemaakt op mijn nieuwe pizzasteen (16 euro bij een kookwinkel in Den Haag) .

Doel: zeer dunne, krokante pizza's (gaar!!!) zoals in Napoli zelf, ben er ooit geweest en we hebben letterlijk op het stoepje moeten wachten bij goede pizzatent voor een basispizza maar o zo lekker hadden maar 2 soorten (tomaat, mozzarella, basilicum of tomaat (ja zonder kaas!)

Omdat ik toch aan het testen was heb ik 2 soorten deeg gemaakt:
- La tua farina (water toevoegen), gekocht bij AH
- Goekope tarwebloem, 7g gedroogde gist, tl suiker, tl zout, lauw water naar believen

Tomatensaus:
Blikje Euroshopper tomatenblokjes (geloof 34 ct), schepje suiker en zout, 2 tenen knoflook, klein gesnipperd uitje, italiaanse kruiden (droog) laten inkoken en nog even laten pruttelen, zeker een half uur.

Pizzasteen (een ronde) in de oven en een klein uur voorzichtig opwarmen (oven steeds wat hoger richting hoogste stand) en toen kon het feest beginnen.

1e pizza op plank gemaakt (tomatensaus, mozzarella) maar moeilijk de oven in te krijgen want zeer dunne bodem. (recept goedkope tarwebloem)
HEERLIJK: na bakken ca. 4-5 min.met verse basilcum, wat goede olie en pepertjes, glaasje wijn...

2e pizza idem maar nu op pizzasteen zelf opgemaakt, pijlsnel maar werkte goed!

3e pizza met deeg van La tua farina was beduidend minder lekker (hadden ook iets meer garnering gebruikt (ui, salami extra), deeg laat zich minder goed/dun uitrollen en je krijgt toch wat dikkere randen.

Al met al zeer geslaagde avond en ga dit zeker vaker doen, gebruik dan wel het gewone recept met tarwebloem.
  zondag 28 maart 2010 @ 11:16:54 #206
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_79664566
quote:
Op zaterdag 27 maart 2010 18:41 schreef evo87 het volgende:
ok tweede keer homemade-pizza. Dit keer met meer foto's!

[ afbeelding ]

Vergeten verse basilicum erop te doen voor de foto, uiteindelijk er wel op gegaan, yum. En had deeg over... dus ja... baguette

[ afbeelding ]

ik word er nog eens goed in.

[ afbeelding ]

heerlijk luchtige van binnen

[ afbeelding ]

super krokant van buiten.
Moet dit echt vaker gaan doen, pizza is zo geniaal. Iemand nog een brilliant recept dat ik gegeten moet hebben?
Ziet er erg lekker uit !! Krijg meteen trek en zin om er 1 zelf te maken
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_79666855
tvp voor de lekkere pizza's

had dit topic nog niet gezien

kleine vraag: ik heb een combiné-microgolfoven maar kan ik daar pizza's in bakken?
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_79691963
Vandaag en gister zelf pizza gemaakt. Alles ging goed... behalve het bakken. Mijn schrale studenten-combimagnetron kon hem toch niet mooi egaal gaar maken. Helaas. Ik heb ook niet echt plek voor zo'n speciaal oventje. Misschien kan ik het nog een keer proberen met bakpapier direct op een rooster..

Overigens lukte mijn pizza toss wel erg goed. Alleen jammer dat daarna alles onder de bloem zat.
pi_79704308
vraag nummer zoveel van sararaats:

wat is het beste: vers deeg of uit een pakje?

ik ga m'n pizza een leuke naam geven: Pizza Kwak
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  maandag 29 maart 2010 @ 16:22:46 #210
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79710801
Wat denk je zelf?
pi_79710873
Wow... toen ik deze zag, kreeg ik meteen trek. Die ziet er echt perfect uit!



