abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 13 januari 2010 @ 18:08:45 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76771408
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:05 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Koop je zo'n blikje gecondenseerde melk
Je hebt gezoete gecondenseerde melk en ongezoete, ik neem de gezoete
quote:
en kook je die zelf of is dat wat je koopt al gekookt?
Afaik is het ook gekookt te koop, maar heb die nooit gezien, ik kook het zelf.
Dicht blikje in een pan met kokend water, blikje dichtlaten, en zorgen voor voldoende water. Als het droogkookt klapt het blikje.
quote:
En is het geopend lang te bewaren?
Nee, paar dagen in de koeling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 januari 2010 @ 18:25:13 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76772009
Die ongezoete carameliseert ook niet he? Kan je koken tot je een ons weegt.
  woensdag 13 januari 2010 @ 18:26:14 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76772051
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:25 schreef RobinOok het volgende:
Die ongezoete carameliseert ook niet he? Kan je koken tot je een ons weegt.
Melksuikers carameliseren prima hoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 13 januari 2010 @ 18:58:21 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76773311
Wel eens geprobeerd?
Ik wel. Uren en uren en het klotste nog steeds.
  woensdag 13 januari 2010 @ 19:00:09 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76773391
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Wel eens geprobeerd?
Ik wel. Uren en uren en het klotste nog steeds.
Ja, werd lichtbruin zover ik me herinner.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76784833
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:05 schreef Klaploper het volgende:

[..]

En is het geopend lang te bewaren?
Geen zorgen, je zult het niet lang willen bewaren. Het is overal zó lekker op.
In taarten, op ijs, om een koekje in te dopen, op een beschuitje, op een boterham, in je koffie, of gewoon met een lepel, zó uit het blikje.
En anders, ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=dulce+de+leche

Overigens ook hier nog even de tip: combineer het spul met wat vlokjes zeezout. Een beetje zout erbij smaakt echt waanzinnig lekker!

O, en wat betreft het eerder geposte recept voor ijs.. Naar aanleiding van een tip van pastry chef David Lebovitz gooi ik nog (minstens) drie extra eidooiers door. Dat doet veel voor de structuur van je ijs! Mits je geen zeurtje bent als het om rauwe eieren gaat natuurlijk.
Sowieso goed leesvoer voor als je roomijs wilt gaat maken:
How To Make Ice Cream Without a Machine
Tips For Making Homemade Ice Cream Softer

Wel akelig trouwens, zo'n topic, terwijl ik mezelf wegens boller wordend lijf even op een dulce de leche-stop gezet heb. Ik heb inzake het afgelopen kerstdiner in december bij elkaar zo'n twaalf liter dulce de leche-ijs gemaakt en geloof me: dat gaat aantikken, qua billen.

[ Bericht 16% gewijzigd door minilot op 13-01-2010 23:03:02 ]
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 13 januari 2010 @ 23:16:45 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76786843
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 22:45 schreef minilot het volgende:


O, en wat betreft het eerder geposte recept voor ijs.. Naar aanleiding van een tip van pastry chef David Lebovitz gooi ik nog (minstens) drie extra eidooiers door. Dat doet veel voor de structuur van je ijs! Mits je geen zeurtje bent als het om rauwe eieren gaat natuurlijk.
Je kan de eidooiers ook door je ijsmassa slaan en het verwarmen tot het ei de ijsmassa bind, au bain marie of als goed weet wat je doet, gewoon op het vuur (niet laten koken)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76800177
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 22:45 schreef minilot het volgende:

[..]

Geen zorgen, je zult het niet lang willen bewaren. Het is overal zó lekker op.
In taarten, op ijs, om een koekje in te dopen, op een beschuitje, op een boterham, in je koffie, of gewoon met een lepel, zó uit het blikje.
En anders, ter inspiratie: http://foodgawker.com/?s=dulce+de+leche

Overigens ook hier nog even de tip: combineer het spul met wat vlokjes zeezout. Een beetje zout erbij smaakt echt waanzinnig lekker!

O, en wat betreft het eerder geposte recept voor ijs.. Naar aanleiding van een tip van pastry chef David Lebovitz gooi ik nog (minstens) drie extra eidooiers door. Dat doet veel voor de structuur van je ijs! Mits je geen zeurtje bent als het om rauwe eieren gaat natuurlijk.
Sowieso goed leesvoer voor als je roomijs wilt gaat maken:
How To Make Ice Cream Without a Machine
Tips For Making Homemade Ice Cream Softer

