FOK!forum / Culinesse ā gogo / Vreemde gefrituurde dingen...
Q.E.D.zaterdag 30 januari 2010 @ 20:45



Zoals gefrituurde inktvisringen. Ik vond het heerlijk.

Of gefrituurde kip.


Sjeenzaterdag 30 januari 2010 @ 20:47
gefrituurde sprinkhanen en maden...

Ik twijfel nog of ik het ooit wil proberen...
GuitarJJzaterdag 30 januari 2010 @ 20:48
Gefrituurde kip is heul niet vreemd! Maar wel lekker
Daffodil31LEzaterdag 30 januari 2010 @ 20:49
Gefrituurd roomijs!

Heerlijk!
IJsblockzaterdag 30 januari 2010 @ 20:50
Friet!

Goed te nassen.
Q.E.D.zaterdag 30 januari 2010 @ 20:50
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:49 schreef Daffodil31LE het volgende:
Gefrituurd roomijs!

Heerlijk!
En nou niet denken dat het niet bestaat.

Apekoekzaterdag 30 januari 2010 @ 20:51
Vreemde gefrituurde dingen, en waar begint TS mee? Met doorsnee en normale voorbeelden van frituur waar.
Isegrimzaterdag 30 januari 2010 @ 20:52
Die gefrituurde Mars wil ik nog wel eens proberen. De Ierse pub verkoopt die geloof ik.
IJsblockzaterdag 30 januari 2010 @ 20:56
__Saviour__zaterdag 30 januari 2010 @ 21:03
Gefrituurde inktvisring is toch niet zo bijzonder raar.
kabouter.mutszaterdag 30 januari 2010 @ 21:05
Vanavond gefrituurde uienringen gemaakt a la rudolf van veen. (taste of live basics gisteren)
Met lenteui dip saus.

Maar hoe maak je gefrituurd roomijs?
Lijkt me erg leuk eens te serveren.
Abraracadabrazaterdag 30 januari 2010 @ 21:10
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:51 schreef Apekoek het volgende:
Vreemde gefrituurde dingen, en waar begint TS mee? Met doorsnee en normale voorbeelden van frituur waar.
Waar?
Jesse_zaterdag 30 januari 2010 @ 21:12
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 21:05 schreef kabouter.muts het volgende:
Vanavond gefrituurde uienringen gemaakt a la rudolf van veen. (taste of live basics gisteren)
Met lenteui dip saus.

Maar hoe maak je gefrituurd roomijs?
Lijkt me erg leuk eens te serveren.
Heb je een sterke vriezer en een frituurpan voor nodig
__Saviour__zaterdag 30 januari 2010 @ 21:12
Maar gefrituurde kip he, dat kan wel wat worden.
Ze zouden er een fastfoodketen voor moeten oprichten. iets met Fried Chicken ofzo.
Joe-Mommazaterdag 30 januari 2010 @ 21:32
quote:
Gefrituurde baopao.. Geweldig!!

Die rooie mongooooul!!
Daffodil31LEzaterdag 30 januari 2010 @ 21:33
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 21:12 schreef __Saviour__ het volgende:
Maar gefrituurde kip he, dat kan wel wat worden.
Ze zouden er een fastfoodketen voor moeten oprichten. iets met Fried Chicken ofzo.
Wil je alle negers uit de buurt lokken?
Yannick567zaterdag 30 januari 2010 @ 21:42
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:47 schreef Sjeen het volgende:
gefrituurde sprinkhanen en maden...
[ afbeelding ]
Nee bedankt

Gefrituurde kip ftw
Trustenzaterdag 30 januari 2010 @ 21:49
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 21:05 schreef kabouter.muts het volgende:
Maar hoe maak je gefrituurd roomijs?
Deze is leuk en lekker!

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462524
Noorkzaterdag 30 januari 2010 @ 21:50
MiVerzaterdag 30 januari 2010 @ 22:18
Zelf gemaakt eens: gefrituurde Vlierbloesem met zacht geslagen room.

kabouter.mutszaterdag 30 januari 2010 @ 22:19
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 21:49 schreef Trusten het volgende:

[..]

Deze is leuk en lekker!

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=462524
Cool!!
Dit ga ik eens proberen. (maar zonder kaneel)
Is het ijs dan nog hard of zoals op het plaatje eigenlijk al net te ver ontdooid?
Apekoekzaterdag 30 januari 2010 @ 22:20
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:18 schreef MiVer het volgende:
Zelf gemaakt eens: gefrituurde Vlierbloesem met zacht geslagen room.

[ afbeelding ]
Kijk, dat vind ik best vreemd. Kun je die bloemen uberhaupt eten? En hoe kwam je op het idee? Last but not least, hoe smaakt het?
FutureFairytalezaterdag 30 januari 2010 @ 22:21
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 20:45 schreef Q.E.D. het volgende:

Zoals gefrituurde inktvisringen. Ik vond het heerlijk.

Of gefrituurde kip.

Fried Chicken
kabouter.mutszaterdag 30 januari 2010 @ 22:22
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:18 schreef MiVer het volgende:
Zelf gemaakt eens: gefrituurde Vlierbloesem met zacht geslagen room.

[ afbeelding ]
Ooooh jaaaa!
Dat wil ik al jaaaaren doen en is er nog steds niet van gekomen!!
boe hoe
Hier om het huis staan heel veel vlierbomen.
Vanavond dus gefrituurde uienringen gemaakt met een bierbeslag.
Zal ook vast een goed beslag zijn voor de vlierschermen.
Ah fijn.......komend voorjaar/zomer nieuwe kans!
MiVerzaterdag 30 januari 2010 @ 22:24
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:20 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Kijk, dat vind ik best vreemd. Kun je die bloemen uberhaupt eten? En hoe kwam je op het idee? Last but not least, hoe smaakt het?
Uit een klasse Dessert kookboek uit Duitsland.
Ja je kunt! Mits je de gewone vlier neemt, niet de "bergvlier". Maar DE GEWONE VLIER is niet giftig.

Ze ruiken zacht zoet bloemig. Een niet te dik pannekoekbeslag met scheutje witte wijn. En eten met room.
Dat zoete bloemige proef je terug.

Maar het is wel een werkje!.... Die bloesemschermen zitten onder de insekten. Dus die wegkrijgen is geduld. Maar een lekkere hap! Serieus!
Asskicker14zaterdag 30 januari 2010 @ 22:36
Hoezo is gefrituurde kip raar?

Kip-nuggets, McChickens...heel KFC is gebaseerd op dat ene concept.
Nembrioniczaterdag 30 januari 2010 @ 22:38
Pas een gefrituurde sprinkhaan op. Maar die zat in een deegjasje. Tja, dan proef je alleen maar deeg.

Echt vreemd gefrituurd: bevrucht eenden-ei. Oftewel "balut"
http://images.google.nl/images?hl=nl&source=hp&q=balut&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Apekoekzaterdag 30 januari 2010 @ 22:43
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:38 schreef Nembrionic het volgende:
Pas een gefrituurde sprinkhaan op. Maar die zat in een deegjasje. Tja, dan proef je alleen maar deeg.

Echt vreemd gefrituurd: bevrucht eenden-ei. Oftewel "balut"
http://images.google.nl/images?hl=nl&source=hp&q=balut&oq=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Dat gaat nergens over. Wat is nou precies gefrituurd? Gewoon het bevruchte ei in de frituur gooien en klaar? Van binnen ziet het er niet echt gefrituurd uit. Maar of je hier nou echt honger van krijgt? Jummy!

zomaareennaamzaterdag 30 januari 2010 @ 22:44
gefrituurde cavia - Peru en omgeving - schijnt heerlijk te zijn volgens een buurmeisje...


Asskicker14zaterdag 30 januari 2010 @ 22:45
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:44 schreef zomaareennaam het volgende:
gefrituurde cavia - Peru en omgeving - schijnt heerlijk te zijn volgens een buurmeisje...


[ afbeelding ]
Dude.
Nembrioniczaterdag 30 januari 2010 @ 22:45
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:43 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Dat gaat nergens over. Wat is nou precies gefrituurd? Gewoon het bevruchte ei in de frituur gooien en klaar? Van binnen ziet het er niet echt gefrituurd uit. Maar of je hier nou echt honger van krijgt? Jummy!

[ afbeelding ]
Ja, wordt gewoon zo in de frituur geflikkerd. Ze verkopen het daar als hotdogs uit een standje
zomaareennaamzaterdag 30 januari 2010 @ 22:45
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 21:50 schreef Noork het volgende:
[ afbeelding ]
we waren vorig jaar in Edinburg - daar was een "restaurant" dat dit soort dingen ook aanbood - je eigen mars-bar meenemen / dan frituurden ze het voor een redelijk bedragje - schijnt.... - ik heb he wel gevraagd / maar durfde er mijn ingewanden niet aan bloot te stellen.
RobinOokzondag 31 januari 2010 @ 01:20


Gefrituurde oesters met wasabimayonaise.
VaderVanJezuszondag 31 januari 2010 @ 01:22
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:44 schreef zomaareennaam het volgende:
gefrituurde cavia - Peru en omgeving - schijnt heerlijk te zijn volgens een buurmeisje...


[ afbeelding ]
Het ziet et eigenlijk best lekker uit
Apekoekzondag 31 januari 2010 @ 01:34
quote:
Dit lijkt me serieus wel lekker, net zoals gefrituurde mossels.
Isegrimzondag 31 januari 2010 @ 01:45
quote:
Ik ben niet zo'n fan van oesters, maar zo zijn ze misschien wel lekker.
Apekoekzondag 31 januari 2010 @ 02:13
quote:
Op zondag 31 januari 2010 01:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ben niet zo'n fan van oesters, maar zo zijn ze misschien wel lekker.
Ik ook niet, maar ik denk eenmaal gefrituurd dat het snotterige/slijmerige natte boel wel weg is.
Cobra4zondag 31 januari 2010 @ 07:58
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:45 schreef zomaareennaam het volgende:

[..]

we waren vorig jaar in Edinburg - daar was een "restaurant" dat dit soort dingen ook aanbood - je eigen mars-bar meenemen / dan frituurden ze het voor een redelijk bedragje - schijnt.... - ik heb he wel gevraagd / maar durfde er mijn ingewanden niet aan bloot te stellen.
Elke fish and chip zaak in Schotland verkoopt deep fried mars bar.
(en alle andere dingen die maar in de frituurpan passen)

Zo exclusief is dat dus niet.
Dipkipzondag 31 januari 2010 @ 09:59
quote:
Op zondag 31 januari 2010 07:58 schreef Cobra4 het volgende:
Elke fish and chip zaak in Schotland verkoopt deep fried mars bar.
(en alle andere dingen die maar in de frituurpan passen)

Zo exclusief is dat dus niet.
Ja enb gefrituurde pizza ook *ril*
Martijn_77zondag 31 januari 2010 @ 18:28
quote:

Klinkt goed
Joe-Mommazondag 31 januari 2010 @ 18:44
quote:
Op zondag 31 januari 2010 01:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ben niet zo'n fan van oesters, maar zo zijn ze misschien wel lekker.
Geloof me nou deze dingen zijn heeeeul lekker!!

Pas nog gegeten bij SUMO.. Aanrader!!
Cobra4zondag 31 januari 2010 @ 18:46
quote:
Op zondag 31 januari 2010 18:44 schreef Joe-Momma het volgende:

[..]

Geloof me nou deze dingen zijn heeeeul lekker!!

Pas nog gegeten bij SUMO.. Aanrader!!
Ik lust geen (rauwe) oesters. Maar denken jullie dat ik deze versie van de oester toch maar moet proberen?
Joe-Mommazondag 31 januari 2010 @ 18:55
quote:
Op zondag 31 januari 2010 18:46 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik lust geen (rauwe) oesters. Maar denken jullie dat ik deze versie van de oester toch maar moet proberen?
Smaakt als gebakken reuze mosselen.
Cobra4zondag 31 januari 2010 @ 18:56
quote:
Op zondag 31 januari 2010 18:55 schreef Joe-Momma het volgende:

[..]

Smaakt als gebakken reuze mosselen.
Oh. Laat dan maar.
Trustenzondag 31 januari 2010 @ 19:17
Weet niet of het vreemd is maar gefrituurde (Hollandse!) bloemkool is ook lekker. Eerst koken in water met zout (ook lekker, bouillionpoeder). Bloemkool een beetje aflaten koelen, daarna door geklopte eieren halen en daarna flink bestrooien met gekruide paneermeel. Frituren in de wok met hete zonnebloemolie.

En ook fruit kan je prima frituren. In een kom 150 g bakmeel met 1 tl. zout door elkaar roeren.
Maak in het midden een kuiltje. Hierboven één ei breken en al roerende scheutje voor scheutje 1 dl. melk toevoegen.Blijven roeren met een garde tot je een glad beslag hebt. Met een vork de vruchten (bijv. stukken appel, peer, banaan of druiven) door het beslag halen en ongeveer 3 minuten frituren in hete olie van 175 graden. Uit laten lekken op keukenpapier en serveren met poedersuiker

[ Bericht 9% gewijzigd door Trusten op 31-01-2010 19:27:32 ]
Joe-Mommazondag 31 januari 2010 @ 19:22
quote:
Op zondag 31 januari 2010 19:17 schreef Trusten het volgende:
Weet niet of het vreemd is maar gefrituurde (Hollandse!) bloemkool is ook lekker. Eerst koken in water met zout (ook lekker, bouillionpoeder). Bloemkool een beetje aflaten koelen, daarna door geklopte eieren halen en daarna flink bestrooien met gekruide paneermeel. Frituren in de wok met hete zonnebloemolie.
Nog nooit van gehoord.. En toch lijkt het me best lekker!!
Cobra4zondag 31 januari 2010 @ 19:28
quote:
Op zondag 31 januari 2010 19:22 schreef Joe-Momma het volgende:

[..]

Nog nooit van gehoord.. En toch lijkt het me best lekker!!
CarlosCoņozondag 31 januari 2010 @ 19:56
Dat bevruchte ei

Hoe krijg je het door je strot
Cobra4zondag 31 januari 2010 @ 20:10
quote:
Op zondag 31 januari 2010 19:56 schreef CarlosCoņo het volgende:
Dat bevruchte ei

Hoe krijg je het door je strot
Normaal zou ik zeggen kauwen en slikken ( en ik heb al aardig wat "aparte" dingen gegeten) maar van dat ei zou ik toch wel peristaltische bewegingen krijgen.
Timezzondag 31 januari 2010 @ 20:16
TVP
zomaareennaamzondag 31 januari 2010 @ 20:31
quote:
Op zondag 31 januari 2010 07:58 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Elke fish and chip zaak in Schotland verkoopt deep fried mars bar.
(en alle andere dingen die maar in de frituurpan passen)

Zo exclusief is dat dus niet.
beweerde ik ook niet - toch?
Sjeenzondag 31 januari 2010 @ 20:34
Vandaag gegeten, gefrituurde ansjovis en gefrituurde courgette/aubergine


Isegrimzondag 31 januari 2010 @ 20:38
Gefrituurde bloemkool is ook verrassend lekker. Wordt in sommige Indiase curry's gebruikt.
Sorellazondag 31 januari 2010 @ 21:11
Hier wordt gefrituurde bloemkool niet echt op prijs gesteld Spruitjes kan je ook frituren, zelfde behandeling als de bloemkool geven
Cobra4zondag 31 januari 2010 @ 21:13
quote:
Op zondag 31 januari 2010 20:31 schreef zomaareennaam het volgende:

[..]

beweerde ik ook niet - toch?
Nee, maar je opmerking dat je extra zou moeten betalen in een restaurant om een Mars in een frituurpan te laten gooien, zou anderen dat misschien laten denken.
ColdFeetmaandag 1 februari 2010 @ 11:17
Gefrituurde ui in een kikkererwtenmeelbeslagje

Wat ook erg lekker is (maar niet heel vreemd, vind ik): gefrituurde risottoballetjes. Als je wat overhebt. Is eigenlijk een beetje het nasibal-effect. Liefst doe ik er brokjes mozzarella door
n0amaandag 1 februari 2010 @ 12:16
quote:
Op maandag 1 februari 2010 11:17 schreef ColdFeet het volgende:
Gefrituurde ui in een kikkererwtenmeelbeslagje

Wat ook erg lekker is (maar niet heel vreemd, vind ik): gefrituurde risottoballetjes. Als je wat overhebt. Is eigenlijk een beetje het nasibal-effect. Liefst doe ik er brokjes mozzarella door
Onion bhaji FTW! Arancini wil ik ook nog een keer maken, heb nooit genoeg risotto over .
brgndonderdag 1 juli 2010 @ 13:28
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 22:44 schreef zomaareennaam het volgende:
gefrituurde cavia - Peru en omgeving - schijnt heerlijk te zijn volgens een buurmeisje...


[ afbeelding ]
Hahah ja. Heb een kookboek uit Peru en daar staan inderdaad recepten met cavia's in. Lol!
Deze: Food and Cooking of Peru
Sorelladonderdag 1 juli 2010 @ 13:37
Ik zou er niet aan moeten denken om een cavia te eten maar denk dat in peru een cavia hetzelfde is als hier een kip
VaderVanJezusdonderdag 1 juli 2010 @ 13:38
Is best lekker.
Fogeldonderdag 1 juli 2010 @ 14:44
Ik heb in Schotland een stroopwafel en een kvikk lunsj laten frituren. Heb daar ook nog ergens fotos van (waarschijnlijk op mijn oude werk-pc). Gefrituurde Mars en kip heb ik daar natuurlijk ook getest.
emssdonderdag 1 juli 2010 @ 15:52
quote:
Op zondag 31 januari 2010 07:58 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Elke fish and chip zaak in Schotland verkoopt deep fried mars bar.
(en alle andere dingen die maar in de frituurpan passen)

Zo exclusief is dat dus niet.
Net zoals elke fish and chips joint in Australie en America. In Tasmanie frituurden ze een dubbele boterham met pindakaas en banaan (of elke andere combinatie die je wilde).
foodloverdonderdag 1 juli 2010 @ 19:43
quote:
Op donderdag 1 juli 2010 15:52 schreef emss het volgende:

[..]

Net zoals elke fish and chips joint in Australie en America. In Tasmanie frituurden ze een dubbele boterham met pindakaas en banaan (of elke andere combinatie die je wilde).
In de USA verkopen ze gefrituurde Twinkies (cakerolletje met cremevulling)... en gefrituurde Oreos...