abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 december 2009 @ 00:55:47 #1
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 7 december 2009 @ 00:58:16 #2
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_75357816
Moeskroen B terug vind post
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 7 december 2009 @ 00:59:39 #3
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_75357841
quote:
Ref Colemonts speelt Sinterklaas voor Anderlecht
Cercle Brugge 1 - Anderlecht 3

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt... Het was scheidsrechter Laurent Colemonts die Sinterklaas speelde voor Anderlecht op Cercle. Hij gaf Boussoufa een penalty die er geen was en paars-wit won met 1-3. De voorsprong op achtervolger Club Brugge blijft vijf punten.
Een slippertje kan dodelijk zijn. Het is de slogan die tegenwoordig langs alle autosnelwegen staat. Zondagavond was het echter heel toepasselijk in het Brugse Jan Breydelstadion. In de 42ste minuut wilde Mbark Boussoufa Cercle-verdediger Dennis Viane afschudden door een sprint in te zetten. De Marokkaan gleed uit tegen de geheel onschuldige Viane en toch gaf scheidsrechter Laurent Colemonts een penalty. Het was zelfs geen schwalbe van Boussoufa. Dader Viane kreeg nog geel voor protest en Boussoufa schoot van op de stip de 0-2 in twee tijden op het bord.

Het slippertje van Boussoufa was dus dodelijk voor Cercle Brugge en wellicht voor de scheidsrechter zelf. De scheidsrechterscommissie zal niet anders kunnen dan deze ref na zo’n kapitale blunder een serieuze sanctie (degradatie) te geven. Colemonts speelde dus Sinterklaas voor de competitieleider, maar het Brugse thuispubliek schold hem uit voor amateur en maffia. Zelfs na de rust moest Colemonts de groen-zwarte assistent-trainer Lorenzo Staelens nog kalmeren.

Legear scoort 0-1

Het strafschopincident zorgde wel voor animo in wat eigenlijk een eerste helft was aan een traag tempo en zonder veel beleving. Cercle had amper aanvallende intentie en paars-wit bouwde traag op. Bij Anderlecht had Jacobs de voorkeur gegeven aan De Sutter op de studerende Lukaku en bleef Legear in de ploeg ondanks zijn matige prestatie tegen Zagreb. Bij de thuisploeg was de grootste verrassing dat keeper Bram Verbist eindelijk weer de voorkeur kreeg op de 18-jarige Bram Coppens.

Kansen waren er amper. Juhasz ging nog het meest van allemaal op zoek naar zijn derde goal in drie competitiematchen. De Hongaar kopte een voorzet van Boussoufa echter naast. Ook De Sutter versierde enkele kansen tegen zijn ex-team. Hij kopte naast en zijn goeie omhaal werd afgefloten wegens een fout. Cercle moest het doen met een schotje zonder richting van Iachtchouk. Toch kwam Anderlecht op voorsprong. Deschacht verstuurde een lange bal. Legear, die tot dan toe amper een bal had geraakt, troefde Gjuzelov en Evens af en duwde de bal binnen.

De Brusselaars prezen zich gelukkig met de voorsprong en net toen deelde scheidsrechter Colemonts zijn cadeautje uit. Cercle schreeuwde dan wel moord en brand, maar had de achterstand ook aan zijn zwak spel te danken.

De adrenaline en woede wegens de strafschop met het strikje om, deden groen-zwart na de rust wat beter spelen. Eindelijk creëerde de thuisploeg kansen. Iachtchouk zag een lobje over Proto net naast hobbelen en kopte even later op de doelman. Serebrennikov miste een vrijtrap.

Ook Frutos is Sint-Nicolas

Door de dadendrang van Cercle lukte het Anderlecht niet om zijn tiende competitiematch zonder tegengoal te spelen. Toen Biglia een fout beging net buiten de zestien, kreeg hij geel. Met een afgeweken vrijschop scoorde Iachtchouk de aansluitingstreffer. Verder kwamen de Bruggelingen niet.

Juhasz kopte nog op Verbist en Nicolas Frutos mocht nog invallen. De Argentijn staat lang niet scherp, maar op de feestdag van Sint-Nicolas moest ook de Goleador scoren. Hij besliste de match.

Anderlecht blijft na 21 op 21 dus autoritair leider met vijf punten voorsprong op Club Brugge en heeft nu zelfs al 15 punten voor op Standard. En dat dankzij Sinterklaas Colemonts.
quote:
Onterechte strafschop zet Anderlecht op weg naar zege

De bewuste strafschopfase: Boussoufa glijdt uit en botst tegen Viane aan, Colemonts fluit onterecht voor penalty.

Anderlecht heeft na een matige wedstrijd met 1-3 gewonnen op Cercle Brugge. Daarmee behoudt paars-wit vijf punten voorsprong op Club, dat het vanavond bij Lokeren haalde met 0-1. Net als op Daknam werd de wedstrijd in Jan Breydel in een beslissende plooi gelegd door de scheidsrechter. Bij een 0-1 stand floot ref Colemonts tot verbijstering van heel Cercle voor strafschop na een glijpartij van Boussoufa. De totààl onterechte penalty vormde het nekschot voor de thuisploeg, die Iachtchouk nog wel een late aansluitingstreffer zag lukken maar finaal kopje onder werd geduwd door de ingevallen Frutos.

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen kan zijn gsm de komende dagen best ergens ver weg op zolder dumpen, wil hij een vredevolle kerst tegemoet gaan. Of nog beter meteen in het Kempisch Kanaal gooien. De big boss van het Belgische scheidsrechterskorps zal straks aardig uit de hoek moeten komen om het (zoveelste) falen van zijn discipelen uit de doeken te doen. Na de fratsen van Geldhof eerder op de avond in Lokeren, bakte Colemonts het in Jan Breydel zo mogelijk nog bruiner. Drieënveertig minuten waren weggetikt toen een uitglijdende Boussoufa tegen Viane botste. Niemand die een herhaling nodig had om uit te maken dat dit absoluut geen strafschop waard was. Colemonts legde de bal echter resoluut op de stip en gaf 'boosdoener' Viane op de koop toe geel. Boussoufa bedankte in twee tijden voor het cadeau en zette Cercle op een onoverkomelijke 0-2.

Boussoufa: "Obstructie"
Waar Club-coach Adrie Koster toegaf dat het rood van Lokeren-speler Gueye een véél te zware sanctie was, begon Boussoufa na afloop aan een spelletje bochtenwringen, gevraagd naar de bewuste strafschopfase. "Zeker obstructie van Viane", zei de Marokkaan zonder verpinken. "Volgende zondag ook eens proberen", denken wij, bescheiden amateurvoetballer, erbij.

Iachtchouk scoort tegen
Feit was: Anderlecht kon met een dubbele bonus - Legear had eerder voor 0-1 gezorgd - op zak in de tweede helft rustig achterover leunen. Cercle probeerde manmoedig de bakens te verzetten, maar veel gevaar leverde dat niet op. Iachtchouk zag een subtiele lob naast het doel van Proto hobbelen. Pas tien minuten voor affluiten werd de Oekraïener beloond voor zijn gave partij. Een afgeweken vrije trap verraste Proto. Te laat voor Cercle dat in het slot nog koud werd gepakt door de ingevallen Frutos.

Verbanning
Of we de komende weken nog voldoende scheidsrechters hebben om eersteklasseduels in goede banen te leiden, is een andere vraag. Na de tijdelijke verbanning van Verbist en Flament naar tweede klasse wordt het afwachten wat er met Geldhof en Colemonts te gebeuren staat. Ook meteen dumpen maar in het vagevuur? "Dan houden we straks niet genoeg refs meer over", gnuifde Cercle-coach Glen De Boeck. (lpb)
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 7 december 2009 @ 01:05:59 #4
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_75357961
Uiterst sportieve reactie van Mbark Boussoufa...

Hier in Nederland zou hij samen met Coelemonts gestraft worden. En niet zo zacht ook...
  maandag 7 december 2009 @ 14:20:51 #5
128088 Masanga
Hakuna matata!
pi_75371123
Ik ben wel even benieuwd of GBA dit zal volhouden. Ik hoop het in ieder geval. Het is leuk te zien hoe een oude knar als Bart Goor nog wekelijks vriend en vijand verbaast met dergelijke prestaties.
When all things seem to end, the future still remains..
pi_75378477
quote:
Op maandag 7 december 2009 14:20 schreef Masanga het volgende:
Ik ben wel even benieuwd of GBA dit zal volhouden. Ik hoop het in ieder geval. Het is leuk te zien hoe een oude knar als Bart Goor nog wekelijks vriend en vijand verbaast met dergelijke prestaties.
Hij legde hem er schitterend in afgelopen zaterdag
De Graafschap | Schalke 04 | Juventus
  dinsdag 8 december 2009 @ 10:46:12 #7
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_75401583
Ik kom ziek als ik dit lees :
quote:
Toeval of niet, maar Laurent Colemonts woont in Dilbeek, een buurgemeente van Anderlecht.
Zondagavond na de match had hij nog geweigerd iets te zeggen. Maar gisteren volgde dan toch wat commentaar op zijn beslissing: ‘Als je als scheidsrechter geen matchen van bepaalde clubs mag fluiten omdat je in de regio woont, dan moeten ze ons maar naar het buitenland sturen. Ik blijf er trouwens van overtuigd dat het penalty was. Ik heb de televisiebeelden nog niet gezien, maar ik blijf bij mijn standpunt. Ik ben zeker dat er een contact was tussen Boussoufa en Viane. Mbark Boussoufa zocht misschien het contact, maar welke speler doet dat niet?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 8 december 2009 @ 12:13:58 #8
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_75404307
wow
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 8 december 2009 @ 20:46:42 #9
151476 Hrvat
Ponosan sam biti Hrvat
pi_75422859
tvp
Lijepa li si !
  zaterdag 12 december 2009 @ 22:15:29 #10
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_75562144
Standard verliest thuis tegen de laatste uit de stand, Roeselare, is ondertussen zelfs uit de top 6 weggezakt en staat op18 punten van Anderlecht. Gelukkig haalden hun tegenstanders in de CL meestal niet eens het niveau van de degradatiekandidaten uit de Belgische competitie.

Club Brugge slechts gelijk tegen KV Mechelen en ook al op 7 punten van Anderlecht en de B-ploeg van Moeskroen is zijn magie al terug kwijt en verliest thuis met 0-5 van de voorlaatste, Lokeren.

Blijkbaar willen Standard en Club bewijzen dat de hervorming van de competitie geen garantie is voor spanning door in deel 1 al zoveel punten te verliezen dat ze zelfs na halvering nog steeds voor een hopeloze opdracht staan.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 15 december 2009 @ 18:11:34 #11
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_75658685
quote:
AA Gent moet Standard 5000 euro voor tv’je Preud’homme

AA Gent moet 5000 euro betalen aan Standard omdat Gent-trainer Michel Preud’homme tijdens hun jongste competitiewedstrijd (2-1-zege voor AA Gent) gebruik had gemaakt van een tv’tje in de dug out. Standard had geëist dat de wedstrijd zou worden herspeeld, maar het sportcomité van de voetbalbond sprak een mildere straf uit.

De 5000 euro moet worden geschonken aan een goed doel, zo ordonneerde het sportcomité. De zaak rond de gruweltackle van Standard-speler Reginal Goreux op het been van Wim Mennes (Sint-Truiden) is uitgesteld naar 12 januari.

Het sportcomité was er niet over te spreken dat het bondsparket contact had opgenomen met Mennes.

Zulte Waregem krijgt morgen te horen welke sanctie aan de rode kaart van verdediger Karel D'Haene wordt gekoppeld.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_75664759
het wordt weer eens tijd voor een overwinning voor kv (mechelen wel te verstaan ):{
  zaterdag 19 december 2009 @ 14:08:15 #13
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_75803218
En de matchen vanavond gaan door ... Behalve Cercle Brugge - Moeskroen , waar die laatste geen 11 bereidwillige spelers meer blijkt te kunnen vinden ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 21 december 2009 @ 17:54:32 #14
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_75888097
quote:
Vereffenaars zien geen toekomst voor Moeskroen in eerste klasse

Vereffenaars Alain Zenner en Gérard Delvaux hebben hun conclusies over Moeskroen ingediend bij de Waalse minister van Sport Antoine. Volgens Zenner en Delvaux kan Moeskroen niet blijven bestaan in eerste klasse. Dat weet de openbare omroep VRT.

‘De activiteiten kunnen alleen worden voortgezet in 3de afdeling’, zeggen ze aan de VRT. Moeskroen wil het stamnummer van Peruwelz overnemen om in derde klasse te kunnen voetballen, maar de derdeklasser bestudeert het voorstel nog.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 21 december 2009 @ 18:39:15 #15
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_75889556
Allez hoppa , met Peruwelz dus na oa Zulte (Waregem) , Strombeek (RWDM/Brussels) , Germinal Ekeren (Beerschot) , Ingelmunster (Harelbeke) , ... nog maar eens een ploeg die ten onder gaat aan de grootheidswaanzin van een failliete buur en overgekocht wordt ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_75896080
Het is toch ook gewoon competitievervalsing wat er nu gebeurt met Moeskroen?
De Graafschap | Schalke 04 | Juventus
pi_75949741
quote:
Op maandag 21 december 2009 20:53 schreef Roberto258 het volgende:
Het is toch ook gewoon competitievervalsing wat er nu gebeurt met Moeskroen?
Het beste is gewoon Moeskroen helemaal schrappen. Dan hoeft Roeselare zich geen zorgen te maken over rechtstreekse degradatie en is het gewoon net alsof Moeskroen nooit aan het seizoen is begonnen.

Toch zonde. Moeskroen had voorheen best een aardig elftal met o.a. de gebroeders Mpenza, Lemoine en nog zo'n Joegoslaaf waar ik de naam van kwijt ben.
pi_75949906
quote:
Op dinsdag 22 december 2009 23:45 schreef Halcon het volgende:

[..]

Het beste is gewoon Moeskroen helemaal schrappen. Dan hoeft Roeselare zich geen zorgen te maken over rechtstreekse degradatie en is het gewoon net alsof Moeskroen nooit aan het seizoen is begonnen.

Toch zonde. Moeskroen had voorheen best een aardig elftal met o.a. de gebroeders Mpenza, Lemoine en nog zo'n Joegoslaaf waar ik de naam van kwijt ben.
Bedoel je niet Adnan Čustović, de Bosniër?
'Van de Milan-spelers ben ik het meest bevreesd voor Seedorf', zei Rooney vooruitlopend op de confrontatie tegen Gazzetta dello Sport. 'Hij is waarschijnlijk de beste speler tegen wie ik ooit heb gespeeld.'
pi_75950067
quote:
Op dinsdag 22 december 2009 23:49 schreef Kluivert_Vandervaart het volgende:

[..]

Bedoel je niet Adnan Čustović, de Bosniër?
Vidovic speelde er toen en nog 'n Joegoslaaf. Custovic heeft er ook gespeeld inderdaad, net zoals Jestrovic.
pi_75950088
Ik denk eerder aan Jestrogoal.
edit: niet dus
  dinsdag 22 december 2009 @ 23:54:20 #21
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_75950116
quote:
Op maandag 21 december 2009 18:39 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Allez hoppa , met Peruwelz dus na oa Zulte (Waregem) , Strombeek (RWDM/Brussels) , Germinal Ekeren (Beerschot) , Ingelmunster (Harelbeke) , ... nog maar eens een ploeg die ten onder gaat aan de grootheidswaanzin van een failliete buur en overgekocht wordt ...
Hoe zat het met Waterschei?
pi_75950164
quote:
Op dinsdag 22 december 2009 23:54 schreef Ofyles2 het volgende:

[..]

Hoe zat het met Waterschei?
Die zijn samen met Winterslag gefuseerd tot RC Genk.
  dinsdag 22 december 2009 @ 23:56:38 #23
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_75950208
Martic heeft ook nog bij Moeskroen gespeeld.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_75950326
quote:
Op dinsdag 22 december 2009 23:56 schreef SaintOfKillers het volgende:
Martic heeft ook nog bij Moeskroen gespeeld.
Die bedoel ik inderdaad.
pi_75989172
quote:
Milan Jovanovic (28) speelt het komende seizoen bijna zeker bij AC Milan. Dat heeft Luciano D'Onofrio, sterke man bij Standard, gezegd in een interview aan Sport/Voetbalmagazine dat pas volgende week woensdag in de rekken ligt. De Servische aanvaller, aan het einde van het seizoen transfervrij, zou er ploegmaat worden van ex-Rouche Oguchi Onyewu. Jovanovic, die momenteel revalideert van een operatie aan de knie, doet het seizoen dus vrijwel zeker uit in Luik.
Jova verdient deze transfer. Al vind ik het vreemd daar Milan op deze positie Ronaldinho al heeft staan.
2e Luikenaar die door D'Onofrio richting milaan wordt verkast.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')