Klinkt niet heel aantrekkelijk........don't shoot mequote:Op dinsdag 15 december 2009 10:52 schreef GasTurbine het volgende:
Ui
Kaas
Bouillon
Macaronischelpjes
Aardappelkruiden
1 el crème fraîche
gatverquote:Op dinsdag 15 december 2009 10:52 schreef GasTurbine het volgende:
Ui
Kaas
Bouillon
Macaronischelpjes
Aardappelkruiden
1 el crème fraîche
Kun je de bereidingswijze laten weten?quote:Op dinsdag 15 december 2009 10:52 schreef GasTurbine het volgende:
Ui
Kaas
Bouillon
Macaronischelpjes
Aardappelkruiden
1 el crème fraîche
quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:00 schreef JackHerrer het volgende:
Flink wat ui bakken in zo'n 50 gram boter, wacht tot het bruin aan het worden is en doe dan wat knoflook, laurier en thijm erbij, bouillon erbij gieten en wiite wijn.
Bruine bastard bij de uien voor je de bouillon erbij doet? Hmmmm, ook maar eens proberen!quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:09 schreef Rickjee het volgende:
Dit recept is goed, zou alleen de witte wijn vervangen voor rode wijn, en dan met de rode wijn het geheel afblussen, wat suiker erbij en dan het late carameliseren,, en dan de bouillon erop, laat het geheel maar een paar uur trekken. en uiteraard van brood een crouton maken met gesmolten kaas erop om het geheel af te maken! succes
quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:08 schreef SicSicSics het volgende:
Eerst de uien, met een (paar) teentje(s) knoflook, mooi goudgeel laten worden (op laag vuur!) in een redelijke hoeveelheid roomboter. Daarna een mooi roetje maken (apart). (Runder)Bouillon bij de uien, het lekkerst is het natuurlijk als deze zelfgemaakt is, maar blokjes ken natuurlijk ook! Roetje en een flinke scheut witte wijn er langzaam doorroeren en een goeie tijd door laten koken op laag vuur.
Klinkt allemaal goed!quote:
Gril van de oven aanzetten. Kopjes volschenken. Stokbroodje met een laag Gruyère in het kommetje en even onder de grill!
Variatie; Wat ook leuk is om de kopjes af te dekken met Pizzadeeg (Vergeet niet om een flinke schep goede kaas eerst in de kom te doen.) en dan even in de oven (niet onder de grill) tot het deeg gaar is.
Goede soep kost tijd!
Eet smakelijk!
De suiker maakt de soep net IETS zoeter, maakt de smaak er beter op, de wijn verdampt toch, de alcohol gaat er toch uit door het afblussen je krijgt alleen de wijnsmaak, maakt de soep ook weer lekkerder:Pquote:Op dinsdag 15 december 2009 11:11 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Bruine bastard bij de uien voor je de bouillon erbij doet? Hmmmm, ook maar eens proberen!Ik doe er meestal helemaal geen wijn bij. Die drink ik er liever naast!
Klinkt goed! Als je het hebt over 2 liter bouillion toevoegen, hoeveel ui hebben we het dan ongeveer over? En waarom olie in plaats van boter (zoals in de meeste recepten)?quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Snij heel veel uien aan halve ringen, doe olie in een gietijzeren braadpan en gaar de uien op een laag vuur heeeeel langzaam gaar. Moet echt een goudbruine massa geworden zijn. Duurt zeker een uur. Voeg een 1/3
fles rode wijn toe en breng aan de kook. Voeg 1 1/2 a 2 liter stevige runderboullion met vlees toe en breng aan de kook.
Serveren met brood.
Poeh, zoveel dat je grote gietijzeren braadpan kan hebben en je ook nog kan roeren. Ligt dus een beetje aan je pan, en in de tijd dat ie langzaam gaart, meer dan een uur, slinken de uien nogal.quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:14 schreef Trusten het volgende:
[..]
Klinkt goed! Als je het hebt over 2 liter bouillion toevoegen, hoeveel ui hebben we het dan ongeveer over?
Tuurlijk kan dat, hoe gaarder de uien, hoe beter.quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:23 schreef Trusten het volgende:
Bedankt voor de tip mensen. Nog een vraag, kun je uiensoep een dag van tevoren maken of is dat niet bevorderlijk voor de smaak?
Ok ja de bouillion wil ik eigenlijk al ruim van tevoren maken en invriezen want in de drukke dagen voor kerst gaat hem dat niet wordenquote:Op dinsdag 15 december 2009 11:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Tuurlijk kan dat, hoe gaarder de uien, hoe beter.
Maar je moet natuurlijk ook nog eerst boullion maken, en dat kost ook tijd, hou daar rekening mee.
Veel werk vind ik niet erg, leuk juistquote:Op dinsdag 15 december 2009 11:26 schreef minilot het volgende:
Het lijkt misschien nogal wat werk, maar het is supermakkelijk en ik heb in geen enkel restaurant ooit lekkerder uiensoep gegeten dan deze.
Heel verstandig!quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:25 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ok ja de bouillion wil ik eigenlijk al ruim van tevoren maken en invriezen want in de drukke dagen voor kerst gaat hem dat niet worden
Knapperige uien en uiensoep gaan in mijn brein niet echt samen. Bruine prut moet het wezen!quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:25 schreef -moppie- het volgende:
Hadden laatst op het werk gebonden uiensoep. Was overigens erg lekker.
De uien die erin zaten waren nog een beetje knapperig.
Volgens mij was het prut (gebonden) en dan nog met extra stukjes knapperige ui erin.quote:Op dinsdag 15 december 2009 11:38 schreef minilot het volgende:
[..]
Knapperige uien en uiensoep gaan in mijn brein niet echt samen. Bruine prut moet het wezen!
Als je het slecht klaarmaakt smaakt het idd niet.quote:Op maandag 18 januari 2010 03:22 schreef Winner_Taco het volgende:
Vandaag op bij een restaurant .
Vond het maar laf smaken . Soort runderbouillon met uien that's it?
Een dag laten staan is belangrijk, en het gebruiken van zelfgemaakte runderbouillon zal ook zeker helpen.quote:Op zondag 31 januari 2010 22:56 schreef Pisces29 het volgende:
Ik zoek nog steeds hét ultieme recept, want de uiensoepen die ik tot nu toe gemaakt heb zijn gewoon niet zo lekker als in bepaalde (goeie) cafetaria's, dus ik ga eens wat recepten van hier uitproberen
Ik gebruik gewoon de good old Nederlandse ui. Sjalot geeft denk ik een te sterke smaak, en daarbij duurt het veel te lang om een kilo sjalotten te schillen.quote:Op zondag 31 januari 2010 23:01 schreef Winner_Taco het volgende:
Wat voor ui zou eigenlijk het meest geschikt zijn ? Sjalot?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |