abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_75717516
Sneeuw
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_75717699
de mr had het goed aangevoeld, die moest vandaag naar Duitsland (voor t eerst sinds maanden weer) en die was vanmorgen op een heel onchristelijk tijdstip wakker dus is maar opgestaan toen. Uiteindelijk dus heel vroeg weggegaan want hij had zoiets; dan ben ik iig het slechte weer voor en dat klopte want door het vroege uur heeft hijeen voorspoedige reis gehad en moet nog een uurtje rijden nu en rijdt middenin een zonnetje. Gelukkig dus.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 december 2009 @ 09:25:23 #128
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_75717903
Ik vertrek toch zo ook maar een half uurtje eerder naar de VU.

2 tentamens nog en dan vakantie
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_75717974
Lein, ben je de avond een beetje doorgekomen? Ik nu richting stad, DE heb je nog een aanrader wat betreft een tof kookboek?
pi_75718109
quote:
Op donderdag 17 december 2009 09:27 schreef SeaOfLove het volgende:
Lein, ben je de avond een beetje doorgekomen? Ik nu richting stad, DE heb je nog een aanrader wat betreft een tof kookboek?
Ikzelf vind de boeken van Bill Granger erg leuk? Misschien kan je die eens doorbladeren?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75718142
Ik ben ijsvrij.. kan niet naar Groningen komen..
pi_75718300
Moet vanmiddag eigenlijk wel weg met de auto, eens zien wat dat gaat worden heb ooit van de mr toen ik net reed op een leeg industrieterrein ' les' gehad in glijden en zo dat voeld eheel vreemd maar tis goed om te weten hoe zoiets voelt.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75718390
quote:
Op donderdag 17 december 2009 09:32 schreef DarkElf het volgende:

[..]

Ikzelf vind de boeken van Bill Granger erg leuk? Misschien kan je die eens doorbladeren?
tnx ga ik doen. wil eik heel graag het kookboek met de 1000 klassieke franse recepten maar die kost 50euro en ik heb zoiets van als ik 10euro erbij doe ik 2 mooie boeken kan scoren. dan heb ik nog 15 euro over aan bonnen en als ik dan zelf 10euro bij leg kan ik ook nog een frituurpan kopen. wat een luxe dat ik keuze kan maken. en wat een lieve mama dat ik die bonnen heb gekregen van haar
pi_75718439
een mooi klassiek boek is altijd leuk natuurlijk (en tis goed om klassiekers te kunnen) maar die zijn idd wat aan de dure kant meestal.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75718595
ja het is echt een heel mooi boek, toen ik 'm voor het eerst zag liggen kreeg ik spontaan tranen in mijn ogen, zo prachtig maargoed ik ga zo heerlijk uitgebreid de tijd nemen in de boekhandel
pi_75719772
heb door dit koude weer echt behoefte aan cottage pie/stoofpot/chili con carne en meer hartverwarmende winterse kost
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75719850
quote:
Op donderdag 17 december 2009 10:22 schreef DarkElf het volgende:
heb door dit koude weer echt behoefte aan cottage pie/stoofpot/chili con carne en meer hartverwarmende winterse kost
Ik krijg dan altijd zin in lasagne Comfortfood!
  donderdag 17 december 2009 @ 10:40:28 #138
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75720457
Brr, door de koude wind voelt het hier aan als -20..Maar gelukkig is het stralend blauw, dat maakt het wel mooi. Alleen wil het binnen ook nog niet zo goed warm worden..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_75720630
Hoi Nynke, das toevallig ik wilde net een pm sturen naar je! Ik vroeg mij af, jij hebt eens het recept gegeven van de mushroom bourguignon, wat eet je daarbij? Klonk wel lekker toen maar weet niet of ik noedels nou zo ideaal erbij vind? zat meer aan rijst oid te denken... en pearl onions, ken ik die? of kan je ook sjalotjes gebruiken?

[ Bericht 5% gewijzigd door DarkElf op 17-12-2009 10:50:22 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75721296
Oh en wil je het recept hier posten? Ik ben erg benieuwd nu DE wat ingrediėnten noemt
  donderdag 17 december 2009 @ 11:08:12 #141
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75721504
quote:
erves 4

2 tablespoons olive oil
2 tablespoons butter, softened
2 pounds portobello mushrooms, in 1/4-inch slices (save the stems for another use) (you can use cremini instead, as well)
1/2 carrot, finely diced
1 small yellow onion, finely diced
2 cloves garlic, minced
1 cup full-bodied red wine
2 cups beef or vegetable broth (beef broth is traditional but vegetable to make it vegetarian; it works with either)
2 tablespoons tomato paste
1 teaspoon fresh thyme leaves (1/2 teaspoon dried)
1 1/2 tablespoons all-purpose flour
1 cup pearl onions, peeled (thawed if frozen)
Egg noodles, for serving
Sour cream and chopped chives or parsley, for garnish (optional)

Heat the one tablespoon of the olive oil and one tablespoon of butter in a medium Dutch oven or heavy sauce pan over high heat. Sear the mushrooms until they begin to darken, but not yet release any liquid — about three or four minutes. Remove them from pan.

Lower the flame to medium and add the second tablespoon of olive oil. Toss the carrots, onions, thyme, a few good pinches of salt and a several grinds of black pepper into the pan and cook for 10, stirring occasionally, until the onions are lightly browned. Add the garlic and cook for just one more minute.

Add the wine to the pot, scraping any stuck bits off the bottom, then turn the heat all the way up and reduce it by half. Stir in the tomato paste and the broth. Add back the mushrooms with any juices that have collected and once the liquid has boiled, reduce the temperature so it simmers for 20 minutes, or until mushrooms are very tender. Add the pearl onions and simmer for five minutes more.

Combine remaining butter and the flour with a fork until combined; stir it into the stew. Lower the heat and simmer for 10 more minutes. If the sauce is too thin, boil it down to reduce to the right consistency. Season to taste.

To serve, spoon the stew over a bowl of egg noodles, dollop with sour cream (optional) and sprinkle with chives or parsley.
Hier is het recept..Ik heb het met brood geserveerd, ik hou het meest van stoofpotten met zelfgebakken brood. pearl onions heb ik geinterpreteerd als zilveruitjes, maar dat vond ik niet zo lekker. Ik denk dat sjalotten wel lekker zijn!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_75721839
oh ja brood kan natuurlijk ook, das vast heel lekker.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75724243




Voor het huis

(lees: doorgaande weg in de stad )
pi_75724300
Haha, wauw!

Hier is het nog lang niet zo erg.. Maar het begint er nu een beeetje op te lijken..
Ligt toch wel al anderhalve centimeter denk ik
pi_75724306
zo ziet het er hier ook uit zo ongeveer en t sneeuwt maar door.

die katten van mij durven niet naar buiten die pers slaapt gewoon maar die zwarte wil eigenlijk wel heel graag maar elke keer als ik de deur open doe en hij een sneeuwvlok op zijn neus krijgt rent ie weer weg
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75724633
Er ligt hier plaatselijk 40 CM
Geniaal!
pi_75724805
Het terras is hier nu weg.. Zie nog wel wat grassprietjes..
  donderdag 17 december 2009 @ 12:41:31 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75725083
Hier een heel klein dun laagje sneeuw wat alweer voor een deel weggesmolten is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 17 december 2009 @ 12:43:25 #149
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_75725183



Zo is het hier sinds eergister, en tis verrekte koud. K denk dat ik vanavond nog maar eens stamppot zuurkool maak, in het kader van het is winter. Dan kan ik mooi weer zuurkool en rookworst uit Nederland mee terugnemen...
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_75726246
ik ben echt supergoed geslaagd nigella express, 100% ramsay en de soepbijbel. helemaal happy hier
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')