We hebben het over de OAT. Een landelijk tentamen voor Accountancystudentenquote:Op dinsdag 9 februari 2010 11:53 schreef Sjanzie het volgende:
Wat voor toets hebben jullie allemaal gemaakt? 2 van de 28?? pfff dat klinkt niet best
Een bak ijs doet wonderenquote:Op dinsdag 9 februari 2010 14:15 schreef Sjanzie het volgende:
Je bent nog best vrolijk voor iemand die het niet gehaald heeft
Mooi voorbeeldquote:Op dinsdag 9 februari 2010 14:25 schreef mirved het volgende:
OAT = Over All Toets
bevat CB (LAC) / EXV / AO
De toets bestaat uit 2 delen.Een ochtendzitting en een mdidagzitting. Eerste deel van 9 tot 12. Middag van 1 tot 5. Je krijgt een casus over een bedrijf en daar over gaan ook de vragen. Het moeilijke van de OAT vind ik persoonlijk dat de vragen dus specifiek betrekking hebben op dat bedrijf en je dus moet kunnen inleven in dat bedrijf. Je moet maar even op de 10 strategische informatiebehoeften komen van een bedrijf met 80 vrouwenkledingswinkels om maar een voorbeeld te noemen.
Vergeten?quote:Op dinsdag 9 februari 2010 15:34 schreef Sjanzie het volgende:
precies lang genoeg om ALLES te vergeten dusbah!
Ik ga op vakantiequote:Op dinsdag 9 februari 2010 15:36 schreef Maraca het volgende:
[..]
Vergeten?We gaan aan de bak en studeren in de avonduren en weekenden
Ik vind jouw planning leukerquote:
Tenerife.quote:Op dinsdag 9 februari 2010 17:54 schreef Maraca het volgende:
[..]
Ik vind jouw planning leukerwaar ga je naartoe?
Nog gefeliciteerdquote:Op donderdag 11 februari 2010 16:25 schreef The-new-generation het volgende:
YESS! Bij drie bedrijven gesolliciteerd, bij één 'pas ik niet in het profiel' (en kreeg ik de tip mee om beter naar de sites te kijken), dat was gelukkig ook mijn derde keus ... En bij de andere twee nu inmiddels assessment gedaan, en bij beide kreeg ik een positieve uitslag!
Komende dinsdag twee sollicitatiegesprekken, hopelijk gaan die dan net zo goed ... (ondanks dat ik dacht dat de assessments slecht gingen). Afwachten dus:)
Congratzzz!!! Well done!! Ik had een 5,6quote:Op zaterdag 30 januari 2010 19:28 schreef Johnns het volgende:
Hebben jullie de uitslag nog niet binnen dan? Hier gisteren te horen gekregen
7.0![]()
Flinke last van m'n schouders
Ik zou niet te lang wachten, hier werden de laatste mensen in mei/juni aangenomen voor september.quote:Op maandag 22 februari 2010 15:30 schreef Maraca het volgende:
Wanneer denken jullie dat het verstandig is om te gaan solliciteren? Ben nu bezig met mijn afstudeerscriptie en heb daarnaast nog de OAT in juni. Als ik de OAT haal en ik mijn scriptie goed kan verdedigen ben ik dit studiejaar (of begin volgend studiejaar, weet niet wanneer ik mag verdedigen ivm de OAT) afgestudeerd. Is het beter om te wachten tot ik zeker weet dat ik ga afstuderen (wat pas uiterlijk in juli zou zijn) of kan het nooit kwaad om alvast onder voorbehoud langs te gaan bij kantoren?
Ken genoeg mensen bij Deloitte, die al zijn gaan werken, zonder dat ze hen OAT hebben gehaald. Overigens moeten ze nog wel hen studie studie afronden, maar dit wordt gedaan op kosten van de werkgever.quote:Op maandag 22 februari 2010 15:30 schreef Maraca het volgende:
Wanneer denken jullie dat het verstandig is om te gaan solliciteren? Ben nu bezig met mijn afstudeerscriptie en heb daarnaast nog de OAT in juni. Als ik de OAT haal en ik mijn scriptie goed kan verdedigen ben ik dit studiejaar (of begin volgend studiejaar, weet niet wanneer ik mag verdedigen ivm de OAT) afgestudeerd. Is het beter om te wachten tot ik zeker weet dat ik ga afstuderen (wat pas uiterlijk in juli zou zijn) of kan het nooit kwaad om alvast onder voorbehoud langs te gaan bij kantoren?
http://www.vu.nl/nl/stude(...)-2010-2011/index.aspquote:Voor het collegejaar 2010/2011 is het collegegeld (onder voorbehoud) voor studenten met de nationaliteit van één van de EER-landen:
¤ 1.672,- voor een voltijdopleiding, een deeltijdopleiding of een duale opleiding.*
* dit geldt niet voor de deeltijdopleidingen Accounting and Control, Marketing en Business Administration en voor de voltijdopleiding Social Psychology.
