quote:Op zaterdag 13 februari 2010 21:58 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Om te beginnen moet je onderhandelen op basis van bruto loon, i.p.v. netto loon.
hij bied je 8,55 ? Dan weet ik niet hoe je ooit op 10 euro kan uitkomen. Overigens ben ik niet z'n voorstander van netto afspraken.quote:Op zaterdag 13 februari 2010 21:50 schreef iMaik het volgende:
Ik ben in salarisonderhandeling met één van mijn werkgevers.
We hebben afgesproken om op ongeveer ¤ 10 per uur netto te komen
Hij hamert er steeds op om de loonheffingskorting bij hem te laten toepassen, volgens mij om mijn nettoloon hoger te laten lijken, ik heb meerdere werkgevers waarbij ik nu bij één daarvan de heffingskorting laat toepassen.
Hij biedt mij het minimum van ¤ 8,55 en zeg dat met de loonheffingskorting ik ongeveer op ¤ 10 zal komen.
Ik geloof daar niet zo in, wat moet ik doen en wat is er van waar?
Met vriendelijk groet Imaik
Voor de werknemer maakt het niks uit. Voor de werkgever kan het een groot verschil maken in de loonkosten.quote:Op zondag 14 februari 2010 10:50 schreef cvboer het volgende:
Ik heb absoluut geen verstand van netto en bruto lonen, maar wat is het probleem om over netto loon te onderhandelen? het gaat er toch om wat je zelf krijgt iedere maand?
En het lullige is dat de persoonlijke omstandigheden van de werknemer dat verschil maken (leeftijd en het wel of niet toepassen van de loonheffingskorting).quote:Op zondag 14 februari 2010 11:15 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Voor de werknemer maakt het niks uit. Voor de werkgever kan het een groot verschil maken in de loonkosten.
Oops, stomme rekenfout. Zal netto circa 1740 moeten zijn ipv 2175. Dan is dat bruto gezien zo'n 2400. Opzich wel reëel.quote:Op zondag 14 februari 2010 10:42 schreef Dr_Strangelove het volgende:
Dat lijkt me een beetje optimistische schatting. Of betreft het een baan waar je 217,5 uur in de maand moet werken?
Op nettoloon onderhandelen is voor de werknemer altijd goed. Het enige nadeel is voor de werkgever.quote:Op zondag 14 februari 2010 13:31 schreef sjorsie1982 het volgende:
NOOIT onderhandelen op netto loon. Dat is pure oplichterij en netto loon verschilt van persoon tot persoon ivm aftrekkosten.
Ik heb er zelf nog nooit van gehoord.
Ik zeg: NIET DOEN. Onderhandel alleen op brutto loon.
Er moet niks. Sterker nog: met dit soort bedragen adviseer ik altijd om het toe te laten passen bij de werkgever met het laagste loon. Dit om te voorkomen dat je aan het eind van de rit bij je aangifte moet bijbetalen.quote:Op zondag 14 februari 2010 13:47 schreef Leandra het volgende:
Loonheffing laten toepassen door de werkgever waar je het meest (bruto) verdient.
Het totale bruto maandbedrag dus, verdien je bij werkgever X ¤ 800,= bruto en bij werkgever Y ¤ 650,= bruto dan moet bij werkgever X de loonheffing worden toegepast.
Dat blijkt wel uit je reactie.quote:Op zondag 14 februari 2010 13:31 schreef sjorsie1982 het volgende:
NOOIT onderhandelen op netto loon. Dat is pure oplichterij en netto loon verschilt van persoon tot persoon ivm aftrekkosten.
Ik heb er zelf nog nooit van gehoord.
Ik zeg: NIET DOEN. Onderhandel alleen op brutto loon.
Huis, ziektekosten, etc. Deze drukken allemaal je belastbaar inkomen waardoor je in het gehele jaar minder belasting betaald. Daarom betaald bijna NIEMAND in NL evenveel belasting.quote:Op zondag 14 februari 2010 13:38 schreef sanger het volgende:
[..]
Op nettoloon onderhandelen is voor de werknemer altijd goed. Het enige nadeel is voor de werkgever.
En welke aftrekkosten heb jij het over? Het enige wat meespeelt is loonheffingskorting, arbeidskorting en de leeftijd van de werknemer.
Maar met de individuele aftrekposten kan een werkgever geen rekening houden bij de berekening. En aangezien het een berekening is van het netto naar het bruto loon hoeft een werkgever hier ook geen rekening mee te houden want dit is iets wat voor belang is om het belastbaar inkomen te bepalen.quote:Op zondag 14 februari 2010 17:18 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Huis, ziektekosten, etc. Deze drukken allemaal je belastbaar inkomen waardoor je in het gehele jaar minder belasting betaald. Daarom betaald bijna NIEMAND in NL evenveel belasting.
Wat jij bedoelt zijn de kortingen die de werkgever al meeneemt, maar zoals ik dus net schreef zijn het er veel meer, die afhangen van je persoonlijke situatie.
En al die dingen komen pas naar voren bij het doen van aangifte IB. En dus niet in de werkgeversberekenign van bruto naar netto. Bij een nettoloon afspraak is de afspraak dat de WG aan de WN een bedrag van ¤ 10 per gewerkt uur betaald (onderop de loonstrook dus).quote:Op zondag 14 februari 2010 17:18 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Huis, ziektekosten, etc. Deze drukken allemaal je belastbaar inkomen waardoor je in het gehele jaar minder belasting betaald. Daarom betaald bijna NIEMAND in NL evenveel belasting.
Wat jij bedoelt zijn de kortingen die de werkgever al meeneemt, maar zoals ik dus net schreef zijn het er veel meer, die afhangen van je persoonlijke situatie.
Nou ja, het tweede lijkt me niet echt een nadeel. De premie kan twee kanten op, en kan dus ook hoger worden. Wat wel een nadeel kan zijn is je pensioen opbouw. Dat wordt gebaseerd op je brutoloon. Bij bruto afspraken weet je precies wat je inleg is voor je pensioen. Bij nettoloon afspraken is er een onzekerheid. Dit geldt overigens ook voor je vakantiegeld.quote:Op zondag 14 februari 2010 15:58 schreef ikbenschipper het volgende:
Naast een aantal nadelen voor je werkgever, heeft het afspreken van een nettoloon ook nadelen voor jou als werknemer
Het eerste nadeel is dat je bruto-loon onder het geldende cao-loon zou kunnen komen.
Ten tweede zorgt een eventuele verlaging van de werknemerspremies voor de sociale verzekeringen bij een brutoloon, voor een hoger nettoloon. Bij nettoloon-afspraken ontstaat dit voordeel voor de werknemer niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |