abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 24 december 2009 @ 15:26:48 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76017114
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:20 schreef Duderella het volgende:
Iemand enig idee of sojasaus zou blijven staan in het kuiltje van een ontpitte avocado?
Als ie goed rijp is, denk ik dat de sojasaus langzaam doorsijpelt in de vrucht en niet echt blijft staan, tenzij je de sojasaus een beetje indikt (gelateerd).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_76017365
Gna gna ik heb het menu vertaald (nou ja oke, laten vertalen door een Italiaan) in het Italiaans. Weten ze nog niet wat ze krijgen morgen!

Voorgerecht:
verdure grigliate con ricotta e pesto
(gegrilde groentes met ricotta en pesto)

Tussengerecht:
zuppa di zuchini
(courgettesoep)

Hoofdgerecht:
Scallopine al limone
insalata di pomodori
patata arroste con origano

(kalfsoester met citroenjus, tomatensalade en geroosterde aardappelen)

Nagerecht:
Crostata di mele e mondorle
(applecrumble met amandelen)

Ik maak vier menukaartjes en dochterlief maakt vier menukaartjes. Op die van haar staat trouwens gewoon:
SLA, SOEP, VLEES, IJS (ze zit net in groep drie), hihihi
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 24 december 2009 @ 15:31:40 #203
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_76017376
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Als ie goed rijp is, denk ik dat de sojasaus langzaam doorsijpelt in de vrucht en niet echt blijft staan, tenzij je de sojasaus een beetje indikt (gelateerd).
Mja, ik vrees het ook. Anderzijds: Het hoeft ook niet heel lang te staan. Ik zou het er aan tafel in kunnen schenken. Maar dat indikken, hoe doe ik dat? En zou het dan niet heel erg zout worden?
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_76017431
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:18 schreef Duderella het volgende:

[..]

Ah, het is weer aan zie ik?

Nou, hij wil je vast wel een beetje helpen. Bel 'm op met je boodschappenlijstje. Kun jij lekker uitzieken in je warme bedje.
niet aan. zal niet gebeuren ook. verder zorg ik wel dat alles perfect is.
pi_76017446
@SOL, voor een 'ex' komt ie wel vaak voor in je posts, hihi!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_76017568
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:31 schreef Tezz het volgende:
Gna gna ik heb het menu vertaald (nou ja oke, laten vertalen door een Italiaan) in het Italiaans. Weten ze nog niet wat ze krijgen morgen!

Voorgerecht:
verdure grigliate con ricotta e pesto
(gegrilde groentes met ricotta en pesto)

Tussengerecht:
zuppa di zuchini
(courgettesoep)

Hoofdgerecht:
Scallopine al limone
insalata di pomodori
patata arroste con origano

(kalfsoester met citroenjus, tomatensalade en geroosterde aardappelen)

Nagerecht:
Crostata di mele e mondorle
(applecrumble met amandelen)

Ik maak vier menukaartjes en dochterlief maakt vier menukaartjes. Op die van haar staat trouwens gewoon:
SLA, SOEP, VLEES, IJS (ze zit net in groep drie), hihihi
  donderdag 24 december 2009 @ 15:38:29 #207
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76017689
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:31 schreef Duderella het volgende:


Mja, ik vrees het ook. Anderzijds: Het hoeft ook niet heel lang te staan. Ik zou het er aan tafel in kunnen schenken. Maar dat indikken, hoe doe ik dat? En zou het dan niet heel erg zout worden?
Dan zou ik het gewoon op het laatste moment er in schenken. Is veel makkelijker dan gedoe met gelatine.

Wat krijgen we verder morgen van je te eten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_76017762
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:33 schreef Tezz het volgende:
@SOL, voor een 'ex' komt ie wel vaak voor in je posts, hihi!
ik heb hem nog steeds lief, en kerst was allang van te voren afgesproken.
  donderdag 24 december 2009 @ 15:40:10 #209
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_76017767
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:31 schreef Tezz het volgende:
Gna gna ik heb het menu vertaald (nou ja oke, laten vertalen door een Italiaan) in het Italiaans. Weten ze nog niet wat ze krijgen morgen!

Voorgerecht:
verdure grigliate con ricotta e pesto
(gegrilde groentes met ricotta en pesto)

Tussengerecht:
zuppa di zuchini
(courgettesoep)

Hoofdgerecht:
Scallopine al limone
insalata di pomodori
patata arroste con origano

(kalfsoester met citroenjus, tomatensalade en geroosterde aardappelen)

Nagerecht:
Crostata di mele e mondorle
(applecrumble met amandelen)

Ik maak vier menukaartjes en dochterlief maakt vier menukaartjes. Op die van haar staat trouwens gewoon:
SLA, SOEP, VLEES, IJS (ze zit net in groep drie), hihihi
Klinkt allemaal heerlijk! Echt zo gezellig Italiaans!

Ik ga morgen voor het experiment (we zijn maar met zijn tweeėn, dus dan durf ik wel. )

Vooraf maak ik warme geitenkaas met sesam en pikante pruimenjam. Allemaal from scratch, behalve de geitenkaas.

Tussendoor een spoom met een citroensorbetijsbolletje, rozenblaadjes, munt en natuurlijk bubbels.

Dan een tussengerechtje: tarte tatin van rode ui met twee bereidingen (jaja ) van bloemkool en een puree van rucola met een frisse botersaus. Een hele mond vol voor een klein hapje.

Hoofd: Een 'sushitaartje' opgebouwd met rijst, rauwe tonijn en flinterdunne komkommer. Ernaast zeekraal, een veegje wasabimayonaise en (als het lukt) een kuiltje avocado met sojasaus. Voor erbij: koude sake (meegebracht uit Japan door vrienden).

Na: kaasjes met verse vijg en dadels (en een portje).

Dessert: Verse lychees met gember en pittige (peper!)chocoladeroom, versierd met viooltjes.

Daarna zakken we af met koffie en een cognacje/likeurtje.

Nomnom (hoop ik).
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  donderdag 24 december 2009 @ 15:42:55 #210
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_76017910
Zit die spoom daar zo goed, of zal ik die tussen tussen en hoofd doen?

En wat denken jullie: dessert moet nį de kaas toch?
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_76017947
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:40 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ik heb hem nog steeds lief, en kerst was allang van te voren afgesproken.
I know!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_76017997
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:42 schreef Duderella het volgende:
Zit die spoom daar zo goed, of zal ik die tussen tussen en hoofd doen?

En wat denken jullie: dessert moet nį de kaas toch?
ik zou 'm tussen tussen en hoofd doen eigenlijk.

en je zit goed met die kaas enzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_76018055
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:42 schreef Duderella het volgende:
Zit die spoom daar zo goed, of zal ik die tussen tussen en hoofd doen?

En wat denken jullie: dessert moet nį de kaas toch?
De spoom zou ik vlak voor het hoofdgerecht doen. Het helpt namelijk om het eten te laten zakken en je smaak te neutraliseren.
En volgens mij moet officieel de kaas na het zoet, maar het is heeeeeeeeeeel lang geleden dat ik dat op school geleerd heb....

Edit: ik vergeet helemaal te zeggen dat het er verrukkelijk uitziet!!!!!! (foto's maken he!!!!!!!)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 24 december 2009 @ 15:47:18 #214
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_76018140
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:45 schreef Tezz het volgende:

[..]

De spoom zou ik vlak voor het hoofdgerecht doen. Het helpt namelijk om het eten te laten zakken en je smaak te neutraliseren.
En volgens mij moet officieel de kaas na het zoet, maar het is heeeeeeeeeeel lang geleden dat ik dat op school geleerd heb....

Edit: ik vergeet helemaal te zeggen dat het er verrukkelijk uitziet!!!!!! (foto's maken he!!!!!!!)
Doe ik dat, met de spoom, dank!