Bij Nyenrode zijn er eigenlijk bij alle master en post-master vakken aanwezigheidsverplichtingen, die er niet bij de VU zijn(andere uni's weet ik niet hoe het daar gaat).quote:Op vrijdag 5 maart 2010 16:37 schreef Matamalam het volgende:
Ok haha, nou als mensen studie ervaringen te delen hebben wat betreft de verschillende opleidingsinstituten dan hoor ik het graag.
Er wordt absoluut niet overdrevenquote:Op zondag 14 maart 2010 21:25 schreef Jetfly het volgende:
Een vraagje, er wordt echt heel erg overdreven over het huiswerk van een accountant-in-opleiding op een hogeschool. Hoeveel uur ben je eigenlijk per dag/per week kwijt aan huiswerk voor een accountancy opleiding op een hogeschool?
Groeten,
Jetfly!
Ook geïnteresseerd in informatie over accountancy aan de RuG of is dat geen optie voor je?quote:Op vrijdag 5 maart 2010 16:37 schreef Matamalam het volgende:
Ok haha, nou als mensen studie ervaringen te delen hebben wat betreft de verschillende opleidingsinstituten dan hoor ik het graag.
Laatst was een enquête van studiekeuze123.nl onder accountancystudenten gehouden en was één van de vragen hoeveel uur je per week kwijt bent aan je studie. Misschien interessant om daar eens op te kijken en of daar een gemiddelde ofzo uit is gekomen.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 13:14 schreef AE86_Trueno het volgende:
En hoeveel uur zijn je medestudenten dan ongeveer per dag/week aan tijd kwijt aan huiswerk? Er werd op Fontys gezegd dat je 20 uur in de week les hebt, maar niet hoeveel uur je daarnaast nog bezig bent.
Bedankt voor de inside info Hap_Slik. Wat betreft de masterscriptie (en onderzoeksvaardigheidsvakken) hoef je die niet te schrijven bij Nyenrode als je al een masteropleiding achter de rug hebt. Je krijgt dan alleen geen MSc diploma en titel, enkel toegang tot het postdoctorale gedeelte van de RA opleiding. Ik ben nog aan het rondkijken bij welk opleidingsinstituut ik de opleiding ga volgen.quote:Op maandag 15 maart 2010 13:48 schreef Hap_Slik het volgende:
[..]
Bij Nyenrode zijn er eigenlijk bij alle master en post-master vakken aanwezigheidsverplichtingen, die er niet bij de VU zijn(andere uni's weet ik niet hoe het daar gaat).
Verder is er bij Nyenrode nog steeds een tekort aan scriptiebegeleiders, waardoor je erg snel studievertraging oploopt wanneer je bent aangekomen bij het schrijven van je masterscriptie. Hierdoor is het bijna onmogelijk om je scriptie in een half jaar te schrijven en loop je dus (automatisch) alweer een half jaar vertraging op. Dit is natuurlijk geen probleem als je van plan bent je opleiding tot RA wat rustiger aan te doen.
Nyenrode wordt meer gegeven door 'echte' praktijkmensen, op andere universiteiten meer door professoren. Qua vakken en verschillen hiertussen komt duidelijk naar voren op de diverse pagina's van de uni's, maar qua moeilijkheid ontloopt dit elkaar niet veel.
Voor mij is de RuG geen optie, maar wellicht is het interessant voor de mensen voor wie het wel een optie is. Zelf ben ik natuurlijk ook geïnteresseerd in jouw ervaringen met het volgen van een universitaire accountancy opleiding, in dit geval dus aan de RuG.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 13:31 schreef CG het volgende:
[..]
Ook geïnteresseerd in informatie over accountancy aan de RuG of is dat geen optie voor je?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |