Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 15:59 |
Na gister bij de Argentijn gegeten te hebben ben ik totaal verliefd geraakt op deze lekkernij, waar kan ik dit ergens kopen (in Almere), zelf maken kan niet want ik heb geen ijsmachine ![]() | |
Taartje | woensdag 13 januari 2010 @ 16:02 |
Misschien bij de groothandel, Sligro of Hanos? | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 16:03 |
quote:Ik kan opzich wel aan een makropasje komen, maar liever in een gewone winkel... | |
Trigalti | woensdag 13 januari 2010 @ 16:09 |
Bij de Jumbo en Jan Linders willen ze het nog wel eens hebben.. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 16:20 |
Koop een ijsmachine | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 16:23 |
Voor dulce de leche ijs heb je nu juist geen ijsmachine nodig. http://southamericanfood.(...)edelecheicecream.htm Minilot heeft het al uitgeprobeerd en goedgekeurd geloof ik. | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 16:30 |
quote:Ik snap het niet, je roostert de pecans en dan de slagroom erbij en het is klaar? ![]() | |
ASSpirine | woensdag 13 januari 2010 @ 16:43 |
http://www.kayotic.nl/blog/?p=4790 Heel eenvoudig, en dan gewoon op vanilleijs doen en je hebt haast hetzelfde | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 16:51 |
quote:Of blenden met vanillesaus.... hmmmnn ![]() ![]() | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 16:51 |
Ja, te makkelijk voor je, Mopst3r? Ingredients: * 3/4 cups pecan halves * 1 tablespoon butter * 1/2 teaspoon salt * 3 cups whipping cream * 1 1/2 cups dulce de leche * 1 1/2 teaspoons vanilla Preparation: Pecans: 1. Preheat the oven to 325 degrees. 2. Place the pecans in a shallow pan with the butter and salt. Roast the pecans for about 25 minutes, stirring every 5 -10 minutes, until dark brown. 3. Cool pecans on a paper towel, coarsely chop, and set aside. Het ijs: 4. Place dulce de leche in a medium bowl, and whisk in the vanilla and a pinch of salt. 5. Whip 3 cups of whipping cream until soft peaks form. 6. Whisk about a cup of the whipped cream into the dulce de leche to lighten it. 7. Carefully fold in the rest of the whipped cream. Place the mixture in a container and freeze for about an hour. 8. Once mixture is fairly firm, stir in the chopped pecans. 9. Continue to freeze until ice cream has desired texture. | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 16:56 |
Bedenk opeens dat ik nog een beker slagroom in de ijskast heb staan waar ik niks mee doe. En 2 blikjes dulce de leche heb ik toevallig ook in de kast staan. Hm, denk dat ik dat eens mooi ga uitproberen morgen! | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 16:57 |
quote:Wat is precies een blikje dulce de leche? | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 16:59 |
Ooh, ik dacht dat je dat wel wist. Een blikje gecondenseerde melk dat een uurtje of 2 of 3 zachtjes heeft staan koken ondergedompeld in een pan kokend water. Of net tegen de kook aan kan ook.![]() Dat smaakt dan een beetje naar de caramel in een mars. Ik vind het erg lekker, maar sommigen vinden er niks aan. Lekker met banaan en chocola. In een soort taart of gewoon met bastognekoeken. Maar blijkbaar is ijs ook lekker. ![]() | |
ASSpirine | woensdag 13 januari 2010 @ 17:00 |
quote:Heb je mijn link wel bekeken ![]() | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 17:07 |
Ja heb ik bekeken maar het klinkt nogal onwerkelijk dat het ineens caramel word ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 17:09 |
quote:Wordt het niet ineens, maar duurt uren. De suiker en de melksuikers carameliseren door de verhitting. | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 17:11 |
Zitten er dan ook net zoveel kcal in als in een blik melk, of als in een mars? ![]() | |
Vandaag... | woensdag 13 januari 2010 @ 17:13 |
Haagen Dazs heeft Dulce de Leche ijs. Heb het wel eens in zo´n klein kuipje in een avondwinkel gekocht. | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 17:15 |
quote:Ja dichtsbijzijnde winkel die haagen-dasz verkoopt zit in Huizen ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 17:28 |
quote:Staat er op, afaik is dat zo een europees voorschrift. | |
Mopst3r | woensdag 13 januari 2010 @ 17:29 |
quote:Ik bedoel na het koken. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 17:30 |
quote:Het bereiden veranderd niets aan de hoeveel Kcal | |
Ole | woensdag 13 januari 2010 @ 17:31 |