Dus maker, please tell me how to do!
  maandag 29 maart 2010 @ 17:15:43 #212
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79713087
Niet de maker hier maar ik durf wel een gokje te wagen:
Maak de bodem heul dun, wat tomatensaus, plakjes mozzarella, basilicum en een beetje olijfolie. Bakken in een goed hete oven en klaar
pi_79715212
De maker heeft er zelfs een compleet pdf'je bijgedaan. Wat wil je nog meer?
http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
MaximusTG, in dit geval.
pi_79763114
Ik heb bovenaan deze pagina iets over de onevenredig hoge verzendkosten voor wat Italiaanse biergist.
Dit is opgelost, de winkel heeft mij zelf benaderd, omdat ze zagen dat mijn order pending was.
Het kan wel via briefpost, alleen laat hun systeem dat niet toe. Nu krijg ik 3 verpakkingen biergist toegestuurd voor 10 euro, inclusief verzendkosten. Blijft relatief dure gist, maar wat is 10 euro? Uit deze hoeveelheid gist maak ik volgens het standaard procedé 36 bodems. Symphathieke webshop, dit is hem:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
  dinsdag 30 maart 2010 @ 21:36:30 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79764719
quote:
Op maandag 29 maart 2010 18:16 schreef Yvesss het volgende:
De maker heeft er zelfs een compleet pdf'je bijgedaan. Wat wil je nog meer?
http://dl.dropbox.com/u/1974016/Recept%20pizza%20Margherita.pdf
MaximusTG, in dit geval.
Is 200ml water op 170gr. bloem niet wat veel?
pi_79764959
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 21:07 schreef Yvesss het volgende:
Ik heb bovenaan deze pagina iets over de onevenredig hoge verzendkosten voor wat Italiaanse biergist.
Dit is opgelost, de winkel heeft mij zelf benaderd, omdat ze zagen dat mijn order pending was.
Het kan wel via briefpost, alleen laat hun systeem dat niet toe. Nu krijg ik 3 verpakkingen biergist toegestuurd voor 10 euro, inclusief verzendkosten. Blijft relatief dure gist, maar wat is 10 euro? Uit deze hoeveelheid gist maak ik volgens het standaard procedé 36 bodems. Symphathieke webshop, dit is hem:
http://www.dezonvanitalie.nl/product_info.php?products_id=105
zenden die ook naar Belgiê?
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_79767820
@ vorige 2 posters:
Zelf doe ik ongeveer 250ml water op 400 gram meel. Niets meer, niets minder.
Ja, ik denk wel dat ze naar België verzenden, zeker via briefpost.
Mail ze anders even:
info@italimporta.nl
  dinsdag 30 maart 2010 @ 23:37:29 #218
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79771503
Heb het recept in de pdf geprobeerd maar het was veels te veel water... Heb maar meel toegevoegd tot het deeg van goede structuur was.
pi_79771590
Kun je die biergist niet uit zo'n flesje Duvel halen wanneer die op is?
pi_79772296
Waarschijnlijk is die gist niet meer zo actief. Lees dood. Nee, dat gaat niet werken.
pi_79788491
Nu ben ik van plan om zo'n Bestron te halen, maar nu valt het me op dat nog maar weinig webwinkels de pizzaoven (kunnen) leveren. Weet iemand waarom dit is? Komt er misschien een "verbeterde" versie waarvan enkele kuren (als die er zijn) verholpen zijn? Lijkt me namelijk niet dat ze slecht verkocht worden.
pi_79788643
Ik heb ze wel voor het dubbele geld zien staan (rond de 100 euro) op verschillende websites...
  woensdag 31 maart 2010 @ 20:46:47 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_79803693
Vandaag was het weer feest, heb een stuk emmentaler gehaald bij de Aldi en dat als kaas gebruikt:

Nr. 1










Nr. 2



pi_79803794
Ziet er goed uit!

Mijn ouders gaan op vakantie naar Italië, daar hebben ze vast goede pizzabloem!
pi_79805641
Appetijtelijk, Erasmo. Vooral de laatste foto van pizza nr.1
Laat je ouders maar grof inslaan, LieLie. En vergeet de gist niet.
pi_79805711
Wat zeg ik trouwens, we gaan zelf, nog voor mijn ouders, waarschijnlijk ook
pi_79806058
Was je dat vergeten? Dan zou je eerst zelf meerdere bloemvarianten kunnen kopen, thuis allemaal testen en dan alsnog je ouders groot laten inslaan. De beste, uiteraard. Ik denk trouwens niet dat de verschillende merken elkaar heel veel zullen ontlopen.
pi_79806121
quote:
Op woensdag 31 maart 2010 21:30 schreef Yvesss het volgende:
Was je dat vergeten? Dan zou je eerst zelf meerdere bloemvarianten kunnen kopen, thuis allemaal testen en dan alsnog je ouders groot laten inslaan. De beste, uiteraard. Ik denk trouwens niet dat de verschillende merken elkaar heel veel zullen ontlopen.
Nouja, het hangt er nog een beetje om of we gaan, lijkt wel door te gaan. Dus vandaar dat het nog niet helemaal in m'n planning zat
pi_79806490
Nu krijg ik weer honger. Ik ga denk ik zo nog heel snel een dun pizzaatje maken. Wat ik niet opkan, neem ik morgen wel mee als lunch.
pi_79839870
Ik maak deeg voor morgen

De weegschaal was in de war, maakte van een pak met 1 kg bloem 2 kg, batterij zat los
pi_79842813
Het rijst de kom uit
pi_79842941
1 kg bloem? Dat is héél veel. Het kan nog wel even doorrijzen.
pi_79842983
1kg! dat zijn veul pizza's!
Ja doei.
pi_79843234
Ik weet niet of ze de hele kilo heeft gebruikt. Maar mocht het te gek worden, dan kun je gewoon wat lucht uit het deeg drukken.
pi_79843603
Nee, ik heb niet de hele kilo gebruikt

Maar omdat ik de weegschaal niet vertrouwde heb ik de rest van de zak erop gezet, en toen zei ie 2 kg. En dat kon maximaal 1 kg zijn

maar heb wel 750 gemaakt hoor! Kan er wat in de diepvries.
pi_79844229
Ja, doe ik ook altijd. Heb nu weer 8 bodems in de vriezer. Voor afwegen gebruik ik altijd een maatbeker met schaalverdeling voor bloem. En in diezelfde maatbeker daarna de juiste hoeveelheid water. Het lijkt altijd behoorlijk te kloppen.
pi_79844437
quote:
Op donderdag 1 april 2010 20:29 schreef Yvesss het volgende:
Ja, doe ik ook altijd. Heb nu weer 8 bodems in de vriezer. Voor afwegen gebruik ik altijd een maatbeker met schaalverdeling voor bloem. En in diezelfde maatbeker daarna de juiste hoeveelheid water. Het lijkt altijd behoorlijk te kloppen.
Hij doet het nu weer goed hoor, maar doordat de batterij los gegaan was net niet
pi_79845098
En vlak de aardstralen niet uit. Die hebben vaak een fnuikend effect op het rijzen van deeg en elektrische apparatuur. Waarbij aangemerkt moet worden dat het deeg hierop positief reageert.

Nee, hoor, ik doe flauw. Het komt wel goed met jou deeg, maar houd het rijzen een beetje in de gaten.
750gram kan een aardige ballon worden. Ik heb er niet eens een bak voor, zeker niet een die in de koelkast moet passen. Dus af en toe even 'inkloppen'.
pi_79846129
Ik heb net de lucht eruit gedrukt en alles uit de kom gehaald, maar het was een volkomen onwerkbare plakkerige bende? Er moest nog flink wat bloem bij om de boel weer zo te krijgen dat het niet in een grote bal aan mijn handen bleef plakken.. Het wou er anders echt niet vanaf en tot een bolletje!
pi_79846365
Ja, dat ken ik. Liever een wat te droog deeg dan te nat. Echt, dat natte spul plakt erger dan een baal kauwgum op de kachel. Er is wel een pizza van te maken, maar zit er tijdens het uitrollen ergens een stukje waar geen bloem onder zit, dan kun je de pizza schudden. Muur- en muurvast blijft hij zitten. Jeff Varasano kan het mooi zeggen, maar voor mij geen ultranat pizzadeeg meer.

[ Bericht 0% gewijzigd door Yvesss op 01-04-2010 22:52:37 ]
pi_79846704
Ja, echt apart, want toen het erin ging was het perfect!
pi_79847166
Ook dat klopt, ik doe het deeg eerst in de keukenmachine, tot het een soort bal vormt, daarna kneed ik met de hand nog wat door. Een wat stopverf-achtige consistentie heeft het dan, het plakt absoluut niet. Maar na het rijzen plakt het een stuk meer, net alsof er water bij is gekomen. Dat is natuurlijk niet zo. Wat je wel kunt stellen is, dat als je tijdens het kneden een plakkerig deeg hebt, na het rijzen dit alleen maar erger is. Met heel veel stuifbloem is dit te ondervangen, maar ik vind het niet fijn werken.
  vrijdag 2 april 2010 @ 15:11:19 #243
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79871178
whow, wat een lekkere pizza's zie ik hier voorbij komen!

Ik heb meteen een Pizza steen voor mijn verjaardag gevraagd. Ik hoop binnenkort wat plaatjes te posten.
pi_79882803


pi_79883268
Ik ben trots op je!!!
  vrijdag 2 april 2010 @ 21:13:17 #246
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_79883452
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 20:58 schreef LieLie het volgende:


[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit, smakelijk!
pi_79883653
Hij was echt goed gelukt! Krokante bodem ook, en dat zonder pizza-oven of steen
  vrijdag 2 april 2010 @ 21:21:55 #248
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_79883833
erg mooi lie!
Confidence through competence
pi_79883866
quote:
Op vrijdag 2 april 2010 21:21 schreef Stereotomy het volgende:
erg mooi lie!
Ook lekker Steer
pi_79883885
mooi! Heb nu al zin in maandag! Misschien dat ik 't een dagje of 2 ga opschuiven
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')