Wel akelig trouwens, zo'n topic, terwijl ik mezelf wegens boller wordend lijf even op een dulce de leche-stop gezet heb. Ik heb inzake het afgelopen kerstdiner in december bij elkaar zo'n twaalf liter dulce de leche-ijs gemaakt en geloof me: dat gaat aantikken, qua billen.
Maar er zitten dus wel meer calorien in dulce de leche als voordat het gemaakt is (dus meer als achterop het blik melk staat) ?
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
pi_76800312
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 11:29 schreef Mopst3r het volgende:
Maar er zitten dus wel meer calorien in dulce de leche als voordat het gemaakt is (dus meer als achterop het blik melk staat) ?
Eh, nee. Hoe zouden die calorieen dan op magische wijze in dat blikje terecht moeten komen?
Volgens mij staat ook nergens in mijn stukje de suggestie dat er een verschil is tussen de hoeveelheid calorieen voor en na het koken van gecondenseerde melk.
Let me see you stripped down to the bone
pi_76800710
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 23:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan de eidooiers ook door je ijsmassa slaan en het verwarmen tot het ei de ijsmassa bind, au bain marie of als goed weet wat je doet, gewoon op het vuur (niet laten koken)
Ik ben niet erg bevreesd voor salmonella en aanverwanten, maar ik vind bij bijv. zelfgemaakte parfait de eiersmaak altijd zo vreselijk aanwezig Kun je daar nog iets tegen doen?
  donderdag 14 januari 2010 @ 12:10:14 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76801583
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 11:45 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik ben niet erg bevreesd voor salmonella en aanverwanten, maar ik vind bij bijv. zelfgemaakte parfait de eiersmaak altijd zo vreselijk aanwezig Kun je daar nog iets tegen doen?
Gebruik je heel ei of dooier?
In roomijs gebruik is alleen dooier, van biologische eieren of eigen kipjes. Andere eieren vind ik niet lekker, proef dan het vismeel.
Je kan het natuurlijk weglaten, maar dan moet je je room/melk verhouding aanpassen, minder melk, meer room.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76801980
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 12:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik je heel ei of dooier?
Vind de eismaak inderdaad ook storend in toetjes waar een heel ei in moet, maar bij alleen de dooier, zoals in roomijsrecepten, heb ik nergens last van.
Let me see you stripped down to the bone
pi_76802014
Ik had toen alleen dooier gebruikt. Maar ik vind de dooier juist altijd het meest eierig smaken! Zal wel aan mij liggen
  donderdag 14 januari 2010 @ 12:31:06 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76802389
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 11:29 schreef Mopst3r het volgende:

[..]

Maar er zitten dus wel meer calorien in dulce de leche als voordat het gemaakt is (dus meer als achterop het blik melk staat) ?
Het is niet zomaar een blik melk he? Het is gecondenseerde melk. Dus de fabrikant neem eerst een hele zooi melk, dikt dat in, dikt dat in, dikt dat in. (oftewel, haalt het calorieloze water eruit) En dan uiteindelijk is 45% ook nog suiker, geen melk. Een blikje bevat ongeveer 397 gram en volgens mij zijn dat 1275 kCal.
En of je het nu laat carameliseren of niet, dat maakt voor de calorieen niks uit, dat blijven er 1275.
pi_76803115
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 12:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het is niet zomaar een blik melk he? Het is gecondenseerde melk. Dus de fabrikant neem eerst een hele zooi melk, dikt dat in, dikt dat in, dikt dat in. (oftewel, haalt het calorieloze water eruit) En dan uiteindelijk is 45% ook nog suiker, geen melk. Een blikje bevat ongeveer 397 gram en volgens mij zijn dat 1275 kCal.
En of je het nu laat carameliseren of niet, dat maakt voor de calorieen niks uit, dat blijven er 1275.
Jezus tering 1275 calorien

Haha maar het zal wel ongelovelijk lekker zijn!
Kijken of ik van het weekend aan de slag kan!
Oh ik had niet zoveel prei moeten eten vanochtend!1!!:d:d;d
  donderdag 14 januari 2010 @ 12:58:11 #41
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_76803346
HIer staat Dulce de Leche gewoon bij het zoete broodbeleg in de supermarkt.
Ik weet hoe lekker het is maar heb me gelukkig nog steeds kunnen beheersen om het niet te kopen omdat ik bang ben dat dan het hek van de dam is
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_76806026
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 12:51 schreef Mopst3r het volgende:

[..]

Jezus tering 1275 calorien

Haha maar het zal wel ongelovelijk lekker zijn!
Kijken of ik van het weekend aan de slag kan!
Maar je eet het ook niet in één keer op he
Neem aan dat je er een beetje van neemt iedere keer.

Maar kan je dat echt alleen maar enkele dagen in de koelkast bewaren?
Zou me verbazen eigenlijk...
  donderdag 14 januari 2010 @ 14:16:33 #43
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_76806208
quote:
Op woensdag 13 januari 2010 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:


Nee, paar dagen in de koeling
Als het gekookt is (en dus caramel) kan je het best lang bewaren hoor. Heb zelf al een blikje een aantal weken "open" (zit in een afgesloten bakje) in de kast staan. Enige is dat het kristalliseerd, maar dat zijn maar een paar plekjes.
To infinity…and beyond!
  donderdag 14 januari 2010 @ 17:16:09 #44
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_76813837
Vandaag een blikje gekocht, vanavond waarschijnlijk even mee aan de slag. Heb er nu al zin in.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_76814139
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 17:16 schreef Klaploper het volgende:
Vandaag een blikje gekocht, vanavond waarschijnlijk even mee aan de slag. Heb er nu al zin in.
Niet 'even'.
Drie uur koken.
Eén uur afkoelen.
Maar dan:
Let me see you stripped down to the bone
pi_76814169
En zeker, maar dan ook zeker het blikje niet opendoen terwijl het nog warm is. Heb al een paar waarschuwingen gelezen op internet
  donderdag 14 januari 2010 @ 17:34:25 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76814575
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 17:23 schreef minilot het volgende:

[..]

Niet 'even'.
Drie uur koken.
Eén uur afkoelen.
Maar dan:
Afkoelen kan sneller hoor, gewoon in koud water zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76826722
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Afkoelen kan sneller hoor, gewoon in koud water zetten.
Dat ik daar nou écht, serieus, bij de tienduizend blikken die ik gekookt heb niet aan heb gedacht!
Let me see you stripped down to the bone
pi_76843966
Een ideetje, je koopt een blikje, haal voorzichtig label eraf, koken tot dulce de leche, label terug plakken en dan zo in de winkel terug leggen

Ik vrees alleen dat ik tandpijn ga krijgen van de zoetigheid...
  vrijdag 15 januari 2010 @ 11:32:14 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76844230
quote:
Op donderdag 14 januari 2010 22:11 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat ik daar nou écht, serieus, bij de tienduizend blikken die ik gekookt heb niet aan heb gedacht!
We aim to please
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')