quote:Zou dat Fahrenheit zijn? | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 17:41 |
Jep, das iets meer dan 160 graden Celsius | |
Klaploper | woensdag 13 januari 2010 @ 18:05 |
quote:Koop je zo'n blikje gecondenseerde melk en kook je die zelf of is dat wat je koopt al gekookt? En is het geopend lang te bewaren? | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 18:08 |
quote:Je hebt gezoete gecondenseerde melk en ongezoete, ik neem de gezoete quote:Afaik is het ook gekookt te koop, maar heb die nooit gezien, ik kook het zelf. Dicht blikje in een pan met kokend water, blikje dichtlaten, en zorgen voor voldoende water. Als het droogkookt klapt het blikje. quote:Nee, paar dagen in de koeling | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 18:25 |
Die ongezoete carameliseert ook niet he? Kan je koken tot je een ons weegt. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 18:26 |
quote:Melksuikers carameliseren prima hoor. | |
RobinOok | woensdag 13 januari 2010 @ 18:58 |
Wel eens geprobeerd? Ik wel. Uren en uren en het klotste nog steeds. | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 19:00 |
quote:Ja, werd lichtbruin zover ik me herinner. | |
minilot | woensdag 13 januari 2010 @ 22:45 |
quote:Geen zorgen, je zult het niet lang willen bewaren. Het is overal zó lekker op. In taarten, op ijs, om een koekje in te dopen, op een beschuitje, op een boterham, in je koffie, of gewoon met een lepel, zó uit het blikje. En anders, ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=dulce+de+leche Overigens ook hier nog even de tip: combineer het spul met wat vlokjes zeezout. Een beetje zout erbij smaakt echt waanzinnig lekker! O, en wat betreft het eerder geposte recept voor ijs.. Naar aanleiding van een tip van pastry chef David Lebovitz gooi ik nog (minstens) drie extra eidooiers door. Dat doet veel voor de structuur van je ijs! ![]() Sowieso goed leesvoer voor als je roomijs wilt gaat maken: How To Make Ice Cream Without a Machine Tips For Making Homemade Ice Cream Softer Wel akelig trouwens, zo'n topic, terwijl ik mezelf wegens boller wordend lijf even op een dulce de leche-stop gezet heb. Ik heb inzake het afgelopen kerstdiner in december bij elkaar zo'n twaalf liter dulce de leche-ijs gemaakt en geloof me: dat gaat aantikken, qua billen. ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door minilot op 13-01-2010 23:03:02 ] | |
Pietverdriet | woensdag 13 januari 2010 @ 23:16 |
quote:Je kan de eidooiers ook door je ijsmassa slaan en het verwarmen tot het ei de ijsmassa bind, au bain marie of als goed weet wat je doet, gewoon op het vuur (niet laten koken) | |
Mopst3r | donderdag 14 januari 2010 @ 11:29 |
quote:Maar er zitten dus wel meer calorien in dulce de leche als voordat het gemaakt is (dus meer als achterop het blik melk staat) ? ![]() | |
minilot | donderdag 14 januari 2010 @ 11:34 |
quote:Eh, nee. Hoe zouden die calorieen dan op magische wijze in dat blikje terecht moeten komen? ![]() Volgens mij staat ook nergens in mijn stukje de suggestie dat er een verschil is tussen de hoeveelheid calorieen voor en na het koken van gecondenseerde melk. | |
ColdFeet | donderdag 14 januari 2010 @ 11:45 |
quote:Ik ben niet erg bevreesd voor salmonella en aanverwanten, maar ik vind bij bijv. zelfgemaakte parfait de eiersmaak altijd zo vreselijk aanwezig ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 januari 2010 @ 12:10 |
quote:Gebruik je heel ei of dooier? In roomijs gebruik is alleen dooier, van biologische eieren of eigen kipjes. Andere eieren vind ik niet lekker, proef dan het vismeel. Je kan het natuurlijk weglaten, maar dan moet je je room/melk verhouding aanpassen, minder melk, meer room. | |
minilot | donderdag 14 januari 2010 @ 12:20 |
quote:Vind de eismaak inderdaad ook storend in toetjes waar een heel ei in moet, maar bij alleen de dooier, zoals in roomijsrecepten, heb ik nergens last van. | |
ColdFeet | donderdag 14 januari 2010 @ 12:21 |
Ik had toen alleen dooier gebruikt. Maar ik vind de dooier juist altijd het meest eierig smaken! Zal wel aan mij liggen ![]() | |
RobinOok | donderdag 14 januari 2010 @ 12:31 |
quote:Het is niet zomaar een blik melk he? Het is gecondenseerde melk. Dus de fabrikant neem eerst een hele zooi melk, dikt dat in, dikt dat in, dikt dat in. (oftewel, haalt het calorieloze water eruit) En dan uiteindelijk is 45% ook nog suiker, geen melk. Een blikje bevat ongeveer 397 gram en volgens mij zijn dat 1275 kCal. En of je het nu laat carameliseren of niet, dat maakt voor de calorieen niks uit, dat blijven er 1275. | |
Mopst3r | donderdag 14 januari 2010 @ 12:51 |
quote:Jezus tering 1275 calorien ![]() Haha maar het zal wel ongelovelijk lekker zijn! Kijken of ik van het weekend aan de slag kan! | |
E.T. | donderdag 14 januari 2010 @ 12:58 |
HIer staat Dulce de Leche gewoon bij het zoete broodbeleg in de supermarkt. ![]() Ik weet hoe lekker het is maar heb me gelukkig nog steeds kunnen beheersen om het niet te kopen omdat ik bang ben dat dan het hek van de dam is ![]() | |
ASSpirine | donderdag 14 januari 2010 @ 14:11 |
quote:Maar je eet het ook niet in één keer op he ![]() Neem aan dat je er een beetje van neemt iedere keer. Maar kan je dat echt alleen maar enkele dagen in de koelkast bewaren? Zou me verbazen eigenlijk... | |
ivetje | donderdag 14 januari 2010 @ 14:16 |
quote:Als het gekookt is (en dus caramel) kan je het best lang bewaren hoor. Heb zelf al een blikje een aantal weken "open" (zit in een afgesloten bakje) in de kast staan. Enige is dat het kristalliseerd, maar dat zijn maar een paar plekjes. | |
Klaploper | donderdag 14 januari 2010 @ 17:16 |
Vandaag een blikje gekocht, vanavond waarschijnlijk even mee aan de slag. Heb er nu al zin in. ![]() | |
minilot | donderdag 14 januari 2010 @ 17:23 |
quote:Niet 'even'. Drie uur koken. Eén uur afkoelen. Maar dan: ![]() | |
ASSpirine | donderdag 14 januari 2010 @ 17:24 |
En zeker, maar dan ook zeker het blikje niet opendoen terwijl het nog warm is. Heb al een paar waarschuwingen gelezen op internet ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 14 januari 2010 @ 17:34 |
quote:Afkoelen kan sneller hoor, gewoon in koud water zetten. | |
minilot | donderdag 14 januari 2010 @ 22:11 |
quote:Dat ik daar nou écht, serieus, bij de tienduizend blikken die ik gekookt heb niet aan heb gedacht! ![]() | |
ASSpirine | vrijdag 15 januari 2010 @ 11:26 |
Een ideetje, je koopt een blikje, haal voorzichtig label eraf, koken tot dulce de leche, label terug plakken en dan zo in de winkel terug leggen ![]() Ik vrees alleen dat ik tandpijn ga krijgen van de zoetigheid... ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 11:32 |
quote:We aim to please | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 11:55 |
quote:Ik wel, maar ik zou het niet durven. Vind de ontploffende blikjes verhalen te eng om de temperatuur zo snel terug te durven brengen. Zal vast ongegrond zijn, maar toch. En het maakt me ook niet zoveel uit, ik heb nog nooit haast gehad met zo'n blikkie. | |
Pietverdriet | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:17 |
quote:Blikjes ontploffen alleen maar als ze droogkoken omdat zich dan stoom vormt in het blik en er overdruk ontstaat. | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:32 |
Ja, het zal best en toch ga ik geen heet blikje in koud water mieteren. ![]() | |
minilot | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:33 |
quote:Precies. Spookverhalen verder gewoon negeren. Ik zie op internet dat er vooral heel veel mensen zijn die het koken van die blikjes te eng vinden, vanwege al die urban legends over zomaar uit elkaar spattende blikken (zonder droogkoken), maar niemand die het ooit zélf heeft meegemaakt. ![]() | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:35 |
Hier op Fok toch iemand? | |
ColdFeet | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:43 |
quote:Muck, ja. Dacht ik. Nou ja, op zich idd kleine kans dat het misgaat met afkoelen; dan zou de inhoud van het blikje eerder krimpen dan uitzetten. Maar ik heb nooit haast; af en toe bedenk ik ineens dat ik geen dulce de leche meer heb, dan kook ik 4 blikjes, maar dat is eigenlijk altijd 's avonds, dus laat ik 't dan rustig afkoelen in de pan. Is het de volgende ochtend koud. | |
RobinOok | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:49 |
Juist, zo doe ik het ook. En dan gaan ze terug de kast in tot ik ze een keer "nodig" heb. | |
ASSpirine | vrijdag 15 januari 2010 @ 12:54 |
Ik had er vroeger zelf nooit aan gedacht om een volledige blik te koken in water, wel zag ik Willie Wortel dat altijd doen ![]() Ik heb dus op een gegeven moment dan ook een blikje cassoulet gekookt in water, of ik het water boven het blik liet uitkomen weet ik niet meer. Maar ik mag blij zijn dat er niks is gebeurd blijkbaar ![]() En nu ik eraan denk, de Heinz beans wordt ook zo gemaakt in de fabriek, kon je goed zien in een aflevering van Jimmy's food factory. Bonen en saus werden in blik gedaan, dichtgemaakt en gingen dan in een stomer om alles te garen. |