FOK!forum / Culinesse à gogo / Macaroni met draadjesvlees.
Noinzaterdag 12 december 2009 @ 15:22
Aangezien ik een berg commentaar heb gehad in de klaagbaak, (zie Amerikaanse vriend komt effe koken... kom ik hier effe met een simpel recept zodat de non-believers het zelf kunnen proberen.
Om het simpel te houden heb ik alles Albertheijnbaar gemaakt. Ofwel: alles kun je in zakjes kopen je hoeft geen mes in je handen te houden.
Daarnaast heb ik plaatjes gebruikt want 1 plaatje zegt meer dan dat eeuwige gezwam van mij.

Here we go:
- 500g runderlappen (8 uur prutteltijd) of 500g sucadelappen (2 uur prutteltijd maar wel duurder)
- laurierpoeder
- kruidnagelpoeder
- zout
- peper
- half bouillonblokje (rundvlees)
- 3 bakjes gesnipperde uien
- 1 zakje 400g Italiaanse mix groenten (mix van prei, courgettes, paprika ui en wortel)
- 1 zakje wortelschijfjes
Het vlees hoeft niet mager te zijn, de vetranden mikken we er toch uit als het vlees gaar is.


Stap 1
Pak een grote pan, ik heb een wok gebruikt.
Vlees er in, klodder boter.
Bestrooid vlees met laurierpoeder, kruidnagelpoeder (lekker veel), beetje zout en beeeeetje peper.


Stap 2
Braad het vlees bruin aan 2 kanten, dat duurt ehhh.. 5 minuten of zo maximaal. Intussen kun je een half maggiblokje oplossen in 20cl water. 20cl is zo'n plastic wit campingbekertje tot de rand vol.
Dat water in de pan mikken.

Goeie deksel er op, 2,5 uur laten pruttelen op een heel klein vuur tot het vlees uit elkaar valt.

Stap 3
Als het vlees uit elkaar valt pak je een vork en peuter je het in losse stukjes/friemeltjes.
De vetrandjes kun je nu heel makkelijk weggooien. Gooi ook al het vet wat nog in de pan zit weg.

Dan gooien we de uiensnippers, zak Italiaanse mix en de wortels in de pan bij het vlees.
Gebruik niet teveel wortel (niet zo veel als ik) want daar wordt de macaroni erg zoet van, meeste mensen vinden dat niet lekker.
Er hoeft geen water of vet bij, in de groenten zit vocht zat.
Terug op het vuur voor 30 minuten, keer roeren en weer 30 minuten.




Stap 4
De wortelschijfjes zullen als laatste gaar zijn. Gebruik die dus om te kijken of de pan van het vuur kan. Gewoon schijfje uit de pan vissen en opeten. Aan de wortel merk je wel of het goed is. Wortel nog rauw? terug op vuur, wortel valt uit elkaar: dan is het iig allemaal gaar
Nou ja dan de macaroni nog koken natuurlijk en door elkaar roeren. Ik gebruik 3/4e pak macaroni voor zo'n pan.

Serveren kan met een beetje tomatenprut erdoorheen geroerd, of met Hela curry.




Dit is voor 4 personen, en als je in je eentje bent eet je er 2 dagen van en de rest pleur je in de diepvries.
Smakelijk!

[ Bericht 0% gewijzigd door Noin op 12-12-2009 15:49:57 ]
Japsnarszaterdag 12 december 2009 @ 15:27
Ik heb nog nooit Macaroni gezien die er zo uitziet
Noinzaterdag 12 december 2009 @ 15:28
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:27 schreef Japsnars het volgende:
Ik heb nog nooit Macaroni gezien die er zo uitziet
Tis Roemeens ja en het heet ragout eigenlijk...
Maar boeie! Uitproberen en dan pas commentaar geven
eleusiszaterdag 12 december 2009 @ 15:32
Er missen nog flinke hoeveelheden kaas, maar verder: !
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 15:35
Nog steeds die neppe ellebogies.

Het ziet er allemaal wat studentikoos uit maar ik wil best eens over het idee nadenken.
Knuffleheinzzaterdag 12 december 2009 @ 15:36
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:32 schreef eleusis het volgende:
Er missen nog flinke hoeveelheden kaas, maar verder: !
Inderdaad, met een (grote) hoeveelheid kaas er over lijkt het me erg lekker.
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 15:39
Ja joh, flikker der maar lekker veel cheap-ass kaas overheen. Dan maakt het sowieso niet uit wat je klaarmaakt, alles smaakt hetzelfde.
Japsnarszaterdag 12 december 2009 @ 15:41
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:39 schreef Ringo het volgende:
Ja joh, flikker der maar lekker veel cheap-ass kaas overheen. Dan maakt het sowieso niet uit wat je klaarmaakt, alles smaakt hetzelfde.
Jij hebt het originele topic duidelijk niet gelezen
Knuffleheinzzaterdag 12 december 2009 @ 15:41
Mja ik bedoel het niet op die manier, maar macaroni daar moet gewoon een beetje kaas bij..
troveyzaterdag 12 december 2009 @ 15:43
Een soort Hachee-macaroni dus ...Ok bedankt voor het recept....kan het altijd eens proberen en wie weet raak ik er net zo verslingerd aan zoals jij blijkbaar bent.
LoudGirlzaterdag 12 december 2009 @ 15:47
Ik heb nog nooit Roemeens gegeten maar dit ziet er prima uit. Verkapte TVP voor de eerstvolgende keer dat er veekl mensen komen eten.
Surveillance-Fietszaterdag 12 december 2009 @ 15:50
Het lekker vlees wat doe je met al die groente troep
Myraelazaterdag 12 december 2009 @ 15:51
Lijkt me wel okay, maar draadjes vlees is veel te lekker in een stoofpotje.
CherryBoomBoomzaterdag 12 december 2009 @ 15:53
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:28 schreef Noin het volgende:

[..]

Tis Roemeens ja en het heet ragout eigenlijk...
Maar boeie! Uitproberen en dan pas commentaar geven
Dan moet je ook niet verwachten dat te krijgen als je aan een Amerikaan macaroni vraagt
Nemephiszaterdag 12 december 2009 @ 15:54
Toch hoort dat draadjesvlees nog steeds niet in die macaroni thuis...
Noinzaterdag 12 december 2009 @ 15:57
Ik wacht af tot iemand het zelf heeft gemaakt. Ben erg benieuwd of iemand het aandurft
Hardrebelzaterdag 12 december 2009 @ 16:00
tvp
#ANONIEMzaterdag 12 december 2009 @ 16:05
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:54 schreef Nemephis het volgende:
Toch hoort dat draadjesvlees nog steeds niet in die macaroni thuis...
Sowieso draadjesvlees ":r R;r;R:r;:RRrrrrrrrrrrrrr
captainkidzaterdag 12 december 2009 @ 16:06
Ziet er super lekker uit alleen jammer dat je er geen saus bij maakt.
Beetje zonde om dat draadjesvlees wat 2.5 uur heeft opgestaan te verpesten met ketchup..
pc-fr34kzaterdag 12 december 2009 @ 16:08
Hey dat lijkt wel op iets dat ik zou koken Op het vlees wat zo'n lange tijd duurt na dan
Als ik kook dan doe ik het liefst ook lekker veel boter in de pan bij het vlees dat lekker gekruid is en dan rijst of aardappelen koken in de magnetron, zodat die tegelijk piept als het vlees gaar is. De rijst dan ff omroeren/nagaren of zakje aardapelen uit de magnetron halen.
Vlees uit de pan halen en de groente(n) die er is/zijn opbakken in de jus van het vlees. en dan daarna de rijst/aardappelen eventueel hier ook nog doorheen en mee opbakken even of dat apart er bij serveren.

Sowieso Wok Alles in 1 wok flikkeren en dan een volle pan met constant evenredige verdeling van het eten, zeker handig als je stukjes vlees er tussen doet.

Daar eet ik dan vaak de dag door van als ontbijt, snack, avond eten of zo Gewoon opscheppen op een bord en de magnetron in.

Wat meer OT:
Originele manier om macaroni te bereiden Ben zeker wel nieuwsgierig naar hoe dat smaakt.
SuperrrTuxxxzaterdag 12 december 2009 @ 16:09
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:06 schreef captainkid het volgende:

Beetje zonde om dat draadjesvlees wat 2.5 uur heeft opgestaan te verpesten met ketchup..
Ja echt he..
Donderszaterdag 12 december 2009 @ 16:18
Ziet er lekker uit TS!
Klaploperzaterdag 12 december 2009 @ 16:24
Nou, net geprobeerd en het was niet te vreten!
Lente_ninjazaterdag 12 december 2009 @ 16:25
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:09 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Ja echt he..
Beetje als truffels in de frietsaus dopen.
SuperrrTuxxxzaterdag 12 december 2009 @ 16:29
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:24 schreef Klaploper het volgende:
Nou, net geprobeerd en het was niet te vreten!
Pics or it didn't happen
nexus-pilotzaterdag 12 december 2009 @ 16:38
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:29 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Pics or it didn't happen
²
Klaploperzaterdag 12 december 2009 @ 16:47
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:29 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Pics or it didn't happen
Vooruit..
Nembrioniczaterdag 12 december 2009 @ 16:49
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:47 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Vooruit..
[ afbeelding ]
Fastmattizaterdag 12 december 2009 @ 16:52
Ik heb me al verbaasd over dat KLB-topic, maar het blijkt er dus net zo ranzig eruit te zien als ik al dacht. Zo gek was die Amerikaan dus toch niet

Sowieso heb ik al een pesthekel aan die roerbak-groenten van de AH.
Vandaag...zaterdag 12 december 2009 @ 17:05
Het lijkt mij juist wel lekker. Ik zou er alleen iets meer saus van maken. Met rode wijn en wat tomatenpuree ofzo
Soort stoofpot met macaroni ipv aardappels. Ik ga het zeker een keer proberen.
RobinOokzaterdag 12 december 2009 @ 17:20
Is dit niet gewoon wat half nederland al dagelijks kookt? Vlees met een zak gesneden groenten en dan pasta of rijst of krieltjes, samen gesudderd in een wok? En de variatie zit 'm in het zakkie groenten, italiaanse groenten, wokgroenten, soepgroenten of weet ik veel wat voor voorgesneden groenten ze allemaal verkopen. En oja, het vlees, dat verschilt natuurlijk ook. Sucadelapjes sudderen vind ik wel vrij bijzonder in dit geval. Al denk ik niet dat het veel uit zal maken voor het eindresultaat. Gehakt, kip, sudderlappen, het blijft een grote pan prut.

Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.
Nembrioniczaterdag 12 december 2009 @ 17:22
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Is dit niet gewoon wat half nederland al dagelijks kookt? Vlees met een zak gesneden groenten en dan pasta of rijst of krieltjes, samen gesudderd in een wok? En de variatie zit 'm in het zakkie groenten, italiaanse groenten, wokgroenten, soepgroenten of weet ik veel wat voor voorgesneden groenten ze allemaal verkopen. En oja, het vlees, dat verschilt natuurlijk ook. Sucadelapjes sudderen vind ik wel vrij bijzonder in dit geval. Al denk ik niet dat het veel uit zal maken voor het eindresultaat. Gehakt, kip, sudderlappen, het blijft een grote pan prut.

Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken.
Als jij het verschil tussen gehakt, kip of vlees in dat prutje niet merkt, dan is er echt wat mis met je
RobinOokzaterdag 12 december 2009 @ 17:27
Ik zal misschien wel merken dat het gehakt, kip of sudderlappen zijn, maar het resultaat blijft gewoon dezelfde laffe, smaakloze, doodgekookte, karakterloze prut.
Nembrioniczaterdag 12 december 2009 @ 17:29
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal misschien wel merken dat het gehakt, kip of sudderlappen zijn, maar het resultaat blijft gewoon dezelfde laffe, smaakloze, doodgekookte, karakterloze prut.
Maar dat is een andere discussie
Ik doe er overigens ook niet aan.
Noinzaterdag 12 december 2009 @ 17:46
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:24 schreef Klaploper het volgende:
Nou, net geprobeerd en het was niet te vreten!
Ik heb de post om 15.22h online gezet en 1 uur later heb jij het al gegeten. Het duurt minimaal 3,5 uur voor dit gerecht klaar is.
Nou hup, niet zeuren en eerst zelf maken voor je domme posts gaat plaatsen.
En met pics idd want ik vertrouw je niet.
Ronaldzaterdag 12 december 2009 @ 17:46
Ik vind er weinig bijzonders aan eerlijk gezegd, doe mij maar gewoon gehakt door de macaroni.
Japsnarszaterdag 12 december 2009 @ 17:55
Groenten door je Macaroni
Klaploperzaterdag 12 december 2009 @ 17:55
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:46 schreef Noin het volgende:

[..]

Ik heb de post om 15.22h online gezet en 1 uur later heb jij het al gegeten. Het duurt minimaal 3,5 uur voor dit gerecht klaar is.
Nou hup, niet zeuren en eerst zelf maken voor je domme posts gaat plaatsen.
En met pics idd want ik vertrouw je niet.
Ja, hallo! Die pic heb ik net al gepost!
Japsnarszaterdag 12 december 2009 @ 17:56
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:55 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ja, hallo! Die pic heb ik net al gepost!
SuperrrTuxxxzaterdag 12 december 2009 @ 18:10
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:55 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Ja, hallo! Die pic heb ik net al gepost!
Maar je kijkt er zo blij op, dus jij vond het lekker.
Klaploperzaterdag 12 december 2009 @ 18:14
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 18:10 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Maar je kijkt er zo blij op, dus jij vond het lekker.
Ik heb vroeger gewoon geleerd dat ik altijd naar de camera moet lachen. Goede opvoeding noemen ze dat.
Nu ga ik maar eens met het avondeten beginnen, iets wat wel door m'n strot te krijgen is.
alcinozaterdag 12 december 2009 @ 18:15
Gadver.
MinderMutsigzaterdag 12 december 2009 @ 18:31
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:22 schreef Noin het volgende:
De vetrandjes kun je nu heel makkelijk weggooien. Gooi ook al het vet wat nog in de pan zit weg.
Geslotenzaterdag 12 december 2009 @ 19:13
Adelantezaterdag 12 december 2009 @ 20:01
Het was nog waar ook
Mirjamzaterdag 12 december 2009 @ 21:37
wat zonde van het draadjesvlees
Nembrioniczaterdag 12 december 2009 @ 21:38
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 21:37 schreef Mirjam het volgende:
wat zonde van het draadjesvlees
Daar ben ik het mee eens.
SuperrrTuxxxzaterdag 12 december 2009 @ 21:41
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 18:31 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Idd.
RedBitchzaterdag 12 december 2009 @ 22:07
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:22 schreef Noin het volgende:
heel verhaal+ recept
Ik weet doorgaans mijn draadjesvlees wel lekkerder te bereiden, maar het zowel het thuisfront, als ik zijn wel toe aan een uitdaging als dit.
Boodschappenlijstje ligt al klaar, morgen ff shoppen en een middagje kokkerellen!
Ben benieuwd.
SuperrrTuxxxzaterdag 12 december 2009 @ 22:09
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 22:07 schreef RedBitch het volgende:

[..]

Ik weet doorgaans mijn draadjesvlees wel lekkerder te bereiden, maar het zowel het thuisfront, als ik zijn wel toe aan een uitdaging als dit.
Boodschappenlijstje ligt al klaar, morgen ff shoppen en een middagje kokkerellen!
Ben benieuwd.
Klaploperzaterdag 12 december 2009 @ 22:34
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 22:07 schreef RedBitch het volgende:

[..]

Ik weet doorgaans mijn draadjesvlees wel lekkerder te bereiden, maar het zowel het thuisfront, als ik zijn wel toe aan een uitdaging als dit.
Boodschappenlijstje ligt al klaar, morgen ff shoppen en een middagje kokkerellen!
Ben benieuwd.
Je bent gewaarschuwd..
golferzaterdag 12 december 2009 @ 22:59
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 21:37 schreef Mirjam het volgende:
wat zonde van het draadjesvlees
Inderdaad.
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 23:24
Waarom pleur je al dat stoofvocht eigenlijk zomaar weg?
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 23:26
Ik ga morgen toch gewoon met mijn eigen nasi aan de slag.
Noinzaterdag 12 december 2009 @ 23:26
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:24 schreef Ringo het volgende:
Waarom pleur je al dat stoofvocht eigenlijk zomaar weg?
Geen idee wat ik er anders mee moet en ik hou niet van drassige of mega vette gerechten.
Aan het vlees zit smaak zat en uit de groenten komt erg veel vocht. Gewoon afgieten, de macaroni moet redelijk droog zijn vind ik.
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 23:32
Waarom kook je de PASTA (en flikker aub op met die ellebogies ) niet apart, net als de groente?
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 23:33
Shangri-la.

[ Bericht 94% gewijzigd door Ringo op 13-12-2009 12:27:30 ]
SuperrrTuxxxzaterdag 12 december 2009 @ 23:34
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:32 schreef Ringo het volgende:
Waarom kook je de PASTA (en flikker aub op met die ellebogies ) niet apart, net als de groente?
Ik snap ook niet dat dat niet apart gaat.
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 23:38
Of je kookt de pasta mee, dat kan ook, maar dan moet je niet al dat goeie vocht door de gootsteen flikkeren.
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 23:44
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:26 schreef Noin het volgende:

[..]

Geen idee wat ik er anders mee moet en ik hou niet van drassige of mega vette gerechten.
Aan het vlees zit smaak zat en uit de groenten komt erg veel vocht. Gewoon afgieten, de macaroni moet redelijk droog zijn vind ik.
De smaak interesseert je dus eigenlijk geen moer.
SuperrrTuxxxzaterdag 12 december 2009 @ 23:46
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:44 schreef Ringo het volgende:

[..]

De smaak interesseert je dus eigenlijk geen moer.
Het ziet er idd zo uit op de foto dat er weinig smaak in zit.
Ringozaterdag 12 december 2009 @ 23:59
Die fotoserie ontneemt me sowieso alle goesting.
SuperrrTuxxxzondag 13 december 2009 @ 00:00
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:59 schreef Ringo het volgende:
Die fotoserie ontneemt me sowieso alle goesting.
Dit geef je zelfs de kindjes in Afrika niet.
Mylenezondag 13 december 2009 @ 00:04
Mijn moeder deed altijd boterhamworst uit blik door de macaroni. Zo goor .
Ringozondag 13 december 2009 @ 00:04
Gelukkig is TS zo flexibel als de Sfinx... dus dat komt wel goed.
SuperrrTuxxxzondag 13 december 2009 @ 00:04
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:04 schreef Mylene het volgende:
Mijn moeder deed altijd boterhamworst uit blik door de macaroni. Zo goor .
Wat een vieze moeder heb jij.
Cracka-asszondag 13 december 2009 @ 01:49
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:04 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Wat een vieze moeder heb jij.
Japsnarszondag 13 december 2009 @ 01:56
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:04 schreef Mylene het volgende:
Mijn moeder deed altijd boterhamworst uit blik door de macaroni. Zo goor .
ik kan je moeder wel een andere worst geven
RobinOokzondag 13 december 2009 @ 12:01
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 23:32 schreef Ringo het volgende:
Waarom kook je de PASTA (en flikker aub op met die ellebogies ) niet apart, net als de groente?
Volgens mij doet ie dat ook apart hoor.
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:22 schreef Noin het volgende:
Nou ja dan de macaroni nog koken natuurlijk en door elkaar roeren.
Tezzzondag 13 december 2009 @ 12:20
Als het idee "pasta met draadjesvlees" je aanspreekt, kan ik je aanraden om eens een van de recepten van Aschwin uit te proberen.
Vooral de spaghetti met vleessaus is een aanrader!
Nembrioniczondag 13 december 2009 @ 12:25
quote:
Op zondag 13 december 2009 12:20 schreef Tezz het volgende:
Als het idee "pasta met draadjesvlees" je aanspreekt, kan ik je aanraden om eens een van de recepten van Aschwin uit te proberen.
Vooral de spaghetti met vleessaus is een aanrader!
Aschwin heeft hele fijne dingen. "Zijn" bolognesesaus ook.
Ringozondag 13 december 2009 @ 12:25
quote:
Op zondag 13 december 2009 12:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Volgens mij doet ie dat ook apart hoor.
[..]
Klopt, ik bedoelde: serveer. Of het vlees. Of de groente.
Ik was dronken toen ik typte.
Panda72zondag 13 december 2009 @ 14:56
Ik vind dat draadjesvlees er heerlijk uitzien toen er nog geen macaroni doorheen zat. Met de macaroni er doorheen, vind ik het eruit zien als iets wat een hond heeft uitgkotst sorry.
alcinozondag 13 december 2009 @ 15:04
quote:
Op zondag 13 december 2009 00:04 schreef Mylene het volgende:
boterhamworst uit blik
Que
Rewimozondag 13 december 2009 @ 15:25
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:04 schreef alcino het volgende:

Que
Smac denk ik.



Mijn moeder maakte trouwens vroeger macaroni met corned beef (ook uit blik dus). Zelfde idee denk ik?
Lienekienzondag 13 december 2009 @ 15:26
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:04 schreef alcino het volgende:

[..]

Que
Ik vermoed zoiets:



Voordat de Italiaanse keuken hier een beetje begon door te dringen, was het inderdaad elleboogmacaroni, met blokjes boterhamworst, ketchup en geraspte kaas. En vast wel iets van groente, maar dat kan ik me niet goed herinneren.
hardmaarwaarzondag 13 december 2009 @ 15:27
Teveel groenten, de TS is echt gestoord
Noinzondag 13 december 2009 @ 17:12
Misschien moet het topic een keer opgeschoond worden door een modje die er alle comments van mensen die het zelf niet geprobeert hebben eruit haalt ....
Er zitten er een paar de zaak alleen maar aan het schijten te brengen.
Maak het gewoon eerst zelf eens en lever dan pas commentaar.
eleusiszondag 13 december 2009 @ 17:28
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:12 schreef Noin het volgende:
Misschien moet het topic een keer opgeschoond worden door een modje die er alle comments van mensen die het zelf niet geprobeert hebben eruit haalt ....
Er zitten er een paar de zaak alleen maar aan het schijten te brengen.
Maak het gewoon eerst zelf eens en lever dan pas commentaar.
Als je ons nou allemaal eens uitnodigt?

Dit lijkt me wel iets dat je gemakkelijk in grote hoeveelheden kan maken
Klaploperzondag 13 december 2009 @ 17:31
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:12 schreef Noin het volgende:
Misschien moet het topic een keer opgeschoond worden door een modje die er alle comments van mensen die het zelf niet geprobeert hebben eruit haalt ....
Er zitten er een paar de zaak alleen maar aan het schijten te brengen.
Maak het gewoon eerst zelf eens en lever dan pas commentaar.
Ik heb het wel gemaakt, maar zoals ik eerder al zei: het was niet te vreten. Mooie regel trouwens, eerst zelf klaarmaken voordat je er over mag praten. Dan is CUL hartstikke dood.
kriorozondag 13 december 2009 @ 17:42
Best goed krachtvoer op zich.
Ringozondag 13 december 2009 @ 17:46
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:12 schreef Noin het volgende:
Misschien moet het topic een keer opgeschoond worden door een modje die er alle comments van mensen die het zelf niet geprobeert hebben eruit haalt ....
Er zitten er een paar de zaak alleen maar aan het schijten te brengen.
Maak het gewoon eerst zelf eens en lever dan pas commentaar.
Als jij eerst eens ophield met het arrogante doormekkeren over je eigen keukenprinsesserij en serieus inging op de kritiek van sommigen hier, dan werd het topic nog wat.

Je gebruikt inferieure ingrediënten, gooit zomaar een deel van het kostelijke stoofvlees door de gootsteen, waagt het notabene om ons ketchup te adviseren als "smaakmaker" en, last but not least, de presentatie van je lievelingsgerecht is om te huilen. Gerecycled hondenvoer, zo maakte iemand hier de terechte vergelijking. Je foto's zien er zeer onsmakelijk uit.

Nogmaals, stoofvlees is heerlijk, goede pasta ook. De combinatie is zeker het proberen waard. Maar wel op de juiste manier.
Mylenezondag 13 december 2009 @ 17:50
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:26 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik vermoed zoiets:

[ afbeelding ]
Ja, die bedoel ik.
kriorozondag 13 december 2009 @ 17:54
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:46 schreef Ringo het volgende:
Maar wel op de juiste manier.
Oh, jij (en een hoop anderen hier) maakt even uit wat voor TS en iedereen de juiste manier is.

Tief een end op, als TS het zo wil eten, dan eet ze het zo.
Klaploperzondag 13 december 2009 @ 17:57
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:54 schreef krioro het volgende:

[..]

Oh, jij (en een hoop anderen hier) maakt even uit wat voor TS en iedereen de juiste manier is.

Tief een end op, als TS het zo wil eten, dan eet ze het zo.
Moe je dat andere topic van haar eens lezen. Iedereen die commentaar over haar gerecht heeft heeft er geen verstand van en zij weet precies hoe het moet. Macaroni hoort met draadjesvlees en als je het anders doet ben je een cultuurbarbaar, aldus TS.
kriorozondag 13 december 2009 @ 18:01
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:57 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Moe je dat andere topic van haar eens lezen. Iedereen die commentaar over haar gerecht heeft heeft er geen verstand van en zij weet precies hoe het moet. Macaroni hoort met draadjesvlees en als je het anders doet ben je een cultuurbarbaar, aldus TS.
Dat heb ik gelezen, en daar postte ik ook dat het me niets leek, toen kwam ik in dit topic. Doet er niets aan af dat dat soort opmerkingen gewoon triest zijn.
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:01
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:54 schreef krioro het volgende:

[..]

Oh, jij (en een hoop anderen hier) maakt even uit wat voor TS en iedereen de juiste manier is.

Tief een end op, als TS het zo wil eten, dan eet ze het zo.
Al eet TS Bonzo Menubrokken.

Maar zij opent zelf een topic in CUL over haar favo gerecht, hm? Dan mag je ook kritiek verwachten. Of ben ik nu heel onredelijk?
DJ-Koolzondag 13 december 2009 @ 18:02
dit is echt heel slecht, imo.
kriorozondag 13 december 2009 @ 18:05
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:01 schreef Ringo het volgende:

[..]

Al eet TS Bonzo Menubrokken.

Maar zij opent zelf een topic in CUL over haar favo gerecht, hm? Dan mag je ook kritiek verwachten. Of ben ik nu heel onredelijk?
Nee, kritiek heb ik niks op tegen, maar men moet niet denken dat de eigen manier de enige juiste is. Geldt verder niet alleen voor jou hoor, hebben wel meer mensen in CUL last van.
Ringozondag 13 december 2009 @ 18:12
quote:
Op zondag 13 december 2009 18:05 schreef krioro het volgende:

[..]

Nee, kritiek heb ik niks op tegen, maar men moet niet denken dat de eigen manier de enige juiste is. Geldt verder niet alleen voor jou hoor, hebben wel meer mensen in CUL last van.
Kwestie van formulering die je dwars zit. Misschien had ik moeten zeggen: op een manier die recht doet aan de smaak en kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten.

Het gaat mij niet om DE juiste bereidingswijze. Ik zeg alleen dat er nogal wat schort aan de manier waarop TS te werk gaat.
tommyuitsesamstraatzondag 13 december 2009 @ 22:31
Oh wow, dat ziet er echt smerig uit.
En een mooi stuk vlees waar je 2,5 uur mee bezig bent geweest om het klaar te maken vervolgens in 5 seconden verneuken door er ketchup op te gooien.
Supperboerenzondag 13 december 2009 @ 23:46
Mislukte nep kok,

Waarom zou je in godsnaam dat lekkere vlees verneuken met die poeders?!!!
Gooi er wat kruidnagels en laurier bladeren bij!!!

Kan je zelf geen uien snijden ofzo?!
Of hou je van die geconserveerde troep?!

Waarom maak je geen lekker tomatensaus?
Dat is togh veel lekkerder dan die curry?

Leer een koken gast......

P.S.

Wie heeft die combie uitgekozen en durfde dat macaroni te noemen?
Noinmaandag 14 december 2009 @ 07:23
quote:
Op zondag 13 december 2009 17:46 schreef Ringo het volgende:

[..]

blaat
Je zit continu te trollen dude en je mag blij zijn dat hier niet gemod wordt. 10 posts van je en geen enkele keer komt er wat zinnigs uit. Alleen maar gezeik gezeik en nog meer gezeik.
Als je wil zeiken op mijn gerecht ga je lekker naar de klaagbaak, dat doe ik ook.
Maar om nou hier alleen maar te zitten zeiken zeiken en nog eens zeiken vind ik gewoon not done.
Je valt me persoonlijk aan, je valt mijn manier van eten maken aan, je valt alles aan en het enige wat je wil is een reactie uitlokken.
Je zoekt het maar lekker uit.

Ik wacht wel op de serieuzere mensen die fatsoenlijk commentaar leveren.
Een aantal hebben er aangegeven het echt te gaan proberen dus ik ben erg benieuwd.
Als je zelf je uien wil snijden vind ik dat prima, als je echte kruidnagels wil gebruiken ipv een poedertje vind ik dat prima. Misschien komt er wel iemand met een goed idee waardoor het alleen maar lekkerder wordt.

Iemand had bv gezegd dat ik de elleboogjes eruit moest laten en dan moest vervangen door echte pasta, dat ga ik zeker proberen. Ik hoop dat er iemand komt die het topic een beetje opschoont en alleen de wat serieuzere reacties laat staan. (zowel de positieve als negatieve comments, zolang ze maar serieus zijn, zijn welkom)

[ Bericht 64% gewijzigd door Noin op 14-12-2009 07:33:05 ]
Noinmaandag 14 december 2009 @ 07:40
quote:
Op zondag 13 december 2009 23:46 schreef Supperboeren het volgende:
Mislukte nep kok,

Waarom zou je in godsnaam dat lekkere vlees verneuken met die poeders?!!!
Gooi er wat kruidnagels en laurier bladeren bij!!!

Kan je zelf geen uien snijden ofzo?!
Of hou je van die geconserveerde troep?!

Waarom maak je geen lekker tomatensaus?
Dat is togh veel lekkerder dan die curry?

Leer een koken gast......

P.S.

Wie heeft die combie uitgekozen en durfde dat macaroni te noemen?
Blabla.
Als je alles 3 uur hebt laten pruttelen is alles dezelfde kleur. Meestal kan ik de kruidnagels niet meer terug vinden en de laurierblaadjes ook niet, zit ik een half uur te zoeken om alles er uit te krijgen. Een poedertje is veel makkelijker vind ik en qua smaak merk ik dus echt geen verschil.
En nee ik kan geen uien snijden, en al helemaal niet in zulke kleine snippers. Ik heb op de verpakking gekeken en het enige wat ze doen is de uien verpakken onder gas (NO2) en verder zit er geen conserveermiddel bij of zo. Qua smaak is het iets minder sterk dan een verse ui maar ja het gemak is wel veeeeeel groter. Enige wat wel zo is, is dat ik 4 grote uien kan kopen voor de prijs van 1 'voorgesnipperd' bakje. Het is dus duur, maar dat boeit me niet zo. Alles bij elkaar kost dit gerecht 10 euro en ik eet er 4 dagen van.

Ik doe tomatensaus alleen bij spaghetti (mijn spaghetti maak ik met gehakt). En ik kan geen tomatensaus maken, geen idee hoe dat moet. Ik doe altijd een kloddertje curry door mijn macaroni om de zoete smaak van de wortels een beetje tegen te gaan. En ik vind het lekker.

En zoals ik al gezegd heb is het een Roemeens gerecht en ik durf dat macaroni te noemen.
Owwwww wacht.. laat me raden: jij bent weer zo'n held die alles af zit te zeiken zonder het eerst zelf te proberen. Oh nee nog mooier: in je volgende post ga je zeggen dat je het allang gemaakt hebt en dat ik dood moet. Aan mensen zoals jij hebben we echt wat hier in CUL. Bedankt voor je bijdrage!
Ringomaandag 14 december 2009 @ 08:25
Pruttel lekker door meid.

[ Bericht 85% gewijzigd door Ringo op 14-12-2009 08:50:43 ]
Ringomaandag 14 december 2009 @ 08:35
Ach, leefde SHE nog maar. Die had Roemeens gehakt gemaakt van deze ketchup-troll.
Sunnythesunmaandag 14 december 2009 @ 08:53
quote:
Op maandag 14 december 2009 07:40 schreef Noin het volgende:
Meestal kan ik de kruidnagels niet meer terug vinden en de laurierblaadjes ook niet, zit ik een half uur te zoeken om alles er uit te krijgen.
Daar is een hele simpele oplossing voor: steek de kruidnagelen in het laurierblaadje en je raakt ze niet meer kwijt. Of je steekt ze in een halve ui..
Poedertjes in dit geval echt zonde..
Lienekienmaandag 14 december 2009 @ 08:58
Je licht toch gewoon die grote lappen vlees uit de pan? Je hoeft helemaal niet de kruidnagels eruit te zoeken, die blijven wel achter in de pan.

Het lijkt me best het proberen waard, met draadjesvlees. Maar ik zou er nooit een zakje kant-en-klaar gesneden groenten door doen.

Een ui snijden is helemaal niet moeilijk. Lijkt me een mooie vaardigheid om eens op te gaan oefenen, TS.
pc-fr34kmaandag 14 december 2009 @ 09:06
quote:
Op maandag 14 december 2009 08:58 schreef Lienekien het volgende:
Je licht toch gewoon die grote lappen vlees uit de pan? Je hoeft helemaal niet de kruidnagels eruit te zoeken, die blijven wel achter in de pan.

Het lijkt me best het proberen waard, met draadjesvlees. Maar ik zou er nooit een zakje kant-en-klaar gesneden groenten door doen.

Een ui snijden is helemaal niet moeilijk. Lijkt me een mooie vaardigheid om eens op te gaan oefenen, TS.
Er zal toch vast ook wel een uiensnijder bestaan voor niet zo'n grote prijs? Net zoiets als een knoflookpers. Heb je voor 1/4e prijs hetzelfde gemak praktisch. Lijkt me dat je dat er zo uit hebt.
RedBitchmaandag 14 december 2009 @ 09:40
Gisteren lekker gegeten, welliswaar hebben we er geen kant en klare groenten door gegooid, maar gewoon zelfgesneden prei, paprika, ui en wortel doorgedaan.
Ook heb ik het nog enigzins op smaak gebracht met wat kerriekruiden.
De curry is achterwege gebleven, want het smaakte prima.
Het restant is verdwenen naar mijn ouders, ben benieuwd hoe die het vonden!
Lienekienmaandag 14 december 2009 @ 09:44
quote:
Op maandag 14 december 2009 09:06 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Er zal toch vast ook wel een uiensnijder bestaan voor niet zo'n grote prijs? Net zoiets als een knoflookpers. Heb je voor 1/4e prijs hetzelfde gemak praktisch. Lijkt me dat je dat er zo uit hebt.
Je bedoelt een groentenmes?

Uien pers je niet, hè.
nerd4salemaandag 14 december 2009 @ 10:07
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:54 schreef Nemephis het volgende:
Toch hoort dat draadjesvlees nog steeds niet in die macaroni thuis...
Nee, dat hoort thuis in een bolognese-saus.
Het recept begon zo goed om een goede bolognese-saus te maken, maar ergens onderweg ging het mis.
SuperrrTuxxxmaandag 14 december 2009 @ 10:54
quote:
Op maandag 14 december 2009 07:40 schreef Noin het volgende:

[..]

Ik doe tomatensaus alleen bij spaghetti (mijn spaghetti maak ik met gehakt).
Maak eens spaghetti met draadjesvlees.
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:07 schreef nerd4sale het volgende:

[..]

Nee, dat hoort thuis in een bolognese-saus.
Het recept begon zo goed om een goede bolognese-saus te maken, maar ergens onderweg ging het mis.
!
MinderMutsigmaandag 14 december 2009 @ 11:38
quote:
Op maandag 14 december 2009 08:53 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Daar is een hele simpele oplossing voor: steek de kruidnagelen in het laurierblaadje en je raakt ze niet meer kwijt. Of je steekt ze in een halve ui..
Poedertjes in dit geval echt zonde..
Of je propt al die smaakmakers in een groot thee-ei. Dat vis je dan later ook zo uit je stoofpotje.

Maar goed, tips: ik zou in ieder geval stoppen met het weggooien van de saus van je suddervlees. Daar zit alle smaak in! Doe dat niet meer en je hebt die curry niet meer nodig.
Sunnythesunmaandag 14 december 2009 @ 11:43
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:38 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Of je propt al die smaakmakers in een groot thee-ei. Dat vis je dan later ook zo uit je stoofpotje.
jup, ook een goede oplossing.
Noinmaandag 14 december 2009 @ 16:22
quote:
Op maandag 14 december 2009 10:54 schreef SuperrrTuxxx het volgende:

[..]

Maak eens spaghetti met draadjesvlees.
[..]

!
Troll troll troll... 10 reacties en alleen maar om de zaak op te butsen. Blijf dan gewoon weg sukkel
Noinmaandag 14 december 2009 @ 16:23
quote:
Op maandag 14 december 2009 11:38 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Of je propt al die smaakmakers in een groot thee-ei. Dat vis je dan later ook zo uit je stoofpotje.

Maar goed, tips: ik zou in ieder geval stoppen met het weggooien van de saus van je suddervlees. Daar zit alle smaak in! Doe dat niet meer en je hebt die curry niet meer nodig.
Oeh dit is een goeie...
Dat ga ik idd eens proberen met dat ei.
SuperrrTuxxxmaandag 14 december 2009 @ 16:47
quote:
Op maandag 14 december 2009 16:22 schreef Noin het volgende:

[..]

Troll troll troll... 10 reacties en alleen maar om de zaak op te butsen. Blijf dan gewoon weg sukkel
Je bent zelf een troll met al die smerigheid.
Supperboerenmaandag 14 december 2009 @ 18:56
[..]

Bahbah.

Als je alles 24 uur hebt laten pruttelen is alles dezelfde kleur. Meestal kan ik de kruidnagels niet meer terug vinden en de laurierblaadjes ook niet, zit ik een half uur te zoeken om alles er uit te krijgen. Een poedertje is veel makkelijker vind ik en qua smaak merk ik dus echt geen verschil.
En nee ik kan geen wortels snijden, en al helemaal niet in zulke grote stukken. Ik heb op de verpakking gekeken en het enige wat ze doen is de uien verpakken onder gas (CO2) en verder zit er geen conserveermiddel bij of zo. Aqua smaak is het iets minder sterk dan een verse ui maar ja het gemak is wel veeeeeel groter. Enige wat wel zo is, is dat ik 4 grote uien kan kopen voor de prijs van 1 'voorgesnipperd' bakje. Het is dus duur, maar dat boeit me niet zo. Alles bij elkaar kost dit gerecht 10 euro en ik eet er 4 dagen van.

Ik doe tomatensaus alleen bij spaghetti (mijn spaghetti maak ik met gehakt). En ik kan geen tomatensaus maken, geen idee hoe dat moet. Ik doe altijd een kloddertje kerrie door mijn macaroni om de zoute smaak van de wortels een beetje tegen te gaan. En ik vind het ranzig.

En zoals ik al gezegd heb is het een Roemeens gerecht en ik durf dat macaroni te noemen.
Owwwww wacht.. laat me raden: jij bent weer zo'n held die alles af zit te zeiken zonder het eerst zelf te proberen. Oh nee nog mooier: in je volgende post ga je zeggen dat je het allang gemaakt hebt en dat ik dood moet. Aan mensen zoals jij hebben we echt wat hier in CUM. Bedankt voor je bijdrage!
[/quote]

Het komt er dus op neer dat je een kneus bend die niet kan koken en nu rare recepten gaat verzinnen

Leer jij nou maar koken
golfermaandag 14 december 2009 @ 19:04
bend.
krioromaandag 14 december 2009 @ 19:08
quote:
Op maandag 14 december 2009 18:56 schreef Supperboeren het volgende:
[quote faal]

Het komt er dus op neer dat je een kneus bend die niet kan koken en nu rare recepten gaat verzinnen

Leer jij nou maar koken
Leer jij nou maar quoten, en Nederlands.
Erosjuhhhmaandag 14 december 2009 @ 21:16
smerig zeg.
hele stukken winterpeen