Ik ga de kaas en het zoet even googlen. Ik vergeet dat altijd weer, hoe dat zit.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_76018165
ik zie dat de zoet na het kaas komt, als je zoekt op opbouw van een diner
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 24 december 2009 @ 15:48:10 #216
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76018188
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:45 schreef Tezz het volgende:


De spoom zou ik vlak voor het hoofdgerecht doen. Het helpt namelijk om het eten te laten zakken en je smaak te neutraliseren.
Klopt.
quote:
En volgens mij moet officieel de kaas na het zoet, maar het is heeeeeeeeeeel lang geleden dat ik dat op school geleerd heb....

Is ook soms afhankelijk van de wijn die erbij gedronken wordt. Meestal is het kaas voor het (zoete) dessert, maar soms andersom.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_76018230
dude! wat een supermaal!
pi_76018263
En waarom doe je niet gewoon wat jou lekker lijkt???
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 24 december 2009 @ 15:51:31 #219
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76018358
Ik kom er net achter dat wij helemaal geen dessert in huis hebben gehaald.
Nou ja, we zijn toch ook niet echt toetjesmensen, dus schenken we gewoon een lekkere limoncello bij de espresso na afloop.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_76018403
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:51 schreef golfer het volgende:
Ik kom er net achter dat wij helemaal geen dessert in huis hebben gehaald.
Nou ja, we zijn toch ook niet echt toetjesmensen, dus schenken we gewoon een lekkere limoncello bij de espresso na afloop.
Joh, wat kerstkransjes erbij en klaar!

Of je maakt even snel een crumble. Appel, bloem, suiker en boter heb je vast wel in huis, toch?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 24 december 2009 @ 15:54:46 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76018520
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:52 schreef Tezz het volgende:


Of je maakt even snel een crumble. Appel, bloem, suiker en boter heb je vast wel in huis, toch?
Nee, geen appel. Wel peertjes, maar die gaan we stoven.
We halen het dessert de volgende dag wel in als wij uit eten gaan. In dat restaurant staat een trifle op het menu.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 24 december 2009 @ 15:59:13 #222
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_76018734
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:49 schreef Tezz het volgende:
En waarom doe je niet gewoon wat jou lekker lijkt???
Dan kwam er helemaal geen toet en aten we slechts kaas!

Neh, ik vind het leuk om soms volgens de etiquette te klooien. Gewoon eens binnen de lijntjes kleuren, zeg maar. Zo vaak doe ik dat niet!

En ik denk dat de volgorde een misschien proven concept is. Dat daardoor het eten goed valt, net als het idee achter de spoom dus.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  donderdag 24 december 2009 @ 16:01:48 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76018835
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:59 schreef Duderella het volgende:


Dan kwam er helemaal geen toet en aten we slechts kaas!

Neh, ik vind het leuk om soms volgens de etiquette te klooien. Gewoon eens binnen de lijntjes kleuren, zeg maar. Zo vaak doe ik dat niet!

En ik denk dat de volgorde een misschien proven concept is. Dat daardoor het eten goed valt, net als het idee achter de spoom dus.
Je hebt er wel al eerder moeite mee gehad, zie ik:
quote:
Op maandag 12 december 2005 17:14 schreef Duderinnetje het volgende:
Wanneer serveer je officieel eigenlijk een kaasplankje? Is dat nou direct na het hoofdgerecht? Of na het dessert?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 24 december 2009 @ 16:03:29 #224
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_76018913
quote:
Op donderdag 24 december 2009 15:47 schreef Mirjam het volgende:
ik zie dat de zoet na het kaas komt, als je zoekt op opbouw van een diner
Ik zie dat ik er ook al mee liep te hannessen in mijn diner-topic van ooit. Ik weet eigenlijk niet meer hoe we het toen hebben gedaan.

Edit: wat golfer zegt dus.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
  donderdag 24 december 2009 @ 16:20:35 #225
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76019750
Het Vervolg van de Volkskrant van vandaag is een special over de 'gewone' maaltijd: soep, aardappelen, yoghurt.

Mac van Dinther dook in de Hollandse pot. Hij keek hoe de tomaten groeien voor de soep van Unox, waar Albert Heijn zijn sla haalt, en welke koeien Campina van melk voorzien. Op zoek naar de bronnen van ons eten.

Erg leuk om allemaal te lezen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')