abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_75315391
Hallo!

Volg mij hier, in dit topic, op zoek naar het juiste hoofdgerecht voor Kerstmis.
Waarschijnlijk kan ik af en toe best wat tips gebruiken!

Een aantal feitjes op een rij:
1. Ik heb in mijn leven nog nooit gekookt (hooguit 2x).
2. Er komen in totaal 16 mensen eten.
3. Één persoon daarvan lust absoluut géén groente of vis (met uitzondering van komkommers en vissticks)
4. Die 2x dat ik heb gekookt was dat in mijn ouderlijk huis, op gas. Straks moet dat op inductie.
5. Ik heb geen inspiratie.
6. Voor de zekerheid zal ik zo'n 16 diepvriespizza's inslaan.
7. Ik heb nog geen handige keukenhulpjes of iets dergelijks (ik heb sowieso nog heel weinig spulletjes, dus mocht er iets zijn wat ik zou móeten hebben, roep maar!).

Zelf zat ik de denken aan de Hot Ketchup-tagliatelle (recept heb ik met oud en nieuw van een vriend ontvangen), maar mijn vader liet tussen neus en lippen door weten dat hij dat maar te simpel vond voor Kerstmis. Dus de Hot Ketchup-tagliatelle is mijn Plan B (en de pizza's mijn Plan C).

Recept:
quote:
Benodigdheden:
Varkenshaas
Heinz Hot Ketchup
Honing
Sjalotjes
Tijm
Knoflook
Rozemarijn
Laurierblad
Peper
Zout
Olijfolie
Tagliatelle

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe een halve fles Heinz Hot Ketchup in een schaal (of meer als je meer saus wil).
Snijd 4 á 5 sjalotjes in grove stukken en doe die bij de Hot Ketchup in de schaal.
Pers 2 teentjes knoflook voeg er 1 eetlepel honing bij.
Roer dit door elkaar.

Leg twee laurierblaadjes in een ovenschaal, strooi wat tijm en rozemarijn erbij.
Snijd de varkenshaas in kleine stukjes en leg die in de ovenschaal, doe wat olijfolie over de varkenshaas en bestrooi hem hierna met peper en zout.
Giet de saus over de varkenshaas en verdeel deze goed over de schaal.

Zet dit alles 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.
Kook de tagliatelle in 9 minuten gaar (of volg de aanwijzingen op de verpakking).

Serveer apart.
Nu ga ik eerst wat receptenwebsites (iemand daar al tips voor?) afstruinen voor wat inspiratie.
Puntje 5 dus.

[ Bericht 0% gewijzigd door Anne op 05-12-2009 15:45:35 ]
pi_75315430
Mijn hemel, waar begin je aan!
Ja, die met de ballen in de bek.
pi_75315475
quote:
Één persoon daarvan lust absoluut géén groente
WTF!
Hoe narrow minded kun je zijn
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
  zaterdag 5 december 2009 @ 15:42:16 #4
131834 Loodje
Irresistibly sexy you!
pi_75315569
Het is misschien beter om dan wat kleinere losse gerechtjes te doen die makkelijk te maken zijn. Dan kun je groenten gewoon stomen of koken zoals je op internet kunt vinden, wanneer je verschillende gerechtjes maakt dan is er altijd voor ieder wat wils.
Be dance |Be real| Be You
  zaterdag 5 december 2009 @ 15:43:13 #5
131834 Loodje
Irresistibly sexy you!
pi_75315593
BTW veel recepten kun je vinden in bijvoorbeeld goedkope boekjes zoals Tapas, kerstgerechten van AH of zelfs op blueband. Daar hebben ze hele lekkere (kerstgerelateerde) recepten!
Be dance |Be real| Be You
pi_75315607
Wow, dat is een behoorlijke uitdaging. Nooit gekookt, en nu gelijk voor 16 mensen
pi_75315621
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:36 schreef Biancavia het volgende:
Mijn hemel, waar begin je aan!
Dat denk ik nu inderdaad ook .
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:38 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

WTF!
Hoe narrow minded kun je zijn
Wat de boer niet kent... Het betreft mijn vriendje trouwens.
Zijn zusje is hetzelfde, dus ik geef de schuld aan zijn ouders.

Mochten jullie tips hebben om hem in de toekomst wel groente te laten leren eten, graag .
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:42 schreef Loodje het volgende:
Het is misschien beter om dan wat kleinere losse gerechtjes te doen die makkelijk te maken zijn. Dan kun je groenten gewoon stomen of koken zoals je op internet kunt vinden, wanneer je verschillende gerechtjes maakt dan is er altijd voor ieder wat wils.
Kan ook, maar ik wil niet teveel losse gerechten omdat we al een soep, voor-, tussen-, hoofd-, en nagerecht hebben. En als het hoofdgerecht dan ook uit heel veel losse gerechten bestaat is dat denk ik too much.
pi_75315651
* To make your prayers come true, you have to get off your knees.
* only dead fish go with the flow.
pi_75315818
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:44 schreef Anne het volgende:
Wat de boer niet kent... Het betreft mijn vriendje trouwens.
Zijn zusje is hetzelfde, dus ik geef de schuld aan zijn ouders.

Mochten jullie tips hebben om hem in de toekomst wel groente te laten leren eten, graag .
"eten wat de pot schaft, anders zoek je maar iemand anders"? (begin simpel: ijsbergsla, komkommer, tomaat en een simpele dressing, misschien zelfs gewoon slasaus)

Maar je zegt dat jullie al een ander hoofdgerecht hebben? Misschien dat jij je met je beperkte kookervaring beter kunt beperken tot een bijgerecht bij het andere hoofdgerecht? (en komend jaar als de donder gaan leren koken, zodat je het volgend jaar wel kunt )
  zaterdag 5 december 2009 @ 15:55:04 #10
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_75315888
Leen bij iedereen die je kent een gourmetstel en doe dat. Is voor jezelf een heel stuk makkelijker ook omdat je minder hoeft te rennen vliegen en draven, iedereen werkt in z'n eigen tempo door en je kan 't het zeker met zo'n lange groep lekker een paar uur uithouden.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_75315960
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:52 schreef anboni het volgende:

[..]

"eten wat de pot schaft, anders zoek je maar iemand anders"? (begin simpel: ijsbergsla, komkommer, tomaat en een simpele dressing, misschien zelfs gewoon slasaus)
Goed idee . Het is ook de bedoeling dat hij straks zelf gaat koken en volgens mij draagt dat ook wel mee aan dingen proberen? Toch?
quote:
Maar je zegt dat jullie al een ander hoofdgerecht hebben? Misschien dat jij je met je beperkte kookervaring beter kunt beperken tot een bijgerecht bij het andere hoofdgerecht? (en komend jaar als de donder gaan leren koken, zodat je het volgend jaar wel kunt )
Nee sorry, ik zei het wat ongelukkig, maar we hebben nog geen hoofdgerecht. Dat is mijn taak.
Maar we hebben dus wel meerdere gerechten waarbij het hoofdgerecht op mij is gevallen, omdat het bij mij thuis plaats gaat vinden. Anderen maken hun gerechten al van tevoren en met een hoofdgerecht is dat wat lastiger.
Ik kan het ook niet meer wijzigen, dus ik moet wel.

.
pi_75316006
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:55 schreef Dagonet het volgende:
Leen bij iedereen die je kent een gourmetstel en doe dat. Is voor jezelf een heel stuk makkelijker ook omdat je minder hoeft te rennen vliegen en draven, iedereen werkt in z'n eigen tempo door en je kan 't het zeker met zo'n lange groep lekker een paar uur uithouden.
Die schrijf ik op als Plan C, waarbij de pizza's Plan D worden.

Er zijn gewoon gerechten (zoals het recept hierboven) waarbij je niet hoeft te rennen.
Daar moeten er meer van zijn.
pi_75316134
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:57 schreef Anne het volgende:
Goed idee . Het is ook de bedoeling dat hij straks zelf gaat koken en volgens mij draagt dat ook wel mee aan dingen proberen? Toch?
Juist niet, denk ik. Dan is het toch wel erg makkelijk om voor de vertrouwde dingen te gaan (merk ik zelf ook, ik lust best wat groenten, maar er zijn er ook zat waar ik zonder verder bij na te denken voorbij loop)
quote:
Nee sorry, ik zei het wat ongelukkig, maar we hebben nog geen hoofdgerecht. Dat is mijn taak.
Maar we hebben dus wel meerdere gerechten waarbij het hoofdgerecht op mij is gevallen, omdat het bij mij thuis plaats gaat vinden. Anderen maken hun gerechten al van tevoren en met een hoofdgerecht is dat wat lastiger.
Ik kan het ook niet meer wijzigen, dus ik moet wel.
Dan is dat gourmetten inderdaad nog niet zo'n gek idee. Koop bij de slager een kant en klaar gourmetpakket (wel ruim vooraf bestellen waarschijnlijk), snij wat groente in stukjes (paprika, uien, champignons), cherrytomaatjes erbij. Voor de volledigheid nog 'n simpele salade erbij.
pi_75316429
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 15:55 schreef Dagonet het volgende:
Leen bij iedereen die je kent een gourmetstel en doe dat. Is voor jezelf een heel stuk makkelijker ook omdat je minder hoeft te rennen vliegen en draven, iedereen werkt in z'n eigen tempo door en je kan 't het zeker met zo'n lange groep lekker een paar uur uithouden.
Ik dacht precies hetzelfde.
Voor zestien mensen een hoofdgerecht koken terwijl je in principe nog nooit gekookt hebt dat lijkt mij niet haalbaar.
  zaterdag 5 december 2009 @ 16:26:00 #15
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_75316622
quote:
Op zaterdag 5 december 2009 16:17 schreef Stali het volgende:

[..]

Ik dacht precies hetzelfde.
Voor zestien mensen een hoofdgerecht koken terwijl je in principe nog nooit gekookt hebt dat lijkt mij niet haalbaar.
Helemaal mee eens, lekker gaan tafelgrillen/gourmetten etc. Voor ieder wat wils en jij overleeft de avond ook.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zaterdag 5 december 2009 @ 16:34:05 #16
280897 BakkerHenk
Callsign 'Baker'
pi_75316824
Wat ik meestal maak is varkensvlees gestoofd in witte wijn. (4 pers.)
Nodig:
  • 500g varkensfilet
  • zout en peper
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 40g boter
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2dl witte wijn

  • Je snijdt de varkensfilet in plakken en daarna in reepjes.
  • Doe de zout en peper bij de bloem en stop het samen met het vlees in een zakje.
  • Flink schudden en daarna in de zeef. Alle bloem die over is kan je weggooien of hergebruiken, whatever.
  • Knoflook pellen en snipperen
  • De boter verhitten in een koekenpan en de knoflook hierin ongeveer een minuut fruiten.
  • Vlees met de provençaalse kruiden en de paprikapoeder toevoegen en mooi bruin bakken.
  • De wijn er bij gieten en zachtjes laten pruttelen tot de saus een beetje is ingedikt.
  • Op smaak brengen met zout en peper

    Doet het bij mij altijd goed als er gasten zijn.
  • Baker: "Fox one! Fox one!"
    Formerly known as DaCybrsrfr
    Hardpore Corn
    pi_75327963
    Ik ben benieuwd wie er bij jullie kookt (ervanuitgaande dat je samen met je vriend woont)
    Jij al zeker niet, en ik betwijfel dat je vriend kan koken... Als ik kijk naar zijn beperkte waardering van voedsel.
    pi_75331766
    We wonen beide nog bij onze ouders.
    pi_75332684
    Bij de AH heb je vlak voor de kerst hele mooie excellent producten. Die zien er mooi uit en zijn heel erg lekker. Zo heb je een mooie maaltijd en sta je niet uren in de keuken met de kans dat het mislukt....

    http://www.ah.nl/fullscreenflash/mixnmatch Hier kan je je hele hoofdmaal samenstellen.

    Nu komt de catch: heb je een oven?
      zondag 6 december 2009 @ 11:45:03 #20
    180137 liessa
    *geschift*
    pi_75333139
    tijm kip met bacon!

    Per persoon een enkele kipfilet
    Flink bestrooien met tijm
    Omwikkelen met bacon (liefst dikke plakken)
    Bakken in de pan (of in de oven)

    Klaar!
    Lekker met aardappelpuree en sperziebonen (voor de mensen die wel groente lusten dan)
    liessaslunch.blogspot.com
    pi_75333193
    quote:
    Op zondag 6 december 2009 11:17 schreef Oceanonix het volgende:
    Bij de AH heb je vlak voor de kerst hele mooie excellent producten. Die zien er mooi uit en zijn heel erg lekker. Zo heb je een mooie maaltijd en sta je niet uren in de keuken met de kans dat het mislukt....
    Haha, je gelooft het echt. De verpakking ja, die is excellent.
    How beautiful they are - the trains you miss..
    Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
    The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
      Moderator zondag 6 december 2009 @ 11:51:06 #22
    9859 crew  Karina
    Woman
    pi_75333229
    Heb je wel genoeg pannen en zijn die ook groot genoeg? En borden en bestek en zo. Ik zou gewoon gaan gourmetten of fonduen.
    Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
    niet zo tof doen
    pi_75335059
    quote:
    Op zondag 6 december 2009 11:48 schreef charon het volgende:

    [..]

    Haha, je gelooft het echt. De verpakking ja, die is excellent.
    er is echt niets mis mee. Ken jij ze wel?
    De TS heeft nauwelijks ervaring in de keuken. Laten we het vooral niet te moeilijk maken.
    pi_75335273
    voor dat vriendje van je:
    pi_75336433
    quote:
    Op zondag 6 december 2009 13:21 schreef Oceanonix het volgende:

    [..]

    er is echt niets mis mee. Ken jij ze wel?
    De TS heeft nauwelijks ervaring in de keuken. Laten we het vooral niet te moeilijk maken.
    Ik bedoel er mee dat het geen toeval is, dat er ineens 'Excellent' producten in de schappen liggen tijdens de feestdagen. Ik zeg niet dat het slechte waar is, wel dat vooral de prijs en verpakking excellent zijn.
    Niets bijzonders, gewoon een marketing trucje om de consument meer te laten betalen voor een normaal product.
    Beter naar de slager dan.

    Voor TS sluit ik me aan bij de Fondu/Gourmet clan. Klinkt misschien wat standaard, maar dan is het voor TS óók leuk- en iedereen kan aan zijn vork prikken wat hij wil... bovendien duurt het wat langer- en is meestal gezelliger dan voor pampus op de bank liggen na het eten.

    Ook eens met Underdoggy trouwens. Wat een aansteller. En ja, blame de ouders.
    How beautiful they are - the trains you miss..
    Would you like to watch tv? Or get between the sheets? Or contemplate a silent freeway?
    The angle of the dangle is inversely proportional to the heat of the beat
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')